به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا در جمع نیروهای آمریکایی در یک رزمایش نظامی با سلاح واقعی در کره جنوبی گفت: من امیدوارم که در پایان اکتبر سال جاری میلادی به توافقی با مقامهای افغانستان دست یابیم چرا که ما نمیتوانیم بدون این توافقنامه کاری انجام دهیم.
آمریکا قصد دارد تا 57 هزار نیروی خود را در پایان سال 2014 میلادی از افغانستان خارج کند و احتمالا یک گروه کوچک از سربازان متشکل از 10 هزار تن را در این کشور باقی بگذارد.
اما توافقنامه جدید امنیتی که میان واشنگتن و کابل به امضا میرسد نیاز است تا این نیروها در افغانستان باقی بمانند.
هاگل در ادامه گفت: ما با حامد کرزای، رئیسجمهوری افغانستان و دولت کابل برای دستیابی به توافقنامه دو جانبه امنیتی در حال همکاری هستیم تا آن را تکمیل کرده و به امضا برسانیم. همزمان با انجام این اقدام ما میتوانیم رو به جلو حرکت کنیم. این روند از اهمیت فوقالعادهای برخودار است.
با این حال حامد کرزای تاکید کرده که افغانستان نمیتواند در مورد امضای توافقنامه و مذاکرات مربوط به آن شتابزده عمل کند و امضای این توافقنامه پیش از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در آوریل سال آتی میلادی نهایی نخواهد شد.
کرزای در اوت سال جاری میلادی گفته بود: ما شتابزده عمل نمیکنیم و رئیسجمهور جدید افغانستان فردی است که میتواند در مورد امضا شدن یا نشدن این توافقنامه تصمیم بگیرد.
این در حالی است که معاون هاگل نیز عدم دستیابی افغانستان و آمریکا به نهایی کردن توافقنامه امنیتی را یک تراژدی دانسته است.
اش کارتر، معاون هاگل گفت که به رهبران کابل در جریان ملاقات اوایل ماه جاری میلادی خود گفته که باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا خواستار امضای توافقنامه امنیتی دو جانبه میان کابل و واشنگتن برای تامین امنیت و ایجاد اطمینان برای فرماندهان نظامی آمریکاست و این اقدام باید هر چه سریعتر صورت گیرد.
کارتر در مصاحبهای با شبکههای خبری افزود: ضرورت دارد که این معاهده هر چه سریعتر امضا شود چرا که ما را قادر میسازد تا سریعتر برنامهریزی کنیم. امضای این توافقنامه به متحدان و شرکای ما نیز این امکان را میدهد تا به برنامهریزی در مورد حضور نیروها در افغانستان و روند آتی در این کشور بپردازند.
معاون وزیر امور دفاع آمریکا افزود: در صورتی که هر چه سریعتر این توافقنامه امضا نشود ما با یک بحران روبرو میشویم چرا که اکثر افغانها تمایل دارند تا نیروهای ائتلاف ناتو به فعالیت خود برای تقویت نیروهای افغانستان و بهبود شرایط زندگی در این کشور ادامه دهند.
اظهارات اش کارتر بازتابی از ناشکیبایی گسترده واشنگتن در مورد حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی از این کشور در 2014 میلادی است.
کارتر در ادامه گفت: دولت ایالات متحده همچنان توافقنامهای را که قرار است در ماه اکتبر سال جاری میلادی مورد امضای طرفهای آمریکایی و افغان قرار بگیرد به عنوان تاریخ هدف برای امضای معاهده امنیتی پس از 2014 میداند؛ چارچوب زمانی که توصیف فرماندهان آمریکایی به عنوان برنامهای برای خروج گسترده نیروها و بازگرداندن تجهیزات به آمریکا محسوب میشود.
معاون وزیر دفاع آمریکا در ادامه گفت: مذاکرات میان دو طرف همچنان در حال انجام است و البته مواردی حل نشدنی در این مذاکرات باقی ماندهاند.
این مقام مسئول آمریکایی به جزئیات این مسائل حل نشده اشارهای نکرد و تنها گفت که امیدوار است این موانع نیز رفع شوند.