کد خبر: ۱۶۹۲۹۳
زمان انتشار: ۱۹:۳۷     ۰۶ مهر ۱۳۹۲
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» با اشاره به تلاش رسانه‌ای عربستان برای جلوگیری از بهبود روابط تهران و واشنگتن، نوشته است «تب روحانی» که جهان و به خصوص ایالات متحده را در بر گرفته، جهان عرب به خصوص عربستان را به لرزه انداخته است.
598 به نقل از فارس، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در واکنش به سفر اخیر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران به نیویورک نوشته است بهبود روابط تهران-واشنگتن جایگاه جهانی ایران را ارتقا ببخشد و به همین جهت کشورهایی همچون عربستان سعودی تلاش می‌کنند از چنین موضوعی جلوگیری کنند.

این گزارش با اشاره به دو تحلیلی که بعد از سخنرانی دکتر روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل در شبکه العربیه (متعلق به عربستان) پخش شد و همچنین یادداشتی که روزنامه «الشرق الاوسط» عربستان علیه بهبود روابط ایران و آمریکا منتشر کرد، نوشته است: «تب روحانی» که جهان و به خصوص آمریکا را فراگرفته، دنیای عرب به ویژه عربستان سعودی را که خود را نه تنها حافظ اماکن مذهبی بلکه مدافع منطقه در برابر جاه‌طلبی هژمونی ایرانی‌ها می‌داند، به لرزه درآورد. موضوع درگیری‌های سوریه اوج اختلافات این دو قدرت منطقه‌ای است، جایی که عربستان به شدت به حمایت از شورشی‌ها برخواسته است.

نویسنده این یادداشت با بیان اینکه «عربستان از طریق افزایش تولید نفت خود و با هدف کاهش وابستگی جهانی به نفت ایران، به تحریم‌ها علیه تهران متعهد است»، نوشته ریاض و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس از افزایش همکاری‌های دفاعی ایران و عراق نیز هراسانند. همکاری ایران و عراق در حوزه دفاعی می‌تواند در آینده تهدیدی راهبردی برای کشورهای حاشیه خلیج فارس باشد، به خصوص آنکه ممکن است در آینده سوریه نیز به این همکاری‌های دفاعی اضافه شود.

این یادداشت در ادامه به وضعیت مصر، لبنان و ترکیه اشاره کرده و نوشته است این کشورها اکنون نمی‌توانند متحدهای قابل اعتمادی برای ریاض باشند. تنها کشور و متحدی که می‌توانست جایگاه منطقه‌ای عربستان را حفظ کند، آمریکا بود، که این امر موجب می‌شد عربستان کمتر با موقعیت‌های دشوار در سیاست خارجی روبرو شود. «اما حالا اگر رفع مخاصمه میان ایران و ایالات متحده رخ دهد، می‌تواند عربستان را به بازنگری در مواضعش وادار کند».

هفته گذشته بود که یکی از روزنامه‌های سعودی از درخواست پادشاه عربستان از رئیس‌جمهور ایران برای حضور در مراسم حج امسال خبر داد. به عقیده نویسنده یادداشت، «دعوت از روحانی برای حضور در مراسم حج در این برهه زمانی، هدفی مذهبی ندارد، بلکه هدف از آن آزمودن امکان بهبود روابط تهران ریاض در سایه تغییر احتمالی سیاست ایالات متحده است».
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها