به گزارش 598، روزنامه کیهان امروز چهارشنبه 03/07/92 در ستون اخبار ویژه خود نوشت: مسئولان دولتی با شیکسازی واژهها در حال گران کردن قیمت برخی خدمات و کالاها هستند اما نام آن را اصلاح تعرفه میگذارند.
کالاها و خدمات دولتی همچون تعرفه آب، برق و گاز در هفته اخیر گران شدهاند اما دولتیها تلاش دارند از به کار بردن واژه «گرانی» که بر خلاف وعدههای آنها است، خودداری کنند.
به گزارش مشرق، تعرفه آب، برق و گاز طبق تصمیمات یک هفته اخیر دستگاههای دولتی گران شد و از این ماه مشترکان گرانی مذکور را در قبوض خود مشاهده میکنند. محاسبات نشان میدهد که افزایش قیمت گاز حدود سه هزار میلیارد تومان و افزایش قیمت آب حدود 1600 میلیارد تومان درآمد برای دولت ایجاد خواهد کرد.
گرانیهای اخیر در حالی در سکوت رسانههای اصلاحطلب و برخی نمایندگان مجلس که پیش از این نسبت به هرگونه گرانی بسیار حساس بودند به اجرا درآمده، که دولتمردان پیش از این وعده تثبیت قیمتها حداقل تا پایان امسال را به مردم داده بودند.
مثلا محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت یازدهم، هشتم شهریورماه امسال اعلام کرد: «در قانون بودجه مجوز افزایش 38 درصدی قیمت سوخت به دولت داده شده ولی دولت تصمیم گرفته ریالی بر قیمت سوخت اضافه نکند تا فشار اقتصادی بر مردم تحمیل نشود.» به طور قطع، افزایش 10 تومانی قیمت گاز مشترکان خانگی و گاز سی.ان.جی، این وعده را زیر سؤال برده است. سوم شهریور هم وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: «قرار بر این شده است تا قیمت کالاهای اساسی در کشور مثل قبل باقی بماند، بنابراین تا پایان سال تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.»
این در حالی است که در هفتههای اخیر شاهد گرانی سیب زمینی، مرغ و تخممرغ بودیم، که وزیر صنعت، معدن و تجارت علت گرانی را صادرات برخی از این محصولات اعلام کرد.
اما نکته جالب توجه آن است که گویا ماجرای «شیکسازی» که از جانب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم برای بهبود اوضاع «اشتغال» مطرح شد، به بحث گرانیها هم کشیده شده است. در حالی که افزایش قیمتهای اخیر خصوصا در کالاهایی مانند باتری خودرو، سیبزمینی، مرغ و تخممرغ و... و همچنین در تعرفه آب و برق و گاز که با تصمیم دولت یازدهم اجرایی شده، اما دولتمردان و همینطور رسانههای حامی آنها، تلاش دارند از به کار بردن واژه «گرانی» پرهیز کنند.
بر اساس این گزارش در عمل شاهد هستیم که مثلا برخی مسئولان دولتی به جای اعلام گران شدن تعرفه آب، برق یا گاز از واژه «اصلاح تعرفه» یا «متنوع کردن تعرفه» استفاده میکنند که مطمئنا هم «شیکتر» است و هم در ظاهر به وعدههای سابق درباره عدم گرانی، لطمه وارد نمیکند.
دیپلمات انگلیسی: اوباما توقعات فراقانونی دارد
سفیر پیشین انگلیس در آژانس بینالمللی انرژی اتمی معتقد است چالش هستهای ایران قابل برطرف شدن است اما خواستههای فراقانونی دولت اوباما باعث بنبست در حل این مسئله شده است.
پیتر جنکینز در تحلیلی که به نوعی پاسخ پیشاپیش به سخنرانی دیروز اوباما در سازمان ملل و درباره برنامه هستهای ایران است، نوشت: اوباما در اردن گفته بود «اگر آنچه رهبر ایران گفته درست باشد، یعنی اینکه ساخت سلاح هستهای خلاف قوانین اسلام باشد و ایران هیچ علاقهای به ساخت اینگونه سلاحها نداشته باشد، در این صورت جامعه بینالمللی باید بتواند با روشی عملی صحت ادعای ایران را بررسی و تصدیق کند.» از سال 1970 به این سو، «روشی عملی و قابل راستیآزمایی» برای دادن چنین ضمانتی ایجاد شده، که تقریباً مورد قبول همه کشورها قرار گرفته است. برای این کار کشورها باید به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای بپیوندند، کلیه مواد هستهای خود را در معرض نظارت بینالمللی قرار دهند، و بازرسان بینالمللی را متقاعد کنند که مواد هستهای برای مقاصدی غیر از مصارف صلحآمیز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
وی میافزاید: ایران از سال 1970 به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای پیوسته، و به جز بین سالهای 1991 و 2003، همواره توانسته رضایت آژانس بینالمللی انرژی اتمی را جلب کند که مواد هستهای در اختیارش تنها به مصارف صلحآمیز رسیده است. از اواخر سال 2003 تا اواسط سال 2005 ایران پروتکل الحاقی را هم اجرا میکرد. این کشور بعد از سال 2005 هم تاکید کرده که در صورت لغو تحریمها، دوباره آن را به اجرا خواهد گذاشت.
به گزارش بیبیسی، جنکینز میافزاید: در نتیجه، وقتی آقای اوباما تلویحا میگوید که این هم کافی نیست، در واقع منظورش این است که ایران برای اعتمادسازی باید براساس معیارهای منحصر به فردی عمل کند. اما وضع معیارهای منحصر به فرد برای برخی کشورها نه در معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی، و نه در مقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پیشبینی نشده است، و عدم پایبندی کشورها به تعهداتشان در قبال آژانس هم وضع چنین معیارهایی را توجیه نمیکند. طبق مقررات آژانس، کشورها باید صرفاً مواردی را که با تعهداتشان در قبال آژانس همخوانی ندارد، اصلاح کنند. در موارد مشابه، به انجام اصلاحات لازم و بازگشت کشورهای خاطی به چارچوب مقررات آژانس بسنده شده است.
سفیر سابق انگلیس در آژانس نوشت: پیچیدگی دوم قضیه ایران این است که از اواخر سال 2007، به واسطه ثمربخشی اقدامات اطلاعاتی آمریکا، تردیدها درباره ماهیت نظامی برنامه هستهای ایران کمرنگتر شده است. مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا چندین بار گزارش داده که احتمال اینکه ایران تصمیم به ساخت سلاح اتمی نگرفته باشد، زیاد است. به علاوه ایران آماده است مثل کشورهای دیگر ضمانتهای لازم را در این زمینه بدهد. اما رئیس جمهور آمریکا خواهان چیزی فراتر از معاهده انپیتی و مقررات آژانس است.
وی در پایان هشدار داده که ممکن است غرب به خاطر اشتباه امروزش تاسف بخورد.
اوباما دیروز در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل برخلاف عملکرد 10 سال گذشته دولت آمریکا مدعی شد واشنگتن حق فعالیت هستهای ایران را به رسمیت میشناسد اما روشن نکرد که چرا برخلاف حقوق و تعهدات انپیتی عمل کرده است.
موشکها و رادارهای دقیق حزبالله عمق اسرائیل را تهدید میکند
یک فرمانده ارشد ارتش صهیونیستی گفت اسرائیل قادر به تحمل جنگ طولانی نیست و برخلاف 40 سال پیش اکنون در عمق خود تهدید میشود.
ژنرال کوپی باراک فرمانده فنی و لجستیک ستاد مشترک ارتش اسرائیل در گفتوگو با معاریو اظهار داشت: تهدید از سمت جبهه شمالی در مقایسه با جنوب، دهها برابر افزایش یافته است. طبق گزارشها، حزبالله دارای 70 هزار موشک است که بیشترشان به تجهیزات راداری دقیق برای اصابت به نیروگاه برق در منطقه «الخضیره» یا مرکز ستاد کل نظامی «کریاه» در مرکز «تلآویو» و یا فرودگاه «بن گوریون» مجهزند.
باراک گفت: ارتش سوریه نیز موشکهای مشابهی را دارد که سایتهای ارتش، انبارها و پایگاههای هوایی را در معرض تهدید آتشین بزرگ و سنگینی قرار میدهد و با آتشبار گنبد آهنین قادر به حراست از آنها نخواهیم بود. اختصاص یافتن این آتشبار برای حمایت از زیرساختهای اصلی، مهم و پایگاههای نیروی هوایی در واقع فرضی بیش نیست.
وی ادامه داد: «تهدید عمق اسرائیل، تمایز بزرگی میان جنگ اکتبر در 40 سال پیش و جنگ آینده خواهد بود. در جنگ اکتبر جز برخی موشکهای «قورباغه» که از سوریه به منطقه «رامات داوید» شلیک شد؛ تهدیدی متوجه عمق اسرائیل نشد ولی امروزه عمق اسرائیل با تهدید قوی موثر بر مجموعه تدارکات روبروست و ارتش اسرائیل را به فعالسازی توانایی حمله یکباره برای کوتاه کردن زمان جنگ وامیدارد چرا که ما قادر به تحمل جنگ درازمدت نیستیم».
معاریو مینویسد: ژنرال باراک همچون دیگر نهادهای امنیتی اسرائیلی حیرت و غافلگیری بزرگ خود را از تبدیل تهدید آمریکا برای حمله و یورش به سوریه به توافق و حل و فصل روسیه - آمریکا برای خلع سلاح شیمیایی سوریه ابراز داشت.
گریهکنهای اجارهای
تیتر و گزارش خبری کیهان یکشنبه 31 شهریورماه که به نقل از رسانهها و مقامات آمریکایی و اروپایی پیام اطمینان بخش آمریکا به اسرائیل را فاش کرده بود، علاوه بر عصبانیت رسانههای بیگانه و سایتهای وابسته به گروههای اپوزیسیون، سایت «آینده» را هم ناچار به واکنش کرد. این سایت که به سایت حقالعملکار شهرت دارد با اشاره به تیتر و گزارش کیهان نوشت برادر حسین به آمریکا و اسرائیل قوت قلب میدهد!
در گزارش خبری کیهان به نقل از خبرگزاری رویترز آمده بود که «بحثهای خصوصی فراوانی در سطوح مختلف میان آمریکا و اسرائیل در جریان است تا از هراس اسرائیل درباره تجدید رویکرد آمریکا نسبت به ایران کاسته شود» و همچنین به گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز اشاره شده بود که در آن از اطمینان دادن واشنگتن به تلآویو خبر داده و تاکید کرده بود مقامات آمریکایی به اسرائیل اطمینان دادهاند که «امتیازی به ایران نخواهند داد».
این گزارش مستند نشان میداد برخلاف آنچه که این روزها مدعیان اصلاحات، اصحاب فتنه و روزنامههای زنجیرهای با بوق و کرنا سعی در القاء آن دارند، آمریکا و متحدانش در برخورد خصمانه و باجطلبانه خود با ایران اسلامی کمترین تغییری نداده و تجدیدنظری نکردهاند.
سایت حقالعملکار آینده که مطابق قرارداد مورد اشاره با اصحاب فتنه، نیازی به بررسی و مطالعه مسائل نمیبیند و فقط خود را ملزم میداند به مفاد قرارداد عمل کند! تصویر صفحه اول کیهان یکشنبه و تیتر اصلی آن «پیام واشنگتن به تلآویو، مطمئن باشید به ایران امتیاز نمیدهیم» را روی خروجی خود گذاشت و در اقدامی کودکانه و خندهدار به اصطلاح اظهارنظر کرد که؛ حسین شریعتمداری با این تیتر و گزارش قصد دارد به سه گروه «نئوکانهای آمریکایی»، «دولتمردان اسرائیلی» و «مخالفان جمهوری اسلامی» قوت قلب بدهد!
اصحاب فتنه آمریکایی- اسرائیلی که نظرات خود را به این سایت حقالعملکار دیکته میکنند توضیح ندادند که تاکید بر خوی جنایتکارانه آمریکا و اسرائیل و افشای طرح باجخواهانهای که علیه ایران اسلامی تدارک دیدهاند، با چه منطق و تحلیلی، قوت قلب دادن به آنها تلقی میشود؟! از پادوهای اصحاب فتنه در سایت آینده انتظاری نیست که به اینگونه مسائل بپردازند، چرا که آنها مانند گریهکنهای اجارهای مراسم ترحیم در انگلیس هستند که پول میگیرند و گریه میکنند بیآن که اصلا بدانند شخص متوفی چه کسی است؟! اما، از اجارهکنندگان این سایت انتظار میرفت توضیح بدهند که آیا قربان صدقه رفتن برای آمریکا و اسرائیل و سانسور کردن اظهارات کینهتوزانه مقامات آمریکایی و صهیونیستی علیه ایران اسلامی قابل ملامت است یا اقدام کیهان که ماهیت واقعی و جنایتکارانه آنان را، آنهم از زبان خودشان و به نقل از رسانههای تحت مدیریت آنها افشا میکند؟!
ناکامی در دیدار با رهبر ایران تحقیر مقامات آمریکایی است
یک پژوهشگر «امریکن اینتر پرایز» میگوید آمریکا از اینکه نتوانسته فرستادهای به دیدار رهبر ایران بفرستد تحقیر شده است.
مایکل روبین در مصاحبه با رادیو فردا میگوید: محل اصلی تصمیمگیری در ایران، دفتر رهبر جمهوری اسلامی و شخص رهبری است. متأسفانه دیپلماتهای ما تنها با وزارت خارجه ایران سخن میگویند. یک چیزی که توجه من را جلب کرده این است دیپلماتهای آمریکایی از اینکه میتوانند با طرفهای ایرانیشان دیدار کنند هیجانزده میشوند. این در حالی است که مثلا وقتی مقامهای کشورهای دیگر به ایران میروند، با رهبر ایران به طور مستقیم دیدار میکنند. ما موفق به دیدار معاون وزیر خارجه ایران میشویم در حالی که مقامهای دیگر کشورها به دیدار رهبر ایران میروند. و به نظر من این به سخره گرفتن آمریکاست.
وی درباره این سوال که فکر نمیکنید روی کار آمدن روحانی در انتخابات نشانه آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکاست گفت: خیر! به نظر من انتخابات اخیر در ایران، بیشتر از آنکه با تمایل به رابطه با آمریکا مربوط باشد، موضوع سیاست داخلی ایران است. برخی دوست دارند در آمریکا همهچیز را در ارتباط با آمریکا قلمداد کنند، اما در این زمینه باید گفت که این موضوع مربوط به ایران است.