سرویس سیاسی پایگاه 598 - مهران موزون / معلوم نیست که چرا اینروزها وقتی نام علی مطهری را می شنویم بی اختیار بیاد صادق زیبا!کلام می افتیم و هرگاه که افاضات و نام زیبا!کلام بگوش می رسد سیمای علی مطهری تداعی می شود. شاید به این دلیل است که هر دوی اینها در شطرنج آقای هاشمی یک نقش را بر عهده دارند.
در واقع حرکات این دو شباهت زیادی با فیل شطرنج دارد. چرا که هرگاه آقای هاشمی نیاز به عادی سازی دیالوگی در
سطح رسانه ها دارند یکی از این دو در حرکتی اُریب و ناگهانی خود را به وسط
میدان رسانده و مقدمه اش را فراهم می کنند.
آنچه مهم است کارها به خوبی تقسیم شده و مطهری و زیباکلام در عین هوشمندی، نقش کسی را که با ضریب هوشی پایین حرفی را میزند بازی کرده و اقدام به پرتاب کلمات ساختار شکنانه در فضای رسانه ای کشور می کنند.
به تازگی در دوسیه ی جدید دانشگاه آزاد زیبا!کلام هم وارد میدان شده و با سخنانی کاملاً ارتجاعی خواهان بازگشت اوضاع دانشگاه آزاد به وضع قبلی شده است. او نگفت که این وضع قبلی (به لحاظ گردش کار این مرکز حجیم دانشگاهی) چیست؟
صادق زیباکلام این چنین گفته است:" دانشگاه آزاد، فارغ از عملکرد [فرهاد] دانشجو یک مشکل بزرگ دارد. آن مشکل هم این است که این مرکز آموزشی از بدو تاسیس یک واحد خصوصی بودهاست در سال 90 توسط دولت مصادره شد. درست است که از برخی امتیازات دولتی استفاده کرده است اما تمام درآمدش از طریق شهریه دانشجویان بوده است.
اقدام دولت دهم درباره این مرکز آموزشی کاملا غیر قانونی بود و به گونهای تصاحب آن محسوب میشود. این دانشگاه هیات امنا دارد و آنها مسئولیت اداره آن را دارند.بر فرض که فعل خلاف قانونی در این دانشگاه انجام شده است، باید مراجع ذیصلاح به آن رسیدگی کنند و مجرمان را محکوم کنند اما نمیتوانند آن را تصاحب کنند.بهتر است روال دانشگاه آزاد دوباره به شرایط قبل خود بازگردد حتی اگر این با عزل فرهاد دانشجو امکان پذیر شود."
هرچند که این زیباکلام فقط مکلف به تکلیفی است که بر دوش خود احساس می کند و موظف به پاسخگویی در خصوص عرایضش نیست لکن پرسشهایی درباره این افاضات فوق ارتجاعی به ذهن متبادر می شود که در زیر اشتباهات این سخنان را می خوانید :
اول اینکه دانشگاه آزاد را خصوصی خوانده اید طبق تعاریف قانونی نهادهای خصوصی کاملا غلط است و هر چیزی که دولتی نبود لزوما خصوصی نیست. در کشور ما غیر از دانشگاه آزاد نهادهای دیگری هم هستند که دولتی نیستند اما خصوصی هم نیستند. مثال : آستان قدس رضوی دولتی است یا خصوصی ؟
دوم؛ دولت دهم، دانشگاه آزاد را مصادره نکرد بلکه انجماد مدیریتی آن را باز کرد تا یکی از «دانشجو»های کشور به ریاستش برگزیده شود. تهمت مصادره ی دانشگاه آزاد به دولتی که اکنون وجود ندارد و نجبیانه و سرموعد قانونی ، پاستور را تحویل داد و رفت جرمی نابخشودنی است.
سوم آنکه اقدام انقلابی و خداپسندانه ی دولت دهم را غیر قانونی و تصاحب نامیده اید. اینهم یک غلط است که از سوی شما صادر شده چرا که روال
طی شده کاملا قانونی بود و حکم ریاست آقای دانشجو را شورای عالی انقلاب
فرهنگی هم تایید نمود.
شما طوری از شخصیت «دولت دهم» و واژه ی «تصاحب» استفاده
می کنید که گویی 300 هزار میلیارد تومان ثروت دانشگاه ازاد را با خود به
همراه برده اند! (البته رقم 300 هزار میلیارد تومان مربوط به سه سال قبل
است و با احتساب نسبی تورم دوسال اخیر، یحتمل مجموع دارایی های این دانشگاه
بالاتر از 500000000000000 خواهد بود. )
شما که دانشگاه آزاد را خصوصی خوانده اید پاسخ دهید که پس از عمر طبیعی هیئت امناء(در 100 سال آینده) آیا چندصدهزار میلیارد تومان این دانشگاه به اولاد آنان به ارث میرسد؟
البته که خیر! پس خصوصی نیست این کوه ساخته شده از پولهای مردم.
آیا سازوکار تعریف شده ی دانشگاه آزاد اجازه ی ورود مردم عادی جامعه را در سالهای آینده به بدنه هیئت امنای آن می دهد؟