ترکیه
از ابتدای بروز شورش ها در سوریه، دولت ترکیه یکی از سرسخت ترین منتقدان بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بوده است. احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه به روزنامه ملیت، چاپ ترکیه گفته است که این کشور آماده ملحق شدن به عملیات بین المللی علیه سوریه است ولو این که اعضای شورای امنیت در این باره به توافق نرسند.
عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج فارس
گفته می شود کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در تامین هزینه نیروهای شورشی که با نیروهای وفادار به بشار اسد می جنگند نقش مهمی دارند. عربستان سعودی سال هاست که رقیب دولت سوریه است و در ترغیب کشورها به اقدام علیه سوریه نقش مهمی دارد. بندر بن سلطان، سفیر سابق عربستان در آمریکا در هفته های اخیر برای جلب حمایت بین المللی جهت کمک بیشتر به شورشیان فعالیت زیادی کرده است.
اسرائيل
البته اسرائيل را به عنوان يكي از كشور هاي منطقه نمي توان قلمداد كرد ولي مواضع آن جالب است: اخیرا مقامات اسرائیل استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه را که نظامیان سوری مسبب آن معرفی شده اند، محکوم کردند و به طور ضمنی از عملیات نظامی علیه سوریه حمایت کردهاند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است انگشت اسرائیل همواره روی ماشه تفنگ است و در صورت لزوم در کشیدن ماشه درنگ نخواهد کرد.
با این وجود مقامات اسرائیل می دانند که هرگونه اقدام غرب علیه سوریه، خطر تکرار حوادث جنگ اول خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ را به همراه دارد. در این جنگ عراق در تلاش برای کشیدن پای اسرائیل به مناقشه، و تسریع در کنارکشیدن کشورهای عرب از جنگ، با موشک های اسکاد به تل آویو حمله کرد. به قرار گزارش ها با پیش بینی احتمال عملیات نظامی، فروش ماسک های ضد گاز در اسرائیل افزایش یافته است.
لبنان
عدنان منصور، وزیر خارجه لبنان در رادیوی این کشوراعلم كرده است که او از ایده حمله به اسرائیل حمایت نمی کند: "تصور نمی کنم این اقدام به صلح، ثبات و امنیت منطقه کمک کند."
اردن
وزیر اطلاعات اردن به خبرگزاری فرانسه گفته است که از اردن نمی توان به عنوان "سکوی پرتاب" برای اقدام نظامی علیه سوریه استفاده کرد.
او می افزاید: "اردن یک بار دیگر خواستار یک راه حل سیاسی برای سوریه شده و از جامعه بین المللی می خواهد که تلاش برای رسیدن به یک چنین راه حلی را افزایش دهد."
ایران
ایران از چشم انداز هرگونه مداخله ای به شدت انتقاد کرده است.مقامات ایران در جریان دیدار یک مقام بلند پایه سازمان ملل متحد از تهران در مورد "پی آمدهای جدی هر گونه اقدام نظامی" هشدار دادند.
خبرگزاری فرانسه می گوید سخنگوی وزارت خارجه ایران یک بار دیگر این ادعا را تکرار کرده که در حقیقت این شورشیان هستند که از سلاح های شیمیایی استفاده کرده اند.
عراق
علی موسوی، مشاور نوری مالکی، نخست وزیر عراق می گوید: "ما با هرگونه اقدام نظامی مخالفیم و امیدواریم که راه حل سیاسی صلح آمیزی برای این بحران پیدا شود."
مصر
در ماه ژوئن گذشته، محمد مرسی، رئیس جمهوری وقت مصر روابط با سوریه را قطع کرد و درخواست تعیین منطقه ممنوعه هوایی را کرد.
ولی پس از برکناری محمد مرسی توسط ارتش، مقامات جدید مصر موضع محتاطانه تری اختیار کرده اند. نبیل فهمی، وزیر خارجه موقت مصر گفته است: "هیچ راه حل نظامی برای بحران سوریه وجود ندارد؛ راه حل باید یک راه حل نظامی باشد."