کد خبر: ۱۶۰۶۱
زمان انتشار: ۱۲:۳۳     ۲۸ تير ۱۳۹۰
 آيت الله سيستاني در پاسخ به استفتائي درباره طرحي به نام سپرده طلا كه در يكي از بانك هاي كشور به اجرا گذاشته شده، اين طرح را در صورت صوري بودن "غيرصحيح "دانست.
 
متن استفتا و پاسخ دفتر آيت الله سيستاني به شرح زير است:
 
سؤال: اخيرا يکي از بانک هاي کشور طرحي را با نام سپرده طلا به اجرا گذاشته است که طي آن مشتريان، حساب جاري ارزي بر پايه طلا افتتاح مي کنند. در اين حساب براي افتتاح کننده، يک گواهي رسيد حساب سپرده طلا (غيرقابل نقل وانتقال) صادرمي‌گردد. همه مشتريان مي‌توانند درهر زمان که مايل باشند نسبت به دريافت سپرده خود براساس ارزش روز فروش طلا اقدام نمايند.
 
 نکته مهم اينجاست که عملا طلايي در کار نيست. معامله روي کاغذ انجام مي شود. کاغذي به عنوان رسيد طلا به مشتري داده مي شود، عددي به عنوان وزن طلاي صوري خريداري شده روي کاغذ نوشته مي شود و اگر مشتري طلا را مطالبه کند، بانک آن طلا را اصلا ندارد که به او بدهد، بلکه بر اساس همان عدد (مثلا 5 گرم) قيمت روز طلا را محاسبه کرده و به مشتري پول پرداخت مي کند.
 
نتيجه آنکه مشتري در واقع پولي را در بانک مي گذارد و بر اساس نوسان قيمت طلا پولش کم و زياد مي شود.
 
آيا اين عمل شرعا مجاز است؟
 
پاسخ:
 
بسمه تعالى
 
اين کار صحيح نيست بلى اگر از بانک در مقابل پولى که ميدهد طلا بخرد که هر وقت بخواهد بتواند از بانک طلا تحويل بگيرد و انشاء خريد و فروش طلا صورى نباشد و بانک طبق توافق با مشترى هر وقت که مشترى خواست پول طلا را و نه بيشتر از آن از بانک بگيرد اين قرارداد بلا مانع خواهد بود.
 
 منبع: آزادنگار
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۲۳ - ۲۸ تير ۱۳۹۰
۰
۰
چرا اگر از بانک بخواهید به شما معادلش طلا میدهد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها