به گزارش خبرگزاری فارس، شورای امنیت دیروز چهارشنبه تاکید کرد که بحران در آفریقای مرکزی تهدیدی خطرناک برای منطقه است.
شورای امنیت همچنین آمادگی خود را برای بررسی همه گزینههای ممکن به منظور برقراری ثبات در آفریقای جنوبی اعلام کرد.
درباره تصمیمی که دیروز همه اعضای شورای امنیت به اتفاق نظر درباره آفریقای مرکزی اتخاذ کردند توضیح داده نشده است.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نیز خواستار اعمال تحریمها علیه مقامات ائتلاف سلکا شده است که پس از سرنگونی دولت قانونی در این کشور روی کار آمده اما متهم به تخلفات بی شماری هستند.
بابکر غایی نماینده بان کی مون در آفریقای مرکزی گفت: این تحریمها نوعی اعمال فشار برای بهبود اوضاع حقوق بشر در آفریقای مرکزی است.
اعضای شورای امنیت دیروز ضمن ابراز نگرانی عمیق از وخامت اوضاع امنیتی در آفریقای مرکزی تاکید کردند که نبودن حاکمیت قانون در این کشور و وخامت اوضاع انسانی هشدار دهنده است.
آنها تخلفات و نقض بی شمار حقوق بشر از سوی هواداران سلکا از جمله کشتار، تجاوز به کودکان، به کارگیری کودک سرباز را محکوم کردند.
شورای امنیت از کشورهای اعانه دهنده خواست کمکهای انسانی خود را هر چه سریع تر به این کشور ارسال کنند.
نماینده بان کی مون همچنین تاکید کردند که افرادی که مسئول جرایم حقوق بشری در آفریقای مرکزی هستند در سطح ملی و بینالمللی تحت تعقیب و مجازات قرار خواهند گرفت.
شورای امنیت همچنین از تصمیم اتحادیه آفریقا در تشکیل گروه بینالمللی حمایت از آفریقای مرکزی که سه هزار و 600 نیرو را شامل میشود استقبال کرد و آن را در برقراری ثبات در این کشور مثمر ثمر خواند.
اعضای شورای امنیت در سطح سیاسی نیز خواستار تکمیل دوره انتقالی در آفریقای مرکزی و برگزاری انتخابات شفاف و معتبر در این کشور شد.
مقاماتی بلندپایه از سازمان ملل نیز تاکید کردند که جمهوری آفریقای مرکزی در آستانه فروپاشی است و این خطر وجود دارد که بحران در این کشور به کشورهای همسایه سرایت کند.
آنها از شورای امنیت خواستند حمایت همه جانبه از نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا در جمهوری آفریقای مرکزی به عمل آورند.
جمهوری آفریقای مرکزی که یکی از فقیرترین کشورهای دنیا است از زمان به قدرت رسیدن شورشیان ائتلاف سلکا در ماه مارس سال گذشته از طریق کودتا علیه دولت فرانسوا بوزیزه با ناامنی، هرج و مرج، بی نظمی و بحرانی انسانی وخیمی روبه رو است.
طبق گزارش سازمان ملل متحد بیش از یک و نیم میلیون نفر در این کشور به کمکهای فوری نیاز دارند و دوازده هزار کودک از سوء تغذیه شدید رنج میبرند. اما امدادرسانی به مناطق دور از بانگی پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی بسیار دشوار است.
گروههای وابسته به سلکا موجی از ترس و وحشت را در این کشور ایجاد کردهاند.
گزارش سازمان ملل متحد حاکی از افزایش شدید اخاذی و زورگویی در این کشور است.