کد خبر: ۱۵۶۱۶
زمان انتشار: ۱۴:۳۴     ۱۹ تير ۱۳۹۰

پس از نقل خاطره دکتر حسن قدیری ابیانه (سفير سابق جمهوري اسلامي در مكزيك) از برگزاري نمايشگاه آثار تاریخی ایران در مکزیک و تلاش برگزار کننده ایرانی این نمایشگاه در به نمایش در آوردن مجمسه‌های عریان در این نمایشگاه با پشتیبانی، ملک‌زاده و سفارش رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، خبرها حاکی از بی‌توجهی به این رویه در برخی موزه‌ها و مناطق گردشگری داخلی است به نحوی که به نمایش در آمدن مجسمه‌های عریان در این مراکز گردشگری اعتراض‌های فراوانی را به دنبال داشته است.

به گزارش رجانیوز، در همین راستا به نمایش در آمدن مجسمه‌های عریان زن و مرد در  موزه"باغچه جوق ماكو"در استان آذربايجان غربي موجب شرمساری بازدیدکنندگان این موزه شده است. 

باغچه‌ي جوق ماكو در فاصله‌ي 6 کيلومتري ماکو و حدود 2 کيلومتري از سمت غرب جاده اصلي بازرگان و در روستايي به نام باغچه جوق در استان آذربايجان غربی واقع شده است. 

كاخ تاريخي وبا شكوه باغچه جوق ماكو در باغي به وسعت حدود 11 هكتار در اواخر دوره قاجار به دستور اقبال السلطنه ماكويي، يكي از ســرداران مظفـــرالدين شاه و از حكام مقتدر آن دوره ( 1324-1313 هجري قمري) با 2500 متر مربع زير بنا در باغي زيبا كه داراي انواع درختان ميوه و گلها (بوته‎هاي بزرگ رز و ...) و درختان زينتي ( اقاقيا، تبريزي و...) و چشمه‌اي زلال مي‎باشد، ساخته شد و تأثير شگرفي از سبك معماري روسیه آن زمان پذيرفته است.

در سال 1353 هجري قمري، ساختمان باغچه جوق از وراث سردار ماكويي توسط دولت خريداري شد و پس از انجام برخي تعميرات ضروري، اين مجموعه از سال 1364 براي بازديد عموم به عنوان كاخ موزه آماده گرديد و در تيرماه سال 1375 هـ . ش. در فهرست آثار ملي ايران به شماره 1739 به ثبت رسيد و از سال 1382 تا 1383 محوطه، عمارتها و فضاهاي خدماتي آن مرمت و بازسازي شد.

اين باغ از نمونه‌هاي منحصر به فرد باغسازي در ایران محسوب مي‌شود. زيرا از يكسو دوران شكل‌گيري آن به دوران قاجار باز مي‌گردد و هم به لحاظ موقعيت قرارگيري در منتهي‌اليه محدوده‌هاي جغرافيايي ايران و در خط تماس با ديگر فرهنگها واقع شده بود. اين دو عامل در شكل گيري اين باغ تأثير به‎سزايي داشته است و سبکی منحصر به فرد از باغ سازی را به نمایش گذاشته است.

اما متأسفانه اين مركز زيبا و تفريحي كه مي تواند معرف گذشته پر افتخار ايرانيان در عرصه معماري و شهر سازي باشد با وجود 5 مجسمه عريان زن و مرد كه در اندازه‌هاي 60 تا 80 سانتي‌متري ساخته شده و در 2 راهروي اين ساختمان قرار گرفته، موجبات شرمساري بازدیدکنندگان از این باغ را به وجود آورده است.

نكته جالب آنکه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان آذربایجان غربی در كتابچه معرفي اين ساختمان با چاب تصاوير اين مجسمه ها و با پوشاندن آنها! در واقع نشان داده كه از وجود اين مجسمه ها خبر داشته بلکه از قبح به نمایش در آمدن آنها در معرض بازدید عامه مردم نیز مطلع است. با این حال علت عدم جمع آوري این مجمسه‌ها توسط اداره مذکور مشخص نيست.

این بی‌توجهی و اهمال در حالی است که بارها نسبت به این اقدام اعتراض شده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها