به گزارش پایگاه 598، مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی دقایقی پیش در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور مقام معظم رهبری و شخصیتهای کشوری و لشکری آغاز شد.
در این مراسم سران قوا و رئیس جمهور منتخب، وزرای دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان، مسئولان قوه قضاییه، فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی و شخصیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور، خانوادههای معظم شهدا و شهدای هستهای و سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی نیز حضور دارند.
* استاد کریم منصوری در ابتدای مراسم آیاتی از قرآن کریم را قرائت کرد.
* این مراسم از شبکههای یک، خبر، جامجم، پرس، العالم و رادیو ایران به طور زنده پخش میشود.
* محمد باقر قالیباف و سعید جلیلی دو نامزد انتخابات ریاستجمهوری 92 در کنار یکدیگر نشستهاند.
* محمود احمدینژاد در کنار آیات جنتی و آملی لاریجانی در سمت راست مقام معظم رهبری و حجتالاسلام روحانی در کنار آیتالله هاشمی رفسنجانی و علی لاریجانی در سمت چپ رهبر معظم انقلاب نشستهاند.
* 17:12 سخنرانی مصطفی محمدنجار وزیر کشور در مراسم تنفیذ آغاز شد. نجار قرار است در سخنرانی خود گزارشی از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری 24 خرداد 92 ارائه کند.
* نجار گفت: انتخابات 92 در یکی از حساسیترین مقاطع در اوج شکوه برگزار شد و مردم با اقتدا به رهبر و مولای خویش، حماسهای بزرگ آفریدند.
* نجار ادامه داد: انتخابات 92 آب سردی بر پیکره دشمنان نظام جمهوری اسلامی ریخت. وی بر امانتداری همیشگی مسئولان اجرایی کشور در برابر آرای مردم در انتخاباتها تاکید کرد.
* وزیر کشور خاطرنشان کرد: تدابیر حکیمانه و ارشادات شما(رهبر معظم انقلاب) در تبیین جایگاه انتخابات و برگزاری قانونمند آن و مشارکت گسترده مردم و هویدا شدن نیات پلید دشمنان، نقش بسیار اساسی در برگزاری حماسی و شکوهمند انتخابات 92 داشت.
* وی تاکید کرد: انتخابات 92 خط بطلانی بود بر همه شبههافکنیها درباره سلامت انتخابات.
* نجار در ادامه سخنان خود به رخدادهای پس از انتخابات 88 و وارد آمدن خسارات فراوان به کشور بر اثر اقدامات شبههافکنان علیه سلامت انتخابات اشاره کرد.
* وزیر کشور همچنین به اقدامات مناسب رسانه ملی در تامین عدالت رسانهای برای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری 92 اشاره کرد.
* نجار همچنین با بیان اینکه در ایران مجریان اصلی و واقعی انتخابات خود مردم هستند، به بیان فهرستی از اقدامات وزارت کشور و هیئت مرکزی انتخابات در راستای برگزاری انتخابات 92 پرداخت.
17:37 محمدی گلپایگانی متن حکم تنفیذ ریاستجمهوری حسن روحانی را قرائت کرد و بر این اساس، آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب، با تنفیذ رای مردم، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی را به ریاستجمهوری اسلامی ایران برای 4 سال منصوب کردند.
17:45 سخنرانی حسن روحانی، رئیسجمهور، آغاز شد.
وی ادامه داد: انتخابات خرداد 92 گرچه با تردید و سوءظن بخشی از جامعه آغاز شد ولی با تایید و استقبال عموم مردم به پایان رسید. انتخابات با شفافیت، رقابت و آرامش کامل برگزار شد که نتیجه آن برای بسیاری غافل کننده بود. ایران که از منظر بدخواهان قرار بود در اثر تحریم و انزوا در ستزهای داخلی فروغلتد و شکافی بزرگ بین ملت و دولت ایجاد شود با انتخاباتی پرشور و مشارکت گسترده اقشار مختلف مردم، خالق حماسه ای کم نظیر گردید. این انتخابات فرایندی بود که با اتکا به خرد جمعی و با مشارکت همه فعالات پایبند به نظام به گونه ای شکل گرفت که نشانگر بلوغ نظام و بازساری هرچه بیشتر اعتماد بین حاکمیت و مردم گردید. همه مردم و نخبگان منافع ملی و شرایط کشور را به خوبی درک کردند. و در راه سربلندی میهن قدم نهادند. این انتخابات نتیجه شکاف بین مردم و حاکمیت نبود، چه اینکه مردم ایران شخصی را به عنوان رئیس جمهور برگزیدند که سالها در مسئولیت های خطیر انجام انجام وظیفه کرده بود. این انتخابات نشانگر عزت خواهی مردم ایران بود و این واقعیت را مورد تاکید قرار داد که مردمسالاری در ایران نهادینه شده و ماندگار است. و انقلاب اسلامی ایران از بلوغ و پختگی برخوردار است.
روحانی ادامه داد: مشارکت بالا، برگزاری سالم و بدون حاشیه انتخابات، شعارها و سیاستهای نامزدها و حجم گسترده بحث و نقد در جریان انتخابات،همگی نشاندهنده فرآیندی رو به کمال در جمهوریت و اسلامیت نظام بود. مردم در انتخابات 24 خرداد حماسه ای بزرگ آفریدند و با حضور کم نظیر خود از شکاف های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی فروکاستند و بر وفاق و همگرایی ملت و منزلت بیشتر جهانی و منطقه ای ایران تاکید نمودند. نشاط، امید و اعتمادی که از دل این انتخابات برآمد، سرمایه اجتماعی جدیدی را برای ایران مهیا نمود. سرمایه ای که نه تنها دفع و رفع مخاطرات و تهدیدات مختلف را از دامان کشور ممکن ساخت، بلکه فرصت های جدیدی را برای جهش در روند پیشرفت و توسعه همهجانبه و هدفمند کشور به وجود آورد. اگر چه انگشت امید در این انتخابات بیشتر به گفتمانی نشانه رفت که در برنامه های این بنده کوچک متبلور بود اما باید عوامل اقتصادی و اجتماعی و سیاسی فراوانی را در پیدایش این وضع دخیل دانست.
باید قدردان رهبری موثر نظام، حضور فعال و موثر همه گروه ها و اقشار و طبقات و نقش آفرینی علما و نخبگان بود. همه شهروندان ایرانی با آرا و افکار مختلف و گرایش های متنوع سیاسی دست به کار شدند و امید و اعتمادی بزرگ در متن نظام ظهور یافت.
مسئولین محوری من حفظ امید و نشاط مردم خواهد بود.
مردم در این انتخابات شگفتی آفریدند و بعد از این نوبت ما مسئولان است که پیام این تحول تغییر را بپذیریم و در همه سطوح نظام متعهد به احترام آن باشیم. حقوق و تکالیف میان مردم و حکومت در همینجا معنی پیدا میکند.
* حداقل انتظار مردم ایجاد ثبات و رفع دغدغه ها و تنگناهای امروز کشور است.
به گزارش خبرگزار تسنیم، روحانی ادامه داد: لازمه پایبندی دولت به عهدش با مردم، وفاداری و راستگویی در برابر مردم است. در آئین ما اساس دینداری، ادای امانت و پایبندی به عهد و پیمان است. راستگویی سبب اصلاح امور و دروغگویی سبب تباهی کارهاست.
* دولت بر عهد خود بر شکوفا کردن اخلاق اسلامی و تلاش برای تبیین و تحقق احکام نورانی اسلام وفادار خواهد بود. من با حمایت و پشتوانه مردمی پا به میدان مسئولیت نهادم که خواستار تغییر و بهبود معیشت و منزلت خویش هستند. مردمی که میخواهند بهتر زندگی کنند و میخواهند از فقر و فساد و تبعیض به دور باشند و میخواهند حرمت و کرامت بیشتری داشته باشند. مردمی که میخواهند در فضای آزاد معنوی و عقلانی رشد کنند و میخواهند به آینده ای مطمئن امیدوار باشند. خواسته های این مردم به حق است اگرچه برآوردن همه آنها به یکباره امکان پذیرنخواهد بود.
دولت می کوشد داشته ها و نداشته ها و موانع پیش رو را با صداقت با مردم در میان بگذارد و برای گذر از تنگناها از قوای دیگر و مردم استمداد جوید.
کشور به عزم ملی برای دور شدن از افراط و افراطی گری در سیاستگذاری و مدیریت و تمرکز بر حاکمیت قانون و قانونگرایی نیاز دارد. گفتمانی که در انتخابات از رای اکثریت برخوردار شد نیز همین بود: اعتدال، تعامل. که سخن مشترک همه جریان های سیاسی و اجتماعی است.
اعتدال مشخصه بارز فرهنگ ایرانی اسلامی است. اعتدال به معنای عدول از اصول و محافظهکاری در برابر تغییر و تحول نیست. اعتدال رویکردی خردورزانه، فعالانه و صبورانه در جامعه برای دور شدن از ورطه افراط و تفریط است. مسیر استقرار و استمرار مردمسالاری دینی از اعتدال می گذرد و تحولخواهی نیز بر مدار اعتدال می چرخد. اعتدال همان تحقق مشیت الهی است که برای امت وسط بودن را برگزیده است.
* به گزارش خبرگزاری تسنیم، روحانی خاطرنشان کرد: من بر اساس رویکردی که در انتخابات داشتم و دانش و تجربهای که به دست آوردم خود را موظف میدانم که این مفهوم را در قالب برنامه های اجرایی دولت پیگیری کنم.
باید ظرفیت های فعلی دولت را ارتقا دهیم.
جامعه ما در شرایط حساسی قرار دارد باید از رنج معیشت مردم کاست و فضا را برایشان گشود. باید به اقتصاد رونق دیگری داد. جهت گیری دولت نجات اقتصاد و تعامل سازنده با جهان خواهد بود. دولت بیش و پیش از هرچیز به دنبال معیشت مردم خواهد بود و گام های جدیدی برای ارتقای منزلت ایران در عرصه روابط بین المللی بر اساس تامین منافع ملی و رفع تحریم های ظالمانه کنونی برخواهد داشت.
اگر خلق حماسه با تدبیر رهبر انقلاب و اقدام مردم میسر شد، خلق حماسه اقتصادی نیز میسر خواهد بود.
بگذاریم شایستگان به ملت خدمت کنند و سینه ها از کینه ها پاک شود. بگذاریم که آشتی جای قهر و دوستی جای دشمنی بنشیند. به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، روحانی افزود: بگذاریم که اسلام با چهره رحمانی اش و ایران با چهره عقلانی اش و انقلاب با چهره رحمانی و نظام با چهره عاطفی اش همچنان حماسه بیافریند.
وظیفه خود می دانم از اقدامات همه دولت های سابق بویژه رئیس جمهور دهم تشکر کنم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، روحانی در پایان گفت: من سنگینی بار این رای و تنفیذ را درک می کنم و فقط به خدا پناه می برم. خداوند این بنده ضعیف خود را از کبر و غرور و بخل و حسد وارهاند. خداوندا به تو پناه می برم از استبداد در رای و عجله در تصمیم و تقدم منافع شخصی بر منافع گروهی. بارالها یاری ام کن بنده مخلصی برای تو و خادم لایقی برای مردم باشم و فراموش نکنم آنچه بر پیشینیان رفته است. سخن بسیار است و مجال اندک. چه بسیار که سخن را کوتاه کنیم و پا در ره نهیم که دراز است ره مقصد و من نوسفرم.
* 18:10 سخنان رهبر معظم انقلاب آغاز شد.
رهبر معظم انقلاب در ابتدای سخنانشان تاکید کردند که ملت ایران که پیش از انقلاب همواره با استبداد و دیکتاتوری مواجه بودند، بعد از انقلاب مزه مردمسالاری دینی را چشیدند.
ایشان همچنین در ادامه ضمن اشاره به سوابق حسن روحانی و همچنین اشاره به کارهای مهم انجام شده طی دوره گذشته، مطالبی را راجع به تحریمها، راهپیمایی روز جهانی قدس و ... ایراد فرمودند.
متن کامل سخنان رهبر معظم انقلاب پس از انتشار از طریق سایت رسمی دفتر ایشان، منتشر میشود.