کد خبر: ۱۵۲۶۶۹
زمان انتشار: ۱۹:۳۶     ۰۶ مرداد ۱۳۹۲
«انتخاب یک رییس‌جمهور میانه‌رو در ایران باعث تشدید مناقشه میان کاخ سفید و کنگره بر سر برنامه هسته‌یی تهران شده است.»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه لس‌آنجلس تایمز با اشاره به این موضوع از واشنگتن گزارش داد: دولت اوباما که امیدوار است در ماه سپتامبر برای احیای تلاش‌ها با هدف محدود کردن فعالیت‌های هسته‌یی ایران با تیم حسن روحانی دیدار کند، در روزهای اخیر لغو تحریم‌ها در زمینه تامین تجهیزات پزشکی، محصولات دارویی و بشردوستانه را اعلام کرد.

این روزنامه افزود این اقدام تغییری شدید بعد از چند سالی بود که در طول آن مقامات آمریکایی با امید منصرف کردن ایران از دنبال کردن برنامه هسته‌یی لایه به لایه به تحریم‌ها می‌افزودند.

در عین حال به نظر می‌رسد مجلس نمایندگان به تصویب طرح تحریم‌های جدید علیه ایران با هدف محدودتر کردن بازار نفت ایران نزدیک شده است و برخی از سناتورها تمایل دارند در چند هفته آینده طرحی مشابه را در سنا مطرح کنند.

بنا بر این گزاش جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و دیگر مقامات از کنگره درخواست می‌کنند که تحریم‌های جدید را تا زمان مذاکرات هسته‌یی با ایران به تعویق اندازند.

در حالی که ایران همواره بر صلح‌آمیز بودن نیات هسته‌یی خود تاکید کرده و اعلام کرده است به دنبال سلاح هسته‌یی نیست این روزنامه افزود که برخی مقامات و کارشناسان بخش خصوصی بر این باورند که ایران حدود یک سال یا کمتر با توانایی تولید سلاح هسته‌یی فاصله دارد و با این حال دولت اوباما رسیدن به چنین آستانه‌ای را این اندازه نزدیک نمی‌داند.

برخی از قانونگذاران هم لفاظی‌ها را تشدید کرده‌اند. لیندسی گراهام، هفته گذشته اعلام کرد که طرحی را به گردش در خواهد آورد که به دنبال مجوز توسل به زور علیه ایران در صورتی است که فعالیت‌های هسته‌یی‌اش را محدود نکند.

برخی از قانونگذاران بیم دارند که کاخ سفید گرفتار مذاکرات بیهوده هسته‌یی با ایران شود و می‌گویند که روحانی متعهد به ادامه برنامه هسته‌یی حتی در حالی است که از کاهش تنش با غرب حرف می‌زند.

این گزارش حاکی است که یک دستیار عالی رتبه کنگره گفت که روشن است دولت اوباما به چند ماه دیگر مذاکرات با ایران متعهد است و با هرگونه تحریم جدید در طول سال جاری مخالف است. هیچ راهی نیست که کنگره این زمان را منتظر بماند تا ببیند که آیا ایران مسیرش را تغییر می دهد یا خیر.

بنا بر این گزارش اگر مجلس نمایندگان هفته آینده تحریم‌ها را تصویب کند به گفته این دستیار کنگره که خواست نامش فاش نشود، «فشار زیادی بر سنا برای این که در این خصوص اقدام کند وارد خواهد شد» حتی با وجودی که کاخ سفید سنا را برای تصویب نکردن آن تحت فشار گذاشته است.

مقامات آمریکایی و تحلیلگران بخش خصوصی بر این باورندکه ایران بر سر میز مذاکرات باز می‌گردد. اما حتی اگر حاضر به همکاری باشد که هنوز مشخص نیست در صورت تصویب تحریم‌های جدید در کنگره از این کار امتناع خواهد کرد.

با وجودی که اکثریت کنگره رویکرد سرسختانه‌ای را در قبال ایران دنبال می‌کنند، اقلیت قابل توجهی نیز که نگران احتمال جنگ هستند در این باره صحبت کرده‌اند. در ماه جاری گروهی 131 نفره از قانونگذاران هر دو حزب در نامه‌ای به باراک اوباما انتخاب روحانی را فرصتی بالقوه بزرگ خواندند و از او خواستند به دیپلماسی فرصت بدهد.

اعضای عالی‌رتبه تیم هسته‌یی اوباما در دوره اول ریاست جمهوری وی نیز از جمله افرادی هستند که از دولت خواسته‌اند رویکردی جدید را دنبال کند.

مقامات آمریکایی گفته‌اند که اگرچه می‌خواهند با ایران گفت‌وگو کنند، اما قصد ارایه هیچ‌گونه پیشنهاد جدیدی را ندارند. آن‌ها می‌گویند که بر عهده تهران است که با پاسخ به پیشنهاد آمریکا و پنج کشور دیگر که در نشست آوریل به ایران ارایه شد، گام اول را بردارد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها