به گزارش 598 به نقل از سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از گذشت 15 سال از حادثه شلیک در صورت که باعث از بین رفتن بخش زیادی از صورت «ریچارد نوریس» شد، پیوند صورت، گوشه نشینی و عزلت وی را پایان داده و او به یک زندگی عادی بازگشته است.
«ریچارد نوریس» 38 ساله سال گذشته تحت عمل جراحی پیوند کامل صورت قرار گرفت.
اکنون کتابی تحت عنوان «صورت دوم ریچارد» به همراه مراحل مختلف پیوند صورت از ابتدا در دست نگارش است.
این حادثه سال 1997 روی داد که باعث از بین رفتن بخش زیادی از صورت، دندان ها، نیمی از زبان و بینی وی شد که باعث از بین رفتن حس بویایی وی شد.
این مسأله باعث پنهان شدن وی از حضور در مجامع عمومی شد و تنها در هنگام شب با پنهان کردن صورت در خیابان حاضر می شد.
چندین مرحله جراحی برای بازسازی چهره انجام شد که نتیجه مطلوبی در بر نداشت؛ بخشهایی از آناتومی صورت مانند پلک ها و لب از پیچیدگی فراوانی برای بازسازی برخوردار بودند که روند بازسازی را با دشواری مواجه می ساخت.
دکتر «ادوارد روردیگز» پزشک معالج با توجه به ناکامی روش های بازسازی، پیشنهاد پیوند کامل صورت را مطرح کرد.
نخستین پیوند جزئی صورت در سال 2005 در فرانسه و بر روی صورت یک زن که صورتش توسط سگ مصدوم شده بود، انجام شد؛ همچنین در 27 پیوند صورت دیگر چهار گیرنده پیوند جان خود را از دست دادند و سایر بیماران باید تا آخر عمر از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده کنند.
بیشتر گیرندگان پیوند نیازمند یک جراحی نجات بخش هستند که در صورت انجام نشدن، بیمار قطعا جان خود را از دست می دهد.
باید تمام جزئیات و خطرات چنین عمل پیوندی برای بیمار تشریح شود؛ «ریچارد» برای عمل کامل پیوند تنها 50 درصد شانس زنده ماندن پس از عمل را داشت.
این صورت پیوندی از «جاشوآ آورسانو» 21 ساله که در تصادف رانندگی جان خود را از دست داده بود، دریافت شد. عمل پیوند صورت 36 ساعت بطول انجامید که شامل پیوند فک بالا و پایین، دندان ها، بخشی از زبان و تکمیل بافت پوست سر تا زیر گردن است.
اصلی ترین محدودیت این پیوند وابستگی مادام العمر بیمار به داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی برای ادامه حیات است؛ «ریچارد» نیز همواره با ترس احتمال پس زدن پیوند به زندگی ادامه می دهد.
پزشکان دوام این پیوند صورت را در صورت مناسب بودن تمام شرایط بین 20 تا 30 سال تخمین زده اند.