کد خبر: ۱۴۴۱۲
زمان انتشار: ۱۹:۲۷     ۲۹ خرداد ۱۳۹۰
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، سيصد و سي و چهارمين جلسه علني مجلس هشتم شوراي اسلامي، صبح امروز (يكشنبه) با حضور 195نفر از وكلاي ملت و قرائت آياتي از سوره يونس رسمي شد.

* توكلي: فردي با صدها برگ پرونده در قوه قضائيه معاون وزير خارجه شده است

احمد توكلي نماينده تهران در جلسه علني امروز طي تذكري با استناد به تبصره ماده 102 و مواد 197 و 199 آئين‌نامه داخلي مجلس، ‌اظهار داشت‌: مجلس در تاريخ 5 آبان ماه 1389 تحقيق و تفحص از شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور را تصويب كرد.

وي افزود: در حال حاضر 6 ماه از آن تاريخ گذشته اما گزارش اين هيئت هنوز به مجلس ارائه نشده در نتيجه اين زحمات دوستان اگر زودتر به مجلس ارائه مي‌شد، اينگونه نمي‌شد كه فردي كه صدها برگ پرونده در قوه قضائيه و جاهاي ديگر دارد، ديشب به عنوان معاون وزير خارجه منصوب شود.

رئيس مركز پژوهش‌هاي مجلس در بخشي ديگري از سخنانش تصريح كرد: نمي‌شود كه بنده در كشور به عنوان رئيس مركز پژوهش‌ها گرفتار ارتقاي شغلي يك پژوهشگر باشم و براي اين منظور شش ماه منتظر نظر حراست باشم اما كسي كه ده‌ها اتهام دارد و بين بسياري از سياستمداران مشهور به كجي و انحراف است، بشود معاون وزير خارجه!

توكلي بر همين اساس يادآور شد:‌ من به وزير خارجه گفتم چرا اين كار را انجام مي‌دهي كه او گفت خيرخواهان زيادي به من تذكر داده‌اند اما من سند ندارم. به او گفتم "برو قوه قضائيه و وزارت اطلاعات سند بگير. "

وي در ادامه خطاب به لاريجاني گفت: گزارش هيئت تحقيق و تفحص از شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور بايد از سوي هيئت رئيسه پيگيري شود تا زودتر به مجلس ارائه شود تا اين بيچارگي‌ها براي كشور ايجاد نشود.

اين نماينده مجلس همچنين متذكر شد: كساني در حال پست گرفتن در كشور هستند كه دلال سرمايه‌داران بي‌ديني هستند كه براي يك بچه‌شان يك ساعت به قيمت 45 ميليون تومان خريداري مي‌كنند و براي دو پسرشان بنز مي‌خرند به قيمت 160 ميليون تومان. اما اين فرد مي‌شود معاون وزير!

در ادامه علي لاريجاني رئيس مجلس در پاسخ به اين تذكر،‌ گفت: هيئت تحقيق و تفحص از شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور زودتر گزارش خودش را ارائه كند.

رئيس مجلس همچنين حجت‌الاسلام سبحاني‌نيا عضو اين هيئت و عضو هيئت رئيسه مجلس را مامور پيگيري ارائه سريع‌تر گزارش مذكور به هيئت رئيسه كرد و گفت كه اين گزارش بايد زودتر ارائه شود تا در مسير قانوني خودش عمل كند.

* 91 روز تا 10 سال حبس تعزيري براي ‌خريداران يا حاملان سلاح

نمايندگان مجلس ‌در ادامه رسيدگي به لايحه مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غيرمجاز، ماده ديگري از اين لايحه را بررسي و تصويب كردند.

وكلاي ملت مصوب كردند‌ هر كس به‌طور غيرمجاز سلاح گرم يا سرد جنگي يا سلاح شكاري يا قطعات مؤثر يا مهمات آنها را خريداري، نگهداري يا حمل كند، يا با آنها معامله ديگري انجام دهد، به ترتيب زير به حبس تعزيري محكوم مي‌شود:

الف- سلاح سرد جنگي، سلاح شكاري يا مهمات آن، به حبس از نود و يك روز تا شش ماه يا جزاي نقدي از ده ميليون تا بيست ميليون ريال

ب- سلاح گرم سبك غيرخودكار، قطعات مؤثر يا مهمات آن، به حبس از شش ماه تا دو سال يا جزاي نقدي از بيست ميليون تا هشتاد ميليون ريال

پ- سلاح گرم سبك خودكار، قطعات مؤثر يا مهمات آن به حبس از دو تا پنج سال

ت- سلاح گرم نيمه سنگين و سنگين، قطعات مؤثر يا مهمات آنها‌ به حبس از پنج تا ده سال

بهارستان نشينان همچنين در تبصره اين ماده مقرر كردند هرگاه موضوع جرم اين ماده بيش از يك قبضه يا قطعات مؤثر از چند قبضه باشد، مجازات مرتكب حذف مورد يك درجه تشديد مي‌شود.

وكلاي ملت با 108 رأي موافق، 10‌ رأي مخالف و 17 رأي ممتنع از 198 نماينده حاضر در صحن علني پارلمان اين ماده را تصويب كردند.

** رئيس مجلس در جريان راي‌گيري‌ خطاب به نمايندگاني كه در راي‌گيري‌ها شركت نمي‌كنند، گفت: "بعضي از آقايان اصلا در رأي‌گيري‌ها شركت ندارند، بفرمائيد راي دهيد! مشاركت دوستان در راي‌گيري‌ها بيشتر باشد! "

* 10 تا 15 سال حبس تعزيري براي دارندگان سلاح رأي نياورده است

نمايندگان مجلس ماده 8 لايحه مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غيرمجاز را بررسي كردند.

‌ماده مذكور، 99 رأي موافق، 10 رأي مخالف و 10 رأي ممتنع از 198 نماينده حاضر در صحن علني پارلمان را به خود اختصاص داد.

علي لاريجاني رئيس مجلس كه در جريان رأي‌گيري براي ماده مذكور رياست جلسه را به‎عهده داشت، گفت كه اين ماده راي آورد.

اين درحالي ا‌ست كه ‌طبق آئين‌نامه داخلي مجلس در رأي‌گيري‌ها براي مصوب شدن يك طرح يا لايحه‌‌ بايد نصف به علاوه يك نفر از نمايندگان حاضر در صحن علني پارلمان ‌رأي موافق دهند كه ‌بر اين اساس براي ماده مذكور بايد 100 راي داده مي‌شد.

محمدرضا باهنر نماينده مردم تهران و نائب رئيس اول مجلس نيز، ميان نطق نمايندگان گفت كه در آخرين رأي‌گيري كه در جلسه امروز مجلس انجام شد، در خصوص ماده 8 لايحه مجازات قاچاق اسلحه و مهمات، اشتباها اعلام شد كه اين ماده رأي آورده اما اين ماده رأي نياورد و رئيس مجلس اشتباه كرده گفت كه اين ماده رأ‌ي آورده است.

وي همچنين گفت: بايد فردا طبق آئين‌نامه براي ماده مذكور عمل كرده و براي حذف آن رأي‌گيري كنيم.

در ماده 8 لايحه مذكور آمده بود: "در صورتي كه قاضي با جلب نظر كارشناسان وزارت دفاع و سازمان انرژي اتمي تشخيص دهد اسلحه، قطعات مؤثر يا مهمات آنها با توجه به مقدار و ميزان خسارات احتمالي عمده و انبوه بوده است، وي را به حبس تعزيري از 10 تا 15 سال محكوم مي‌نمايد ".

در تبصره اين ماده نيز آمده بود: "آئين‌نامه اجرايي اين ماده ظرف 6 ماه در خصوص تعيين جدول انبوه هريك از مصاديق اين قانون توسط وزارت كشور با همكاري وزارتخانه‌هاي دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، دادگستري و اطلاعات تهيه مي‌شود و به تصويب هيئت وزيران مي‌رسد ".

* الهيان: گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل را نمي‌پذيريم

زهره الهيان نماينده تهران طي نطقي ميان دستور در صحن علني مجلس اظهار داشت: همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند به زودي موج بيداري اسلامي كشورهاي اروپايي را نيز در خواهد نورديد و آمريكا و انگليس منتظر اين موج بيداري و فرو ريختن پايه‌هاي ظلم و ستم خود باشند؛ هر چند سياست آمريكا و انگليس انحراف جنبش‌هاي اسلامي از مسير اسلام خواهي است اما حركت مردم در كشورهاي در حال انقلاب بر مدار اسلام خواهي و حق‌طلبي است و نظام مردم سالار ديني خواسته اساسي ملت‌هاي مسلمان است.

وي تصريح كرد: اين استكبار جهاني است كه امروز با ترفند زور و تزوير تلاش دارد با شيوه‌هاي حيله‌گرانه حركت مردم را منحرف كند و دفاع سوري اوباما و كلينتون از مردم در مصر و ليبي در همين راستا قابل ارزيابي است. اين مصداق بارز دخالت سودجويانه در امور داخلي كشورها است؛ هر‌چند كه وزير خارجه انگليس براي رفع اتهام از خود طي بيانيه‌اي جمهوري اسلامي ايران را محكوم به دخالت در امور كشورهاي منطقه كرده كه البته او خود مي‌داند مردم كشورهاي منطقه در طول اين 30 سال الگويي بي‌بديل از انقلاب مردم ايران را دارند و حركت خود را بر اساس اين الگو تنظيم خواهند كرد و امروز رهنمودهاي رهبري الهام بخش و اميد دهنده به اين ملت‌هاي مظلوم است‌.

اين نماينده تهران خاطرنشان كرد: عناد و دشمني انگليس با ايران سابقه تاريخي دارد و البته پس از فتنه 88 اين دشمني آشكارتر رخ نمود؛ آن زمان براي براندازي نظام جمهوري اسلامي ايران، سفارت انگليس بسان اتاق جنگ شبانه‌روز به دسيسه و توطئه مشغول بود و امروز دشمني اين كشور در بيانيه وزير امور خارجه آن در سالگرد 22 خرداد، نشان از شدت عصبانيت آنها از شكست در پروژه براندازي دارد.

الهيان اضافه كرد: انقلاب رنگين و مخملي در سال 88 به شكست انجاميد اما امروز پروژه هسته‌اي، براندازي نرم و زير سؤال بردن حقوق بشر ايران ابزار ديگري در راستاي سياست انگليس و آمريكا است كه ايران را ضد حقوق بشر معرفي مي‌كنند اما آيا بهتر نيست كه اين كشورها به جاي استفاده ابزاري از مسئله حقوق بشر به رفع موارد نقض حقوق بشر خود بپردازند.

اين نماينده مجلس با بيان اينكه آمريكا در شوراي حقوق بشر سازمان ملل ركوردار نقض حقوق بشر شمرده شده است، گفت: هيچ كشوري نيست كه بيش از 220 مورد نقض حقوق بشر براي او ثبت شده باشد، در حالي كه آمريكا خود را محور حقوق بشر در جهان مي‌داند و براي ساير كشورها گزارش حقوق بشري منتشر مي‌كند.

وي گفت: آمريكا و انگليس بدانند كه مردم ايران بازي ‌آنها در خصوص حقوق بشر را نخواهند خورد و پذيرش گزارشگر ويژه حقوق بشر از سوي سازمان ملل براي ما پذيرفتني نيست چرا‌كه اهداف پنهان و اغراض سياسي پشت قطعنامه حقوق بشر عليه ايران را به خوبي مي‌شناسيم و جمهوري اسلامي تنها تعامل در يك رابطه متوازن را مي‌پذيرد و زير بار فشارهاي سياسي نخواهد رفت، هر چند كه براي گزارشگر ويژه تعيين شده كه وزير خارجه سابق مالي و فردي مسلمان است، احترام قائليم و از ايشان مي‌خواهيم سفري به ايران براي ديدن جاذبه‌هاي گردشگري كشورمان داشته باشد.

الهيان ادامه داد: طرح سازمان‌هاي مردم نهاد در حال تكميل و اصلاح در كميسيون اجتماعي است و همكاران توجه داشته باشند كه در زمان بررسي اين طرح در صحن علني شيرين عبادي و NGOهاي به ظاهر مدافع حقوق بشر در خارج از كشور بيانيه‌اي صادر كردند كه اين طرح نبايد از سوي نمايندگان تصويب شود كه اين خود نشانه‌اي از درستي راه مجلس در بررسي اين طرح است.

* جلالي: 3 ماه از سال جهاد اقتصادي گذشت اما ‌همچنان درگير مسئله‌سازي‌هاي كاذب ‌هستيم

كاظم جلالي نماينده شاهرود در مجلس نيز طي نطقي ميان دستور در صحن علني مجلس اظهار داشت: امسال با نامگذاري حكيمانه و مدبرانه مقام معظم رهبري سال جهاد اقتصادي نام گرفت اما اكنون كه 3 ماه از اين سال مي‌گذرد، ما همچنان درگير مسئله سازي‌هاي كاذب و سردرگمي‌هاي ناشي از آن هستيم.

وي افزود: پرداختن به موضوعاتي خارج از دايره حل اين دو مشكل خدمت به كشور مردم و در راستاي تقويت نظام جمهوري اسلامي و كار آمدي آن نيست.

جلالي ادامه داد: بي‌ترديد ركن ركين اين نظام ولايت و رهبري است و دوري‌ها و نزديكي‌ها بر اساس اين معيار و محور قابل سنجش است. اسلام را نيز بايد از منشاء آن و متخصصين اسلام شناس دريافت كنيم؛ چنانچه امام راحل نيز همواره بر اين مهم تاكيد مي‌كردند.

وي اضافه كرد: بايد به مسئله تضعيف اخلاق در ساحت سياسي ايران انديشه كرد چرا‌كه ما مدعي جامعه ديني و اخلاق محور هستيم لذا ‌در سياستي كه عين ديانت ما است، نبايد از اخلاق فاصله بگيريم.

نماينده مردم شاهرود با بيان اينكه به بركت انقلاب اسلامي امروز خيزش‌هاي عظيم اسلامي در منطقه در حال شكل‌گيري است، تصريح كرد: در اين خصوص دستگاه ديپلماسي بايد فعال باشد و بر اساس رهنمودهاي مقام معظم رهبري عمل كند و ورود ساير نظر‌ها و رفتارها در دايره عمل دستگاه ديپلماسي پذيرفتني نيست و در آينده همگان بايد پاسخگو باشند.

** نطق كاظم جلالي نماينده شاهرود و صحبت‌هاي وي در خصوص حوزه انتخابيه خود با "‌احسنت - احسنت " نمايندگان رو به‌رو شد اما جلالي از وكلاي ملت خواست كه "ابراز ‌احساسات نكنند! "

* ثروتي: وزير نيرو به تعهداتش عمل نكند استيضاح مي‌شود

همچنين موسي‌الرضا ثروتي نماينده مردم بجنورد در مجلس نيز در نطق ميان دستور خود با ابراز حمايت از مظلوميت مسلمانان بحرين، يمن‌، مصر و تونس و خيزش مردم مسلمان اين كشورها در مقابل استكبار و اعلام انزجار از توطئه‌هاي غرب و آمريكا در گسترش تروريسم و سركوب مسلمانان اظهار داشت: امروز پيام اسلام و تشيع در جهان گسترش يافته و تحولات بزرگي را شاهد هستيم و مقام معظم رهبري نيز ضمن تداوم راه امام راحل با رهبري‌هاي حكيمانه خود ترفندهاي استكبار جهاني و انحرافات داخلي را مهار كرده و با ارشادات و مديريت خود با ايجاد وحدت و هماهنگي در داخل كشور سبب رشد و گسترش اسلام در جهان شده‌اند.

وي با بيان اينكه در سال جهاد اقتصادي دولت، مجلس و مردم با وحدت و اتحاد بر اجراي قانون پنجم توسعه و بودجه ساليانه پافشاري كنند تا شاهد رشد 8 درصد و بيكاري 7 درصد و تحقق شاخص‌هاي اشتغال و توسعه و پيشرفت عدالت باشيم، گفت: از رئيس جمهور،‌ معاونين و وزرا تقاضا داريم مصوبات سفرهاي استاني را اجرايي كنند و در راستاي تحقق ماده 182 برنامه پنجم و اصل 48 قانون اساسي توسعه متوازن مناطق را در دستور كار قرار دهند و ضمن توزيع صحيح بودجه ساز و كار مناسب براي طراحي عادلانه بودجه در سال 91 را فراهم كنند.

ثروتي با تشكر از وزير مسكن و شهرسازي براي ساخت مسكن مهر، فراهم كردن امكانات و زير ساخت‌ها، توجه به ايمن‌‌سازي راه‌هاي مواصلاتي اصلي شهري و روستايي و حل مشكلات فرودگاه خراسان شمالي از وزير نيرو خواست با اجراي مصوبات دولت از تبعيض در اجراي پروژه‌ها براي آبرساني،‌ احداث سد و برق‌رساني خودداري كند.

وي گفت: وزير نيرو اگر به تعهدات خود در اين زمينه عمل نكند، ضمن طرح سؤال از وي، پيگير جمع‌آوري امضا براي استيضاح او خواهيم بود.

* ‌ناظران مجلس در «هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران» انتخاب شدند

در خلال سخنان ناطقان اعلام شد كه بهارستان نشينان، دو نفر از اعضاي كميسيون‌هاي بهداشت و درمان و برنامه و بودجه را به عنوان ناظر مجلس در هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران كه موضوع ماده 6 قانون هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران است را انتخاب كردند.

بر اين اساس وكلاي ملت علي بروغني نماينده سبزوار را از كميسيون برنامه و بودجه و محمدرضا رضايي نماينده جهرم را از كميسيون بهداشت و درمان به عنوان ناظر در هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران انتخاب كردند.

** زماني كه جهانبخش محبي‌نيا عضو هيئت رئيسه مجلس خواست نام "علي بروغني " نماينده سبزوار را به وكلاي ملت معرفي كند كه او از سوي كميسيون برنامه و بودجه به عنوان ناظر در هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران معرفي شده است، چندين بار نام وي را اشتباه تلفظ كرد كه اين مسئله تذكر حجت‌الاسلام سبحاني‌نيا عضو ديگر هيئت رئيسه مجلس را به دنبال داشت. البته محبي‌نيا نيز با لحني از روي ناراحتي در جواب وي گفت: "از آقاي سبحاني‌نيا كه اينجا اشتباهات را مرتفع مي‌كنند، متشكرم‌! "

* نقوي حسيني: نپرداختن به جهاد اقتصادي خسارات جبران‌ناپذيري در‌پي خواهد داشت

سيدحسين نقوي حسيني نماينده ورامين نيز به عنوان چهارمين ناطق ميان دستور‌ گفت: به خوبي مي‌دانيم كه امروز استكبار جهاني با همه امكانات در مقابل انقلاب، نظام و خيزش‌هاي ملت‌هاي مسلمان منطقه صف آرايي كرده است و شيطان بزرگ كه بسياري افراد از توطئه‌هاي شوم آن غافل شده‌اند، تمام امكانات و نيروهاي خود را بسيج كرده‌ و با حمايت اسرائيل مقابل اين نهضت‌ها ايستاده است.

وي افزود: امروز انگليس كه جنايت‌هاي آن از ياد ملت ايران نخواهد رفت، تمام تجربه، دانش و امكانات ضد بشري خود را به ميدان آورده تا ملت و كشور ما را دچار ياس و نااميدي كند.

اين نماينده مجلس تصريح كرد: امروز شيطانك‌هاي غربي و منطقه‌اي كه سوابق آنها سبب شرم بشر است، در پي ايجاد جنگ احزاب عليه اسلام، انقلاب و نظام جمهوري اسلامي هستند.

نقوي حسيني با اشاره به اينكه تاريخ ايران سرشار از نهضت‌ها، قيام‌ها و مبارزات است، گفت: در دو قرن اخير ملت ايران بارها عليه ديكتاتوري و استبداد داخلي و استعمار خارجي قيام كرده و هزينه‌هاي سنگيني داده كه مشروطيت و جنبش ملي شدن صنعت نفت از جمله آن است.

وي ادامه داد: اما تمامي اين نهضت‌ها و قيام‌ها در نهايت منجر به حكومت استبدادي و سلطه خارجي شده است و تنها نهضت و قيامي كه مستقل و بر پايه اسلام ناب آغاز شد، ادامه يافت و پيروز شد و انشاالله به قيام آل محمد (ص) متصل خواهد شد، انقلاب اسلامي است و همه به خوبي مي‌دانيم كه علت استقلال، دوام و ثبات آن محوريت اصل ولايت فقيه و مرجعيت بوده است.

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس يادآور شد: اگر نبود اصل ولايت فقيه در جريان شكل‌گيري اين نهضت،‌ پيروزي و دوام آن، صدها جريان‌ منحرف و معاند، انقلاب و نظام را با شكست و بن‌بست مواجه مي‌كردند، پس عقل، شرع، تجربه و مصلحت حكم مي‌كند كه همگي نسبت به حفظ و تقويت اين جايگاه رفيع كوشا باشيم تا نظام و انقلاب پابرجا بماند.

نقوي حسيني اضافه كرد: وحدت كلمه رمز پيروزي نظام و كشور است لذا تمامي نيروهاي دلسوز انقلاب بايد در اظهارنظرها، مكاتبات، موضع‌گيري‌ها و اقدامات خود وحدت كلمه را محور قرار دهند چرا‌كه در اين شرايط حساس كشور هرگونه اقدامات و سخني سبب تضعيف وحدت كلمه بين مردم شود، خيانت به نظام و كشور است و پرداختن به مسائل حاشيه‌اي و كوبيدن بر طبل تفرقه، ظلمي در حق اسلام، نظام و ولايت است.

وي در پايان تاكيد كرد: مقام معظم رهبري با تحليل دقيق امسال را سال جهاد اقتصادي نامگذاري كردند كه به يقين عدم پرداختن به جهاد اقتصادي سبب خسارت جبران‌ناپذيري به ملت و كشور خواهد شد.

* موسوي لارگاني: عدالت با شعار و تبليغات ‌عملي نمي‌شود

حجت‌الاسلام سيد‌ناصر موسوي لارگاني نماينده مردم فلاورجان نيز طي نطقي ميان دستور در صحن علني مجلس اظهار داشت: عدالت در اسلام به عنوان يك ركن مهم به شمار مي‌آيد و در قرآن كريم نيز از آن به شرط دست يافتن به تقوا نام برده شده است.

وي ادامه داد: در زمان معاصر نيز امام خميني (ره) در تمام فرمايشات خود بر اجراي عدالت و بهبود وضعيت زندگي اقشار محروم جامعه تاكيد مي‌كردند، حال نيز پس از 22 سال از رحلت آن بزرگوار، زائران مرقد نوراني ايشان در 14 خرداد 90 همان پابرهنگان و مستضعفان بودند كه امام راحل (ره) دوست‌شان مي‌داشت.

موسوي لارگاني تصريح كرد: اظهار نگراني رهبر انقلاب در اين خصوص و فرمايش ايشان به اين مضموم كه "وضع فعلي مطلقا راضي كننده نيست چرا‌كه نظام اسلامي به دنبال اجراي حداكثر عدالت و تحقق كامل عدالت و مفهوم يك ارزش مطلق و همگاني است " نيز قابل تامل است لذا از جمله دلايلي كه مي‌توان براي اين موضوع مطرح كرد، بايد به افزايش نرخ واقعي بيكاري، فقر، تورم اجراي نه چندان در خور شان هدفمندي يارانه‌ها، تبعيض به دور از عدالت اعتبارات عمراني و عدم توجه به كشاورزي و ... اشاره كرد.

اين نماينده مجلس خاطرنشان كرد: در دولت‌هاي نهم و دهم كه با شعار عدالت شكل گرفته است، علي‌رغم تلاش فراوان براي اجراي عدالت و با توجه به اينكه گوشه‌اي از اين عوامل برطرف شده است، ‌تا رسيدن به آرمان‌هاي متعالي نظام فاصله زيادي داريم ‌و در اين دولت نيز شاهد تبعيض و بي عدالتي در تخصيص اعتبارات هستيم.

موسوي با طرح اين سؤال كه چرا بايد اعتبارات هزينه‌اي و تملك دارايي استان اصفهان با جمعيت بيش از 4 ميليون نفر از استاني با جمعيت 800 هزار نفر نيز كمتر باشد، گفت: آيا حق مردم استان اصفهان با تقديم بيش از 23 هزار شهيد به انقلاب اسلامي اين است كه هر ساله اعتبارات آن به شكلي كاسته شود.

* 5 نماينده به وزير خارجه درباره انتصاب ملك‌زاده تذكر دادند

تذاكرات كتبي نمايندگان مجلس به مسئولان اجرايي كشور پس از طرح نطق‌ها از سوي هيئت رئيسه مجلس قرائت شد.

بهمن محمدياري نماينده تالش و رضوان‌شهر به وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص جلوگيري جدي از اقدامات در حال انجام براي تعطيلي دانشكده فني كاسپين چوكان وابسته به دانشگاه فني دانشگاه تهران تذكر داد.
محمد سقايي و عوض حيدرپور نمايندگان ني‌ريز و شهررضا از رئيس جمهور خواستند تا عدم اجراي جزء الف بند 8 قانون بودجه سال 89 مبني بر واريز وجوه حاصل از فروش طرح فولاد هرمزگان به سازمان ايميدرو براي هزينه كردن در طرح‌هاي نيم تمام فولادي كشور پيگيري شود.
همچنين محمد سقايي نماينده ني‌ريز به وزير اقتصاد و دارايي براي تسريع در اجراي قانون بودجه در ارتباط با تبصره 3 بند (د) كه بر اساس آن خزانه مكلف است عين وجوه واريزي عوارض گاز از مشتركين را براي طرح گاز رساني به شركت ذيربط پرداخت كند، تذكر داد.
نادر قاضي‌پور و جواد جهانگيرزاده نمايندگان مردم اروميه به وزير امور خارجه در خصوص جلوگيري از انتصاب افراد مسئله‌دار در آن وزارتخانه و به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص جلوگيري از انتصاب رئيس غيربومي دانشگاه علوم پزشكي اروميه تذكر دادند.
محمدقسيم عثماني نماينده مردم بوكان نيز به وزير نيرو در خصوص رسيدگي به تعلل در شروع عمليات بدنه سد سيمينه رود بوكان و رسيدگي به تعلل در آبرساني از سد شهيد كاظمي به دشت فيض‌الله بيگي بوكان، به وزير آموزش و پرورش در خصوص رفع كمبود فضاي آموزشي در شهرستان بوكان و به وزير بازرگاني در خصوص رسيدگي به علل تعلل در اتمام سيلوي 70 هزار تني شهرستان بوكان تذكر داد.
اسدالله قره‌خاني نماينده مردم علي‌آباد كتول به وزير بازرگاني در خصوص پرداخت وجوه گندم خريداري شده گندم كشاورزان علي‌آباد و به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص تامين پزشك متخصص براي تنها بيمارستان شهرستان علي‌آباد كتول تذكر داد.
محمدقسيم عثماني نماينده بوكان و جواد جهانگيرزاده نماينده اروميه نيز از وزير اقتصاد و دارايي خواستند در خصوص رفع بلاتكليفي متقاضيان تسهيلات بافت‌هاي فرسوده در بانك صادرات اقدام كند.
سيدحسين دهدشتي نماينده مردم آبادان نيز به وزير آموزش و پرورش در خصوص تغيير و تحول مديران شهرستان بدون نگاه كارشناسي و منطقي بر خلاف قانون مديريت خدمات كشوري تذكر داد.
همچنين سيدناصر موسوي لارگاني نماينده فلاورجان به وزير نيرو در خصوص ‌لزوم تجديدنظر و كاهش تعرفه برق كشاورزي در شهرستان فلاورجان با توجه خشكسالي شديد و به وزير امور خارجه در خصوص لزوم تغيير تصميم براي انتصاب معاون مالي اداري آن وزارتخانه تذكر داد و از رئيس جمهور خواست در خصوص صدور دستور لازم براي رسيدگي به وضعيت نامناسب خانواده‌هاي معظم شهدا و جانبازان توسط بنياد شهيد اقدام كند.
هادي مقدسي نماينده مردم بروجرد از وزير مسكن و شهرسازي و رئيس جمهور خواست در شروع عمليات اجرايي فرودگاه بروجرد تسريع شود.
اقبال محمدي نماينده مريوان و سروآباد نيز به وزير نيرو در خصوص تسريع در احداث جاده جديد مسير پيرخزران به روستاهاي سوكول، بيدره، نيزل در محور كوماسي شهرستان مريوان و به وزير كشور در خصوص تسريع در جابه‌جايي گلوگاه ورودي شهر سروآباد و تسريع در ايجاد و راه‌اندازي بخشداري جاورود سرو آباد تذكر داد.
ستار هدايت‌خواه، سيدجلال يحيي ‌زاده، سيدعلي طاهري، سيدعلي حسيني، روح‌الله حسينيان، نادر قاضي‌پور، عيسي‌زاده و سيدناصر موسوي نمايندگان شهرهاي بوير احمد و دنا، تفت و ميبد، گرگان، نيشابور، تهران و فلاورجان به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص رفع توقيف نشريه 9 دي تذكر دادند.
داريوش قنبري نماينده مردم ايلام نيز از وزير كشور خواست در خصوص بررسي علت توهين استاندار ايلام به شان نمايندگان استان و جايگاه مجلس اقدام كند و به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص بررسي علل ايجاد فرصت براي توهين به نمايندگان در صدا و سيماي استان ايلام تذكر داد.
سيدمهدي صادق نماينده مردم آستانه اشرفيه و بندر كياشهر نيز به وزير كشور در خصوص ساماندهي زباله‌هاي شهري و روستايي تذكر داد و از رئيس جمهور خواست به معيشت بازنشستگان سال‌هاي 88 و 89 رسيدگي كند.
عبدالله رستگار نماينده مردم گنبد كاووس به وزير بازرگاني در خصوص عدم پرداخت بهاي گندم به كشاورزان شهرستان گنبد كاووس استان گلستان و مهرداد لاهوتي نماينده مردم لنگرود به وزير نيرو در خصوص شروع عمليات اجرايي سد لاستيكي شهرستان لنگرود تذكر دادند.
حشمت‌الله فلاحت‌پيشه نماينده مردم اسلام‌آباد غرب و مصطفي كواكبيان نماينده سمنان از رئيس جمهور خواستند در خصوص پيگيري نقش برخي از معاونت‌ها در تخريب روابط مجلس و دولت اقدام كند همچنين مصطفي كواكبيان نماينده سمنان از احمدي‌نژاد خواست برداشت چندين برابر قطري‌ها از ميادين گاز مشترك را پيگيري كند.
مصطفي كواكبيان و مؤيد صدر حسيني نمايندگان سمنان و خوي به وزير امور خارجه در خصوص رسيدگي به انتصاب برخي افراد مسئله‌دار در آن وزارتخانه و پيگيري علت جلوگيري شهردار لندن از ساخت سفارت جديد ايران در لندن و به وزير كشور در خصوص علل افزايش ده‌ها برابر مبلغ دفترچه‌هاي ساعت زني در مراكز پليس راه تذكر دادند.
غفار اسماعيلي نماينده مردم هشترود نيز به وزير كشور در خصوص پرداخت خسارت‌هاي غير مترقبه سال 89 تذكر داد.
همچنين سيدعلي محمد بزرگواري نماينده كهگيلويه به وزير بازرگاني در خصوص عدم صادرات هندوانه مزارع هندوانه كشاورزان كشور و سيد عماد حسيني نماينده مردم قروه به وزير نيرو در خصوص علت عدم اجراي سامانه انتقال سد ژاوه و عدم تامين اعتبار آن تذكر دادند.

*‌ نجابت: آمار دولت درباره اشتغال بايد راستي‌آزمايي شود

حسين نجابت رئيس كميسيون ويژه جهاد اقتصادي مجلس طي سخناني در صحن مجلس در ارتباط با اشتغال و نرخ بيكاري در صحن علني مجلس اظهار داشت: ما طي سه جلسه در كميسيون ويژه جهاد اقتصادي مسائل مربوط به آمار و اشتغال به بيكاري را بررسي كرديم.

وي افزود: دولت هدفي را در موضوع اشتغال طي سال 89 براي خود تعريف كرد كه بر اساس آن قصد داشت يك ميليون و 100 هزار شغل ايجاد كند البته وزارت كار مدعي است كه اين وزارتخانه متولي ايجاد اشتغال نيست‌ كه البته اين موضوع جاي بحث دارد.

نماينده مردم تهران گفت: دولت در رابطه با اشتغال ستادي را تشكيل داد و هماهنگي اين ستاد را به عهده آقاي شيخ‌الاسلام وزير كار گذاشت.

وي با بيان اينكه دولت در موضوع اشتغال بين استان‌ها تقسيم كار ‌كرد، افزود: در طول سال 89 بنابر ادعاي مستند وزارت كار يك ميليون و 600 هزار شغل ايجاد شد. آنچه ‌ادعا مي‌شود به‌عنوان شغل ايجاد شده، تعريف خاصي دارد، يعني كسي كه در هفته آخر آمارگيري شاغل شده جزو اين آمار ‌حساب شده است.

رئيس كميسيون بودجه جهاد اقتصادي مجلس اظهار داشت: مهمترين مسئله اين است كه هدف يك ميليون و 100هزار شغل در برنامه براي اين بود كه سالانه اين مقدار شغل ايجاد شود تا ميزان بيكاري ثابت بماند.

نجابت ادامه داد: بايد يك گروه راستي‌آزمايي در استان‌ها تحقيق كنند و ببينند كه آيا واقعا آمار اشتغال درست است يا خير.

وي خاطرنشان كرد: آنچه در اقتصاد مطرح است، خالص شغل است. در برخي مواقع بانك‌ها اعتباراتي براي مشاغل اختصاص داده‌اند و آماري هم در اين رابطه ارائه شده است و در كنار آن سازمان‌ها هم آمار مشابهي ارائه داده‌اند كه در برخي مواقع اين مسئله به نوعي همپوشاني شده است.

اين نماينده مجلس گفت:‌ بر اساس گزارش رسمي در سال 88‌، 11درصد و در سال 89، 13.5 درصد نرخ اشتغال در كشور بوده است.

وي با تأكيد بر اينكه نياز به آمار دقيق در رابطه با اشتغال در كشور داريم، اظهار داشت: براي اينكه بتوان برنامه‌ريزي دقيقي داشت، بايد به آمار دقيق تكيه كرد و گزارشات صرفا تئوريك نيز در اين رابطه نمي‌تواند راهگشا باشد.

*‌ يوسف‌نژاد: آمار موجود در مورد اشتغال شفاف نيست

علي‌اصغر يوسف‌نژاد نماينده مردم ساري و عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس نيز در صحن علني مجلس اظهار داشت: اشتغال تابعي از سرمايه‌گذاري، اعطاي تسهيلات بانكي و تعداد بيمه‌شدگان جديد است.

وي با تأكيد بر اين موضوع كه آمار موجود در رابطه با اشتغال شفاف نيست، ادامه داد: مجلس 288 نماينده دارد كه اين عده مي‌توانند بهترين گواه براي اين باشند كه بگويند آيا بحث اشتغال تغيير كرده يا نكرده است.

اين نماينده مجلس گفت: قرار بود كه در اجراي هدفمندي يارانه‌ها 30درصد به بخش صنعت اختصاص يابند كه مباحثي در اين زمينه وجود دارد.

وي در عين حال اين سؤال را مطرح كرد كه آيا در دولت اراده‌اي براي پيگيري مسئله اشتغال وجود دارد يا خير و آيا در سال جهاد اقتصادي وزارتخانه‌اي به طور مخصوص مسئول پيگيري اين كار شده است يا نه؟

يوسف‌نژاد اظهار داشت: مهمترين وظيفه دولت بايد حفظ اشتغال موجود در بخش‌هاي مختلف اقتصادي باشد.

وي افزود: ما هم اكنون بين 20 تا 50 درصد ظرفيت كشور توليد داريم كه مي‌توان با ارائه تسهيلات مناسب ظرفيت‌هاي خالي را هم پر كرد.

عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس در ادامه سخنان خود ضمن انتقاد شديد از واردات بي‌رويه به كشور اظهار داشت: واردات محصولات بي‌كيفيت با قيمت ارزان توليد و اشتغال را تحت تأثير قرار داده است.

وي با تأكيد بر اين موضوع كه تعريف اشتغال در كشور بايد شفاف باشد ادامه داد: اگر قرار است كه دو ساعت كار در هفته بدون بيمه اشتغال محسوب شود بايد اعلام شود.

يوسف‌نژاد گفت: اگر مي‌خواهيم آماري در مورد اشتغال ارائه دهيم، بايد همه موارد و جوانب را در نظر بگيريم.

اين نماينده مجلس در پايان سخنان خود از دولت خواست كه ميزان ورودي و خروجي اشتغال در كشور را اعلام كند.

* رجايي: در بخش كشاورزي "بيكاري پنهان " وجود دارد‌

عباس رجايي رئيس كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي نيز طي سخناني در بررسي بيكاري و نرخ اشتغال در مجلس با بيان اينكه آمار و اطلاعات بخش كشاورزي خيلي قابل اتكا نيست، افزود: مركز آمار بايد بر روي اين مسئله كار كند تا آمار اين بخش بيشتر قابل اتكا‌‌ باشد.

رجايي ادامه داد: متأسفانه بيكاري پنهاني در بخش كشاورزي وجود دارد و ما در بسياري از ايام سال شاهديم كه كشاورزان بيكارند.

رئيس كميسيون كشاورزي مجلس در اين رابطه گفت: در گذشته صنايع دستي در كنار صنعت كشاورزي فعال بود ولي امروز اين صنايع منسوخ شده‌اند، بر اين اساس بايد براي اين مسئله چاره‌انديشي كرد.

رجايي صنايع تبديلي را يكي از صنايع اصلي در كشور و حوزه كشاورزي دانست و اظهار داشت: متأسفانه برنامه شفاف و روشني در رابطه با صنايع تبديلي وجود ندارد كه دولت بايد براي اين مسئله راهكاري پيدا كند.

اين نماينده مجلس گفت: اشتغال قطعا زماني مولد و پايدار خواهد شد كه سرمايه در بخش كشاورزي ورود پيدا كند.

رجايي با بيان اينكه بخشي از صنعت كشاورزي كشور در حال نابودي است، گفت:‌ برخي صنايع كشور امروز حداقل توليد را دارند كه بايد براي اين مسئله چاره‌انديشي كرد.

وي هدفمندي يارانه‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: در بخش كشاورزي بايد اجراي هدفمندي با آرامش باشد چرا كه به اعتقاد ما بخش توليد بايد يارانه خود را خودش دريافت كند.

* قادري: بخش عمده آمار ‌دولت درباره اشتغال مربوط به ايجاد مسكن ‌است‌

جعفر قادري نماينده مردم شيراز و عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس در صحن علني مجلس در بررسي اشتغال و نرخ بيكاري در مجلس گفت كه براساس اطلاعات ارائه شده از سوي معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري، ايجاد يك ميليون و 100 هزار شغل نياز به 200 ميليارد دلار سرمايه ‌دارد.

وي با بيان اينكه منابع داخلي ما با محدوديت مواجه است، افزود:‌ در سال 83 كه ما بيشترين رشد صنعتي يعني 14 درصد را داشتيم، حدود 300 هزار شغل در كشور ايجاد شد؛ چه‌طور انتظار داريد اين رقم امسال افزايش پيدا كند.

نماينده مردم شيراز با بيان اينكه رابطه معناداري بين متغيرهاي اقتصادي و اشتغال وجود دارد،‌ گفت: در سال‌هايي كه رشد زير 3 درصد است، نبايد انتظار داشت كه اقتصاد بهبود پيدا كند.

قادري خاطرنشان كرد كه بخش عمده آمار و اطلاعات دولت در مورد اشتغال مربوط به ايجاد مسكن در كشور است‌ كه اين مسئله نمي‌تواند مبناي درستي براي آمار اشتغال باشد.

اين نماينده مجلس افزود: هيچ مرجعي در طول سال گذشته و امسال اعلام نكرده كه نرخ بيمه‌شدگان افزايش داشته است.

قادري با بيان اينكه ما هم‌اكنون در تحريم هستيم، گفت: نبايد انتظار داشت كه واحدهاي توليدي شغل جديد ايجاد كنند چرا‌كه اين بنگاه‌ها در حال از دست دادن شاغلان قبلي خود هم هستند.

وي در پايان تصريح كرد: مورد پذيرش نيست كه آمار بيكاري در كشور افزايش پيدا كند.

* شيخ‌الاسلامي: 1 ميليون و 600 هزار فرصت شغلي در سال 89 ايجاد شده است

عبدالرضا شيخ‌الاسلامي وزير كار و امور اجتماعي كه امروز براي بررسي اشتغال و نرخ بيكاري در صحن علني مجلس حضور يافته بود، طي سخناني با تاكيد بر اينكه معضل بيكاري، ‌يك معضل جهاني است، اظهار داشت: به موجب آمار سازمان ملل متحد، 650 ميليون نفر در كل جهان بيكار هستند كه تعداد جوانان بيكار 3 تا 4 برابر بيشتر از بزرگسالان بيكار است.

وي افزود: اين مشكل در كشور ما نيز خودش را نشان داده و بايد برنامه‌ريزي‌هايي در ارتباط با اين امر داشته باشيم.

وزير كار با اشاره به تشكيل شوراي عالي اشتغال در دولت دهم‌،‌گفت:‌مهمترين مركز تصميم‌گيري براي امر اشتغال شوراي عالي اشتغال است و بايد بدانيم كه موضوعاتي از قبيل بحران جهاني، تحريم‌ها، زورگويي‌هاي علني و قاچاق كالا در امر اشتغال تاثير گذار است و بازار كار يكي از بازارهاي چهارگانه اقتصادي مهم در جهان است.

شيخ‌الاسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه بازار كار در ميان بازارهاي سرمايه، پول و كالا و خدمات در اقتصاد كشور تاثير دارد، تصريح كرد: در باب فعاليت‌هاي دولت‌هاي نهم و دهم و در خصوص مقابله با معضل بيكاري و فعاليت‌هايي كه براي اين امر انجام شده، مي‌توان به فعال كردن و استفاده حداكثري از ظرفيت‌هاي شوراي عالي اشتغال اشاره كرد.

به گفته وي، هيچ كس به تنهايي در كشور مسئوليت اشتغال را بر عهده ندارد و اين باري است كه همه اعضاي دولت و اركان نظام آن را به دوش مي‌كشند و هم مجلس و ساير حوزه‌ها در اين بخش و در خصوص امر اشتغال مسئوليت دارند.

" دبيرخانه‌اي در قالب شوراي عالي اشتغال در دولت دهم آغاز به كار كرد از ابتداي اين دولت حدود 30 جلسه با حضور بيش از 10 عضو كابينه و 20 عضو غيركابينه برگزار شده است و در اين جلسات بيش از 250 مصوبه داشته‌ايم كه مي‌توان گفت بسيار دقيق، هوشمندانه و عالمانه به موضوع اشتغال در كشور پرداخته شده و تصميمات مهمي براي اين امر اتخاذ شده است. "

وزير كار و امور اجتماعي در ادامه سخنانش متذكر شد: تا پيش از اين، سرمايه‌گذاري‌هايي كه در حوزه اشتغال انجام مي‌شد، فاقد برنامه‌ريزي بود و با مجموعه فعاليت‌هايي كه در حوزه‌هاي ديگر انجام مي‌شد، ناهمگن بود.

وي بر همين اساس به فعاليت‌هاي ديگر دولت دهم براي امر اشتغال اشاره و تاكيد كرد: كار بسيار مهم ديگري كه در جهت تقويت بازار كار انجام شد، فعاليت‌هاي مربوط به توانمندسازي نيروهاي بازار كار بود چرا كه امروز جوانان ما فرصت تحصيلات عاليه را يافته‌اند اما از آنجا كه اين نظام آموزشي مبتني بر بازار كار نبوده و جوانان مانيز محفوظات لازم اطلاعاتي را داشتند اما به آموزش‌هاي مهارتي به اندازه كافي آشنايي نداشته و در اين زمينه رشد نكرده بودند. به همين دليل فارغ‌التحصيلان ما به جمع بيكاران مي‌پيوستند.

عبدالرضا شيخ‌الاسلامي اضافه كرد: سازمان ملي مهارت و طراحي نظام ملي مهارت در كشور در دولت دهم انجام شد تا براي رشد مهارتي فارغ‌التحصيلان كشور چاره‌اي انديشيده شده باشد.

وي با بيان اينكه طبق برنامه دولت بايد در سال 89 حدود يك ميليون و 100 هزار فرصت شغلي ايجاد مي‌كرد، گفت: دولت تلاش كرد با محوريت استانداري‌ها و مديران كل استان‌ها اقدام به رسيدن به اين هدف كند و سال گذشته موضوع اصلي همه فعاليت‌ها در كشور اشتغال بود. چرا كه حل مشكلات بازار كسب و كار مي‌تواند بسياري از مسائل و موضوعات مختلف در حوزه‌هاي ديگر را نيز حل كند.

وزير كار با تاكيد بر اينكه امروز هر فرد يا مديري در كشور مسئول اشتغال است، گفت: براي اين تعهد در سال گذشته، يك وظيفه‌اي بر عهده همه مديران در سراسر كشور گذاشته شد كه حاصل كار آنها با درصد خطايي كه ممكن بود وارد بدانيم، عدد قابل توجه و افتخار‌آميزي است.

" سال گذشته به موجب آمار استانداران از 31 استان كشور، يك ميليون و 770 هزار شغل ايجاد شد كه ما اين گزارش را از استانداري‌هاي كشور دريافت كرديم كه سي‌دي‌هاي آن قابل ارائه است اما براي بررسي صحت اين آمار، 31 گروه كارشناسي در 31 استان كشور اقدام به اعتبارسنجي آمارهاي ارائه شد كردند كه 8.5 درصد خطا در آمارهاي ارائه شده داشت كه بر اين اساس در سال 89 حدود 1 ميليون و 600 هزار شغل ايجاد شده است. "

* عباسي: اكثر متقاضيان اشتغال به‌دنبال كارهاي اداري هستند

محمد عباسي وزير تعاون نيز كه براي بررسي اشتغال و نرخ بيكاري در كشور در صحن علني مجلس حاضر بود، طي سخناني اظهار داشت: در مسائل ساختاري هم بخش خصوصي و هم دولت به اقتضاي شرايطي كه دارند، مؤثر بوده و نقش ايفا مي‌كنند.

وي افزود: دغدغه اشتغال براي كساني كه به سود شخصي فكر مي‌كند، دغدغه برجسته‌اي نيست.

وزير تعاون در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: همه افرادي كه براي اشتغال مراجعه مي‌كنند، اكثرا به دنبال كارهاي اداري هستند، در‌حالي‌كه چنين امكاناتي در دست نيست و به نظر مي‌رسد شوراي عالي اشتغال بايد براي دستيابي افراد به شغل مورد نظرشان از بسته موضوع انسجام استفاده كند.

عباسي اضافه كرد: كساني كه به ادارات و مراكز مختلف مراجعه مي‌كنند، بايد با يك سامانه مشتركي روبه‌رو مي‌شدند كه اين اقدام انجام شده و سايت وزارت تعاون براي اين امر راه‌اندازي شده است و در فاصله دو سالي كه از دولت دهم گذشته، حدود 772 هزار نفر در اين سايت ثبت‌نام كرده‌اند كه حدود 400هزار نفر از اين تعداد پالايش شده و حدود 220 هزار نفر آنان مورد مشاوره قرار گرفته‌اند چرا‌كه طبيعتا بسياري از افراد متقاضي كار اصلا نمي‌دانند كه مراكز و مراجعي براي يافتن شغل مراجعه كنند.

وي همچنين تصريح كرد: از مجموع كساني كه در سايت وزارت تعاون براي يافتن شغل ثبت نام كرده‌اند، حدود 450 هزار نفر ‌در گروه سني 24 تا 30 سال هستند و بيشترين افراد ثبت نام كرده يعني 29 درصد ‌آنان تحصيلات زير ديپلم دارند و 27 درصد آنان نيز ديپلمه بوده و 22 درصد نيز مدرك كارشناسي دارند.

به گفته وزير تعاون، حدود 328 هزار نفر از افراد ثبت‌نام كرده زن بوده و 444 هزار نفر نيز مرد هستند كه بايد براي اشتغال اين افراد مهارت و علايق شغلي آنها در نظر گرفته شود.

عباسي در ادامه سخنانش انسجام فرايند اشتغال را يكي از ‌اصولي‌ترين موارد براي برطرف كردن موضوع اشتغال در كشور دانست و گفت كه نمي‌توان گفت خيزش آغاز شده در كشور توانسته موضوع اشتغال را حل كند، اما جهشي در اين زمينه آغاز شده ‌و بايد بدانيم هرچه در انسجام و تشكل مردم و توانمندسازي آنان پيش رويم، بهتر مي‌توانيم براي حل معضل بيكاري گام برداريم.

وي بر همين اساس يادآور شد: اگر بتوانيم از ظرفيت‌هاي اقتصادي در موضوع اشتغال استفاده كنيم، مي‌توانيم در جهت توانمندسازي مردم پيش برويم و بنده در اين زمينه نامه‌اي به رئيس مجلس نوشتم تا در جلسه‌اي غيرعلني براي ارائه يك راهكار مهم در امر اشتغال حضور يابم كه خوشبختانه در اين جلسه توانستيم بخش‌هاي مهمي از اين راهكار را بيان كنيم.

وزير تعاون در بخش پاياني سخنانش به ارائه آماري از فرصت‌هاي شغلي ايجاد شده در قالب تعاوني‌ها در دولت‌هاي پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم و دهم پرداخت و اظهار داشت: از قالب تعاوني‌ها در دولت‌هاي پنجم و ششم حدود 185هزار فرصت شغلي ‌و در دولت‌هاي هفتم و هشتم حدود 466 هزار فرصت شغلي ايجاد شد و اين رقم در دولت‌هاي نهم و دهم به 971 هزار فرصت شغلي افزايش پيدا كرد.

‌عباسي در خاتمه گفت: اين راهكار مي‌تواند براي مردم مفيد باشد اما بايد ابعاد آن در نظر گرفته شده و بررسي شود.

* آذر: نرخ بيكاري در سال 90 ‌حدود 11 درصد ‌است

عادل آذر رئيس مركز آمار ايران نيز در بررسي اشتغال و نرخ بيكاري در صحن علني پارلمان اظهار داشت: مركز آمار ايران بر اساس قانون به ويژه ماده 54 قانون برنامه پنجم، مرجع رسمي اعلام، تهيه و انتشار آمار رسمي كشور است؛ مانند نرخ بيكاري و تورم.

وي افزود: محور كار مركز آمار ايران و كارشناسان اين مركز عمدتا فرمول‌ها، روش‌ها و متدهاي بين‌المللي و علمي است كه صرف‌نظر از سلايق شخصي يا فردي و مديريتي و سياسي حاصل مي‌شود.

رئيس مركز آمار ايران گفت: استناد اين مركز براي اعلام نرخ بيكاري تعريف بين‌المللي است كه 130 كشور جهان آن را عملي مي‌كنند تا محل نزاعي در اين زمينه نباشد و بتوانيم به يك عدد متقن و علمي دست يابيم.

"‌تلاش كارشناسان نظام حرفه‌اي كشور بر اين است كه آمار درستي به كشور اعلام كند چرا‌كه حيثيت آمار كشور در گرو انجام اين كار است. "

عادل آذر در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: اعلام نرخ بيكاري در كشور بر مبناي نمونه‌گيري از خانوارهاي كشور است، نه بنگاه‌ها و افراد؛ مركز آمار ايران با ارائه پرسشنامه‌اي از افراد از آنها تقاضا مي‌كند كه به 40 سؤال در اين پرسشنامه پاسخ دهند و اظهار كنند كه آيا شاغل است يا بيكار.

وي ادامه داد: سازمان بين‌المللي كار در نشست قبل از سال 90 خود در نيويورك كه 130 كشور جهان در آن حضور داشته و پروتكلي را امضا كردند، اعلام كرد كه فرد شاغل و داراي كار به كسي گفته مي‌شود كه يك ساعت كار مفيد در قبال دستمزد رايج آن كشور داشته باشد و استفاده از اين روش در كشور ما هيچ ربطي به دولت‌هاي نهم و دهم ندارد و بايد بدانيد اين روش و فرمول در سال 81 و 82 مورد بررسي و مطالعه قرار گرفته و در سال‌ 83 نيز اجرايي شده است.

رئيس مركز آمار ايران با ذكر اين نكته كه بنده خودم از منتقدين نرخ بيكاري بودم، گفت: بنده ابتداي سال 89 به مركز آمار ايران رفتم و اولين كاري كه در اين مركز انجام دادم، اين بود كه اعلام نرخ بيكاري در كشور بر مبناي يك ساعت كار كنار گذاشته شد و در خصوص اين امر بر مبناي سال 82 يعني در نظر گرفتن دو روز كاري در هفته بود كه عمل شد.

عادل آذر همچنين گفت:‌ ما در حال حاضر در كشور افرادي داريم كه در قبال يك ميليون تومان درآمد، يك ساعت كار مي‌كنند و با اين آمار ما بايد خودمان را با نرخ‌هاي بين‌المللي مقايسه كنيم.

وي اضافه كرد: نرخ بيكاري با روش مركز آمار ايران يعني اظهارنظر فرد كه خطا هم در آن وجود دارد، نزولي است و در بهار سال 89 حدود 2 درصد كاهش نرخ بيكاري داشتيم؛ حدود يك ميليون و 700 هزار نفر ورودي به بازار كار داشته‌ايم كه بايد بررسي شود با اين ورودي به بازار كار، چگونه نرخ بيكاري در كشور كاهش يافته است.

رئيس مركز آمار ايران با بيان اينكه 25 ميليون نفردر سال 89 جمعيت فعال داشته‌ايم، گفت: نرخ بيكاري در سال 89 حدود 13.5 درصد بوده و اين رقم در سال 90 حدود 11 درصد بوده است.

* توكلي: نماگرهاي اقتصادي در دولت دهم 2 سال ‌ارائه نشده است

پس از اين سخنان احمد توكلي نماينده مردم تهران با بيان اينكه ارتباط مستقيم بين تعداد اشتغال و نرخ رشد وجود دارد، اظهار داشت: هر چقدر كه نرخ رشد پايين‌تر بيايد، نرخ بيكاري بالاتر مي‌رود.

وي افزود: در برنامه سوم يعني از سال 1379 تا سال 1383 نرخ رشد 6.36 صدم درصد بود كه بر اساس آن 558 هزار و 600 نفر سالانه شاغل شدند، در برنامه چهارم يعني از سال 84 تا سال 86 كه سه سال بود، نرخ رشد 6.63 صدم درصد بود كه بر اساس آن سالانه به طور متوسط 764 هزار و 633 نفر شاغل شدند، در سال 89 نرخ رشد را دولت نداده و صندوق بين‌المللي پول نرخ رشد سال 89 را يك درصد پيش‌بيني كرده است، در‌حالي‌كه نرخ رشد سال 88 حدود 7 صدم درصد پيش بيني شده بود.

توكلي ادامه داد: وقتي كه دولت مي‌گويد يك هفتم‌ شود، ايجاد شغل هم يك ميليون و 600 هزار نفر خواهد شد كه اين مسئله نشدني است.

نماينده مردم تهران اين سؤال را مطرح كرد كه چرا دولت به دستگاه‌هاي تهيه كننده آمار فشار مي‌آورند كه آمار را اعلام نكنند و ادامه داد: ‌نماگرهاي اقتصادي قبل از دولت دهم با يك فصل تاخير ارائه مي‌شد ولي هم‌اكنون اين ارقام حدود 2 سال است كه ارائه نمي‌شود.

رئيس مركز پژوهش‌هاي مجلس با بيان اينكه علائمي داريم كه نشان‌دهنده وضع كشور است، اظهار داشت: افزايش چك‌هاي برگشتي يكي از عواملي است كه نشان مي‌دهد رونق اقتصادي در كشور كاهش داشته است، همچنين امروز شاهديم كه بنگاه‌ها قدرت ندارند وام‌هاي خود را تسويه كنند.

توكلي با اشاره به اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها خاطرنشان كرد: بي‌ترديد همه در اين مسئله اتفاق نظر دارند كه وقتي هزينه توليد بالا مي‌رود، ركود اقتصادي پيدا مي‌شود.

وي ادامه داد: وقتي هزينه‌هاي توليد بالا رود، منحني عرضه به طرفين حركت مي‌كند و قيمت‌ها بالا مي‌رود و توليد پايين مي‌آيد.

نماينده مردم تهران اظهار داشت: آقاي اسدالهي نماينده تربت جام به من گفت كه 20 گاوداري در حوزه انتخابيه‌اش تعطيل شده است، ‌همچنين آقاي نريمان نماينده بابل گفت كه در شوراي اشتغال استان اعلام شد كه ما بيش از آن چيزي كه سهميه داشتيم، شغل توليد كرديم كه اين مسئله صحت ندارد.

توكلي گفت: از ميزان رجوع جوانان بيكار و شاغلين بيكار شده به نمايندگان مجلس معلوم است وضع در حال بهتر شدن نيست. بر اين اساس بهتر است تسليم واقعيات شويم چرا‌كه اين مسئله به نفع مردم است.

** لنگان خركي كه با آگاهي به مقصد مي‌رسد

احمد توكلي وقتي با پخش اسلايدهاي از نمودارهاي اشتغال زايي و بيكاري، آمارهايي را كه وزيران كار، تعاون و رئيس مركز آما درباره ميزان اشتغال در كشور ارائه داده بودند نقض كرد، توصيه كرد كه خود را به ناآگاهي نزنيم و گفت:

آنكس كه نداند و بداند كه نداند / لنگان خرك خويش به مقصد برساند

* انتقاد جعفرزاده از عدم حمايت از بخش خصوصي براي توليد اشتغال

سلمان جعفرزاده نماينده ماكو و رئيس كميسيون اجتماعي مجلس در صحن علني مجلس ضمن تشكر از شوراي اشتغال به دليل تشكيل جلسات منظم گفت: متاسفانه به علت نبود مكانيزم كنترلي در كشور مصوبات اين شورا اجرا نمي‌شود لذا تا زماني كه در كشور مكانيزم كنترل اشتغال نباشد هيچ دولتي نمي‌تواند موضوع اشتغال را حل كند.

رئيس كميسيون اجتماعي مجلس گفت: تا زماني كه بانك اطلاعات در كشور براي اشتغال ايجاد نشود، نمي‌توان موضوع اشتغال را حل كرد.

جعفرزاده خاطرنشان كرد: آماري كه استانداران و فرمانداران در شهرستان‌ها ارائه مي‌دهند با واقعيات سازگاري ندارند.

وي با بيان اينكه متاسفانه در استان‌ها با موضوع اشتغال برخورد سياسي صورت مي‌گيرد، اظهار داشت: هيچ مرجعي در رابطه با موضوع اشتغال پاسخگو نيست و هيچ استراتژي در اين زمينه وجود ندارد.

اين نماينده مجلس افزود: در كشور ما يك سري ارگان‌ها و نهادها وجود دارند كه هيچ هماهنگي بين آنها موجود نيست؛ به طور مثال يك سرمايه‌گذار در شهرستان براي گرفتن يك مجوز چندين سال دوندگي مي‌كند.

رئيس كميسيون اجتماعي مجلس گفت: در كشور ما دو مرجع براي اشتغال وجود دارد يكي دولت و ديگري بخش خصوصي است كه متاسفانه حمايت از بخش خصوصي در رابطه با اشتغال بسيار كم است.

جعفرزاده اظهار داشت: در بررسي‌هايي كه انجام داديم، به اين نتيجه رسيديم كه تا بانك اطلاعاتي براي اشتغال راه‌اندازي نشود، مشكل اشتغال حل نمي‌شود.

رئيس كميسيون اجتماعي مجلس در پايان سخنان خود از مسئولين خواست كه به منظور حمايت از اشتغال با متخلفين در شهرستان‌ها برخورد صورت گيرد.

* شيخ‌الاسلام: 1370 ميليارد تومان براي توسعه اشتغال در اختيار داريم

بار ديگر عبدالرضا شيخ‌الاسلام وزير كار و امور اجتماعي در صحن علني مجلس با بيان اينكه اشتغال يك جريان و فرآيند و يك موجود زنده است، اظهار داشت: مؤلفه‌هاي فراواني در مورد موضوع اشتغال مؤثرند، بر اين اساس بايد گفت كه همه ما در رابطه با اين مسئله وظيفه داريم.

وي افزود: ما عزم خود را جزم كرده‌ايم كه در حد توانمان به اهداف مورد نظر در رابطه با اشتغال دست يابيم؛ اگر به آن رسيديم كه چه بهتر و اگر نرسيديم حداقل تلاش خود را انجام داديم.

وزير كار و امور اجتماعي گفت: نبايد فقط از نظر تأمين مالي به موضوع اشتغال نگاه كرد، بلكه بايد به همه جوانب اين موضوع بنگريم، چراكه همه اينها مجموعه قطعاتي هستند كه كنار هم چيده مي‌شوند تا موضوع اشتغال را حل كنند.

شيخ‌الاسلام اظهار داشت: نمايندگان مي‌دانند كه امروز كميته امداد با مبالغ كم در روستاهاي كشور توليد اشتغال مي‌كنند. همچنين همه با فعاليت صندوق مهر امام رضا (ع) كه با 6.5 ميليون تومان اشتغال توليد مي‌كنند، آشنايي دارد.

وزير كار و امور اجتماعي گفت: حجم كار و سنگيني بار آنقدر زياد است كه بايد مدت‌ها تلاش كنيم تا مشكلات برطرف شوند.

وي با بيان اينكه 1370 ميليارد تومان منابع در اختيار داريم كه در خدمت توسعه اشتغال است، گفت: پرداختن به اشتغال خرد و خانگي ظرفيت بسيار خوبي است كه بدون استفاده از هزينه‌هاي بالا امكان تامين اشتغال در كشور را فراهم مي‌كند.

وزير كار و امور اجتماعي اظهار داشت:‌ موضع و جنس كار ما مانند كار مجلس است چرا‌كه ما برنامه‌ريزي و نظارت براي ايجاد اشتغال را انجام مي‌دهيم.

شيخ‌الاسلام در مورد آمار بيمه‌شدگان هم گفت: آمار بيمه‌شدگان و شاغلان هميشه يك به سه بوده و اين دو آمار هيچ وقت با هم برابري نداشتند.

* باهنر: دغدغه اصلي دولت حل مسئله بيكاري است

محمدرضا باهنر نائب رئيس مجلس در ادامه جلسه امروز از اينكه "دولت همه همت خود را براي حل مشكل اشتغال گذاشته است " قدرداني كرد و گفت: بر اساس بحث‌ها و صحبت‌هايي كه امروز در مجلس انجام شد، بايد گفت كه يك سري اشكالات در رابطه با اشتغال‌زايي وجود دارد كه بايد اين مسئله را با برنامه‌ريزي دقيق حل كرد.

وي با بيان اينكه در نرخ بيكاري خالص اشتغال جديد بايد مدنظر قرار گيرد، افزود: اشتغال‌هايي كه به وجود مي‌آيد، بايد يك ميليون شغل از دست رفته را جبران كند.

باهنر اظهار داشت: نمايندگان مجلس معتقدند اشتغال يك سري آثار و برنامه‌ها ر‌ا مي‌خواهد و اگر اين دو مسئله نباشد، نمي‌توان‌ در رابطه با موضوع اشتغال اقدامي جدي انجام داد.

نائب رئيس مجلس از نمايندگان خواست ‌يك راستي‌آزمايي در رابطه با بحث اشتغال در حوزه‌هاي انتخابيه خود داشته باشند.

باهنر گفت: همه ما به دنبال اشتغال پايدار هستيم و همه مسئولين بايد اين مسئله توجه كنند.

وي با بيان اينكه دغدغه اصلي دولت حل مسئله اشتغال است، گفت: هم دولت و هم مجلس معتقدند كه مهمترين مسئله كشور در برنامه پنجم موضوع اشتغال است.

* درخواست 172 نماينده براي برخورد قوه قضائيه و وزارت كشور با ناهنجاري‌هاي اخلاقي

محمد دهقاني عضو هيئت رئيسه مجلس نيز در جلسه امروز پارلمان بيانيه‌اي را كه به امضاي 172 نفر از نمايندگان رسيده بود قرائت كرد. اين بيانيه در حمايت قوه قضائيه، وزارت كشور و نيروي انتظامي در مورد اقدامات قانوني در حفظ موازين اخلاقي در جامعه است.

متن كامل اين بيانيه به شرح ذيل است:
«كنتم خير امتة اخرجت للناس تامرون بالمعروف و تنهون عن المنكر»
از آنجايي كه در تهاجم فرهنگي و جنگ نرم دشمن نظام سلطه، كرامت انساني، باورهاي معنوي و معرفتي مردم خداجوي و بزرگوار كشورمان، مورد هدف قرار گرفته كه نشان‌هاي آن را در اشاعه روز افزون ناهنجاري‌هاي اخلاقي، تعرض به نواميس مردم، گستاخي اراذل و اوباش به ويژه در زير پا گذاشتن حجاب و عفاف، بد پوشي كه كاملا مشهود است كه حتي منجر به آسيب و نقص عضو آمران به معروف و ناهي‌از منكر شده است ما نمايندگان در خانه ملت مصرانه از قوه قضائيه، وزارت كشور و نيروي انتظامي مي‌خواهيم براي حفظ جامعه از اين ناهنجاري‌ها اقدامات لازمه قانوني را به كار گرفته و بدانند كه حمايت و پشتيباني ما نمايندگان در همه موارد همراه آنان خواهد بود.

اطمينان داريم كه هر گونه تلاش در تحقق اخلاق و حفظ موازين معرفتي و ديني در اين سرزمين ولايي جمهوري اسلامي ايران رضاي خداوند متعالي و خشنودي ائمه معصومي به ويژه مولا و مقتدايمان حضرت وليعصر (عج) را در بر خواهد داشت و سلامت اخلاقي جامعه آرزوي امام راحل(ره) همه شهيدان و رهبر بزرگ و فرزانه، حضرت آيت الله عظما خامنه‌اي خواهد بود.

* كارگران شركت نازنخ و فرنخ مقابل مجلس تجمع كردند

جلسه امروز وكلاي ملت با تجمع حدود 50 نفر از كارگران شركت نازنخ و فرنخ قزوين در اعتراض به عدم پرداخت 16 ماه از حقوقشان در مقابل مجلس همراه بود.

يكي از اين كارگران به خبرنگار فارس گفت كه در حال حاضر 16 ماه است كه حقوقمان را دريافت نكرده‌ايم.

وي با بيان اينكه شركت نازنخ و فرنخ حدود 700 كارگر دارد، افزود: نمي‌دانم چرا با وجود دستور مستقيم رئيس جمهور براي پرداخت حقوقمان مسئولان اقدامي انجام نمي‌دهند.

وي همچنين اظهار داشت: ما سال گذشته 9 بار مقابل مجلس تجمع كرديم و تجمع امروز ما نيز دومين تجمع طي سال جاري است.

اين كارگر در پايان از مسئولين كشور خواست كه هرچه سريعتر به وضعيتشان رسيدگي شود.

* جلسه راي اعتماد به سجادي 31 خردادماه برگزار مي‌شود

وقتي عقربه‌هاي ساعت به 12:40 دقيقه رسيد، نايب رئيس اول مجلس با اعلام پايان جلسه علني صبح امروز، گفت كه جلسه علني بعدي مجلس سه‌شنبه 31 خرداد ماه با دستور كار رسيدگي به دستور هفتگي و رأي اعتماد به حميد سجادي وزير پيشنهادي دولت براي تصدي وزارت ورزش و جوانان تشكيل خواهد شد.

** متشكر آقاي رئيس!

زماني كه سخنان باهنر در جايگاه رئيس جلسه طولاني شد و نمايندگان براي رفتن عجله داشتند، محمد دهقان كه وضعيت ايستاده و عجولانه نمايندگان را ديد در خطاب به باهنر گفت: متشكر آقاي رئيس!

** درحالي كه در ابتداي جلسه علني صبح امروز 10 دستور كار براي بررسي در صحن علني قرائت شد، نمايندگان در اين جلسه تنها 3 دستور كار را بررسي كردند. به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، سيصد و سي و چهارمين جلسه علني مجلس هشتم شوراي اسلامي، صبح امروز (يكشنبه) با حضور 195نفر از وكلاي ملت و قرائت آياتي از سوره يونس رسمي شد.

* توكلي: فردي با صدها برگ پرونده در قوه قضائيه معاون وزير خارجه شده است

احمد توكلي نماينده تهران در جلسه علني امروز طي تذكري با استناد به تبصره ماده 102 و مواد 197 و 199 آئين‌نامه داخلي مجلس، ‌اظهار داشت‌: مجلس در تاريخ 5 آبان ماه 1389 تحقيق و تفحص از شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور را تصويب كرد.

وي افزود: در حال حاضر 6 ماه از آن تاريخ گذشته اما گزارش اين هيئت هنوز به مجلس ارائه نشده در نتيجه اين زحمات دوستان اگر زودتر به مجلس ارائه مي‌شد، اينگونه نمي‌شد كه فردي كه صدها برگ پرونده در قوه قضائيه و جاهاي ديگر دارد، ديشب به عنوان معاون وزير خارجه منصوب شود.

رئيس مركز پژوهش‌هاي مجلس در بخشي ديگري از سخنانش تصريح كرد: نمي‌شود كه بنده در كشور به عنوان رئيس مركز پژوهش‌ها گرفتار ارتقاي شغلي يك پژوهشگر باشم و براي اين منظور شش ماه منتظر نظر حراست باشم اما كسي كه ده‌ها اتهام دارد و بين بسياري از سياستمداران مشهور به كجي و انحراف است، بشود معاون وزير خارجه!

توكلي بر همين اساس يادآور شد:‌ من به وزير خارجه گفتم چرا اين كار را انجام مي‌دهي كه او گفت خيرخواهان زيادي به من تذكر داده‌اند اما من سند ندارم. به او گفتم "برو قوه قضائيه و وزارت اطلاعات سند بگير. "

وي در ادامه خطاب به لاريجاني گفت: گزارش هيئت تحقيق و تفحص از شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور بايد از سوي هيئت رئيسه پيگيري شود تا زودتر به مجلس ارائه شود تا اين بيچارگي‌ها براي كشور ايجاد نشود.

اين نماينده مجلس همچنين متذكر شد: كساني در حال پست گرفتن در كشور هستند كه دلال سرمايه‌داران بي‌ديني هستند كه براي يك بچه‌شان يك ساعت به قيمت 45 ميليون تومان خريداري مي‌كنند و براي دو پسرشان بنز مي‌خرند به قيمت 160 ميليون تومان. اما اين فرد مي‌شود معاون وزير!

در ادامه علي لاريجاني رئيس مجلس در پاسخ به اين تذكر،‌ گفت: هيئت تحقيق و تفحص از شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور زودتر گزارش خودش را ارائه كند.

رئيس مجلس همچنين حجت‌الاسلام سبحاني‌نيا عضو اين هيئت و عضو هيئت رئيسه مجلس را مامور پيگيري ارائه سريع‌تر گزارش مذكور به هيئت رئيسه كرد و گفت كه اين گزارش بايد زودتر ارائه شود تا در مسير قانوني خودش عمل كند.

* 91 روز تا 10 سال حبس تعزيري براي ‌خريداران يا حاملان سلاح

نمايندگان مجلس ‌در ادامه رسيدگي به لايحه مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غيرمجاز، ماده ديگري از اين لايحه را بررسي و تصويب كردند.

وكلاي ملت مصوب كردند‌ هر كس به‌طور غيرمجاز سلاح گرم يا سرد جنگي يا سلاح شكاري يا قطعات مؤثر يا مهمات آنها را خريداري، نگهداري يا حمل كند، يا با آنها معامله ديگري انجام دهد، به ترتيب زير به حبس تعزيري محكوم مي‌شود:

الف- سلاح سرد جنگي، سلاح شكاري يا مهمات آن، به حبس از نود و يك روز تا شش ماه يا جزاي نقدي از ده ميليون تا بيست ميليون ريال

ب- سلاح گرم سبك غيرخودكار، قطعات مؤثر يا مهمات آن، به حبس از شش ماه تا دو سال يا جزاي نقدي از بيست ميليون تا هشتاد ميليون ريال

پ- سلاح گرم سبك خودكار، قطعات مؤثر يا مهمات آن به حبس از دو تا پنج سال

ت- سلاح گرم نيمه سنگين و سنگين، قطعات مؤثر يا مهمات آنها‌ به حبس از پنج تا ده سال

بهارستان نشينان همچنين در تبصره اين ماده مقرر كردند هرگاه موضوع جرم اين ماده بيش از يك قبضه يا قطعات مؤثر از چند قبضه باشد، مجازات مرتكب حذف مورد يك درجه تشديد مي‌شود.

وكلاي ملت با 108 رأي موافق، 10‌ رأي مخالف و 17 رأي ممتنع از 198 نماينده حاضر در صحن علني پارلمان اين ماده را تصويب كردند.

** رئيس مجلس در جريان راي‌گيري‌ خطاب به نمايندگاني كه در راي‌گيري‌ها شركت نمي‌كنند، گفت: "بعضي از آقايان اصلا در رأي‌گيري‌ها شركت ندارند، بفرمائيد راي دهيد! مشاركت دوستان در راي‌گيري‌ها بيشتر باشد! "

* 10 تا 15 سال حبس تعزيري براي دارندگان سلاح رأي نياورده است

نمايندگان مجلس ماده 8 لايحه مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غيرمجاز را بررسي كردند.

‌ماده مذكور، 99 رأي موافق، 10 رأي مخالف و 10 رأي ممتنع از 198 نماينده حاضر در صحن علني پارلمان را به خود اختصاص داد.

علي لاريجاني رئيس مجلس كه در جريان رأي‌گيري براي ماده مذكور رياست جلسه را به‎عهده داشت، گفت كه اين ماده راي آورد.

اين درحالي ا‌ست كه ‌طبق آئين‌نامه داخلي مجلس در رأي‌گيري‌ها براي مصوب شدن يك طرح يا لايحه‌‌ بايد نصف به علاوه يك نفر از نمايندگان حاضر در صحن علني پارلمان ‌رأي موافق دهند كه ‌بر اين اساس براي ماده مذكور بايد 100 راي داده مي‌شد.

محمدرضا باهنر نماينده مردم تهران و نائب رئيس اول مجلس نيز، ميان نطق نمايندگان گفت كه در آخرين رأي‌گيري كه در جلسه امروز مجلس انجام شد، در خصوص ماده 8 لايحه مجازات قاچاق اسلحه و مهمات، اشتباها اعلام شد كه اين ماده رأي آورده اما اين ماده رأي نياورد و رئيس مجلس اشتباه كرده گفت كه اين ماده رأ‌ي آورده است.

وي همچنين گفت: بايد فردا طبق آئين‌نامه براي ماده مذكور عمل كرده و براي حذف آن رأي‌گيري كنيم.

در ماده 8 لايحه مذكور آمده بود: "در صورتي كه قاضي با جلب نظر كارشناسان وزارت دفاع و سازمان انرژي اتمي تشخيص دهد اسلحه، قطعات مؤثر يا مهمات آنها با توجه به مقدار و ميزان خسارات احتمالي عمده و انبوه بوده است، وي را به حبس تعزيري از 10 تا 15 سال محكوم مي‌نمايد ".

در تبصره اين ماده نيز آمده بود: "آئين‌نامه اجرايي اين ماده ظرف 6 ماه در خصوص تعيين جدول انبوه هريك از مصاديق اين قانون توسط وزارت كشور با همكاري وزارتخانه‌هاي دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، دادگستري و اطلاعات تهيه مي‌شود و به تصويب هيئت وزيران مي‌رسد ".

* الهيان: گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل را نمي‌پذيريم

زهره الهيان نماينده تهران طي نطقي ميان دستور در صحن علني مجلس اظهار داشت: همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند به زودي موج بيداري اسلامي كشورهاي اروپايي را نيز در خواهد نورديد و آمريكا و انگليس منتظر اين موج بيداري و فرو ريختن پايه‌هاي ظلم و ستم خود باشند؛ هر چند سياست آمريكا و انگليس انحراف جنبش‌هاي اسلامي از مسير اسلام خواهي است اما حركت مردم در كشورهاي در حال انقلاب بر مدار اسلام خواهي و حق‌طلبي است و نظام مردم سالار ديني خواسته اساسي ملت‌هاي مسلمان است.

وي تصريح كرد: اين استكبار جهاني است كه امروز با ترفند زور و تزوير تلاش دارد با شيوه‌هاي حيله‌گرانه حركت مردم را منحرف كند و دفاع سوري اوباما و كلينتون از مردم در مصر و ليبي در همين راستا قابل ارزيابي است. اين مصداق بارز دخالت سودجويانه در امور داخلي كشورها است؛ هر‌چند كه وزير خارجه انگليس براي رفع اتهام از خود طي بيانيه‌اي جمهوري اسلامي ايران را محكوم به دخالت در امور كشورهاي منطقه كرده كه البته او خود مي‌داند مردم كشورهاي منطقه در طول اين 30 سال الگويي بي‌بديل از انقلاب مردم ايران را دارند و حركت خود را بر اساس اين الگو تنظيم خواهند كرد و امروز رهنمودهاي رهبري الهام بخش و اميد دهنده به اين ملت‌هاي مظلوم است‌.

اين نماينده تهران خاطرنشان كرد: عناد و دشمني انگليس با ايران سابقه تاريخي دارد و البته پس از فتنه 88 اين دشمني آشكارتر رخ نمود؛ آن زمان براي براندازي نظام جمهوري اسلامي ايران، سفارت انگليس بسان اتاق جنگ شبانه‌روز به دسيسه و توطئه مشغول بود و امروز دشمني اين كشور در بيانيه وزير امور خارجه آن در سالگرد 22 خرداد، نشان از شدت عصبانيت آنها از شكست در پروژه براندازي دارد.

الهيان اضافه كرد: انقلاب رنگين و مخملي در سال 88 به شكست انجاميد اما امروز پروژه هسته‌اي، براندازي نرم و زير سؤال بردن حقوق بشر ايران ابزار ديگري در راستاي سياست انگليس و آمريكا است كه ايران را ضد حقوق بشر معرفي مي‌كنند اما آيا بهتر نيست كه اين كشورها به جاي استفاده ابزاري از مسئله حقوق بشر به رفع موارد نقض حقوق بشر خود بپردازند.

اين نماينده مجلس با بيان اينكه آمريكا در شوراي حقوق بشر سازمان ملل ركوردار نقض حقوق بشر شمرده شده است، گفت: هيچ كشوري نيست كه بيش از 220 مورد نقض حقوق بشر براي او ثبت شده باشد، در حالي كه آمريكا خود را محور حقوق بشر در جهان مي‌داند و براي ساير كشورها گزارش حقوق بشري منتشر مي‌كند.

وي گفت: آمريكا و انگليس بدانند كه مردم ايران بازي ‌آنها در خصوص حقوق بشر را نخواهند خورد و پذيرش گزارشگر ويژه حقوق بشر از سوي سازمان ملل براي ما پذيرفتني نيست چرا‌كه اهداف پنهان و اغراض سياسي پشت قطعنامه حقوق بشر عليه ايران را به خوبي مي‌شناسيم و جمهوري اسلامي تنها تعامل در يك رابطه متوازن را مي‌پذيرد و زير بار فشارهاي سياسي نخواهد رفت، هر چند كه براي گزارشگر ويژه تعيين شده كه وزير خارجه سابق مالي و فردي مسلمان است، احترام قائليم و از ايشان مي‌خواهيم سفري به ايران براي ديدن جاذبه‌هاي گردشگري كشورمان داشته باشد.

الهيان ادامه داد: طرح سازمان‌هاي مردم نهاد در حال تكميل و اصلاح در كميسيون اجتماعي است و همكاران توجه داشته باشند كه در زمان بررسي اين طرح در صحن علني شيرين عبادي و NGOهاي به ظاهر مدافع حقوق بشر در خارج از كشور بيانيه‌اي صادر كردند كه اين طرح نبايد از سوي نمايندگان تصويب شود كه اين خود نشانه‌اي از درستي راه مجلس در بررسي اين طرح است.

* جلالي: 3 ماه از سال جهاد اقتصادي گذشت اما ‌همچنان درگير مسئله‌سازي‌هاي كاذب ‌هستيم

كاظم جلالي نماينده شاهرود در مجلس نيز طي نطقي ميان دستور در صحن علني مجلس اظهار داشت: امسال با نامگذاري حكيمانه و مدبرانه مقام معظم رهبري سال جهاد اقتصادي نام گرفت اما اكنون كه 3 ماه از اين سال مي‌گذرد، ما همچنان درگير مسئله سازي‌هاي كاذب و سردرگمي‌هاي ناشي از آن هستيم.

وي افزود: پرداختن به موضوعاتي خارج از دايره حل اين دو مشكل خدمت به كشور مردم و در راستاي تقويت نظام جمهوري اسلامي و كار آمدي آن نيست.

جلالي ادامه داد: بي‌ترديد ركن ركين اين نظام ولايت و رهبري است و دوري‌ها و نزديكي‌ها بر اساس اين معيار و محور قابل سنجش است. اسلام را نيز بايد از منشاء آن و متخصصين اسلام شناس دريافت كنيم؛ چنانچه امام راحل نيز همواره بر اين مهم تاكيد مي‌كردند.

وي اضافه كرد: بايد به مسئله تضعيف اخلاق در ساحت سياسي ايران انديشه كرد چرا‌كه ما مدعي جامعه ديني و اخلاق محور هستيم لذا ‌در سياستي كه عين ديانت ما است، نبايد از اخلاق فاصله بگيريم.

نماينده مردم شاهرود با بيان اينكه به بركت انقلاب اسلامي امروز خيزش‌هاي عظيم اسلامي در منطقه در حال شكل‌گيري است، تصريح كرد: در اين خصوص دستگاه ديپلماسي بايد فعال باشد و بر اساس رهنمودهاي مقام معظم رهبري عمل كند و ورود ساير نظر‌ها و رفتارها در دايره عمل دستگاه ديپلماسي پذيرفتني نيست و در آينده همگان بايد پاسخگو باشند.

** نطق كاظم جلالي نماينده شاهرود و صحبت‌هاي وي در خصوص حوزه انتخابيه خود با "‌احسنت - احسنت " نمايندگان رو به‌رو شد اما جلالي از وكلاي ملت خواست كه "ابراز ‌احساسات نكنند! "

* ثروتي: وزير نيرو به تعهداتش عمل نكند استيضاح مي‌شود

همچنين موسي‌الرضا ثروتي نماينده مردم بجنورد در مجلس نيز در نطق ميان دستور خود با ابراز حمايت از مظلوميت مسلمانان بحرين، يمن‌، مصر و تونس و خيزش مردم مسلمان اين كشورها در مقابل استكبار و اعلام انزجار از توطئه‌هاي غرب و آمريكا در گسترش تروريسم و سركوب مسلمانان اظهار داشت: امروز پيام اسلام و تشيع در جهان گسترش يافته و تحولات بزرگي را شاهد هستيم و مقام معظم رهبري نيز ضمن تداوم راه امام راحل با رهبري‌هاي حكيمانه خود ترفندهاي استكبار جهاني و انحرافات داخلي را مهار كرده و با ارشادات و مديريت خود با ايجاد وحدت و هماهنگي در داخل كشور سبب رشد و گسترش اسلام در جهان شده‌اند.

وي با بيان اينكه در سال جهاد اقتصادي دولت، مجلس و مردم با وحدت و اتحاد بر اجراي قانون پنجم توسعه و بودجه ساليانه پافشاري كنند تا شاهد رشد 8 درصد و بيكاري 7 درصد و تحقق شاخص‌هاي اشتغال و توسعه و پيشرفت عدالت باشيم، گفت: از رئيس جمهور،‌ معاونين و وزرا تقاضا داريم مصوبات سفرهاي استاني را اجرايي كنند و در راستاي تحقق ماده 182 برنامه پنجم و اصل 48 قانون اساسي توسعه متوازن مناطق را در دستور كار قرار دهند و ضمن توزيع صحيح بودجه ساز و كار مناسب براي طراحي عادلانه بودجه در سال 91 را فراهم كنند.

ثروتي با تشكر از وزير مسكن و شهرسازي براي ساخت مسكن مهر، فراهم كردن امكانات و زير ساخت‌ها، توجه به ايمن‌‌سازي راه‌هاي مواصلاتي اصلي شهري و روستايي و حل مشكلات فرودگاه خراسان شمالي از وزير نيرو خواست با اجراي مصوبات دولت از تبعيض در اجراي پروژه‌ها براي آبرساني،‌ احداث سد و برق‌رساني خودداري كند.

وي گفت: وزير نيرو اگر به تعهدات خود در اين زمينه عمل نكند، ضمن طرح سؤال از وي، پيگير جمع‌آوري امضا براي استيضاح او خواهيم بود.

* ‌ناظران مجلس در «هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران» انتخاب شدند

در خلال سخنان ناطقان اعلام شد كه بهارستان نشينان، دو نفر از اعضاي كميسيون‌هاي بهداشت و درمان و برنامه و بودجه را به عنوان ناظر مجلس در هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران كه موضوع ماده 6 قانون هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران است را انتخاب كردند.

بر اين اساس وكلاي ملت علي بروغني نماينده سبزوار را از كميسيون برنامه و بودجه و محمدرضا رضايي نماينده جهرم را از كميسيون بهداشت و درمان به عنوان ناظر در هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران انتخاب كردند.

** زماني كه جهانبخش محبي‌نيا عضو هيئت رئيسه مجلس خواست نام "علي بروغني " نماينده سبزوار را به وكلاي ملت معرفي كند كه او از سوي كميسيون برنامه و بودجه به عنوان ناظر در هيئت امناي صرفه‌جويي ارزي در معالجه بيماران معرفي شده است، چندين بار نام وي را اشتباه تلفظ كرد كه اين مسئله تذكر حجت‌الاسلام سبحاني‌نيا عضو ديگر هيئت رئيسه مجلس را به دنبال داشت. البته محبي‌نيا نيز با لحني از روي ناراحتي در جواب وي گفت: "از آقاي سبحاني‌نيا كه اينجا اشتباهات را مرتفع مي‌كنند، متشكرم‌! "

* نقوي حسيني: نپرداختن به جهاد اقتصادي خسارات جبران‌ناپذيري در‌پي خواهد داشت

سيدحسين نقوي حسيني نماينده ورامين نيز به عنوان چهارمين ناطق ميان دستور‌ گفت: به خوبي مي‌دانيم كه امروز استكبار جهاني با همه امكانات در مقابل انقلاب، نظام و خيزش‌هاي ملت‌هاي مسلمان منطقه صف آرايي كرده است و شيطان بزرگ كه بسياري افراد از توطئه‌هاي شوم آن غافل شده‌اند، تمام امكانات و نيروهاي خود را بسيج كرده‌ و با حمايت اسرائيل مقابل اين نهضت‌ها ايستاده است.

وي افزود: امروز انگليس كه جنايت‌هاي آن از ياد ملت ايران نخواهد رفت، تمام تجربه، دانش و امكانات ضد بشري خود را به ميدان آورده تا ملت و كشور ما را دچار ياس و نااميدي كند.

اين نماينده مجلس تصريح كرد: امروز شيطانك‌هاي غربي و منطقه‌اي كه سوابق آنها سبب شرم بشر است، در پي ايجاد جنگ احزاب عليه اسلام، انقلاب و نظام جمهوري اسلامي هستند.

نقوي حسيني با اشاره به اينكه تاريخ ايران سرشار از نهضت‌ها، قيام‌ها و مبارزات است، گفت: در دو قرن اخير ملت ايران بارها عليه ديكتاتوري و استبداد داخلي و استعمار خارجي قيام كرده و هزينه‌هاي سنگيني داده كه مشروطيت و جنبش ملي شدن صنعت نفت از جمله آن است.

وي ادامه داد: اما تمامي اين نهضت‌ها و قيام‌ها در نهايت منجر به حكومت استبدادي و سلطه خارجي شده است و تنها نهضت و قيامي كه مستقل و بر پايه اسلام ناب آغاز شد، ادامه يافت و پيروز شد و انشاالله به قيام آل محمد (ص) متصل خواهد شد، انقلاب اسلامي است و همه به خوبي مي‌دانيم كه علت استقلال، دوام و ثبات آن محوريت اصل ولايت فقيه و مرجعيت بوده است.

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس يادآور شد: اگر نبود اصل ولايت فقيه در جريان شكل‌گيري اين نهضت،‌ پيروزي و دوام آن، صدها جريان‌ منحرف و معاند، انقلاب و نظام را با شكست و بن‌بست مواجه مي‌كردند، پس عقل، شرع، تجربه و مصلحت حكم مي‌كند كه همگي نسبت به حفظ و تقويت اين جايگاه رفيع كوشا باشيم تا نظام و انقلاب پابرجا بماند.

نقوي حسيني اضافه كرد: وحدت كلمه رمز پيروزي نظام و كشور است لذا تمامي نيروهاي دلسوز انقلاب بايد در اظهارنظرها، مكاتبات، موضع‌گيري‌ها و اقدامات خود وحدت كلمه را محور قرار دهند چرا‌كه در اين شرايط حساس كشور هرگونه اقدامات و سخني سبب تضعيف وحدت كلمه بين مردم شود، خيانت به نظام و كشور است و پرداختن به مسائل حاشيه‌اي و كوبيدن بر طبل تفرقه، ظلمي در حق اسلام، نظام و ولايت است.

وي در پايان تاكيد كرد: مقام معظم رهبري با تحليل دقيق امسال را سال جهاد اقتصادي نامگذاري كردند كه به يقين عدم پرداختن به جهاد اقتصادي سبب خسارت جبران‌ناپذيري به ملت و كشور خواهد شد.

* موسوي لارگاني: عدالت با شعار و تبليغات ‌عملي نمي‌شود

حجت‌الاسلام سيد‌ناصر موسوي لارگاني نماينده مردم فلاورجان نيز طي نطقي ميان دستور در صحن علني مجلس اظهار داشت: عدالت در اسلام به عنوان يك ركن مهم به شمار مي‌آيد و در قرآن كريم نيز از آن به شرط دست يافتن به تقوا نام برده شده است.

وي ادامه داد: در زمان معاصر نيز امام خميني (ره) در تمام فرمايشات خود بر اجراي عدالت و بهبود وضعيت زندگي اقشار محروم جامعه تاكيد مي‌كردند، حال نيز پس از 22 سال از رحلت آن بزرگوار، زائران مرقد نوراني ايشان در 14 خرداد 90 همان پابرهنگان و مستضعفان بودند كه امام راحل (ره) دوست‌شان مي‌داشت.

موسوي لارگاني تصريح كرد: اظهار نگراني رهبر انقلاب در اين خصوص و فرمايش ايشان به اين مضموم كه "وضع فعلي مطلقا راضي كننده نيست چرا‌كه نظام اسلامي به دنبال اجراي حداكثر عدالت و تحقق كامل عدالت و مفهوم يك ارزش مطلق و همگاني است " نيز قابل تامل است لذا از جمله دلايلي كه مي‌توان براي اين موضوع مطرح كرد، بايد به افزايش نرخ واقعي بيكاري، فقر، تورم اجراي نه چندان در خور شان هدفمندي يارانه‌ها، تبعيض به دور از عدالت اعتبارات عمراني و عدم توجه به كشاورزي و ... اشاره كرد.

اين نماينده مجلس خاطرنشان كرد: در دولت‌هاي نهم و دهم كه با شعار عدالت شكل گرفته است، علي‌رغم تلاش فراوان براي اجراي عدالت و با توجه به اينكه گوشه‌اي از اين عوامل برطرف شده است، ‌تا رسيدن به آرمان‌هاي متعالي نظام فاصله زيادي داريم ‌و در اين دولت نيز شاهد تبعيض و بي عدالتي در تخصيص اعتبارات هستيم.

موسوي با طرح اين سؤال كه چرا بايد اعتبارات هزينه‌اي و تملك دارايي استان اصفهان با جمعيت بيش از 4 ميليون نفر از استاني با جمعيت 800 هزار نفر نيز كمتر باشد، گفت: آيا حق مردم استان اصفهان با تقديم بيش از 23 هزار شهيد به انقلاب اسلامي اين است كه هر ساله اعتبارات آن به شكلي كاسته شود.

* 5 نماينده به وزير خارجه درباره انتصاب ملك‌زاده تذكر دادند

تذاكرات كتبي نمايندگان مجلس به مسئولان اجرايي كشور پس از طرح نطق‌ها از سوي هيئت رئيسه مجلس قرائت شد.

بهمن محمدياري نماينده تالش و رضوان‌شهر به وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص جلوگيري جدي از اقدامات در حال انجام براي تعطيلي دانشكده فني كاسپين چوكان وابسته به دانشگاه فني دانشگاه تهران تذكر داد.
محمد سقايي و عوض حيدرپور نمايندگان ني‌ريز و شهررضا از رئيس جمهور خواستند تا عدم اجراي جزء الف بند 8 قانون بودجه سال 89 مبني بر واريز وجوه حاصل از فروش طرح فولاد هرمزگان به سازمان ايميدرو براي هزينه كردن در طرح‌هاي نيم تمام فولادي كشور پيگيري شود.
همچنين محمد سقايي نماينده ني‌ريز به وزير اقتصاد و دارايي براي تسريع در اجراي قانون بودجه در ارتباط با تبصره 3 بند (د) كه بر اساس آن خزانه مكلف است عين وجوه واريزي عوارض گاز از مشتركين را براي طرح گاز رساني به شركت ذيربط پرداخت كند، تذكر داد.
نادر قاضي‌پور و جواد جهانگيرزاده نمايندگان مردم اروميه به وزير امور خارجه در خصوص جلوگيري از انتصاب افراد مسئله‌دار در آن وزارتخانه و به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص جلوگيري از انتصاب رئيس غيربومي دانشگاه علوم پزشكي اروميه تذكر دادند.
محمدقسيم عثماني نماينده مردم بوكان نيز به وزير نيرو در خصوص رسيدگي به تعلل در شروع عمليات بدنه سد سيمينه رود بوكان و رسيدگي به تعلل در آبرساني از سد شهيد كاظمي به دشت فيض‌الله بيگي بوكان، به وزير آموزش و پرورش در خصوص رفع كمبود فضاي آموزشي در شهرستان بوكان و به وزير بازرگاني در خصوص رسيدگي به علل تعلل در اتمام سيلوي 70 هزار تني شهرستان بوكان تذكر داد.
اسدالله قره‌خاني نماينده مردم علي‌آباد كتول به وزير بازرگاني در خصوص پرداخت وجوه گندم خريداري شده گندم كشاورزان علي‌آباد و به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص تامين پزشك متخصص براي تنها بيمارستان شهرستان علي‌آباد كتول تذكر داد.
محمدقسيم عثماني نماينده بوكان و جواد جهانگيرزاده نماينده اروميه نيز از وزير اقتصاد و دارايي خواستند در خصوص رفع بلاتكليفي متقاضيان تسهيلات بافت‌هاي فرسوده در بانك صادرات اقدام كند.
سيدحسين دهدشتي نماينده مردم آبادان نيز به وزير آموزش و پرورش در خصوص تغيير و تحول مديران شهرستان بدون نگاه كارشناسي و منطقي بر خلاف قانون مديريت خدمات كشوري تذكر داد.
همچنين سيدناصر موسوي لارگاني نماينده فلاورجان به وزير نيرو در خصوص ‌لزوم تجديدنظر و كاهش تعرفه برق كشاورزي در شهرستان فلاورجان با توجه خشكسالي شديد و به وزير امور خارجه در خصوص لزوم تغيير تصميم براي انتصاب معاون مالي اداري آن وزارتخانه تذكر داد و از رئيس جمهور خواست در خصوص صدور دستور لازم براي رسيدگي به وضعيت نامناسب خانواده‌هاي معظم شهدا و جانبازان توسط بنياد شهيد اقدام كند.
هادي مقدسي نماينده مردم بروجرد از وزير مسكن و شهرسازي و رئيس جمهور خواست در شروع عمليات اجرايي فرودگاه بروجرد تسريع شود.
اقبال محمدي نماينده مريوان و سروآباد نيز به وزير نيرو در خصوص تسريع در احداث جاده جديد مسير پيرخزران به روستاهاي سوكول، بيدره، نيزل در محور كوماسي شهرستان مريوان و به وزير كشور در خصوص تسريع در جابه‌جايي گلوگاه ورودي شهر سروآباد و تسريع در ايجاد و راه‌اندازي بخشداري جاورود سرو آباد تذكر داد.
ستار هدايت‌خواه، سيدجلال يحيي ‌زاده، سيدعلي طاهري، سيدعلي حسيني، روح‌الله حسينيان، نادر قاضي‌پور، عيسي‌زاده و سيدناصر موسوي نمايندگان شهرهاي بوير احمد و دنا، تفت و ميبد، گرگان، نيشابور، تهران و فلاورجان به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص رفع توقيف نشريه 9 دي تذكر دادند.
داريوش قنبري نماينده مردم ايلام نيز از وزير كشور خواست در خصوص بررسي علت توهين استاندار ايلام به شان نمايندگان استان و جايگاه مجلس اقدام كند و به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص بررسي علل ايجاد فرصت براي توهين به نمايندگان در صدا و سيماي استان ايلام تذكر داد.
سيدمهدي صادق نماينده مردم آستانه اشرفيه و بندر كياشهر نيز به وزير كشور در خصوص ساماندهي زباله‌هاي شهري و روستايي تذكر داد و از رئيس جمهور خواست به معيشت بازنشستگان سال‌هاي 88 و 89 رسيدگي كند.
عبدالله رستگار نماينده مردم گنبد كاووس به وزير بازرگاني در خصوص عدم پرداخت بهاي گندم به كشاورزان شهرستان گنبد كاووس استان گلستان و مهرداد لاهوتي نماينده مردم لنگرود به وزير نيرو در خصوص شروع عمليات اجرايي سد لاستيكي شهرستان لنگرود تذكر دادند.
حشمت‌الله فلاحت‌پيشه نماينده مردم اسلام‌آباد غرب و مصطفي كواكبيان نماينده سمنان از رئيس جمهور خواستند در خصوص پيگيري نقش برخي از معاونت‌ها در تخريب روابط مجلس و دولت اقدام كند همچنين مصطفي كواكبيان نماينده سمنان از احمدي‌نژاد خواست برداشت چندين برابر قطري‌ها از ميادين گاز مشترك را پيگيري كند.
مصطفي كواكبيان و مؤيد صدر حسيني نمايندگان سمنان و خوي به وزير امور خارجه در خصوص رسيدگي به انتصاب برخي افراد مسئله‌دار در آن وزارتخانه و پيگيري علت جلوگيري شهردار لندن از ساخت سفارت جديد ايران در لندن و به وزير كشور در خصوص علل افزايش ده‌ها برابر مبلغ دفترچه‌هاي ساعت زني در مراكز پليس راه تذكر دادند.
غفار اسماعيلي نماينده مردم هشترود نيز به وزير كشور در خصوص پرداخت خسارت‌هاي غير مترقبه سال 89 تذكر داد.
همچنين سيدعلي محمد بزرگواري نماينده كهگيلويه به وزير بازرگاني در خصوص عدم صادرات هندوانه مزارع هندوانه كشاورزان كشور و سيد عماد حسيني نماينده مردم قروه به وزير نيرو در خصوص علت عدم اجراي سامانه انتقال سد ژاوه و عدم تامين اعتبار آن تذكر دادند.

*‌ نجابت: آمار دولت درباره اشتغال بايد راستي‌آزمايي شود

حسين نجابت رئيس كميسيون ويژه جهاد اقتصادي مجلس طي سخناني در صحن مجلس در ارتباط با اشتغال و نرخ بيكاري در صحن علني مجلس اظهار داشت: ما طي سه جلسه در كميسيون ويژه جهاد اقتصادي مسائل مربوط به آمار و اشتغال به بيكاري را بررسي كرديم.

وي افزود: دولت هدفي را در موضوع اشتغال طي سال 89 براي خود تعريف كرد كه بر اساس آن قصد داشت يك ميليون و 100 هزار شغل ايجاد كند البته وزارت كار مدعي است كه اين وزارتخانه متولي ايجاد اشتغال نيست‌ كه البته اين موضوع جاي بحث دارد.

نماينده مردم تهران گفت: دولت در رابطه با اشتغال ستادي را تشكيل داد و هماهنگي اين ستاد را به عهده آقاي شيخ‌الاسلام وزير كار گذاشت.

وي با بيان اينكه دولت در موضوع اشتغال بين استان‌ها تقسيم كار ‌كرد، افزود: در طول سال 89 بنابر ادعاي مستند وزارت كار يك ميليون و 600 هزار شغل ايجاد شد. آنچه ‌ادعا مي‌شود به‌عنوان شغل ايجاد شده، تعريف خاصي دارد، يعني كسي كه در هفته آخر آمارگيري شاغل شده جزو اين آمار ‌حساب شده است.

رئيس كميسيون بودجه جهاد اقتصادي مجلس اظهار داشت: مهمترين مسئله اين است كه هدف يك ميليون و 100هزار شغل در برنامه براي اين بود كه سالانه اين مقدار شغل ايجاد شود تا ميزان بيكاري ثابت بماند.

نجابت ادامه داد: بايد يك گروه راستي‌آزمايي در استان‌ها تحقيق كنند و ببينند كه آيا واقعا آمار اشتغال درست است يا خير.

وي خاطرنشان كرد: آنچه در اقتصاد مطرح است، خالص شغل است. در برخي مواقع بانك‌ها اعتباراتي براي مشاغل اختصاص داده‌اند و آماري هم در اين رابطه ارائه شده است و در كنار آن سازمان‌ها هم آمار مشابهي ارائه داده‌اند كه در برخي مواقع اين مسئله به نوعي همپوشاني شده است.

اين نماينده مجلس گفت:‌ بر اساس گزارش رسمي در سال 88‌، 11درصد و در سال 89، 13.5 درصد نرخ اشتغال در كشور بوده است.

وي با تأكيد بر اينكه نياز به آمار دقيق در رابطه با اشتغال در كشور داريم، اظهار داشت: براي اينكه بتوان برنامه‌ريزي دقيقي داشت، بايد به آمار دقيق تكيه كرد و گزارشات صرفا تئوريك نيز در اين رابطه نمي‌تواند راهگشا باشد.

*‌ يوسف‌نژاد: آمار موجود در مورد اشتغال شفاف نيست

علي‌اصغر يوسف‌نژاد نماينده مردم ساري و عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس نيز در صحن علني مجلس اظهار داشت: اشتغال تابعي از سرمايه‌گذاري، اعطاي تسهيلات بانكي و تعداد بيمه‌شدگان جديد است.

وي با تأكيد بر اين موضوع كه آمار موجود در رابطه با اشتغال شفاف نيست، ادامه داد: مجلس 288 نماينده دارد كه اين عده مي‌توانند بهترين گواه براي اين باشند كه بگويند آيا بحث اشتغال تغيير كرده يا نكرده است.

اين نماينده مجلس گفت: قرار بود كه در اجراي هدفمندي يارانه‌ها 30درصد به بخش صنعت اختصاص يابند كه مباحثي در اين زمينه وجود دارد.

وي در عين حال اين سؤال را مطرح كرد كه آيا در دولت اراده‌اي براي پيگيري مسئله اشتغال وجود دارد يا خير و آيا در سال جهاد اقتصادي وزارتخانه‌اي به طور مخصوص مسئول پيگيري اين كار شده است يا نه؟

يوسف‌نژاد اظهار داشت: مهمترين وظيفه دولت بايد حفظ اشتغال موجود در بخش‌هاي مختلف اقتصادي باشد.

وي افزود: ما هم اكنون بين 20 تا 50 درصد ظرفيت كشور توليد داريم كه مي‌توان با ارائه تسهيلات مناسب ظرفيت‌هاي خالي را هم پر كرد.

عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس در ادامه سخنان خود ضمن انتقاد شديد از واردات بي‌رويه به كشور اظهار داشت: واردات محصولات بي‌كيفيت با قيمت ارزان توليد و اشتغال را تحت تأثير قرار داده است.

وي با تأكيد بر اين موضوع كه تعريف اشتغال در كشور بايد شفاف باشد ادامه داد: اگر قرار است كه دو ساعت كار در هفته بدون بيمه اشتغال محسوب شود بايد اعلام شود.

يوسف‌نژاد گفت: اگر مي‌خواهيم آماري در مورد اشتغال ارائه دهيم، بايد همه موارد و جوانب را در نظر بگيريم.

اين نماينده مجلس در پايان سخنان خود از دولت خواست كه ميزان ورودي و خروجي اشتغال در كشور را اعلام كند.

* رجايي: در بخش كشاورزي "بيكاري پنهان " وجود دارد‌

عباس رجايي رئيس كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي نيز طي سخناني در بررسي بيكاري و نرخ اشتغال در مجلس با بيان اينكه آمار و اطلاعات بخش كشاورزي خيلي قابل اتكا نيست، افزود: مركز آمار بايد بر روي اين مسئله كار كند تا آمار اين بخش بيشتر قابل اتكا‌‌ باشد.

رجايي ادامه داد: متأسفانه بيكاري پنهاني در بخش كشاورزي وجود دارد و ما در بسياري از ايام سال شاهديم كه كشاورزان بيكارند.

رئيس كميسيون كشاورزي مجلس در اين رابطه گفت: در گذشته صنايع دستي در كنار صنعت كشاورزي فعال بود ولي امروز اين صنايع منسوخ شده‌اند، بر اين اساس بايد براي اين مسئله چاره‌انديشي كرد.

رجايي صنايع تبديلي را يكي از صنايع اصلي در كشور و حوزه كشاورزي دانست و اظهار داشت: متأسفانه برنامه شفاف و روشني در رابطه با صنايع تبديلي وجود ندارد كه دولت بايد براي اين مسئله راهكاري پيدا كند.

اين نماينده مجلس گفت: اشتغال قطعا زماني مولد و پايدار خواهد شد كه سرمايه در بخش كشاورزي ورود پيدا كند.

رجايي با بيان اينكه بخشي از صنعت كشاورزي كشور در حال نابودي است، گفت:‌ برخي صنايع كشور امروز حداقل توليد را دارند كه بايد براي اين مسئله چاره‌انديشي كرد.

وي هدفمندي يارانه‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: در بخش كشاورزي بايد اجراي هدفمندي با آرامش باشد چرا كه به اعتقاد ما بخش توليد بايد يارانه خود را خودش دريافت كند.

* قادري: بخش عمده آمار ‌دولت درباره اشتغال مربوط به ايجاد مسكن ‌است‌

جعفر قادري نماينده مردم شيراز و عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس در صحن علني مجلس در بررسي اشتغال و نرخ بيكاري در مجلس گفت كه براساس اطلاعات ارائه شده از سوي معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري، ايجاد يك ميليون و 100 هزار شغل نياز به 200 ميليارد دلار سرمايه ‌دارد.

وي با بيان اينكه منابع داخلي ما با محدوديت مواجه است، افزود:‌ در سال 83 كه ما بيشترين رشد صنعتي يعني 14 درصد را داشتيم، حدود 300 هزار شغل در كشور ايجاد شد؛ چه‌طور انتظار داريد اين رقم امسال افزايش پيدا كند.

نماينده مردم شيراز با بيان اينكه رابطه معناداري بين متغيرهاي اقتصادي و اشتغال وجود دارد،‌ گفت: در سال‌هايي كه رشد زير 3 درصد است، نبايد انتظار داشت كه اقتصاد بهبود پيدا كند.

قادري خاطرنشان كرد كه بخش عمده آمار و اطلاعات دولت در مورد اشتغال مربوط به ايجاد مسكن در كشور است‌ كه اين مسئله نمي‌تواند مبناي درستي براي آمار اشتغال باشد.

اين نماينده مجلس افزود: هيچ مرجعي در طول سال گذشته و امسال اعلام نكرده كه نرخ بيمه‌شدگان افزايش داشته است.

قادري با بيان اينكه ما هم‌اكنون در تحريم هستيم، گفت: نبايد انتظار داشت كه واحدهاي توليدي شغل جديد ايجاد كنند چرا‌كه اين بنگاه‌ها در حال از دست دادن شاغلان قبلي خود هم هستند.

وي در پايان تصريح كرد: مورد پذيرش نيست كه آمار بيكاري در كشور افزايش پيدا كند.

* شيخ‌الاسلامي: 1 ميليون و 600 هزار فرصت شغلي در سال 89 ايجاد شده است

عبدالرضا شيخ‌الاسلامي وزير كار و امور اجتماعي كه امروز براي بررسي اشتغال و نرخ بيكاري در صحن علني مجلس حضور يافته بود، طي سخناني با تاكيد بر اينكه معضل بيكاري، ‌يك معضل جهاني است، اظهار داشت: به موجب آمار سازمان ملل متحد، 650 ميليون نفر در كل جهان بيكار هستند كه تعداد جوانان بيكار 3 تا 4 برابر بيشتر از بزرگسالان بيكار است.

وي افزود: اين مشكل در كشور ما نيز خودش را نشان داده و بايد برنامه‌ريزي‌هايي در ارتباط با اين امر داشته باشيم.

وزير كار با اشاره به تشكيل شوراي عالي اشتغال در دولت دهم‌،‌گفت:‌مهمترين مركز تصميم‌گيري براي امر اشتغال شوراي عالي اشتغال است و بايد بدانيم كه موضوعاتي از قبيل بحران جهاني، تحريم‌ها، زورگويي‌هاي علني و قاچاق كالا در امر اشتغال تاثير گذار است و بازار كار يكي از بازارهاي چهارگانه اقتصادي مهم در جهان است.

شيخ‌الاسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه بازار كار در ميان بازارهاي سرمايه، پول و كالا و خدمات در اقتصاد كشور تاثير دارد، تصريح كرد: در باب فعاليت‌هاي دولت‌هاي نهم و دهم و در خصوص مقابله با معضل بيكاري و فعاليت‌هايي كه براي اين امر انجام شده، مي‌توان به فعال كردن و استفاده حداكثري از ظرفيت‌هاي شوراي عالي اشتغال اشاره كرد.

به گفته وي، هيچ كس به تنهايي در كشور مسئوليت اشتغال را بر عهده ندارد و اين باري است كه همه اعضاي دولت و اركان نظام آن را به دوش مي‌كشند و هم مجلس و ساير حوزه‌ها در اين بخش و در خصوص امر اشتغال مسئوليت دارند.

" دبيرخانه‌اي در قالب شوراي عالي اشتغال در دولت دهم آغاز به كار كرد از ابتداي اين دولت حدود 30 جلسه با حضور بيش از 10 عضو كابينه و 20 عضو غيركابينه برگزار شده است و در اين جلسات بيش از 250 مصوبه داشته‌ايم كه مي‌توان گفت بسيار دقيق، هوشمندانه و عالمانه به موضوع اشتغال در كشور پرداخته شده و تصميمات مهمي براي اين امر اتخاذ شده است. "

وزير كار و امور اجتماعي در ادامه سخنانش متذكر شد: تا پيش از اين، سرمايه‌گذاري‌هايي كه در حوزه اشتغال انجام مي‌شد، فاقد برنامه‌ريزي بود و با مجموعه فعاليت‌هايي كه در حوزه‌هاي ديگر انجام مي‌شد، ناهمگن بود.

وي بر همين اساس به فعاليت‌هاي ديگر دولت دهم براي امر اشتغال اشاره و تاكيد كرد: كار بسيار مهم ديگري كه در جهت تقويت بازار كار انجام شد، فعاليت‌هاي مربوط به توانمندسازي نيروهاي بازار كار بود چرا كه امروز جوانان ما فرصت تحصيلات عاليه را يافته‌اند اما از آنجا كه اين نظام آموزشي مبتني بر بازار كار نبوده و جوانان مانيز محفوظات لازم اطلاعاتي را داشتند اما به آموزش‌هاي مهارتي به اندازه كافي آشنايي نداشته و در اين زمينه رشد نكرده بودند. به همين دليل فارغ‌التحصيلان ما به جمع بيكاران مي‌پيوستند.

عبدالرضا شيخ‌الاسلامي اضافه كرد: سازمان ملي مهارت و طراحي نظام ملي مهارت در كشور در دولت دهم انجام شد تا براي رشد مهارتي فارغ‌التحصيلان كشور چاره‌اي انديشيده شده باشد.

وي با بيان اينكه طبق برنامه دولت بايد در سال 89 حدود يك ميليون و 100 هزار فرصت شغلي ايجاد مي‌كرد، گفت: دولت تلاش كرد با محوريت استانداري‌ها و مديران كل استان‌ها اقدام به رسيدن به اين هدف كند و سال گذشته موضوع اصلي همه فعاليت‌ها در كشور اشتغال بود. چرا كه حل مشكلات بازار كسب و كار مي‌تواند بسياري از مسائل و موضوعات مختلف در حوزه‌هاي ديگر را نيز حل كند.

وزير كار با تاكيد بر اينكه امروز هر فرد يا مديري در كشور مسئول اشتغال است، گفت: براي اين تعهد در سال گذشته، يك وظيفه‌اي بر عهده همه مديران در سراسر كشور گذاشته شد كه حاصل كار آنها با درصد خطايي كه ممكن بود وارد بدانيم، عدد قابل توجه و افتخار‌آميزي است.

" سال گذشته به موجب آمار استانداران از 31 استان كشور، يك ميليون و 770 هزار شغل ايجاد شد كه ما اين گزارش را از استانداري‌هاي كشور دريافت كرديم كه سي‌دي‌هاي آن قابل ارائه است اما براي بررسي صحت اين آمار، 31 گروه كارشناسي در 31 استان كشور اقدام به اعتبارسنجي آمارهاي ارائه شد كردند كه 8.5 درصد خطا در آمارهاي ارائه شده داشت كه بر اين اساس در سال 89 حدود 1 ميليون و 600 هزار شغل ايجاد شده است. "

* عباسي: اكثر متقاضيان اشتغال به‌دنبال كارهاي اداري هستند

محمد عباسي وزير تعاون نيز كه براي بررسي اشتغال و نرخ بيكاري در كشور در صحن علني مجلس حاضر بود، طي سخناني اظهار داشت: در مسائل ساختاري هم بخش خصوصي و هم دولت به اقتضاي شرايطي كه دارند، مؤثر بوده و نقش ايفا مي‌كنند.

وي افزود: دغدغه اشتغال براي كساني كه به سود شخصي فكر مي‌كند، دغدغه برجسته‌اي نيست.

وزير تعاون در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: همه افرادي كه براي اشتغال مراجعه مي‌كنند، اكثرا به دنبال كارهاي اداري هستند، در‌حالي‌كه چنين امكاناتي در دست نيست و به نظر مي‌رسد شوراي عالي اشتغال بايد براي دستيابي افراد به شغل مورد نظرشان از بسته موضوع انسجام استفاده كند.

عباسي اضافه كرد: كساني كه به ادارات و مراكز مختلف مراجعه مي‌كنند، بايد با يك سامانه مشتركي روبه‌رو مي‌شدند كه اين اقدام انجام شده و سايت وزارت تعاون براي اين امر راه‌اندازي شده است و در فاصله دو سالي كه از دولت دهم گذشته، حدود 772 هزار نفر در اين سايت ثبت‌نام كرده‌اند كه حدود 400هزار نفر از اين تعداد پالايش شده و حدود 220 هزار نفر آنان مورد مشاوره قرار گرفته‌اند چرا‌كه طبيعتا بسياري از افراد متقاضي كار اصلا نمي‌دانند كه مراكز و مراجعي براي يافتن شغل مراجعه كنند.

وي همچنين تصريح كرد: از مجموع كساني كه در سايت وزارت تعاون براي يافتن شغل ثبت نام كرده‌اند، حدود 450 هزار نفر ‌در گروه سني 24 تا 30 سال هستند و بيشترين افراد ثبت نام كرده يعني 29 درصد ‌آنان تحصيلات زير ديپلم دارند و 27 درصد آنان نيز ديپلمه بوده و 22 درصد نيز مدرك كارشناسي دارند.

به گفته وزير تعاون، حدود 328 هزار نفر از افراد ثبت‌نام كرده زن بوده و 444 هزار نفر نيز مرد هستند كه بايد براي اشتغال اين افراد مهارت و علايق شغلي آنها در نظر گرفته شود.

عباسي در ادامه سخنانش انسجام فرايند اشتغال را يكي از ‌اصولي‌ترين موارد براي برطرف كردن موضوع اشتغال در كشور دانست و گفت كه نمي‌توان گفت خيزش آغاز شده در كشور توانسته موضوع اشتغال را حل كند، اما جهشي در اين زمينه آغاز شده ‌و بايد بدانيم هرچه در انسجام و تشكل مردم و توانمندسازي آنان پيش رويم، بهتر مي‌توانيم براي حل معضل بيكاري گام برداريم.

وي بر همين اساس يادآور شد: اگر بتوانيم از ظرفيت‌هاي اقتصادي در موضوع اشتغال استفاده كنيم، مي‌توانيم در جهت توانمندسازي مردم پيش برويم و بنده در اين زمينه نامه‌اي به رئيس مجلس نوشتم تا در جلسه‌اي غيرعلني براي ارائه يك راهكار مهم در امر اشتغال حضور يابم كه خوشبختانه در اين جلسه توانستيم بخش‌هاي مهمي از اين راهكار را بيان كنيم.

وزير تعاون در بخش پاياني سخنانش به ارائه آماري از فرصت‌هاي شغلي ايجاد شده در قالب تعاوني‌ها در دولت‌هاي پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم و دهم پرداخت و اظهار داشت: از قالب تعاوني‌ها در دولت‌هاي پنجم و ششم حدود 185هزار فرصت شغلي ‌و در دولت‌هاي هفتم و هشتم حدود 466 هزار فرصت شغلي ايجاد شد و اين رقم در دولت‌هاي نهم و دهم به 971 هزار فرصت شغلي افزايش پيدا كرد.

‌عباسي در خاتمه گفت: اين راهكار مي‌تواند براي مردم مفيد باشد اما بايد ابعاد آن در نظر گرفته شده و بررسي شود.

* آذر: نرخ بيكاري در سال 90 ‌حدود 11 درصد ‌است

عادل آذر رئيس مركز آمار ايران نيز در بررسي اشتغال و نرخ بيكاري در صحن علني پارلمان اظهار داشت: مركز آمار ايران بر اساس قانون به ويژه ماده 54 قانون برنامه پنجم، مرجع رسمي اعلام، تهيه و انتشار آمار رسمي كشور است؛ مانند نرخ بيكاري و تورم.

وي افزود: محور كار مركز آمار ايران و كارشناسان اين مركز عمدتا فرمول‌ها، روش‌ها و متدهاي بين‌المللي و علمي است كه صرف‌نظر از سلايق شخصي يا فردي و مديريتي و سياسي حاصل مي‌شود.

رئيس مركز آمار ايران گفت: استناد اين مركز براي اعلام نرخ بيكاري تعريف بين‌المللي است كه 130 كشور جهان آن را عملي مي‌كنند تا محل نزاعي در اين زمينه نباشد و بتوانيم به يك عدد متقن و علمي دست يابيم.

"‌تلاش كارشناسان نظام حرفه‌اي كشور بر اين است كه آمار درستي به كشور اعلام كند چرا‌كه حيثيت آمار كشور در گرو انجام اين كار است. "

عادل آذر در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: اعلام نرخ بيكاري در كشور بر مبناي نمونه‌گيري از خانوارهاي كشور است، نه بنگاه‌ها و افراد؛ مركز آمار ايران با ارائه پرسشنامه‌اي از افراد از آنها تقاضا مي‌كند كه به 40 سؤال در اين پرسشنامه پاسخ دهند و اظهار كنند كه آيا شاغل است يا بيكار.

وي ادامه داد: سازمان بين‌المللي كار در نشست قبل از سال 90 خود در نيويورك كه 130 كشور جهان در آن حضور داشته و پروتكلي را امضا كردند، اعلام كرد كه فرد شاغل و داراي كار به كسي گفته مي‌شود كه يك ساعت كار مفيد در قبال دستمزد رايج آن كشور داشته باشد و استفاده از اين روش در كشور ما هيچ ربطي به دولت‌هاي نهم و دهم ندارد و بايد بدانيد اين روش و فرمول در سال 81 و 82 مورد بررسي و مطالعه قرار گرفته و در سال‌ 83 نيز اجرايي شده است.

رئيس مركز آمار ايران با ذكر اين نكته كه بنده خودم از منتقدين نرخ بيكاري بودم، گفت: بنده ابتداي سال 89 به مركز آمار ايران رفتم و اولين كاري كه در اين مركز انجام دادم، اين بود كه اعلام نرخ بيكاري در كشور بر مبناي يك ساعت كار كنار گذاشته شد و در خصوص اين امر بر مبناي سال 82 يعني در نظر گرفتن دو روز كاري در هفته بود كه عمل شد.

عادل آذر همچنين گفت:‌ ما در حال حاضر در كشور افرادي داريم كه در قبال يك ميليون تومان درآمد، يك ساعت كار مي‌كنند و با اين آمار ما بايد خودمان را با نرخ‌هاي بين‌المللي مقايسه كنيم.

وي اضافه كرد: نرخ بيكاري با روش مركز آمار ايران يعني اظهارنظر فرد كه خطا هم در آن وجود دارد، نزولي است و در بهار سال 89 حدود 2 درصد كاهش نرخ بيكاري داشتيم؛ حدود يك ميليون و 700 هزار نفر ورودي به بازار كار داشته‌ايم كه بايد بررسي شود با اين ورودي به بازار كار، چگونه نرخ بيكاري در كشور كاهش يافته است.

رئيس مركز آمار ايران با بيان اينكه 25 ميليون نفردر سال 89 جمعيت فعال داشته‌ايم، گفت: نرخ بيكاري در سال 89 حدود 13.5 درصد بوده و اين رقم در سال 90 حدود 11 درصد بوده است.

* توكلي: نماگرهاي اقتصادي در دولت دهم 2 سال ‌ارائه نشده است

پس از اين سخنان احمد توكلي نماينده مردم تهران با بيان اينكه ارتباط مستقيم بين تعداد اشتغال و نرخ رشد وجود دارد، اظهار داشت: هر چقدر كه نرخ رشد پايين‌تر بيايد، نرخ بيكاري بالاتر مي‌رود.

وي افزود: در برنامه سوم يعني از سال 1379 تا سال 1383 نرخ رشد 6.36 صدم درصد بود كه بر اساس آن 558 هزار و 600 نفر سالانه شاغل شدند، در برنامه چهارم يعني از سال 84 تا سال 86 كه سه سال بود، نرخ رشد 6.63 صدم درصد بود كه بر اساس آن سالانه به طور متوسط 764 هزار و 633 نفر شاغل شدند، در سال 89 نرخ رشد را دولت نداده و صندوق بين‌المللي پول نرخ رشد سال 89 را يك درصد پيش‌بيني كرده است، در‌حالي‌كه نرخ رشد سال 88 حدود 7 صدم درصد پيش بيني شده بود.

توكلي ادامه داد: وقتي كه دولت مي‌گويد يك هفتم‌ شود، ايجاد شغل هم يك ميليون و 600 هزار نفر خواهد شد كه اين مسئله نشدني است.

نماينده مردم تهران اين سؤال را مطرح كرد كه چرا دولت به دستگاه‌هاي تهيه كننده آمار فشار مي‌آورند كه آمار را اعلام نكنند و ادامه داد: ‌نماگرهاي اقتصادي قبل از دولت دهم با يك فصل تاخير ارائه مي‌شد ولي هم‌اكنون اين ارقام حدود 2 سال است كه ارائه نمي‌شود.

رئيس مركز پژوهش‌هاي مجلس با بيان اينكه علائمي داريم كه نشان‌دهنده وضع كشور است، اظهار داشت: افزايش چك‌هاي برگشتي يكي از عواملي است كه نشان مي‌دهد رونق اقتصادي در كشور كاهش داشته است، همچنين امروز شاهديم كه بنگاه‌ها قدرت ندارند وام‌هاي خود را تسويه كنند.

توكلي با اشاره به اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها خاطرنشان كرد: بي‌ترديد همه در اين مسئله اتفاق نظر دارند كه وقتي هزينه توليد بالا مي‌رود، ركود اقتصادي پيدا مي‌شود.

وي ادامه داد: وقتي هزينه‌هاي توليد بالا رود، منحني عرضه به طرفين حركت مي‌كند و قيمت‌ها بالا مي‌رود و توليد پايين مي‌آيد.

نماينده مردم تهران اظهار داشت: آقاي اسدالهي نماينده تربت جام به من گفت كه 20 گاوداري در حوزه انتخابيه‌اش تعطيل شده است، ‌همچنين آقاي نريمان نماينده بابل گفت كه در شوراي اشتغال استان اعلام شد كه ما بيش از آن چيزي كه سهميه داشتيم، شغل توليد كرديم كه اين مسئله صحت ندارد.

توكلي گفت: از ميزان رجوع جوانان بيكار و شاغلين بيكار شده به نمايندگان مجلس معلوم است وضع در حال بهتر شدن نيست. بر اين اساس بهتر است تسليم واقعيات شويم چرا‌كه اين مسئله به نفع مردم است.

** لنگان خركي كه با آگاهي به مقصد مي‌رسد

احمد توكلي وقتي با پخش اسلايدهاي از نمودارهاي اشتغال زايي و بيكاري، آمارهايي را كه وزيران كار، تعاون و رئيس مركز آما درباره ميزان اشتغال در كشور ارائه داده بودند نقض كرد، توصيه كرد كه خود را به ناآگاهي نزنيم و گفت:

آنكس كه نداند و بداند كه نداند / لنگان خرك خويش به مقصد برساند

* انتقاد جعفرزاده از عدم حمايت از بخش خصوصي براي توليد اشتغال

سلمان جعفرزاده نماينده ماكو و رئيس كميسيون اجتماعي مجلس در صحن علني مجلس ضمن تشكر از شوراي اشتغال به دليل تشكيل جلسات منظم گفت: متاسفانه به علت نبود مكانيزم كنترلي در كشور مصوبات اين شورا اجرا نمي‌شود لذا تا زماني كه در كشور مكانيزم كنترل اشتغال نباشد هيچ دولتي نمي‌تواند موضوع اشتغال را حل كند.

رئيس كميسيون اجتماعي مجلس گفت: تا زماني كه بانك اطلاعات در كشور براي اشتغال ايجاد نشود، نمي‌توان موضوع اشتغال را حل كرد.

جعفرزاده خاطرنشان كرد: آماري كه استانداران و فرمانداران در شهرستان‌ها ارائه مي‌دهند با واقعيات سازگاري ندارند.

وي با بيان اينكه متاسفانه در استان‌ها با موضوع اشتغال برخورد سياسي صورت مي‌گيرد، اظهار داشت: هيچ مرجعي در رابطه با موضوع اشتغال پاسخگو نيست و هيچ استراتژي در اين زمينه وجود ندارد.

اين نماينده مجلس افزود: در كشور ما يك سري ارگان‌ها و نهادها وجود دارند كه هيچ هماهنگي بين آنها موجود نيست؛ به طور مثال يك سرمايه‌گذار در شهرستان براي گرفتن يك مجوز چندين سال دوندگي مي‌كند.

رئيس كميسيون اجتماعي مجلس گفت: در كشور ما دو مرجع براي اشتغال وجود دارد يكي دولت و ديگري بخش خصوصي است كه متاسفانه حمايت از بخش خصوصي در رابطه با اشتغال بسيار كم است.

جعفرزاده اظهار داشت: در بررسي‌هايي كه انجام داديم، به اين نتيجه رسيديم كه تا بانك اطلاعاتي براي اشتغال راه‌اندازي نشود، مشكل اشتغال حل نمي‌شود.

رئيس كميسيون اجتماعي مجلس در پايان سخنان خود از مسئولين خواست كه به منظور حمايت از اشتغال با متخلفين در شهرستان‌ها برخورد صورت گيرد.

* شيخ‌الاسلام: 1370 ميليارد تومان براي توسعه اشتغال در اختيار داريم

بار ديگر عبدالرضا شيخ‌الاسلام وزير كار و امور اجتماعي در صحن علني مجلس با بيان اينكه اشتغال يك جريان و فرآيند و يك موجود زنده است، اظهار داشت: مؤلفه‌هاي فراواني در مورد موضوع اشتغال مؤثرند، بر اين اساس بايد گفت كه همه ما در رابطه با اين مسئله وظيفه داريم.

وي افزود: ما عزم خود را جزم كرده‌ايم كه در حد توانمان به اهداف مورد نظر در رابطه با اشتغال دست يابيم؛ اگر به آن رسيديم كه چه بهتر و اگر نرسيديم حداقل تلاش خود را انجام داديم.

وزير كار و امور اجتماعي گفت: نبايد فقط از نظر تأمين مالي به موضوع اشتغال نگاه كرد، بلكه بايد به همه جوانب اين موضوع بنگريم، چراكه همه اينها مجموعه قطعاتي هستند كه كنار هم چيده مي‌شوند تا موضوع اشتغال را حل كنند.

شيخ‌الاسلام اظهار داشت: نمايندگان مي‌دانند كه امروز كميته امداد با مبالغ كم در روستاهاي كشور توليد اشتغال مي‌كنند. همچنين همه با فعاليت صندوق مهر امام رضا (ع) كه با 6.5 ميليون تومان اشتغال توليد مي‌كنند، آشنايي دارد.

وزير كار و امور اجتماعي گفت: حجم كار و سنگيني بار آنقدر زياد است كه بايد مدت‌ها تلاش كنيم تا مشكلات برطرف شوند.

وي با بيان اينكه 1370 ميليارد تومان منابع در اختيار داريم كه در خدمت توسعه اشتغال است، گفت: پرداختن به اشتغال خرد و خانگي ظرفيت بسيار خوبي است كه بدون استفاده از هزينه‌هاي بالا امكان تامين اشتغال در كشور را فراهم مي‌كند.

وزير كار و امور اجتماعي اظهار داشت:‌ موضع و جنس كار ما مانند كار مجلس است چرا‌كه ما برنامه‌ريزي و نظارت براي ايجاد اشتغال را انجام مي‌دهيم.

شيخ‌الاسلام در مورد آمار بيمه‌شدگان هم گفت: آمار بيمه‌شدگان و شاغلان هميشه يك به سه بوده و اين دو آمار هيچ وقت با هم برابري نداشتند.

* باهنر: دغدغه اصلي دولت حل مسئله بيكاري است

محمدرضا باهنر نائب رئيس مجلس در ادامه جلسه امروز از اينكه "دولت همه همت خود را براي حل مشكل اشتغال گذاشته است " قدرداني كرد و گفت: بر اساس بحث‌ها و صحبت‌هايي كه امروز در مجلس انجام شد، بايد گفت كه يك سري اشكالات در رابطه با اشتغال‌زايي وجود دارد كه بايد اين مسئله را با برنامه‌ريزي دقيق حل كرد.

وي با بيان اينكه در نرخ بيكاري خالص اشتغال جديد بايد مدنظر قرار گيرد، افزود: اشتغال‌هايي كه به وجود مي‌آيد، بايد يك ميليون شغل از دست رفته را جبران كند.

باهنر اظهار داشت: نمايندگان مجلس معتقدند اشتغال يك سري آثار و برنامه‌ها ر‌ا مي‌خواهد و اگر اين دو مسئله نباشد، نمي‌توان‌ در رابطه با موضوع اشتغال اقدامي جدي انجام داد.

نائب رئيس مجلس از نمايندگان خواست ‌يك راستي‌آزمايي در رابطه با بحث اشتغال در حوزه‌هاي انتخابيه خود داشته باشند.

باهنر گفت: همه ما به دنبال اشتغال پايدار هستيم و همه مسئولين بايد اين مسئله توجه كنند.

وي با بيان اينكه دغدغه اصلي دولت حل مسئله اشتغال است، گفت: هم دولت و هم مجلس معتقدند كه مهمترين مسئله كشور در برنامه پنجم موضوع اشتغال است.

* درخواست 172 نماينده براي برخورد قوه قضائيه و وزارت كشور با ناهنجاري‌هاي اخلاقي

محمد دهقاني عضو هيئت رئيسه مجلس نيز در جلسه امروز پارلمان بيانيه‌اي را كه به امضاي 172 نفر از نمايندگان رسيده بود قرائت كرد. اين بيانيه در حمايت قوه قضائيه، وزارت كشور و نيروي انتظامي در مورد اقدامات قانوني در حفظ موازين اخلاقي در جامعه است.

متن كامل اين بيانيه به شرح ذيل است:
«كنتم خير امتة اخرجت للناس تامرون بالمعروف و تنهون عن المنكر»
از آنجايي كه در تهاجم فرهنگي و جنگ نرم دشمن نظام سلطه، كرامت انساني، باورهاي معنوي و معرفتي مردم خداجوي و بزرگوار كشورمان، مورد هدف قرار گرفته كه نشان‌هاي آن را در اشاعه روز افزون ناهنجاري‌هاي اخلاقي، تعرض به نواميس مردم، گستاخي اراذل و اوباش به ويژه در زير پا گذاشتن حجاب و عفاف، بد پوشي كه كاملا مشهود است كه حتي منجر به آسيب و نقص عضو آمران به معروف و ناهي‌از منكر شده است ما نمايندگان در خانه ملت مصرانه از قوه قضائيه، وزارت كشور و نيروي انتظامي مي‌خواهيم براي حفظ جامعه از اين ناهنجاري‌ها اقدامات لازمه قانوني را به كار گرفته و بدانند كه حمايت و پشتيباني ما نمايندگان در همه موارد همراه آنان خواهد بود.

اطمينان داريم كه هر گونه تلاش در تحقق اخلاق و حفظ موازين معرفتي و ديني در اين سرزمين ولايي جمهوري اسلامي ايران رضاي خداوند متعالي و خشنودي ائمه معصومي به ويژه مولا و مقتدايمان حضرت وليعصر (عج) را در بر خواهد داشت و سلامت اخلاقي جامعه آرزوي امام راحل(ره) همه شهيدان و رهبر بزرگ و فرزانه، حضرت آيت الله عظما خامنه‌اي خواهد بود.

* كارگران شركت نازنخ و فرنخ مقابل مجلس تجمع كردند

جلسه امروز وكلاي ملت با تجمع حدود 50 نفر از كارگران شركت نازنخ و فرنخ قزوين در اعتراض به عدم پرداخت 16 ماه از حقوقشان در مقابل مجلس همراه بود.

يكي از اين كارگران به خبرنگار فارس گفت كه در حال حاضر 16 ماه است كه حقوقمان را دريافت نكرده‌ايم.

وي با بيان اينكه شركت نازنخ و فرنخ حدود 700 كارگر دارد، افزود: نمي‌دانم چرا با وجود دستور مستقيم رئيس جمهور براي پرداخت حقوقمان مسئولان اقدامي انجام نمي‌دهند.

وي همچنين اظهار داشت: ما سال گذشته 9 بار مقابل مجلس تجمع كرديم و تجمع امروز ما نيز دومين تجمع طي سال جاري است.

اين كارگر در پايان از مسئولين كشور خواست كه هرچه سريعتر به وضعيتشان رسيدگي شود.

* جلسه راي اعتماد به سجادي 31 خردادماه برگزار مي‌شود

وقتي عقربه‌هاي ساعت به 12:40 دقيقه رسيد، نايب رئيس اول مجلس با اعلام پايان جلسه علني صبح امروز، گفت كه جلسه علني بعدي مجلس سه‌شنبه 31 خرداد ماه با دستور كار رسيدگي به دستور هفتگي و رأي اعتماد به حميد سجادي وزير پيشنهادي دولت براي تصدي وزارت ورزش و جوانان تشكيل خواهد شد.

** متشكر آقاي رئيس!

زماني كه سخنان باهنر در جايگاه رئيس جلسه طولاني شد و نمايندگان براي رفتن عجله داشتند، محمد دهقان كه وضعيت ايستاده و عجولانه نمايندگان را ديد در خطاب به باهنر گفت: متشكر آقاي رئيس!

** درحالي كه در ابتداي جلسه علني صبح امروز 10 دستور كار براي بررسي در صحن علني قرائت شد، نمايندگان در اين جلسه تنها 3 دستور كار را بررسي كردند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها