به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، ولایمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در گفتوگو با این شبکه عنوان داشت: ادوارد اسنودن، فردی که جاسوسی گسترده آمریکا در اینترنت را فاش ساخت چیز جدیدی که ما ندانسته باشیم را افشا نکرده است.
وی افزود: نظارت، یک پدیده جهانی در پس زمینه مبارزه با تروریسم بینالمللی است و چنین شیوههایی عموما اجرا میشود.
اما پوتین خاطرنشان ساخت: مساله این است که سازمانهای امنیتی تا چه میزان توسط دولت کنترل میشوند.
پوتین تاکید کرد: من میتوانم به شما بگویم که دستکم در روسیه شما نمیتوانید همینطوری و بدون حکمی صادر شده از سوی دادگاه اقدام به شنود مکالمات تلفنی فردی بکنید.
وی تاکید کرد: این شیوهای است که کمابیش یک جامعه متمدن باید بر اساس آن و با تکنولوژیهای امروزی اقدام به مبارزه با تروریسم کند. تا زمانی که این اقدامات در چارچوب قوانینی که فعالیتهای اطلاعاتی را قانونمند میکند اجرا شوند این درست خواهد بود. اما اگر که چنین کاری غیرقانونی باشد، درست نیست.
ولادیمیر پوتین درخصوص سخن باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه "شما نمیتوانید امنیت صد درصد و حریم خصوصی صد درصد داشته باشید"، گفت: چنین چیزی در صورتی که اقدامات بر اساس قانون انجام شوند ممکن است.
در همین حال پوتین درخصوص جنگ سوریه اظهار داشت این امکان وجود داشت در صورت اجرای اصلاحات در زمان مناسب از وقوع جنگ داخلی در سوریه اجتناب کرد.
وی عنوان داشت: سوریه به عنوان یک کشور نیازمند نوعی تغییر بود و دولت سوریه باید در زمان مقتضی چنین نیازی را احساس میکرد و دست به اجرای برخی اصلاحات میزد. در صورتی که آنها این کار را انجام میدادند هرگز چیزی که ما امروز در سوریه شاهد وقوع آن هستیم رخ نمیداد.
با وجود این پوتین افزود که هر کس باید این را نیز در نظر بگیرد که کل خاورمیانه در حال حاضر در یک وضعیت بیاطمینانی و درگیری است و این غلط است که تلاش کنیم تا از خارج در آن مداخله کنیم.
پوتین خاطرنشان ساخت: برخی از افراد تصور میکنند که چنانچه از خارج شما کل یک منطقه را مطابق با ایده دموکراسی مخصوص خود تغییر دهید مسائل حل و فصل خواهد شد و در آن منطقه همه چیز رو به راه خواهد شد. اما این درست نیست شما نمیتوانید بدون در نظر گرفتن پیش زمینه و تاریخ و فرهنگ و مذهب آن منطقه از خارج در آن مداخله کنید.
پوتین تاکید کرد: غرب در حال حمایت از برخی گروههایی است که در سوریه با بشار اسد میجنگند، در حالی که آنها در کشور مالی با همین گروهها و سازمانها در حال مقابله هستند.
پوتین خاطرنشان ساخت: منطق این کار چیست؟ همتایان غربی ما اغلب به ما میگویند که جبهه النصره یکی از سازمانهای اصلی در میان گروههای نظامی مخالف سوریه است اما این سازمان از سوی وزارت امور خارجه آمریکا لقب "تروریست" را دریافت کرده و حتی روابط خود با القاعده را نیز پنهان نمیکند. بنابراین آیا شما اجازه خواهید داد که این سازمان به دولت آینده سوریه بپیوندد؟ همتایان غربی ما به این سوال پاسخ خیر میدهند. پس بنابراین آیا شما قرار است هنگامی که در سوریه پیروزی به دست آوردید، آنها را وادار کنید که کنار بروند؟ آنها چنین چیزی را نمیدانند و این کاملا مشخص است.
پوتین یادآور شد که پیش از تغییر حکومت در لیبی کیفیت زندگی در این کشور یکی از بالاترینها در نوع خود در منطقه بود.
پوتین تاکید کرد: اما اکنون در این کشور با چه چیزی روبرو هستید؟ در این کشور اکنون در میان قبایل مختلف هر کسی علیه هر کس دیگر میجنگد و جنگی بر سر منابع درگرفته است و من نگران هستم در صورتی که ما به همین طریق در سوریه پیش برویم همین ویرانیهایی که ما امروز در لیبی شاهد آن هستیم در سوریه نیز به وجود آید.
وی تاکید کرد: با توجه به آنچه که در پاکستان و افغانستان هم اکنون مشاهده میکنیم در این کشورها تروریستهایی وجود دارند که هیچ کس نمیتواند آنها را کنترل کند و این نشان میدهد که مداخله کافی است.
همچنین پوتین خاطرنشان ساخت: ممکن نیست استفاده از پهپادها را با توجه به اینکه تجهیزات جنگی دائما در حال ارتقا هستند متوقف کنیم بلکه استفاده از آنها باید کنترل شود.
وی تاکید کرد: من تردید دارم که بتوان به کلی آنها را ممنوع کرد اما تحت کنترل قرار دادن آنها و قرار دادنشان تحت برخی قوانین در حقیقت ممکن و لازم است.
پوتین همچنین گفت: عقیده دارم قوانین مربوط به استفاده از پهپادها میبایست به منظور کم کردن و یا بهتر بگوییم خنثی کردن مرگ تصادفی غیرنظامیان در اثر آنها باید تدوین شوند.
با وجود این پوتین عنوان داشت که لازم است جنگ با تروریسم ادامه یابد.
همچنین از سوی دیگر، پوتین درخصوص برنامه هستهای ایران گفت که ایران باید حق این را داشته باشد تا زمانی که در چارچوب قوانین بینالمللی عمل میکند یک برنامه هستهای غیرنظامی را به پیش ببرد.
پوتین تاکید کرد که تردیدی ندارد که ایران به پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای پایبند است.
وی عنوان داشت که "شما شواهدی نمیبینید که عکس این قضیه را ثابت کند."
پوتین تاکید کرد که گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی نظر وی را تایید میکند و عنوان میدارد که ایران باید نگرانیهای دیگر کشورهای منطقه را علاوه بر کشورهای جامعه بینالملل مد نظر قرار داده و از لفاظیهای تهدیدآمیز دست بردارد.
پوتین عنوان داشت که روسیه تمایل دارد به اینکه با ایران تا زمانی که در چارچوب احکام بینالمللی عمل میکند، بیشتر همکاری داشته باشد.
پوتین همچنین درخصوص تظاهراتهای اعتراضی در روسیه عنوان داشت که هر اپوزیسیونی اگر در چارچوب قوانین عمل کند خوب، درست و مفید خواهد بود.
وی خاطرنشان ساخت: که اگر مردم از قوانین راضی نیستند مخالفان باید به شیوهای دموکراتیک به طرف تغییر آنها بروند.
پوتین خاطرنشان ساخت: در صورتی که تظاهرکنندگان قوانین را زیر پا بگذارند دولت باید معترضان را کنترل کرده و آنها را وارد حوزه قانون کند.
وی افزود: این چیزی است که هم در آمریکا و هم در روسیه رخ میدهد. اما هنگامی که ما چنین کاری را میکنیم مورد انتقاد قرار میگیریم اما هنگامی که آمریکا آن را انجام میدهد چنین کاری یک هنجار است. اینها مصداق همان به اصطلاح استانداردهای دوگانه هستند.
پوتین درخصوص جنبشهای مخالف در روسیه و آمریکا گفت که این درست نیست که وزارت امور خارجه آمریکا از اپوزیسیون در روسیه حمایت میکند.
وی تاکید کرد که روسیه هیچ تلاشی نکرده تا بر فعالان جنبشهای اشغال در آمریکا تاثیر بگذارد اما ماموران خارجی در روسیه تلاش دارند چنین کاری را در قبال مخالفان روسیه انجام دهند.
همچنین از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین دیپلماتهای آمریکا را متهم کرد به اینکه با حمایت از تظاهرکنندگان مخالف دولت روسیه در امور سیاسی داخلی روسیه مداخله میکنند.
پوتین با اشاره به آمریکا گفت: نهادهای دیپلماتیک ما با جنبش اشغال وال استریت همکاری فعالی ندارند اما نهادهای دیپلماتیک شما با چهرههای مخالف روسیه فعالانه در تعامل بوده و مستقیما از آنها حمایت میکنند.
وی تاکید کرد: این درست نیست زیرا سازمانهای دیپلماتیک باید به برقراری روابط میان کشورها پرداخته و از مداخله در امور سیاسی داخلی کشورها خودداری کنند.
پوتین همچنین تاکید کرد: روسیه و آمریکا به رغم دوران جنگ سرد اکنون اختلافات ایدئولوژیک ندارند بلکه دارای اختلافات فرهنگی هستند.
پوتین همچنین به رفتار نامناسب دولت آمریکا با بومیان آمریکا و سیاه پوستان اشاره کرد و گفت: جوزف استالین، دیکتاتور شوروی سابق در سال 1945 روی آلمان بمب اتمی نینداخت!
پوتین تاکید کرد: ممکن بود در سال 1941 و سال 1942 هنگامی که مساله شوروی مساله مرگ و زندگی بود، او در صورتی که بمب اتم داشت از آن استفاده کند اما در سال 1945 هنگامی که دشمن اساسا تسلیم شده بود و شانس پیروزی نداشت من بسیار نسبت به استفاده از آن تردید دارم.
وی خاطرنشان ساخت: این تصادفی نیست که آمریکا و روسیه در دورههای حساس تاریخ مدرن و دوران جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم متحد شدهاند، ما با یکدیگر مخالفت میکنیم اما هنگامی که اوضاع بحرانی است کنار یکدیگر میایستیم.
پوتین در آخر تاکید کرد: چیزی وجود دارد که ما را متحد میکند و آن برخی منافع اساسی است که به این اتحاد کمک میکند.