کد خبر: ۱۳۹۵۲۶
زمان انتشار: ۲۳:۲۵     ۲۰ خرداد ۱۳۹۲

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلویزیونی "به انتخاب شما" با حضور سیدمحمد غرضی از شبکه سوم سیما پخش شد.

قرار است در این برنامه غرضی به سوالات جوانان پاسخ بگوید.

مهمترین محورهای سخنان غرضی در این برنامه به شرح ذیل است:

* در نظام اسلامی هر کس بتواند اجماع ایجاد کند خیلی خوب و قوی است. اگر اجماع شود، بر اساس فقه اسلامی و سنت مردم موفق می شود ولی اگر بخواهد بگوید رئیسم و باید از من اطاعت شود، توفیق چندانی نصیب او و دیگران نمی شود.

* یکی از مزایای مردمسالاری نسبت به دموکراسی این است که مردمسالاری اجماع را می پسندد ولی دموکراسی اختلاف را.

* در  نظام اسلامی رقابت نداریم، همکاری داریم.

* در عمرم هیچ مسئولیتی نداشتم که در آن به غیر از اینکه با اجماع باشد کاری انجام دهم. اگر اختلافی پیش می آمد بین افراد، آنقدر صبر میکردم که با اجماع  کارها را انجام دهم.

* اختلاف بر سر تعاریف، نباید باعث شود که منافع ملی دگرگون شود.  من احساسم این است که در این کشور اجماع خیلی زودتر از اختلاف انجام می‌شود.

* هیچ چیزی زودبازده نیست. تخصص است که بازده دارد. باید سرمایه برود به سمت تخصص. در بنگاه‌های زودبازده سرمایه را بین افرادی که تخصص نداشتند، توزیع کردند. 900 میلیارد تومان دادند به عده ای که بروند کار کنند ولی همه‌شان رفتند پیکان خریدند. یا پولها تبدیل به زمین شد یا رفت به سمت ربای بانکی و ...لذا بنگاه‌های زودبازده تبدیل به تورم شدند. به محض اینکه این بنگاه‌ها اعلام شد، سکه 92 هزار تومان بود، وقتی 45 هزار میلیاردتومان به جامعه تزریق شد، سکه 160 و بعدش 190 هزار تومان شد. زودبازده‌ها به هیچ وجهی موفق نشدند. من دلم برای آن سرمایه نمی سوزد دلم برای آن جوانانی می سوزد که پول در اختیارشان بود اما توان تولید نداشتند.

* اصل 44 بسیار مترقی است ولی نوع برخورد با آن متفاوت است. روند خصوصی سازی آلمان شرقی را مطالعه کردم. اگر مجموعه ای توان تولید داشت واگذار میکردند به کسانی که مدیریت کنند و بعدش به آنها واگذار میکردند. تورم آلمان با ما این بود که تورمش 1 و زیر یک بود. تعداد زیادی از آلمان غربی ریختند به آلمان شرقی و مجوز گرفتند و کارخانجات را راه انداختند. این نوع خصوصی سازی که ما کردیم، گفتیم میگذاریم به مزایده و هرکه بیشتر خرید، خرید. شرط هم نکردیم که هر کسی باید با پول  خودش بخرد بلکه با پول بانکی خریدند و چون مدیریت نداشتند، بسیاری از اصل 44یها متوقف و بلکه بدتر شدند و الان به صورت بورس درآمده و فقط در سفته بازی است.

اگر اصل 44 بخواهد درست اجرا شود باید تورم پایین بیاید و به مدیریت برتر داده شوند.

در بسیاری موارد در زمینه اصل 44 تخلفاتی هم انجام شده است که من از مطرح کردن آن می گذرم.

* دولت در این 50 سال هرچه آمده برای خودش برنامه درست کرده، 40-50 درصد و برخی موارد به 26 درصد اجرای آن موفق شده است. 

* اختلافی که با همه همکاران داریم این است که دولت را اصل و حکومت را مطلق می دانند ولی من با آن مخالفم. من می گویم دولتی موفق است که کارشناسی اجتماعی داشته باشد. کارشناسی فردی به درد نمی‌خورد.

* الان سازمان های بسیار پیشرفته کشور متکی به کارهای فردی است متاسفانه. آنچه در غرب اتفاق افتاده این است که سازمان های مردم نهاد درست کردند و تا وقتی اینها نظرشان مساعد نباشد مصوبه صورت نمیگیرد. 

* سند چشم انداز متکی به کارشناسی افراد یا گروه هایی است که دولت ها انتخاب می‌کنند. کارشناسان منفک از جامعه هستند. کشور نیازمند کارشناسی است که در جامعه مولد است و او بگوید که کشور به کجا می رسد. من با سند چشم انداز کار میکنم اما جریان اجتماعی را در آن دخیل می دانم.

* شعار من شعار ضدتورم است. ظرف صدسال گذشته کشور دچار تورم بوده و فقرا تحت فشارند و تولید و جوانان از بین رفته  اند. مصمم دولتی به وجود بیاورم که با تورم مبارزه کند. تا وقتی به تورم مسلط نشوید، هر برنامه‌ای بریزید نقش بر آب است.

* در صد سال اخیر قیمت ین ژاپن را بررسی کرده ام همیشه یک دلار بالا یک دلار پایین می شود. لذا دولتشان حافظ پول ملی شده است ولی در ایران از مشروطه تا الان، هر 27 دولت، هر کدامشان به نفعی تضعیف پول ملی کرده‌اند.

* از 1304 که آموزش و پرورش درست شد و در 1313 دانشگاه در کشور درست شد، به جای اینکه جوان را برای اشتغال تربیت کنیم، برای مدرک و محفوظات تربیت کردیم که این نوع آموزش مطابق نیاز کشور نیست. وقتی جوان دیپلم میگیرد با یک محفوظاتی وارد کشور می شود. آنجا که یک قدری از من و شما قویترند، جوان در سن 17 سالگی شغلی را یادگرفته و وارد میدان کار می شود. 

کشور بایستی جوانش را طوری تربیت کند که در هر استان، اشتغال مورد نیاز استان فعال شود. 

دانشگاه های خیلی خوب ما هم به جای نیازداخل، نیاز خارج از کشور را تربیت کرده‌اند.

سیستان و بلوچستان تا الان 30 هزار معدن کشف کرده که برای صدها سال کشور مکفی است، در آن استان ولی تاریخ و شیمی و ... به روش ابتدایی آموزش داده می شود. نه معدن می شناسد نه میداند استانش دارای چه منابعی است و چه .../ برای آبادی این استان باید در همان استان میزان قابل توجهی از استعدادش را زنده کرده و نیاز مردم را از طریق کارآمد کردن آنها سامان بدهیم.

ایران 15 درصد منابع دنیا و در عین حال 1 درصد مردم و زمین دنیا را دارد. باید بر اساس منابع هر استان، جوانان آن کشور را تربیت کنیم. 

* بایستی آموزش مطابق نیازها و منابع هر استانی باشد.

* قانون باید یکپارچه و منظم باشد و نباید در قانون تبعیض باشد. در دهه 60 به عده‌ای زمین میدادند و به عده‌ای نمی‌دادند. درباره اداره  کشور در اکثر موارد این اتفاق افتاده است. درباره ارز و وام و فلان مسکن و ... این اتفاق ها افتاده است. این روش را بخشی‌نگری می‌گویند. وقتی بخشی نگری باشد قانون می شکند.   

* جزو کسانی هستم که ضمن عمل ناظر را می‌پذیرم. من خیلی در این کشور کار کردم. 100 ها میلیارد تومان کار کردم حواسم جمع بود که دستگاه‌های ناظر بعد از عمل وارد شوند،‌ باختیم.

 * مناقصه می‌گذاریم برای اینکه یک چیز را بفروشیم یا کاری را به کسی واگذار کنیم. این طبق مقررات است. به هیچ وجه در طول کارم در دولت این مشکل برای من پیش نیامد.

* مردم به من رأی دهند، مشکلات را به سادگی حل می‌کنم. نهادهای بازرسی کشور را به راحتی هماهنگ می‌کنم تا اتفاقی مثل فساد 3 هزار میلیاردی رخ ندهد.

* کار دیگری که ان‌شاءالله انجام می‌دهم این است که استانداران را با رأی مردم تعیین می‌کنم و وظایف و اختیارات قابل انتقال را به استانداران واگذار می‌کنم و اگر کسی هم تخلف کرد، خود استان باید عمل کند.

* الان هر کس شکایتی از استان‌ها داشته باشد، باید به تهران بیاید اما باید کشور را طوری اداره کنیم که شکایات به حداقل برسد لذا باید وظایف را تقسیم کنیم

* استان‌ها آب و برق و گاز دارند اما آباد نشده‌اند و متخصصان شهرها را ترک می‌کنند و به تهران می‌آیند.

 * تهران خیلی بد شده است و به هیچ وجه نمی‌تواند بزرگ‌تر از این شود. رئیس جمهور شوم کاری میکنم که 30 تهران در کشور داشته باشیم.

* اگر کسی تخلف کرده باید جوابگو باشد. هرگز در عمرم از متخلف دفاع نکرده‌ام. اینکه کسی خواهر و برادرش را سر کار بیاورد، خلاف شأن جمهوری اسلامی است و بیشتر به شاهنشاهی می‌خورد.

* در مقام قدرت اگر مردم اطلاع داشته باشند که غیر حق دفاع می‌کنید، آن وقت دشمنانتان اطراف شما جمع می‌شوند.

 *دفاع از متخلف سبب می‌شود افراد متخلف دور آدم را بگیرند.

* من برای همه عرض می‌کنم که تورم بالاست و 20 درصد به بالاست لذا سود پول باید از تورم بالاتر باشد. اگر سود پولی که بانک به سرمایه شما می‌دهد، کمتر از تورم باشد، سرمایه‌تان را از بانک بیرون بکشید.
در دنیا اگر یک تولید کننده خاص پول از بانک می‌گیرد، 2 الی 3 درصد سود وام می‌دهد، اما در ایران حدود 100 سال است که سود پول بالاتر از تورم است و علت اصلی که تولید سامان پیدا نمی‌کند این است که سود پول و تورم بالاست.

* وقتی می‌توانیم مولد باشیم که بتوانیم با خارجی‌ها رقابت کنیم.

* من مخالف دادن پول به ورزش نیستم ولی الان جز در دعواها این پولها هزینه نمی‌شود.

* از دوره رضاخان تا الان کلاهک سیاسی از سر ورزش برداشته نشده است.

* یکی از دوستانم در یکی از استانها مدیر ورزش بود، چمن کاشت، هر کاری کرد این چمن سبز نشد.

* من نه اصولگرا هستم و نه اصلاح طلبم. من از متن انقلابم. یعنی از جایی که استعداد هست. 

* وقتی وزیر شدم از مجلس رای‌های بسیار بسیار بالایی گرفتم.

* هر دولتی که در این کشور رفته، یک اتوبوس آوردند و مدیران قبلی را بردند و مدیران جدید آوردند. البته دولت هاشمی قدری بهتر بود و 50 درصد دولت هاشمی را نگهداشت اما در سیستم زیرمجموعه بازهم همان اتفاق بد افتاد.

* در دولت خاتمی هر چه ریشه بود در دولت هاشمی، همه را زد. در دولت فعلی هم همین رفتار را کردند.

* یکی از کارهای عمده‌ای که خواهم کرد این است که معاونین وزارت‌خانه را برای 10 سال تثبیت می‌کنم. برای اینکار از مجلس مصوبه می‌گیرم. وزیر میتواند قانون را عوض کند اما نباید آدمها را عوض کند.

*‌ من به جای دولت خدمتگزار، دولت پاسخگو تشکیل می‌دهم. اگر موفق شدم، به تناسب استعدادی که صداوسیما و رسانه‌ها دارند با تمامی کسانی که در امور صاحب‌نظر هستند بخصوص خبرنگاران و روزنامه‌نگاران با سیستم بسیار خوبی، صحبت میکنم. من خودم به سراغ سوال مردم نمی روم، رسانه ها را می فرستم و به آنها پاسخ میدهم.

هرگز نمی روم سراغ یکی که سوال را بهش بدهم و بگویم از من بپرس. از این غلط ها نمیکنم.

* مردم به روش رای بدهند نه به شخص. روش من مبارزه با تورم و توسعه جمهوریت و اسلامیت است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها