کد خبر: ۱۳۹۳۸
زمان انتشار: ۲۳:۴۶     ۲۰ خرداد ۱۳۹۰

بررسی علائم حیاتی مانند فشار خون و دمای بدن از مراحل اولیه بررسی مصدوم بوده و هدف درمان اولیه، کاهش سریع دمای بدن در حد امکان است.
به گزارش مهر، کارشناس اداره پیشگیری از حوادث اورژانس کشور، برای مواجهه با فرد گرما زده گفت: تا زمان رسیدن آمبولانس بهتر است مصدوم را به یک جای خنک منتقل کنند.

آرزو دهقانپور با اشاره به اینکه گرمازدگی یک اورژانس پزشکی است، اظهار داشت:‌ بررسی علائم حیاتی مانند فشار خون و دمای بدن از مراحل اولیه بررسی مصدوم بوده و هدف درمان اولیه، کاهش سریع دمای بدن در حد امکان است.


وی درباره مواجهه با فرد گرمازده توصیه کرد: تا زمان رسیدن آمبولانس بهتر است مصدوم را به یک جای خنک منتقل کنند و بیمار را به پشت قرار داده تا سطح بیشتری از بدن او در جریان هوا قرارگیرد.

دهقان افزود: باید لباس بیمار را خارج کرده و بدن او را با آب سرد بشویند و اگر این کار ممکن نیست، بدن فرد را با حوله مرطوب بپوشانند همچنین می توانند در کنار گردن، کشاله ران و زیر بغل کیسه یخ بگذارند.

کارشناس آموزشی اورژانس کشور ادامه داد: با باد زدن مصدوم و یا استفاده از پنکه جریان هوا را افزایش داده و او را خنک کرده و پاهای بیمار را بلند کنند.

وی با تأکید بر اینکه بدن فرد گرمازده باید ماساژ داده شود،‌ گفت:‌ بهتر است دستها و پاهای فرد گرمازده را ماساژ داد تا خون سرد به مغز و قسمت مرکزی بدن بازگردد و از دادن داروهایی مانند آسپرین و استامینوفن خودداری کنند.

دهقانپور افزود: توصیه می شود در صورتی که فرد هوشیار است به او مایعات خنک داده شود و در طول مدت شستشوی بدن مصدوم هر ۱۰ دقیقه دمای بدن او را اندازه گیری کرده و مراقب باشند که دمای بدن وی از c 5/38 کمتر نشود و در صورتی که دماسنج ندارند، خنک کردن بدن وی را باید تا زمانی ادامه داد تا پوست در لمس خنک به نظر آید.

وی درباره درمان خستگی گرمایی و کرامپ عضلانی، گفت: بیمار را در محیط خنک به پشت بخوابانند و لباسهای وی را کم کرده و بدنش را با آب سرد بشویند، حتی می توان از حوله مرطوب و کیسه یخ استفاده شود.

کارشناس آموزشی اورژانس کشور تاکید کرد: به مصدوم مایع نمکی خنک بدهند و برای این کار یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیتر آب حل کرده و سپس آن را در مدت یک ساعت به بیمار بدهند و همچنین می توان به مایع فوق یک قاشق غذاخوری شکر و یا پودر شیرین کننده اضافه کنند تا انرژی فرد تأمین شود.

دهقانپور افزود: اگر بیمار سالمند است و یا نمی تواند مایع نمکی را تحمل کند، او را سریع به بیمارستان منتقل کنند و افرادی که دچار خستگی گرمایی و یا کرامپ شده اند باید به مدت ۲۴ ساعت استراحت کنند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۳۶ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۰
۰
۰
مادون قرمز _ دید در تاریکی:
بفرستیدش عسلویه پیش ما![چشمک]
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها