وی ادامهداد: صداوسیما پر بینندهترین و پر مخاطبترین رسانه ملی است، بنابراین رسالتش این است که در بحث انتخابات ریاست جمهوری که مهمترین انتخابات کشور است، نقش اطلاعرسانی و آگاهیبخشی ایفا کند. سالمترین انتخابها زمانی است که بیشترین اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به مردم صورت گیرد.
رئیس ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف تصریبحکرد: به نظر من بزرگترین رسالت رسانهها این است که مردم بتوانند با اطلاعات و آگاهی کافی در مورد مسائل تصمیم بگیرند. به نظر من مناظره کار پسندیده و خوبی است و اگر نبود قطعا جای انتقاد و کمبود احساس میشد.
توفیقی تأکیدکرد: به نظر من هر روشی برای اطلاعرسانی و بحث و تبادل نظر داشته باشیم، نقاط مثبت و منفی دارد که طبعیتا کارشناسانی که این روش مناظره را طراحی کردهاند، باید از بازخوردهای مردم، کارشناسان استفاده کنند و اصلاحات لازم را نیز انجام دهند.
وی ادامهداد: مخاطب این مناظرهها مردم هستند. قرار بوده که مردم این مناظره را نگاه کنند و بتوانند بین قابلیتهاو دیدگاههای نامزدها تمییز قائل شوند. به نظر من این موضوع مهمترین شاخص است که باید در برگزاری مناظرهها مدنظر قرار گیرد.
رئیس ستاد انتخاباتی عارف افزود: من به عنوان یک شهروند معتقدم که باید مقداری بر روی اثر بخشی این مناظره، تأمل شود. وقت خیلی محدود بود، سه دقیقهها خیلی محدود بود که با این روش اکثر نامزدها مجبور میشدند که فقط به کلیاتی اشاره کنند که خیلی هم مشترک بود.
توفیقی در ادامه اظهارداشت: در مناظره دیروز همه کاندیداها میخواستند اشتغال، تولید و تورم را حل کنند. زمان به گونهای بود که نامزدها وقتی احساس میکردند که زمانشان محدود است، فقط کلیات را مطرح میکردند.
وی در همین زمینه تصریحکرد: زمان یکونیم دقیقهای که در این مناظره برای نامزدها جهت نقد دیدگاههای یکدیگر اختصاص داده شد، نقدی اتفاق نمیافتاد و اکثر نامزدها در این بخش نیز نظرات و دیدگاههای خودشان را بیان میکردند.
رئیس ستاد انتخاباتی عارف اضافهکرد: نکته مهم در اینگونه مناظرات این است که مباحث باید مقداری چالشی باشد. اگر قرار است که روال مناظرهها اینطور باشد، افراد میتوانند در جایی دیگر نظراتشان را گروهی بیان کنند. یکی از اهداف مناظرهها به صورت گروهی این است تبادل نظر بین کاندیداها صورت گیرد. کاندیداها در این مناظره کمتر به نقد یکدیگر پرداختند.
توفیقی افزود: این مناظره میتوانست خیلی قویتر و جذابتر برگزار شود. به نظر من در قسمتی که با اعتراض عارف همراه شد، مناظره مقداری جذاب شد، تا آن زمان احساس میشد که مناظره یکنواخت شده است.
وی در ادامه گفت: تجربه من این است که هرجا که در مناظرهها بحثهای چالشی در چارچوب اخلاق و رعایت حقوق افراد و قانون باشد، به مردم این احساس تلقین میشود که بحثها پرشورتر و هیجانانگیزتر میشود.
رئیس ستاد انتخاباتی عارف تأکیدکرد: فکر میکنم که در قسمتی از مناظره که عارف به روش تستی اعتراض کرد، بیشترین استقبال را داشت و معتقدم که اعتراضشان به جا بود. این قسمت از مناظرهها اصلا جواب نداد. صداوسیما تصمیم گرفته که دو روش تستی و عکسی را برای مناظرههای بعدی حذف کند.
توفیقی افزود: این تلاشها خوب است و حتما باید استقبال شود و کارآیی و اثربخشی آن باید ارزیابی شود. این مناظره ها باید اثربخش بوده و به مردم قدرت تمییز و تشخیص دهد.
وی در ادامه در خصوص میزان استقبال از عارف در نظرسنجیها تا این لحظه گفت: براساس اطلاعاتی که بدست آوردهایم بعد از مناظره دیروز و بعد از گفتوگوی ویژه خبری، موقعیت عارف بهتر شده است.
رئیس ستاد انتخاباتی عارف در ادامه به پخش نیمهکاره برنامه انتخاباتی عارف از شبکه جامجم اشاره کرد و گفت: پس از این موضوع رئیس ستاد انتخابات کشور با ستاد انتخاباتی عارف تماس گرفت و اطمینان داد که پس از بررسیهای لازم، مشکل نقص فنی بوده و ما هم استقبال و تشکر کردیم و هیچ موضع منفی در این ارتباط نداشتیم. مجددا این برنامه شب گذشته پخش شد.
توفیقی در بخش دیگری از سخنانش ائتلاف و اجماع و بین عارف و روحانی را شایعه دانست و گفت: عارف تاکنون مذاکراتی با روحانی نداشته است و مسائل مطرح شده شایعات است و من این اطمینان را میدهم که این شایعات قطعا از سوی ستاد عارف نیست. عارف اولین کسی بود که منشور اخلاقی خود را منتشر کرد و به رعایت اخلاق پایبند است و از شیوههایی که مبتنی بر شایعهپراکنی و بداخلاقی باشد، استفاده نمیکند.
وی تأکیدکرد: عارف همواره گفته است به هر اجماعی با محوریت خاتمی تمکین میکند و الان هم بر سر این موضوع پایبند است. در حال حاضر هم پیرامون ائتلاف و اجماع بین عارف و روحانی هنوز هیچ بحثی بین ستادها مطرح نیست و هر موضوعی هم که مطرح است، شایعه است.
رئیس ستاد انتخاباتی عارف تصریحکرد: وی تا آخر در عرصه انتخابات میماند و قصد کنارهگیری نیز نخواهد داشت.
توفیقی در ادامه اظهارداشت:روحانی همواره گفته که در طبقهبندی اصلاحطلبان نیست و خودش را یک کاندیدای مستقل اعلام کرده است. بنابراین عارف تنها نامزد اصلاحطلب است. هنوز مشخص نیست که خاتمی در روزهای آینده چه تصمیمی میگیرد. گروهها و تشکلهای اصلاحطلب منتظر هستند و وی نیز در حال رایزنی است. امیدواریم که هرچه زودتر به جمعبندی نهایی برسد.
وی در ادامه در خصوص احتمال هرگونه دیدار و نشست با شورای مشورتی اصلاحطلبان گفت: عارف تاکنون با شورای مشورتی جلسهای نداشته است. اما خودش و نمایندگانش با خاتمی جلسه داشتند و در بحث اجماع صحبتهایی نیز شده است. تصمیم نهایی را باید خاتمی بگیرد که ما معتقدیم که زمان در حال سپری شدن است.
رئیس ستاد انتخاباتی عارف با اشاره به تشکیل ستاهای استانی عارف دار اغلب استانهای کشور، خاطرنشانکرد: ستادهای انتخاباتی عارف تقریبا در 20 استان کشور تعیین شده است. البته در بعضی استانها نظیر استانهای خراسان شمالی، جنوبی و رضوی رؤسا تعیین شدند که بقیه استانها هم در همین هفته تعیین تکلیف میشود.
توفیقی تصریحکرد: در تعیین ستادها به هیچوجه حزبی و گروهی برخورد نکردیم و عمدتا از افرادی که علاقهمند بودند و تصمیم به مشارکت داشتند، استفاده شده است. بعضی از آنها از چهرههای فعال سیاسی و اصلاحطلب هستند. برخورد حزبی با ستادها برای ما اصل نبوده است.
وی افزود: ملاک ما در تعیین رؤسای ستادهای انتخاباتی استانها این بوده که هر کسی که در چارچوب قانون و مقررات مایل به شرکت در انتخابات بوده و ابراز تمایل به همکاری کرده است، ما از او استفاده کردهایم. البته پس از گفتوگوی ویژه خبری و برنامههای تلویزیونی عارف، تعدادی از افراد برای فعالیت در ستادهای استانی اعلام آمادگی کردهاند.