کد خبر: ۱۳۷۶۱۹
زمان انتشار: ۱۳:۴۹     ۱۱ خرداد ۱۳۹۲
هم اندیشی - خارج از فضای تبلیغات انتخاباتی و شور اجتماعی حاصل از نزدیکی هرچه بیشتر به روز ۲۴ خرداد نگاهی آماری به نامزدها می تواند جالب باشد.

دانشگاه تهران بیشترین نماینده را دارد

از بین ۸ نامزد نهایی تایید صلاحیت شده ریاست جمهوری ۷ نفر از آنها سابقه تدریس و تحصیل در دانشگاه تهران را دارند.

به طوری که دکتر حداد عادل دارای مدرک دکترای فلسفه غرب از دانشگاه تهران می باشد و هم اکنون عضو هیئت علمی گروه فلسفه این دانشگاه هم به شمار می رود.

سید محمد غرضی دیگر نامزد ریاست جمهوری نیز سابقه تحصیل در دانشگاه تهران را دارد.وی قبل از انقلاب وارد دانشگاه تهران شد و در رشته مکانیک مدرک کارشناسی دریافت کرد و پس از آن برای ادامه تحصیل عازم فرانسه شد.

حسن روحانی نامزد متمایل به هاشمی انتخابات ریاست جمهوری از دیگر افرادی است که در سال ۱۳۴۸ برای اخذ مدرک کارشناسی حقوق راهی دانشگاه تهران شد و پس از آن برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت.

محسن رضایی هم مدرک دکترای خود در رشته اقتصاد را از دانشگاه تهران دریافت کرده است و هم اکنون عضو هیئت علمی دانشکده کار آفرینی دانشگاه تهران می باشد.

محمدر ضا عارف دیگر نامزد نامزد اصلاح طلب دریاست جمهوری هم پس اخد مدرک کارشناسی خود در دانشگاه تهران راهی  استفورد انگلیس شد و از انجا مدرک دکترای خود ر رشته مهندسی برق را گرفت.و درسال ۱۳۷۳رئیس دانشگاه تهران شد.وی هم اکنون استاد داشگاه شریف است .

علی اکبر ولایتی هم در سال ۱۳۴۳ در کنکور سراسری دانشگاه‌ها شرکت کرد ، برای تحصیل در رشته پزشکی به دانشگاه تهران رفت. پس از اتمام دورهٔ دکتری، تخصص اطفال را در مرکز طبی کودکان دانشگاه تهران و فوق تخصص بیماری‌های عفونی را در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا گذراند.

محمدباقر قالیباف هم سال ۱۳۷۲مدرک کارشناسی خودر در رشته جغرافیای سیاسی را در دانشگاه تهران گذاراندو دکترای خودرااز دانشگاه تربیت مدرس اخذ کرد. اما برای تدریس به دانشگاه تهران برگشت و به عضویت گروه جغرافیای سیاسی این دانشگاه در آمد.

دو وزیر پستی که کاندیدا شدند

محمد غرضی و محمد رضا عارف دو نامزدی هستند که در سابقه خود سمت وزارت پست ، تلگراف و تلفن ( ارتباطات و فناوری اطلاعات فعلی) را دارند.

محمد غرضی این سمت ر ا در طول  دوره دوره ریاست هاشمی رفسنجانی برعهده داشت و محمد رضا عارف هم در دوره اول ریاست جمهوری سید محمد خاتمی وزیر پست ، تلگراف و تلفن بود.

این دو درمجموع ۱۶ سال این وزارتخانه خانه را (۱۳۶۴نا۱۳۸۰) وزارت کرد ه اند.

دو دبیری که نامزد شدند

یکی دیگر از جالبترین اتفاقات  این دوره از انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شدن دو دبیر سابق و فعلی شورای امیت ملی می باشد.

حسن روحانی این سمت را در دوره ریاست جمهوری خاتمی بر عهده داشت و ریاست تیم مذاکره کننده ایرانی هم بود.
                                 
ودیگری سعید جلیلی دبیر فعلی شورای عالی امنیت ملی است. هرچند که این دو در دوره فعالیتشان دو کارنامه کاملا متفاوت از خود به جا گذاشته اند.کارنامه ای  یکی به تعلیق انجامید و دیگری به تثبیت.

سعید جلیلی دکترای خودر ا از دانشگاه امام صادق(ع) و و حسن روحانی دکترای خود را از دانشگاه کلدونیان گلاسکو دریافت کرده است!


نمایندگان رئیس جمهور

از بین ۸ نامزد فعلی انتخابات ۴ نفر سابقه نمایندگی مجلس را دارند.

علی اکبر ولایتی نماینده مردم تهران در دوره اول مجلس شورای اسلامی بود. دوره ای سید محمد غرضی هم در مجلس حضور داشت. البته غرضی در ایام پیش از انتخابات ششم عضو اولین دوره شورای شهر تهران بود که برای راهیابی دوبراه به مجلس از آن استعفا داد و لی هیچگاه به مجلس بازنگشت.

غلامعلی حداد عادل هم از مجلس ششم تاکنون نماینده مردم تهران است . کسی که در دوره هفتم البته رئیس مجلس بود.

حسن روحانی در دوره های چهارم و پنجم مجلس حضور داشت و در دوره پنجم آن نایب رئیس علی اکبر ناطق نوری به شمار می رفت.

کیف انگلیسی

اما یک نکته جال توجه دیگر در این انتخابات این است که هر دو نامزد اصلاح طلب ریاست جمهوری یازدهم تحصیلات دکترای خود را در انگلستان به پایان رسانده اند.

حسن روحانی دکترای خود را در رشته حقوق از دانشگاه "کلدونیان گلاسکو " گرفته است و محمد را عارف هم دکترای برق خود را در رشته برق از دانشگاه استفورد انگلستان اخد کرده است.
                                                              
انگلستانی که محل عبور بسیاری دیگر از هم طیفان اینها بوده اند جایی که بسیاری دیگر از تئورسین های اصلاحات همچون " حسین بشریه، عبدالکریم سروش وحمید رضا جلایی پور، در انجا تحصیل کردند. و بسیاری دیگر از اصلاح طلبان مثل عطاء الله مهاجرانی جمیله کدیور، ،عبد العلی بازرگان،  محسن کدیور، اکبر گنجی مهدی هاشمی رفسنجانی و... در انجا سکونت دارند یا به تازگی به کشور بازگشته اند!
۵علوم انسانی ، ۲مهندس ،۱ پزشک

از بین ۸ نامزد ریاست جمهوری محمد رضا عارف و محمد غرضی تحصیلات خودر را درشته های فنی مهندسی طی کرده اند.

علی اکبر ولایتی پزشکی خوانده است.و سعید جلیلی ، حداد عادل، حسن روحانی ، محسن رضایی ، ومحمد باقر قالیباف در رشته های زیر شاخه علوم انسانی تحصیل کرد ه اند.

یک نفر از دانشگاه امام صادق(ع)

دانشگاه امام صادق (ع) به عنوان اولین دانشگاه بعد از انقلاب که درآن علاوه بر دروس دانشگاهی دانشجویان دروس حوزوی را هم می خوانند تاسیس شد. این دانشگاه حالا در انتخابات ریاست جمهوری یک  فارغ التحصیل قدرتمند دارد .

سعید جلیلی که تحصیلات دانشگاهی خود را تا مقطع دکتری معارف اسلامی علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق به پایان رسانده و عنوان پایان‌نامهٔ او «سیاست خارجی پیامبر» بود و در دانشگاه امام صادق به تدریس «دیپلماسی پیامبر» می‌پردازد.

سه نفر از شورای عالی انقلاب فرهنگی

علی اکبر ولایتی ،غلامعلی حداد عادل محمد رضا عارف سه نامزدی هستند که به عنوان اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دراین شورا حضور دارند و درانتخابات هم شرکت کرده اند.


مجمع تشخصی ها

علی اکبر ولایتی ، حسن روحانی ، محسن رضایی، محمدرضا عارف ، غلامعلی حداد عادل به عنوان اعضای حقیقی مجمع تشخصیص مصلحت نظام حضور دارند و دکتر سعید جلیلی نیز به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی جزء اعضاء حقوقی این شورا به شمار می رود

محل صدور!!

تفیکیک شهری نامز دها به طور جالبی تقسیم بندی شده است . به طوری که سعید جلیلی و محمد باقر قالیباف که هر دو متولد مشهد هستد . و حداد عادل و علی اکبرولایتی هم هردو در تهران به دنیا مده اند و عضو یک ائتلاف هم هستند.

محمدرضا عارف هم در یزد به دنیا امده است حسن روحانی در سرخه سمنان متولد شده است. محمد غرضی بچه اصفهان است. و محسن رضایی از مسجد سلیمان خوزستان آمده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها