کد خبر: ۱۳۴۸۹۹
زمان انتشار: ۱۰:۱۵     ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۲
حمید سوریان با حضور در خبرگزاری فارس، درباره غیبت چند‌ماهه‌اش در کشتی، حضورش در سیاست و احتمال بازگشتش به تشک کشتی صحبت‌هایی را مطرح کرد.

به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس، بعد از المپیک لندن و تاریخی‌ترین مدال‌آور طلایی المپیک ایران زمزمه خداحافظی سر داد و آه از نهاد جامعه ورزش را بلند کرد. چند ماهی خبری از او نبود و زمزمه حضورش در سیاست به گوش می‌رسید. نابغه کشتی فرنگی از کشتی خسته بود و می‌خواست استراحت کند؛ استراحتی که طولانی شد و شایعه کناره‌گیری‌اش از کشتی را بیش از پیش تقویت کرد.

دارنده 6 مدال طلای جهان و المپیک و پرافتخارترین کشتی‌گیر ایران در کنار عبدالله موحد مشکلات مدیریتی در ورزش ایران را از عوامل نا به سامانی در ورزش می‌داند و معتقد است اگر از این مشکلات عبور کنیم و به ثبات برسیم، بازهم پتانسیل تکرار افتخارات المپیک لندن را داریم.

حمید سوریان با حضور در خبرگزاری فارس، درباره غیبت چند‌ماهه‌اش در کشتی، حضورش در سیاست و احتمال بازگشتش به کشتی صحبت‌هایی را مطرح کرد.

گفت‌وگوی فارس را با سوریان در زیر می‌خوانید.

فارس: مدتی بود خبری از شما نداشتیم؟

بعد از المپیک واقعاً خسته بودم. چندین سال حضور در اردوهای تیم ملی و تمرینات طاقت‌فرسا واقعاً کار را برای من سخت کرده بود. دیگر انگیزه‌ای برای حضور در اردوهای تیم ملی نداشتم و تصمیم داشتم مدتی را استراحت کنم تا اگر قرار است برگردم با انگیزه‌ای مضاعف برای کشورم افتخارآفرینی کنم.

فارس: فضای کشتی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ به نظر می‌رسد بعد از المپیک شرایط خوبی بر این رشته حاکم نباشد؟

متأسفانه آنطور که از مردم پیگیری می‌کنم، فضای خوبی بر کشتی حاکم نیست، امیدوارم هر چه زودتر ثبات مدیریت و آرامش بر کشتی حاکم شود. حمید سوریان تا همین یک ماه پیش به اردوی تیم ملی دعوت نمی‌شد؛ بعد از اینکه دعوت شدم زمان مناسبی برای حضور در مسابقات جهانی نیست و به طور حتم حضور در مسابقات جهانی سال 2013 را از دست داده‌ام.

در جریان علت عدم حضور امید نوروزی هم نیستم، اما حتماً گلایه‌هایی داشته است. قطعاً بزرگان و متولیان کشتی فرنگی باید چاره‌ای بیاندیشند تا تمام قدرت‌های کشتی فرنگی را دور هم جمع کنند تا حداقل افتخارات المپیک تداوم داشته باشد؛ آرزوی من این است.

موفقیت‌های کشتی فرنگی در سال‌های اخیر فوق‌العاده بوده است و باید تداوم داشته باشد. متأسفانه ورزش ما هم از حواشی زیادی رنج می‌برد مانند بحث تعلیق‌های فدراسیون‌های ورزشی.

 

 

فارس: مشکل کشتی فرنگی را در کجا می‌بینید؟

مسلماً بی‌ثباتی مدیریتی باعث شده تا شخصی مانند محمد بنا حاضر به همکاری نباشد. امیدوارم تمام سرمایه‌های کشتی دور هم جمع شوند و دوباره دست به دست هم دهند تا حماسه‌ای که در المپیک رخ داد، بازهم تکرار شود و تداوم داشته باشد.

فارس: کشتی‌گیران همواره از کمبود امکانات در اردوهای تیم ملی گلایه داشته‌اند.

در ماه‌های اخیر در اردوهای تیم‌های ملی حضور نداشته‌ام؛ "کمبود امکانات" تا حدی پذیرفتنی است چون فضای المپیک با سایر زمان‌ها متفاوت است. کمیته ملی المپیک حمایت ویژه می‌کند، اما بدون شک از عدم ثبات مدیریت ضربه می‌خوریم. وقتی بیش از یک سال است که فدراسیون با سرپرست اداره می‌شود و رئیس ندارد کشتی به مشکل می خورد. البته در ورزش کشور هم دچار مشکلاتی هستیم؛ پیش از هر چیز باید تکلیف ورزش مشخص شود، بعد رئیس فدراسیونی که بتواند تصمیم گیرنده باشد و بتواند با قدرت کادر فنی تیم‌های ملی را مشخص کند و برای کشتی‌گیران وظیفه مشخص کند؛ من هم به عنوان عضوی کوچک از خانواده کشتی تکلیف خودم را بدانم.

فارس: ورزشکاران المپیکی مدتی است نسبت شرایطشان اعتراض دارند.

برای مسابقات بزرگی مانند المپیک باید سال‌ها برنامه‌ریزی کرد و زحمت کشید و با یک شب و چند ماه موفقیت حاصل نمی‌شود. انتظار و توقعات ورزشکاران ما طبیعی و بر حق است. متأسفانه ورزش کشور ما دچار مشکل است و تعریف شده نیست. ورزش در کشور ما به صورت حرفه‌ای دنبال نمی‌شود، ورزشکاران یکسری انتظارات دارند که بر اساس انتظاراتی است که از آنها وجود دارد که وقتی برآورده نمی‌شود باعث دلسردی می‌شود.

فارس: آیا این موضوعات به مسائل مالی برمی‌گردد؟

موضوع مسائل مالی نیست؟ این تنها گوشه‌ای از قضیه است که اهمیتش کمتر از خیلی مسائل دیگر است. حداقل باید شرایطی برای کسی که به مدال المپیک رسیده است فراهم شود تا بتواند با شرایط ایده‌آل تا سال‌ها این افتخارآفرینی را تکرار کند.

باید واقعیت را بپذیریم؛ تنها دلیلی که امثال من و بهداد سلیمی را آرام می‌کند تا مشکلات را تحمل کنیم و باز هم برای کسب مدال تلاش کنیم؛ شادی و خوشحالی مردم است تا حداقل برای لحظه‌ای هم که شده با قهرمانی ما مشکلاتشان را فراموش کنند.

 

فارس: آیا در انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی شرکت می‌کنید؟

من هم می‌روم و بقیه را تشویق می‌کنم. (باخنده)

فارس: یعنی برنامه‌ای برای بازگشت به کشتی ندارید؟

به زودی تصمیمم را در این‌باره اعلام می‌کنم؛ خیلی زود.

فارس: برنامه‌ات برای آینده چیست؟

به زودی تصمیماتی می‌گیرم که اعلام خواهم کرد.

فارس: در سال‌های اخیر به مراتب شاهد صحبت درباره تغییر ملیت کشتی‌گیران بوده‌ایم، دلیلش چیست؟

چرا باید کشتی‌گیر با استعدادی مانند علی‌اکبری چنین موضوعی را مطرح کند؟ چنین سرمایه‌هایی با هیچ چیز قابل مقایسه نیستند. حاضریم میلیاردها برای مبارزه با فساد و مواد مخدر هزینه کنیم در حالی‌که می‌توانیم چنین الگوهایی را با هزینه‌هایی به مراتب کمتر برای جوانان مطرح کنیم. این مشکل ورزش ماست؛ چرا آذربایجان باید ورزشکاران ما را جذب کند؟ حتما ورزشکار در زندگی‌اش مشکلاتی دارد که چنین تصمیماتی می‌گیرد. این موضوع را باید ریشه‌یابی کرد و به مشکلات رسیدگی شود. چرا باید به کسی که عاشق کشورش است و خواسته اندکی دارد بی‌توجهی بشود؟ ما برای قهرمانانمان چه کردیم؟

فارس: عملکرد ایران را درباره حذف کشتی از المپیک چطور می‌بینید؟

کشتی نماد المپیک است و تمام کشورهای باید برای بقای آن تلاش کنند. ما هم باید با برنامه‌های بیشتری گام در این میدان بگذاریم. کشوری مانند ایران که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد باید با تصاحب کرسی‌های بین‌المللی حرف‌های خودش را به گوش جهانیان برساند و در این فضا اثرگذار و تصمیم‌گیرنده باشد. مدیریتی قوی همراه با نگاه ورزشی می‌تواند به کشتی ما کمک کند.

فارس: مدتی است اختلافاتی بین وزنه‌برداران و کادر فنی تیم ملی پیش آمده است. الان هم بهداد سلیمی در کنار شماست. ریشه این اختلاف را در کجا می‌بینید؟

حضور سلیمی و باقری در آن برنامه تلویزیونی واقعاً اشتباه بود؛ مردم دوست ندارند قهرمانانشان را در چنین فضاهایی ببینند. در هر خانواده حتی بین پدر و پسر و دو برادر هم مشکل بوجود می‌آید، اما قرار نیست به بیرون درز پیدا کند. شیطنتی بود که برخی از دوستان کردند و نباید این اتفاق می‌افتاد. البته به بهداد هم انتقاد وارد است؛ حالا هم دامن زدن به آن دیگر فایده‌ای ندارد. بهداد از نظر اخلاقی ثابت شده است و می‌دانم چه برخوردی با پیشکسوت و بزرگتر خودش دارد. با توجه به شناختی که از باقری به عنوان یکی از بهترین مربیان تیم ملی داریم بدون شک هدف او کمک به ورزشکاران بوده است و در آن فضا بهتر بود کوروش بهتر مدیریت می‌کرد. امیدوارم این موضوع با کمک تمام اهالی و بزرگان ورزش هر چه زودتر مرتفع شود و همچنان شاهد تداوم موفقیت‌های وزنه‌برداران در میادین جهانی و المپیک باشیم.

فارس: چند وقت پیش در مراسمی به مناسبت جشن میلاد حضرت فاطمه شرکت کردید و اخباری در این زمینه منعکس شد.داستان از چه قرار بود؟

متأسفانه خبر به صورت درست منعکس نشده بود، اتفاق خاصی نبود؛ ما توسط یکی از دوستان به جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) دعوت شده بودیم، مجری برنامه چندین بار اسم حاضران در مراسم را آورد که پهلوان محمودی، پیشکسوت کشتی و ورزش زورخانه‌ای که خودش از خادمان امام حسین (ع) است و در مراسم هم حضور داشت در واکنش به این موضوع و اینکه چرا مجری نامی از من (سوریان) نمی‌آورد، اعتراض کرد. این موضوع به صورت درستی منعکس نشد و کاملاً برعکس انعکاس یافته بود. محمودی یکی از چهره‌های ‌شناخته شده ورزش است که نسبت به جامعه ورزش به خصوص گوش‌شکسته‌ها محبت دارد و همواره در چنین مراسم ارزشی پیشقدم است. هدف ما از حضور در این مراسم شرکت در کار خیر بود.

 

گفت‌وگو از احسان محمدیان

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها