کد خبر: ۱۳۱۸۹۸
زمان انتشار: ۱۳:۵۷     ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
از چند ماه پیش که تبلیغات انتخاباتی میان کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به طور غیررسمی آغاز شد، برخی عبارت و موضع‌گیری‌ها از سوی برخی افراد مورد استفاده قرار گرفت که در ظاهر قرار بود نوعی انتقاد از برخی اقدامات دولت دهم باشد اما در اصل، مخالفت با برخی رویکردهای اصلی و آرمان‌های انقلاب اسلامی بود.

به گزارش 598 به نقل از رجانیوز، موضوعاتی مانند «طرح مساله هلوکاست»، «مذاکره با آمریکا»، «استکبارستیزی و رویکرد تهاجمی در سیاست خارجی» و «ایستادگی در زمینه برنامه هسته‌ای» از جمله محورهایی بودند که در ماه‌های اخیر از سوی برخی کاندیداهای احتمالی موردنظر قرار گرفتند و برخی از این افراد، بدون توجه به مصالح ملی کشور و همچنین آرمان‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، با تندترین و افراطی‌ترین ادبیات به این مفاهیم حمله کردند.

این در حالیست که بیان این انتقادات و بعضا پیشنهادات کاندیداهای موجود در بخش هایی به تاکید بر پیگیری بازگشت به رویکرد مطرود سازش معطوف بوده و در برخی دیگر هر چند به صراحت این رویکرد را ترویج نمی کند اما به تکمیل پازل تبلیغاتی و سیاسی سازش طلبان کمک غیر قابل انکاری کرده است.

این مواضع در شرایطی از سوی کاندیداهای حاضر در فضای داخلی کشور منتشر می شود که طرف غربی و مشخصا امریکا بدنبال عدم توفیق در مقابل رویکرد مقاومتی سال های اخیر در عرصه سیاست خارجی، حساب ویژه ای را بر یارگیری از داخل علیه این رویکرد مقاومتی باز کرده است، و این در حالیست که اینگونه مواضع در مواردی خودخواسته و آگاهانه و در مواردی بصورت ناخودآگاه، این خواسته طرف غربی را محقق کرده که این نکته از واکنش و استقبال رسانه های غربی و صهیونیستی از این قبیل مواضع کاندیداها قابل درک و مشاهده است.

در پررنگ ترین واکنش ها از این مواضع می توان به استقبال ویژه رسانه های غربی و صهیونیستی از مواضع هاشمی رفسنجانی در قبال اسرائيل اشاره کرد.

به نظر می رسد همراهی مردم با رویکرد مقاومت و تحمل فشارهای ناشی از این رویکرد برای رسیدن یه اهداف آرمانی انقلاب اسلامی، تکلیف خط سازش را روشن کرده باشد چنانکه حمایت روشن مردم از خط مقاومت در راهپیمایی 22 بهمن سال گذشته کاملا مشهود بوده و بعید بنظر می رسد مردم در انتخابات آینده به مروجین سازش اقبالی داشته باشند، بلکه قطعا این جریان را ضایع کننده سختی هایی تحمل شده درماه های اخیر قلمدا کرده و واکنشی جدی به آن خواهند داشت.

در ادامه، برخی از اظهارنظراهای کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری درباره موضوعات فوق می‌آید. هر چند به نظر می رسد برخی از کاندیداها بصورت ناخواسته به تکمیل پازل سازش طلبان داخلی کمک کرده اند:

 

 اکبر هاشمی رفسنجانی  رابطه با اسرائیل  ما با اسرائیل سر جنگ نداریم. حالا اگر عرب‌ها جنگ کردند ما کمک می‌کنیم  نشست با جمعی از اصلاح‌طلبان

محمد باقر قالیباف

حل موضوع هسته ای و مشکلات اقتصادی در گرو مذاکره با آمریکا

حل مشکلات اقتصادی امروز از طریق اتخاذ مجموعه ای سیاست های عقلانی و هوشمندانه اقتصادی ممکن است که در این زنجیره سیاست خارجی و موضوع هسته ای یکی از حلقه ها، البته یک حلقه بسیار مهم، است. من عرض کردم مذاکره نه تابو است و نه راه حل همه مشکلات. مذاکره یک ابزار برای تحقق اهداف است و موفقیت آن منوط به موقعیت طرفین است.اگر ما از موضع قوی وارد مذاکره نشویم آن وقت به رقیب برای تحقق اهدافش کمک کرده ایم.

گفتگو با خبرگزاری تسنیم (3 اردیبهشت)

محمدباقر قالیباف

انتقاد از طرح هلوکاست

قضیه هولوکاست ما را به کجا رساند؟ ما هیچ گاه با یهود مخالف نبودیم، یک دین است؛ آنجایی که ما مخالفت کردیم باصهیونیست ها بوده است.ما 30 سال حامی اصلی آرمان فلسطین بوده ایم ولی به واسطه هوشمندی امام و رهبری کسی نتوانست ما را متهم به ضد یهود بودنبکند.ولی یکباره بدون توجه به نتایج و پیامدها بحث هولوکاست مطرح میشود.این چه نفعی برای انقلاب و فلسطینی ها داشت …

گفتگو با خبرگزاری تسنیم (3 اردیبهشت)

محمدباقر قالیباف

مذاکره با آمریکا؛ ابزاری برای تحقق آرمان‌ها

مذاکره نه تابوست و نه راه حل همه مشکلات.مذاکره یک ابزار است.ما با آمریکا جایی که لازم باشد حتما مذاکره می کنیم.مذاکره با آمریکا هیچ گاه برای ما خط قرمز نبوده است. سال 86 در مرکز مطالعات خاورمیانه این نکته را مطرح کردم که به جای تعریف رابطه مان با آمریکا در قالب تقابل صرف یا تعامل صرف باید به سوی رقابت با این کشور برای تامین منافعمان حرکت کنیمتفاوت رویکرد رقابتی با رویکرد تقابل گرایی و ائتلاف گرایی در این است که نه مذاکره به خودی خود بد و نه به خودی خود خوب و مطلوب است.مذاکره با هر کشوری(از جمله آمریکا) تنها ابزاری برای تامین منافع و تحقق آرمانها است، مذاکره اگر در قالبی متوازن و برابر صورت گیرد تامین کننده منافع وآرمانهای ماست؛ در غیر این صورت ارزشی ندارد.

گفتگو با خبرگزاری تسنیم (3 اردیبهشت)

حجت الاسلام ابوترابی فرد

انتقاد از طرح موضوع هولوکاست

طرح مباحث و مفاهیم این‌چنینی (هلوکاست) سودی برای بدنه انقلاب ندارد و کاری نسنجیده به نظر می‌رسد.

دانشگاه علم و صنعت (8 اردیبهشت)

محمدحسن ابوترابی

مذاکره با آمریکا

در ارتباط با مذاکره با آمریکا، رهبر معظم انقلاب با رعایت خطوط قرمز تعریف شده. موضع نظام را به صورت شفاف تبیین کردند اما معتقد هستم که تلاش ملت و مسئولین میتواند مسیر اقتدار و عزت ایران را  برای ارتقای جایگاه نظام جمهوری اسلامی و امت اسلامی و تقویت جبهه اسلامی رویارویی با زیادهخواهی نظام سلطه خلق کند.

 

غلامعلی حداد عادل

انتقاد از طرح موضوع هولوکاست

موافق طرح این موضوع (هلوکاست) به گونه‌ای که آقای احمدی‌نژاد مطرح کرد، نبودم، موافق این نبودم که آقای احمدی‌نژاد اصل هولوکاست را انکار کند چون ما از انکار هولوکاست سودی نبردیم.

دانشگاه علم و صنعت (8 اردیبهشت)

حسن روحانی

تغییر در روند مقاومت هسته‌ای

اگر روزی این مسئولیت (ریاست جمهوری) را بر عهده بگیرم حتما این روند (هسته ای) را تغییر می دهم یعنی می‌توانیم استراتژی و شیوه بهتری را انتخاب کنیم که حقوق مسلم ما حفظ شود و در عین حال بتوانیم مشکلاتمان را با دنیا حل کنیم. درست است که فناوری هسته ای حق مسلم ماست، اما بسیاری از موضوعات دیگر هم حق مسلم ماست. از جمله اینکه تحریم نباشیم، هم حق مسلم ماست، اینکه فشاری بر ملت ایران نباشد هم حق مسلم ماست. زندگی توام با آرامش و رفاه هم حق مسلم ملت ماست. ما می خواهیم به همه این حق ها برسیم و نه فقط یک حق مسلم.

گفتگو با روزنامه آرمان روابط عمومی ( 22 فروردین )

حسن روحانی

تغییر در مسیر مقاومت درباره آمریکا و سیاسیت تنش زدایی در رابطه با این کشور

ایران قرار نیست تا روز قیامت با آمریکا قهر باشد و رابطه قطع بماند. بلکه در شرایط مناسبی و با حفظ منافع ملی این نوع رابطه باید تغییر کند. در حال حاضر، رابطه ایران و آمریکا خصمانه است. آمریکا به هر بهانه‌ای به ایران فشار می‌آورد و در این رابطه کشورهای دیگر را هم تشویق می‌کند. ادامه این روند برای ایران، آمریکا و منطقه مسیر درستی نیست. ما باید این تخاصم را به تدریج مهار کنیم و آن را به رابطه تنش آمیز کاهش دهیم و بعد به سوی کاهش تنش حرکت کنیم.

خبرآنلاین

(11 اردیبهشت)

علیرضا زاکانی

انتقاد از طرح موضوع هولوکاست

اینکه (هلوکاست) اتفاق افتاد یا نیفتاده ما باور داریم که این اتفاق نیافتاده است یا به قدری نبوده که اینگونه مدتهای مدیدی است که اسرائیل از آن بهره برداری می‌کند اما اینکه ما بیاییم و مسئله ای که باورعمومی برای غربی‌ها است در بوق و کرنا کنیم و مقابل آن بایستیم، اگر حرف خوبی بود از ابتدا امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری عنوان می‌کردند در حالی که یکبار چنین کلماتی را نگفتند. ما این تاریخ سازی را قبول نداریم اما اینکه این تاریخ سازی که صورت نگرفته را در مجامع عمومی اعلام کنیم خوب نیست ما باید اعلام می‌کردیم که خواستار تحقیق هستیم. بنده معتقدماینگونه ورود به مسئله هولوکاست و این جنس ورود فایده‌اش اندک و هزینه اش بالا است

دانشگاه شاهد (11 اردیبهشت)

محمد شریعتمداری

انتقاد از طرح موضوع هولوکاست

 

احمدی نژاد خودش هم از طرح آن اظهارات درباره هولوکاست پشیمان است و در اظهارات بعدی خود نیز دیگر اشاره ای به اظهارات اولیه نکرد به نظر من این دعوای بین فاشیست ها بود و طرح آن در آن زمان نفعی برای ایران نداشت.

 

 

گفتگو با خبرگزاری مهر (9 اردیبهشت)

علی اکبر ولایتی

تغییر در مسیر مقاومت و تاکید بر بازگشت به سیاست خارجه دوران سازندگی

 

با مدیریت درست می‌توان روابط خارجی را حل کرد، دلیلی ندارد با همه دنیا بد باشیم؛ در زمان جنگ بسیاری از کشورها از صدام حمایت می‌کردند اما وزرای خارجه کشورها در سازمان ملل برای دیدار با ما صف می کشیدند و در واقع ما در سازمان ملل پیروز شدیم و رئیس سازمان ملل گفت صدام متجاوز است و 15 عضو شورای امنیت نیز این مسئله را تأیید کردند. اصلاح روابط خارجی از موضع عزت در چارچوب اصول و حفظ ارزش‌های انقلاب و رهنمودهای رهبری باید صورت گیرد و ما این مسئله را برمبنای 16 سال فعالیت خود مطرح می‌کنیم.

دیدار با نخبگان خوزستان (28 فروردین)

علی اکبر ولایتی

تغییر رویه در مساله مقاومت هسته‌ای

وی با انتقاد از دو جریانی که در خصوص انرژی هسته ای دچار افراط و تفریط هستند گفت: یک دسته از این افراد معتقدند که انرژی هسته ای را بدست نیاوریم تا قطعنامه شورای امنیت را نگیریم عده ای هم می گویند قطعنامه کاغذ پاره ای بیش نیست اما به اعتقاد بنده اگر هسته ای باشیم و قطعنامه نگیریم هنر است

 

مصطفی پورمحمدی

مذاکره با آمریکا

در فضای دیپلماسی اصل بر تامین منافع و مصالح ملت است. درست است که دشمن اصلی آمریکاست ولی اگر آمریکا فریب ندهد و مذاکرات ظاهری نباشد قدرت ما را درک کند کمک به براندازان را قطع کند و به مخالفان و تروریست ها کمک نکند ما می توانیم از آنها امتیاز بگیریم. پس یعنی خط قرمز به آن معنا نداریم. هر چند که برخی می گویند اگر با آمریکا مذاکره کنیم همه مشکلات حل می شود. در حالیکه اینطور نیست اگر آمریکا عرضه داشت یونان، ایتالیا، اسپانیا و قبرس را از بحران مالی نجات می داد

دانشگاه امام صادق(ع)

منوچهر متکی

مذاکره با آمریکا

معتقد نیستم تا ابد با آمریکا رابطه نداشته باشیم، مبنای ما مخالف مذاکره با آمریکا نیست.مذاکره شرایط خودش را دارد، باید طرفین آماده مذاکره باشند، یعنی رفتارها مشی مذاکره‌ای داشته باشد.

 

جلسه پرسش و پاسخ با مردم شهرستان نیشابور

مصطفی کواکبیان

مذاکرات هسته‌ای

به نظر من کل مذاکرات هسته‌ای بی‌فایده است و نتیجه‌ای ندارد زیرا تا زمانی که مذاکرات به‌صورت باخت ـ باخت است، دو طرف به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسند.

میز انتخاباتی انجمن اسلامی مستقل دانشگاه مازندران

محسن رضایی

مذاکره با آمریکا

ایران باید با استفاده از سیستم مذاکره‌ای از تحریم‌ها خارج شود و آماده مذاکره با آمریکا و اروپا هستیم.

در جمع دانشجویان دانشگاه اصفهان


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱۰
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
psdk
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۵۶ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
۹۵
۴
به نظر من همه اصلاح طلبان و ساکتین فتنه 88 خواستار سازش ننگین با استکبار هستند.
پاسخ
آقاي.دل
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۰۹ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
فقط.داش.سعيد.....
هموطن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۵۶ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
۱۶۳
۵۱۹
مثل اینکه فقط دکتر لنکرانی سالم مونده.
پاسخ
مردمي نژاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۱۹ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
۵۵۴
۱۵۸
اين يعني مقدمات يك جام زهر ديگر يه ولي با هم اقزايي تمام خواص ...
يك احمدي نژاد ديگر ميخ واهد تا كار همشان را ملّت تمام كنند.
دورد بر دكتر الهام و و دكتر جليلي و ...
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۲۰ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
۲
۸
ظاهرا از نظر شما فقط دو روش وجود دارد! يا سازش يا دعوا! اما اغلب جملاتي كه من خواندم حاكي از روش سومي به نام رعايت حكمت در مواضع بود.
پاسخ
اميد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۰۱ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
معلومه كه كسي مستقيم نمي گه " من با آمريكا مذاكره مي كنم" بلكه راه و روش داره و اين ها هم طوري منافع ملي و .. رو مطرح مي كنن كه انگار رهبري هم معناي منافع ملي رو نمي دونن و اونا بايد براي منافع ملي و داشتن حقوق هسته اي دست به كار شن.
تنها به نوشته ها توجه نكن. در پس نوشته ها نيت هايي ظاهر و هويداست.
معیار سخنان رهبری است
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۲۸ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
۱۸
۲
به نظرم حرفهای کاندیداها را با سخنان رهبری باید سنجید.
پاسخ
اميد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۰۲ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
رهبري خودشان در اجلاس سران جنبش عدم تعهد طرح هلوكاست را مطرح كردند و از مواضع احمدي نژاد كه با لحن طلبكارانه با استكبار سخن مي گفت( دقت داشته باشيد مي گفت) را تجليل كردند.
متین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۱۶ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
آقای احمدی نژاد در مورد هولوکاست سه سوال مطرح کردند. سوالاتی که فلسفه وجودی تشکیل رژیم صهیونیستی را زیر سوال میبرد و به همین خاطر هم آقای احمدی نژاد در خاورمیانه و میان ملت های عرب و همه مبارزان و آزادیخواهان جهان اینقدر محبوب شد و بیداری و اتحاد علیه رژیم غاصب صهیونیستی آنقدر امروز در همه جای جهان چشمگیر شده که خود سران این رژیم جعلی بارها به وضوح احمدی نژاد را بزرگترین دشمنشان معرفی کرده اند و عمق کینه ورزی صهیونیسم جهانی و رسانه هایش کاملا نشان می دهد که هدف گیری آقای احمدی نژاد کاملا درست بوده چرا که نه تنها جنایات این رژیم را برملا ساخته بلکه اصولا ماهیت و فلسفه وجودی این رژیم را زیر سوال برده و این رژیم که بازوی جنایتکار صهیونیسم و امپریالیسم در نظم ظالمانه کنونی جهان است امروز در ضعیف ترین شرایط ممکن به سر می برد. در عین حال تنها صهیونیست ها بودند که آقای احمدی نژاد را ضد یهود معرفی کردند و برعکس یهودیان ضد صهیونیست جهان همواره از آقای احمدی نژاد به خاطر روشن کردن مرز میان یهودی ها و صهیونیست ها ممنون بوده اند و امروز اکثر نخبگان در جهان می دانند که رژیم صهیونیستی تنها از دین یهود برای اهدافش سوء استفاده کرده است و هیچ ارتباطی میان این دین الهی و صهیونیسم قاتل جنایتکار وجود ندارد. از دو حالت خارج نیست. یا این آقایان با آگاهی کامل این اظهارات را بر زبان می آورند که در این صورت بسیار خطرناک است و باید مسولین اطلاعاتی حتما دقت کنند که واقعا چرا یک نفر که میخواهد رییس جمهوری اسلامی شود چنین تفکری دارد که طرح سوال در مورد یک واقعه تاریخی (که فقط و فقط از این جهت که فلسفه وجودی رژیم صهیونیستی را زیر سوال می برد اینقدر برای سیاستمداران مهم است) را باعث انزوا و ضرر برای کشور می دانند؟ و بهتر نیست این آقایان روشن کنند اگر همچنان که صهیونیست ها معتقدند و در جهان القا می کنند این موضوع غیر قابل انکار است و سوال در مورد آن موضوعی است نابخشودنی پس چرا کسی که آرمان و ایدئولوژی اش مبارزه با این رژیم است دقیقا باید در همان جهت حرکت کند؟ و اگر هم ناآگاهانه این جملات را گفته اند نشان می دهد که از شرایط سیاسی جهان و پشت صحنه نظم حاکم بر دنیا کاملا بی اطلاع هستند.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۲۸ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
به خدا این کاندیداها راست گفتن، مگه ما از طرح موضوع هولوکاست چه چیزی عایدمون شد ، جز تحریم بیشتر ، تمسخر ایران در سازمان ملل متحد و دشمنی بیشتر کشورها با ایران، اگه طرح موضوع هولوکاست خوبه چرا سایر کشورها مطرح نمی کنن ؟ مگه ما تافته جدا بافته ایم ؟ تا کی باید مردم چوب ندانم کاری آقایون رو بخورن؟ چرا باید سنگ عرب ها رو به سینه بزنیم در حالی که هر زمان که اینها فرصت کردن دشمنی خودشون رو با ایران نشون دادن، خلیج مجعول عربی یادمون رفته ، مراسم نمادین جهت صدام جنایتکار توسط حماس یادمون رفته ، توهین محمد مرسی یادمون رفته ، پدر ملت و مملکت رو با این حرفهای چرند و نامربوط در آوردین ، خواهشا بزارین اون کاندیدی که میدونه سیاست خارجی چیه و به درد مردم خودش بیشتر اهمیت میده بیاد سر کار بلکه از این فلاکت و فقر گریبانگیر نجات پیدا کنیم
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها