به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس گزارشها حدود پانصد هزار معترض در شهر داکا گردهم آمده بودند تا در تجمعی در حمایت از قانون «ممنوعیت توهین به مقدسات» برگزار کنند.
معترضان، که از اعضای جنبش "حفاظت اسلام" هستند، خواهان صدور حکم اعدام برای تنبیه توهین کنندگان به اسلام هستند. این معترضان روز یکشنبه، مسیرهای اصلی داکا را مسدود کرده کردند و پلیس ضد شورش برای مقابله با آنها اعزام شد.
بر اساس گزارشها، اطراف بزرگترین مسجد شهر به محل نبرد میان معترضان و نیروهای امنیتی تبدیل شده بود.
معترضان سنگ پرتاب کرده و نیروهای پلیس نیز برای مقابله با آنها از گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی استفاده کردند. در این درگیریها دو خبرنگار شبکه تلویزیونی محلی نیز زخمی شدند. اما آمار دقیقی از میزان زخمیها منتشر نشده است.
معترضان میگویند، باید قوانین جدیتری برای توهینکنندگان به اسلام اتخاذ شود. با این حال، رییس جمهوری بنگلادش قوانین موجود را کافی دانسته است.
شیخ حسینه، نخستوزیر بنگلادش پیشتر خطاب به این گروه تاکید کرد تا از برنامه خود منصرف شده و به آنها اطمینان داد که بسیاری از 13 خواسته مطرح شده این گروه را مورد بررسی قرار میدهد.
این در حالی است که نخستوزیر بنگلادش پیشتر درخواست این گروه مبنی بر تصویب قانون ممنوعیت توهین به مقدسات را رد کرده بود.
این گروه تهدید کرده است، در صورتی که دولت بنگلادش تلاش کند تا موانعی سخت را در مقابل برنامه صلحآمیز این گروه قرار دهد، دست به اقدامات شدیدتری میزند.
13 درخواست این گروه از جمله شامل تصویب قانون ممنوعیت و برخورد با توهینکنندگان به مقدسات، مجازات وبلاگ نویسهای کافر و ورود قوانین اسلامی به قانون اساسی میشود.
وضعیت سیاسی بنگلادش در ماههای اخیر و همزمان با تلاشهای ائتلاف مخالفان 18 حزبی برای انجام برنامههای ضد دولتی و درخواست برای احیای یک سیستم دولتی غیرحزبی موقت برای برگزاری انتخابات پارلمانی در اوایل سال 2014 میلادی دچار تنش شده است.
همچنین از زمان اعلام حکم اعدام برای معاون حزب جماعت اسلامی به اتهام ارتکاب جرایم جنگی 28 فوریه سال 1971 میلادی، نزدیک به 100 تن از جمله چندین مامور پلیس و دهها تن از رهبران و فعالان این حزب در جریان ناآرامیها و شورشها کشته و صدها تن دیگر نیز مجروح شدهاند.