کد خبر: ۱۳۰۴۸۱
زمان انتشار: ۱۴:۲۲     ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
598 به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران: یکی از دلایل شکست مفتضح موسوی در مناظره انتخاباتی با محمود احمدی نژاد این بود که موسوی دقیقا روی نقطه‌ای از عملکرد دولت نهم دست گذاشت و آن را در سراسر مناظره مورد انتقاد قرار داد که اتفاقا یکی از نقاط قوت و برجسته دولت بود، و آن هم چیزی نبود جز سیاست خارجی دولت نهم. بدون تردید یکی از نقاط مثبت و امتیازهای برجسته دولت احمدی نژاد سیاست خارجی آن بود. هر چند که دولت در یکی-دو سال اخیر از مواضع اصولی و عزت مدارانه خود در سیاست خارجی عدول کرده است و به ویژه در بحث بیداری اسلامی آن طور که باید و شاید شاهد عملکرد مثبت دولت نبودیم اما در مجموع سیاست خارجی دولت از نقاط قوت آن محسوب می شود.

با این وجود آنچه که در طول چند هفته اخیر و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری از سوی بسیاری از کاندیداهای ریاست جمهوری شاهد هستیم تاکید بر زیرسئوال بردن سیاست خارجی دولت و انتقادهای شدید نسبت به آن است. قابل تامل این است که انتقادها از سیاست خارجی دولت به بخش هایی که دولت از مواضع اصولی قبلی خود عدول کرده است و در بحث مهم بیداری اسلامی به خوبی ایفای نقش نکرده است نمی شود بلکه دقیقا مواضع تهاجمی و عزت مدارانه دولت در سیاست خارجی در اوایل دولت نهم مورد انتقاد کاندیداها قرار گرفته است. سیاست هایی که اتفاقا بسیاری از آن ها مطابق با مواضع و تاکیدات حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب است.

هر چند به بطور کلی به برخی از مواضع و عملکرد و سیاست های دولت به ویژه در دو سال اخیر –که دولت از اصول اساسی اولیه خود فاصله گرفته است- انتقادات جدی و اساسی وارد است که البته برخی از این انتقادها به سیاست خارجی هم مربوط می شود. اما آیا این مجوزی می شود که همه ی تلاش ها و خدمات و اقدامات مثبت و ممتاز دولت را هم نادیده گرفته شود حتی به عنوان نقطه ی ضعف آن جلوه داده شود، به این دلیل که انتخابات نزدیک است؟!

همه ی این موارد در حالی است که رهبر انقلاب در  سخنرانی نورزوی خود در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) فرمودند: «این را همه بدانند كه آنچه ما برای رئیس‌جمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی كه امروز وجود دارد، منهای ضعف هائی كه وجود دارد. این را همه توجه كنند؛ رئیس‌جمهورِ هر دوره‌ای باید امتیازات كسبی و ممكن‌‌الحصول رئیس‌جمهور قبلی را داشته باشد، ضعف های او را نداشته باشد. هر كسی بالاخره نقاط قوّتی دارد و نقاط ضعفی دارد. رؤسای جمهور ــ چه رئیس‌جمهور امروز، چه رئیس‌جمهور فردا ــ نقاط قوّتی دارند و نقاط ضعفی هم دارند. همه‌ی ما همین جوریم؛ نقاط قوّتی داریم، نقاط ضعفی داریم. آن چیزهائی كه امروز برای دولت و برای رئیس‌جمهور نقاط قوّت محسوب می شود، اینها باید در رئیس‌جمهور بعدی وجود داشته‌ باشد، اینها را باید در خود تأمین كند؛ آن چیزهائی كه امروز نقاط ضعف شناخته می شود ــ كه ممكن است شما بگوئید، من بگویم، دیگری بگوید ــ این نقاط ضعف را باید از خود دور كند.»

نباید نادیده گرفت، که انتقاد به وضعیت موجود به خودی خود دلیلی بر رای آوردن کسی نمی شود به ویژه زمانی که انتقادات تبدیل به تخریب شود و نقاط مثبت دولت را هم در بر بگیرد که در چنین شرایطی باید منتظر نتایج عکس آن بود. از سویی، بسیار لازم به توجه است که هجمه به برخی از سیاست های دولت مانند سیاست خارجی فعال و عزت مندانه دولت نهم، در واقع زیر سئوال بردن سیاست های کلی و اصولی نظام است که به جای مردم، مورد استقبال رسانه های بیگانه قرار می گیرد. با توجه به اینکه سیاست خارجی عزتمندانه دولت به ویژه دولت نهم از نقاط مثبت آن می باشد وحتی اگر فرض را بر این بگیریم که مثلا جایی از سیاست خارجی تهاجمی دولت هم مورد انتقاد باشد، آیا انتقاد کردن از آن به طور گسترده بعد از گذشت حدود هشت سال از اتخاذ آن توسط رئیس دولت، صرفا به بهانه انتخابات، با اصول اساسی و کلی نظام همخوانی دارد؟! یقینا چنین موضع گیری های گسترده ای نسبت به سیاست خارجی دولت از سوی کاندیداها بیش از آنکه مفید برای نظام و مردم باشد مورد استقبال رسانه های بیگانه بوده و آن ها چنین مواضعی را  به نوعی تفسیر به عقب گرد از سوی نظام می کنند. و در واقع کاندیداهایی که چنین بی محابا مواضع فعال دولت در سیاست خارجی را زیرسئوال می برند بیش از آنکه موجب جذب آرا مردم به سوی خود شوند، موجبات دفع مردم نسبت به خود را فراهم می کنند و دلیل مناسبی برای دوری مردم از خویش فراهم می کنند.

از سویی دیگر وقتی انتقادات نسبت به سیاست خارجی تهاجمی دولت از سوی برخی چهره های اصولگرا و خوشنام هم صورت می گیرید به نوعی موجب جابجایی مرزها در زیرسئوال بردن خطوط قرمز نظام در سیاست خارجی می شود و موجب می شود که بزرگ مرد عرصه فتنه به خود اجازه بدهد بگوید؛ «ما با اسرائیل سر جنگ نداریم.» و با بیان اینکه؛ «حالا اگر عرب ها جنگ كردند ما كمك مي‌كنيم.» مسئله مهم فلسطین که حضرت امام درباره آن فرموده اند: «فلسطین پاره تن اسلام است» و رهبر معظم انقلاب در اجلاس علما و بیداری اسلامی فرمودند: «از 60 سال پيش تاكنون داغى‌‌بزرگتر از غصب كشور فلسطين بر دل امت اسلامى  نهاده نشده است.» را به جای یک مسئله اسلامی، مسئله ای عربی قلمداد کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
مرتضی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۰۹ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
۱۴
۰
خدا شر اسراییل ودوستان اسراییل رو به دست ملت ایران از سر مظلومان عالم دور کنه
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۴۲ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
كدام سياست مدار جمهوري اسلامي اعلام كرده است كه ما قصد جنگ با اسراييل را داريم؟
سياست نظام اسلامي درباره فلسطين حمايت از برگزاري رفراندوم در ميان ساكنان واقعي مناطق اشغالي (اعم از مسلمان، يهودي، مسيحي و...) است.
ما قصد برچيدن اسراييل را داريم اما آيا راه آن جنگ است؟! اگر نظر شما چنين است بگوييد تا نامزدتان در انتخابات رياست جمهوري رسما اعلام كند كه قصد دارد بين ايران و اسراييل جنگ راه بياندازد.
اين نوع تحليل ها نشان مي دهد كه يا الفباي سياست را نمي دانيد يا با مردم صادق نيستيد.
طلبه ی معتدل
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۰۶ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
۱
۰
عکسی که در صفحه ی نخست از هاشمی زدید مناسب نبود.....
کینه رو کنار بزارید و عالمانه نقد کنید
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۰۵ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
۱
۰
سلام همان چیزی که آقای مشایی در رابطه با اسراییل گفت . تقوا داشته باشید از خراب کردن افراد چه چیزی عایدتان می شود ؟؟؟؟!!!!
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۱۰ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
ترس باعث شده. به هرحال پرونده آمیاو...
پاسخ
اسفندیار رفیعی کشتلی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۵۳ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
حمایت جمهوری اسلامی از جنبش های ضد صهیونیستی دقیقا درراستای محوکامل اسرائیل است که زیاد هم دورنخواهد بود وفرمان امام هم (واژه باید محو شود)اعلام جنگ واقعی است به اسرائیل معلوم است کسی که این واژه های صریح را نمی فهمد نه تنها الفبای سیاسی بلکه الفبای ابتدائی را هم نمیداند منتها از نادانی خود هم بی خبراست که میشود جهل مرکب
پاسخ
مرتضی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۴۶ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
یه زمانی قرار بود اسراییل از صفحه روزگار محو بشه
البته اونا خیلی وقته دنبال محو کردن ایران هستن
چشم ما دیگه بچه های خوبی شدیم و از خط قرمز اوباما عبور نخواهیم کرد
بعد از این هم هر کی هر جا با اسراییل بجنگه ما ازش حمایت نمیکنیم
چون مقامات اسراییل با بعضیا تله پاتی دارن اونا فهمیدن که قراره اسراییلی ها با پیشنهاد رفراندوم در فلسطین موافقت کنن
منتها بعد از اینکه سوریه تسخیر شد و حزب الله هم نابود شد و دست ایران ضعیف شد و نوار غزه با خاک یکسان شد
حاج قاسم بازیگوش،مگه نمیبینی ارباب های دنیا ی دون از شنیدن اسمت دچار والیوم شدن
پاشو لباس آبی روشن بپوش چند تا صندوق رای گیری بردار ببر فلسطین نه ببخشید اسراییل دموکراسی رو برقرار کن
بهشون بگو راه قدس از کربلا باز نشد واسه همین صندوق ها دیر رسیدن
از طرف ملت ایران و امام راحل بپرس که احمد و چیکار کردن اون پسر سر به هوا باعث زحمتشون شد
ماهارو ببخشن تقریبا همه ی ما سر به هواییم هی فکر میکنیم باید جهاد با کفار و ظالم ها کنیم و تو این راه شهید بشیم
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۱۶ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
امام فرمودند اسرائیل باید محو شود
اسرائیل یک غده سرطانی است
این یعنی چه؟
پاسخ
سید مهدی جعفری
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۰۴ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
دوست عزیز جنگ بین ایران و اسراییل چندین ده است که راه افتاده است هم از لحاظ جنگ های روانی و جنگ های نرم و هم از لحاظ جنگ سخت و نظامی فقط تفاوتش در اینه که ایران از طریق حزب الله ضربه های نظامیشو به اسراییل میزنه اما اسراییل در پاسخ ، توان حمله ی نظامی به ایران رو نداره و مجبوره داغ دلیشو رو سر فلسطین و لبنان و سوریه خالی کنه که به حول و قوه ی الهی تا ولایت فقیه هست کسی هیچ غلطی تمی تونه بکنه
پاسخ
مرتضی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۱۷ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
جنگ نداشتن با اسراییل یعنی قبول نداشتن امام و انقلاب
مرگ بر اون کسی که به قول امیر المومنین یا از پرچم جلو میزنه یا عقب میفته
تا ما زنده ایم با صهیونیست و حزب شیطان میجنگیم چه نرم چه سخت
پاسخ
سرباز
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۲۱ - ۲۰ تير ۱۳۹۴
۰
۰
من عاشق مبارزه با صهیونیست ها هستم.حال ترسو ها کنار روند.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها