کد خبر: ۱۲۶۹۵۴
زمان انتشار: ۱۴:۵۳     ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۲
عضو ائتلاف پیشرفت گفت: برای داشتن اقتصاد شکوفا نیازمند به ثبات هستیم و روابط خارجی خوب می‌تواند به این اقتصاد و ثبات اقتصادی کمک کند.
علي اکبر ولايتي نامزد انتخابات رياست جمهوري يازدهم با اشاره به 16 سال حضورش در وزارت امورخارجه و سکانداري ديپلماسي کشور، گفت: به مدت 16 سال روابط خارجی ایران را از زیر صفر به جایی رساندیم که وزرای خارجه کشورهای جهان برای ملاقات با مسئولین ایرانی صف می‌بستند و اکنون نیز این شرایط قابل احیا شدن است، بنابراین اگر می‌خواهیم دارای اقتصاد محکمی باشیم باید روابط سیاسی خارجی قوی داشته باشیم.

ولایتی گفت: قبل از سخن گفتن باید فکر کرد و از کلمات متناقض پرهیز کرد زیرا باید به دنبال ثبات و آرامش بود و این دو عامل در پیشرفت مهمترین واژه هستند به طوری که روابط خارجی ایران باید مورد ترمیم قرار گیرد.

عضو ائتلاف پیشرفت با بيان اينکه در حوزه سیاسی هم اکنون قدرت اول منطقه هستیم، ادامه داد: معیار، میزان نفوذ و تأثیرگذاری بر قدرت‌ها است و کشوری را نمی‌شناسم که به اندازه ایران قدرت تأثیرگذاری داشته باشد و حتی در بین کشورهای غیرمتعهد نیز همین‌گونه است. امروز هیچ قدرتی نمی‌تواند جنگ را به داخل ایران بکشاند زیرا یک گروه کوچک از متحدین ما توانست در مدت 8 روز 3 میلیون اسرائیلی را تنها توسط چند موشک کوچک به زیر زمین بکشاند و آنها باید این را بدانند که دیگر نمی‌توانند ادعای از نیل تا فرات و یا گزینه‌های نظامی را مطرح کنند و باید بدانند که ایران دارای یک اقتدار فراملی است.

در ادامه گزيده سخنان ولایتی در سومین همایش انجمن مهندسین پلیمر و پتروشیمی را می خوانيد:

· باید از سرمایه خدادادی نفت و گاز به گونه‌ای استفاده کنیم که اگر روزی این سرمایه تمام شد پایه و زیرساختی داشته باشیم و کشور را در منطقه بر اساس سیاست‌های کلی 1404 به یک جایگاه والایی برسانیم. با اجرای برنامه‌های 5 ساله باید در جهت قطع تدریجی درآمد کشور از بودجه نفت گام برداریم زیرا نفت و گاز را به صورت خام فروختن و درآمد آن را صرف هزینه جاری کشور کردن بدترین کاری است که ممکن است رخ دهد.

· اگر قرار است صادرات نفت و گاز خام داشته باشیم خیانت بزرگی انجام دادیم. بهترین روش برای ایجاد ارزش افزوده بر روی نفت و گاز خام استفاده از صنعت پتروشیمی است.

· چندین سال قبل طرحی را مطرح کردیم برای گاز در منطقه به این ترتیب که دور تا دور ایران خطوط گاز را لوپ کنیم به این ترتیب که هر کس که گاز دارد از او خریداری کرده و هر کس گاز نیاز داشت به او بدهیم و این خطوط می تواند یک موقعیت ترانزیتی مناسبی ایجاد کند بدون اینکه هزینه زیادی صرف کند.

· سخن از اقتصاد بدون نفت سخن گزافی نیست و از همین موقعیت درست استفاده کردن می‌تواند اقتصاد ایران را رشد دهد و حتی از پتروشیمی می‌توان بیش از شرایط کنونی در اقتصاد بهره برد. ایران دارای ذخایر عظیم گازی است و این گاز می‌تواند به جای آنکه بسوزد ارزش افزوده داشته باشد و منابع ارزی ایران را به راحتی تأمین کند و اقتصاد بدون نفت قابل عملیاتی شدن است حتی در کوتاه‌مدت که باید در این زمینه برنامه‌ریزی کرد.

· آنچه باید مورد توجه قرار گیرد در شرایط کنونی تنها مسئله اقتصاد است و اقتصاد هم تا زمانی که به دست مردم داده می‌شود و نظارت دولت بر آن نباشد امکان پیشرفت ندارد و از طرفی باید دانست که داشتن یک اقتصاد خوب بدون دارا بودن روابط خارجی مستحکم امکان‌پذیر نیست.

· ایران می‌تواند با روابط خارجی مستحکم نفت خام کشورهای حاشیه خزر را دریافت کرده و آن را در جنوب تحویل دهد و این حق ترانزیت برای ایران منفعت ایجاد می‌کند،هم اکنون توان ایران 160 هزار بشکه سوآپ است اما این رقم می‌تواند تا 500 هزار بشکه نیز افزایش یابد.

· برای داشتن اقتصاد شکوفا نیازمند به ثبات هستیم و روابط خارجی خوب می‌تواند به این اقتصاد و ثبات اقتصادی کمک کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها