به گزارش سرویس علمی ایسنا، زلزله ای به بزرگی 7.5 در مقیاس امواج درونی زمین ساعت 15 و 14 دقیقه و 17 ثانیه امروز حوالی سراوان در استان سیستان و بلوچستان را لرزاند.
مختصات کانون زلزله، 28.04 درجه عرض شمالی و 62.03 درجه طول شرقی و در عمق آن 95 کیلومتری زمین گزارش شده است.
دکتر مهدی زارع، معاون پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا این زلزله را بزرگترین زلزله ایران در حدود 50 سال اخیر عنوان کرد.
وی با اشاره به این که شبکه لرزه نگاری پژوهشگاه بزرگی این زلزله را 7.7 درجه در مقیاس امواج درونی زمین اندازهگیری کرده، شدت آن را هشت در مقیاس مرکالی پیش بینی کرد.
زارع کانون زلزله را 36 کیلومتری شمال گشت و 86 کیلومتری جنوب شرقی خاش و 55 کیلومتری شمال شرق سراوان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه امروز بعد از 16 سال شاهد رخداد زلزلهای با بزرگی بالای 7 ریشتر در فلات ایران بودیم، اظهار کرد: بزرگترین زلزله قبلی در ایران زلزله سال 1336 در سنگچال مازندران با بزرگی 7.5 ریشتر بوده است.
معاون پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی درباره گسل مسبب این زلزله نیز گفت: گسل مسبب زلزله هنوز مشخص نیست ولی در این منطقه سه گسل مهم سراوان، سرباز و خاش وجود دارد که روند آن شمال غربی به جنوب شرقی است.
رییس مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، گسل مسبب زلزله عصر امروز سراوان را شمال زون برونرانش گسل مکران عنوان کرد.
دکتر میرزایی در گفتوگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خصوص زلزله 7.5 ریشتری سراوان استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه در قانون زمین لرزه، شکستگی رخ می دهد، شکستگی این زلزله نرمال است که برای شمال گسل مکران اتفاق قابل انتظاری است.
وی درباره سابقه رخداد زمین لرزه در این منطقه از کشور گفت: 30 سال پیش در همین منطقه زمین لرزهای با بزرگای 6.7 ریشتر رخ داده است.
رییس مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در خصوص ارتباط زمین لرزه سراوان با زمین لرزه چندی پیش بوشهر گفت: گسلهای مسبب این دو زمین لرزه هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند.
وی با بیان اینکه مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در محل وقوع زمین لرزه ایستگاهی ندارد، تصریح کرد: در شمال و جنوب غرب این منطقه موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران دارای ایستگاه است اما باید درنواحی جنوب شرق این منطقه ایستگاه ثبت زمین لرزه راه اندازی شود. البته از سال گذشته با کمک استانداری سیستان و بلوچستان درصدد احداث این ایستگاه هستیم.
میرزایی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امکان استفاده از ایستگاههای کشورهای همسایه برای ثبت زلزلهها فراهم است هم اکنون در ثبت زلزلههای بزرگ مشکلی در تعیین پارامترهای زلزله نداریم.
به گفته رییس مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک در منطقه وقوع زمین لرزه گسلهای زیادی وجود دارد که میتوان به گسل های موجود در کوههای بشاگرد و جنوب جازموریان اشاره کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زلزله سراوان دارای بزرگی بالایی بوده و عمق زیادی نیز دارد در شعاع زیادی از کانون زلزله احساس شده است.