کد خبر: ۱۲۵۶۹
زمان انتشار: ۲۰:۱۰     ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۰

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار اعضاي هيأت امناي استاني منطقه 5 دانشگاه آزاد اسلامي شامل استان‌هاي لرستان، مركزي و همدان با اشاره به نحوه شكل‌گيري دانشگاه آزاد، گفت: مسئولان دانشگاه آزاد اسلامي از بدو تأسيس هيچ نفع مادي، شخصي و حتي حيثيتي در ايجاد اين نهال نوپا نداشتند و تنها انگيزه‌اي كه آنان را وادار به اين كار كرد وجود نياز واقعي در ميان جوانان مستعد و خانواده‌هاي فداكار ايران اسلامي بود.

به گزارش ايسنا، هاشمي رفسنجاني با اشاره به كمك‌هاي بي‌شائبه مادي و معنوي حضرت امام(ره) و تلاش‌هاي دلسوزانه مسئولان دانشگاه آزاد براي گسترش آموزش عالي غيردولتي در كشور تأكيد كرد: در فضايي كه ادبيات چپ و ماركسيستي در ميان نيروهاي انقلاب نفوذ گسترده‌اي داشت و تنها دولتي شدن مؤسسات، سازمان‌ها و صنايع مورد پسند و حمايت قرار مي‌گرفت، سخن از ايجاد دانشگاه غيردولتي نوعي اقدام غيرانقلابي محسوب مي‌شد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام سختي و مانع را يار ديرين و هميشگي دانشگاه آزاد اسلامي و اصولاً كارهاي مهم و بزرگ خواند و گفت: مشكلات و موانع كنوني اين مؤسسه عظيم در برابر سختي‌هاي سي سال گذشته به نسيمي مي‌ماند كه با هر وزش و حركتش عظمت و بزرگي اين يادگار امام عزيز را به رخ خواهد كشيد.

هاشمي رفسنجاني با تقدير و تشكر مجدد از تمامي مسئولان، مؤسسان، اساتيد و كساني كه به بارور شدن هر چه بيشتر اين نهاد آموزش عالي ياري رساندند، تأكيد كرد: تنها راه غلبه بر مشكلات و موانع پيش‌رو، افزايش اميد و جدّ و جهد بي‌پايان براي اثبات توانمندي، كيفيت و كارآمدي دانشگاه آزاد اسلامي و در آستانه دهه چهارم عمر بزرگترين دانشگاه غيردولتي دنياست.

رئيس هيأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامي دهه آينده را دهه ارتقاي كيفيت و انجام كارهاي بزرگ و مهم براي اين مؤسسه معظم خواند و گفت: گسترش مقاطع تكميلي، افزايش مقالات بين‌المللي، حركت به سوي فناوري‌هاي نو و در نهايت تبديل اين فناوري‌ها و اختراعات به توليد و ثروت از اهداف مهم دانشگاه آزاد اسلامي است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اين‌كه واحدهاي دانشگاه آزاد در سراسر كشور بايد يار و ياور مبتكران و مخترعان و حتي سرمايه‌گذار اصلي توليد ثروت باشند، تصريح كرد: يك كاركرد مهم ديگر دانشگاه آزاد مي‌بايست گسترش ارتباط با مراكز مهم علمي دنيا و جذب اساتيد برجسته باشد كه اين امر مهم ياري و مساعدت بيش از پيش مسئولان و مجريان سياست خارجي را طلب مي‌كند.

وي بيداري و خيرش ملت‌هاي اسلامي را پديده‌اي مبارك خواند و توسعه و دانش و ابزار آگاهي را از عوامل مهم آن دانست، پديده‌اي كه سرانجام به استقلال و آزادي و جهان اسلام مي‌رسد .

وي همچنين حركت وسيع مردم مظلوم فلسطين را در روز نكبت و حضور شجاعانه آنها در مرزهاي لبنان و سوريه و كرانه باختري و غزه در كنار مرزهاي اسرائيل گامي به پيش در جهاد مردم فلسطين معرفي كرد.

وي جنايات اسرائيل در شهيد كردن بيش از ده نفر و مجروح نمودن بيش از چهارصد نفر از مردم مظلوم و بي دفاع را نشان خشم و سردرگمي اسرائيل از نهضت‌هاي اسلامي منطقه خواند.

در ابتداي اين ديدار عبدالله جاسبي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي دهه اول تا سوم دانشگاه آزاد را دهه تثبيت، توسعه و ارتقاي كيفيت خواند و گفت: به اميد خدا دهه چهارم عمر اين دانشگاه دهه رقابت با دانشگاه‌هاي بزرگ دنيا خواهد بود.

وي با ابراز خوشحالي از كامل شدن تشكيل هيأت‌هاي امناي استاني سراسر كشور تأكيد كرد: شبكه علوم و تحقيقات نيز به سرعت در حال گسترش در مراكز استان‌ها و واحدهاي مهم است و در آينده نزديك تعداد آن به 35 تا 40 واحد خواهد رسيد.

جاسبي يكي از مصوبات جديد و مهم دانشگاه آزاد را ايجاد و گسترش «دوره‌هاي آموزش كوتاه‌مدت» براي بالا بردن توانمندي انساني سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي خواند و با تأكيد بر اين‌كه آينده دانشگاه آزاد درخشان و اميدبخش است، گفت: مشكلات و موانع دانشگاه هر چه باشد در برابر ايمان و تلاش خستگي‌ناپذير دوستداران و زحمت‌كشان اين شجره طيبه بسيار ناچيز خواهد بود.

همچنين دكتر ميرزاده دبير هيأت مؤسس دانشگاه آزاد با اشاره به اهداف بلندمدت اين دانشگاه در برنامه‌هاي 5 ساله و در نهايت افق 1404 گفت: پيش‌بيني و برنامه‌ريزي شده كه در افق 1404 تعداد كل دانشجويان اين دانشگاه به 2/5 ميليون، اعضاي هيأت علمي 105000، دانشجويان دكترا 100000، كارشناسي ارشد يك ميليون نفر، مقالات ISI و نمايه بين‌المللي 54000، ميزان بودجه پژوهشي حداقل 10 درصد، مساحت كل ساختمان‌هاي ملكي 35 ميليون مترمربع، نرخ رشد متوسط سالانه 30 درصد در مقطع كارشناسي ارشد، 31 درصد براي دكتراي تخصصي و 17 درصد براي هيأت علمي خواهد بود.

علي‌محمد رنجبر رئيس منطقه 5 دانشگاه آزاد اسلامي هم گزارشي از وضعيت آماري اين منطقه شامل استان‌هاي لرستان، مركزي و همدان ارائه كرد و گفت: جمع كل دانشجويان 114817 نفر، اعضاي هيأت علمي 2512، زيربناي آموزشي، خدماتي، اداري، مسكوني، فرهنگي و هنري 971890 مترمربع، مساحت كل زمين سايت‌ها 1835 هكتار و مجموع طرح‌هاي تحقيقاتي 948 عدد مي‌باشد.

در ادامه جلسه برخي از اعضاي هيأت امنا و رؤساي مناطق دانشگاه آزاد مشكلات پيش‌رو و پيشنهادات خود را در محورهاي زير ارائه كردند:

-تعدد در موازي كاري عناوين و مراكز فرهنگي و لزوم سازماندهي و تمركز اين واحدها

-وجود تبعيض ميان مراكز دولتي و غيردولتي در وزارت آموزش عالي براي تصويب رشته‌ها

-عدم انگيزه و امكانات كافي براي جذب اساتيد مجرب براي استان‌هاي محروم

-وجود نگاه تبعيض‌آميز ميان استان‌هاي گوناگون

-لزوم ترك ممنوعيت جذب هيأت علمي كارشناسي ارشد در مراكز استان‌ها

-وجود استعداد بالاي استان مركزي براي ايجاد و جذب رشته‌هاي مختلف پزشكي و عدم ارائه آن از سوي آموزش عالي

-لزوم پشتيباني از «بنيادهاي حمايت از علم» در حال شكل‌گيري در مناطق مختلف كشور

-لزوم فعال كردن آموزش دوره‌هاي كوتاه مدت براي نهادها و سازمان‌هاي خصوصي و دولتي

-حمايت از طرح آمايش آموزش عالي در سراسر كشور

-لزوم استفاده از اساتيد بازنشسته در طرح‌هاي پژوهشي دانشگاه و استفاده از اساتيد جوان براي تدريس و آموزش

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها