کد خبر: ۱۲۴۲۳۸
زمان انتشار: ۱۱:۳۷     ۲۱ فروردين ۱۳۹۲
معاون بین‌الملل وزارت خارجه تاخیر در اعزام یک تیم تحقیقاتی برای بررسی استفاده از سلاحهای شیمیایی توسط گروههای مخالف سوریه را صدور پیام منفی به جامعه بین‌المللی خواند و خواستار تسریع در اعزام این تیم شد.

به گزارش598، به نقل از خبرگزاری فارس، محمدمهدی آخوندزاده معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه کشورمان با احمد اوزومجو مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی که در حاشیه سومین کنفرانس بازنگری کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی در لاهه دیدار و در خصوص موضوعات مهمی که در این اجلاس بررسی خواهند شد بحث و تبادل نظر کرد.

در این ملاقات که سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند نیز حضور داشت، معاون بین‌الملل وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به درخواست دولت سوریه از دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص اعزام یک تیم تحقیقاتی برای بررسی استفاده از سلاحهای شیمیایی توسط گروههای مخالف آن کشور، تاخیر در اعزام این تیم را صدور پیام منفی به جامعه بین‌المللی خواند و تاکید کرد: انجام این تحقیق در تاریخ 16 ساله سازمان منع سلاحهای شیمیایی آزمایشی برای این سازمان در مواجهه با کاربرد سلاحهای شیمیایی بوده و افزود که اعزام این تیم بایستی در اسرع وقت صورت گیرد تا مرتکبین به این جنایت ضد بشری که با تمامی هنجارهای حقوقی و بین‌المللی مغایرت دارد، شناسایی و کشورهایی که به آنها در این مسیر کمک کرده‌اند نیز مشخص شده و مجازات شوند.

وی همچنین به عدم همکاری رژیم صهیونیستی برای برگزاری کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتار جمعی که قرار بود در سال 2012 برگزار شود و به دلیل کارشکنی آن رژیم برگزار نشد اشاره و آن را یکی از ناکامی‌های جامعه بین‌المللی در زمینه خلع سلاح منطقه‌ای و بین‌المللی دانست. 

وی در ادامه بر موضوع عدم پایبندی کشورهای بزرگ دارنده سلاحهای شیمیایی از جمله آمریکا به تاریخ ضرب الاجل نهایی انهدام کامل این سلاحها که 29 آوریل 2012 بود اشاره و درخواست کرد که نگرانی جامع بین‌المللی از عدم پایبندی این کشورها به انهدام کامل سلاحهای شیمیایی خود که خطری بالقوه برای صلح و امنیت بین‌المللی می‌باشد، بایستی به نحو مطلوبی در سند نهایی کنفرانس سوم منعکس شود.

وی موضوع همکاریهای بین‌المللی در خصوص تبادل مواد شیمیایی و تجهیزات فنی و رفع هرگونه موانع حقوقی و اجرایی در این زمینه بین کشورهای عضو کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی را که مورد تأکید کنوانسیون می‌باشد از موضوعاتی دانست که بایستی در جریان برگزاری کنفرانس سوم به آن پرداخته شود.

آخوندزاده همچنین از همکاریهای صمیمانه مدیرکل و دبیرخانه سازمان منع سلاحهای شیمیایی در خصوص نصب بنای یادبود قربانیان این سلاحها در محوطه سازمان، تصویب تشکیل شبکه حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی و تصویب ارسال پیام سالیانه همدردی مدیرکل برای قربانیان سلاحهای شیمیایی قدردانی کرد.

اوزمجو نیز با اشاره به حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در سازمان منع سلاحهای شیمیایی و همکاری نزدیک دبیرخانه سازمان و کشورمان، اظهار داشت که سازمان منع سلاحهای شیمیایی براساس درخواست دبیرکل سازمان ملل منابع و ظرفیت خود را برای انجام تحقیقات در اختیار این سازمان قرار می

‌دهد و مذاکرات در این خصوص همچنان در جریان است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها