کد خبر: ۱۱۸۴۰۷
زمان انتشار: ۱۵:۳۸     ۱۶ اسفند ۱۳۹۱
مدتی پیش، وقتی که تعدادی از نمایندگان مجلس به بازدید زندان اوین رفته بودند، فائزه هاشمی رفسنجانی به آنها گفته بود:« اینجا بهایی داریم، زندانی فتنه، امنیتی و سیاسی داریم و من وکیل همه آنها هستم». ظاهرا خانم فائزه هاشمی، از گفتن حرف هایی که حتی برادر بزرگترش محسن هاشمی هم آنها را «تند» می داند، ابایی ندارد.

به گزارش 598 به نقل از خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ 25 خرداد 88 بود که در خیابان آزادی به سید محمد خاتمی هم رحم نکرد و گفت:« ما هرچه میکشیم از خاتمی است که در سال 84 نتوانست یک انتخاباتی برگزار کند که پدر من برنده آن باشد!». شاید منظورشان این بود که انتخاباتی انتخابات است که آقای هاشمی(پدر) برنده آن باشد و حالا دوباره هرچه ماه های منتهی به خرداد ۹۲ کمتر می شود، گزینه های احتمالی طرح انتخاباتی آقای هاشمی معروف به «نجات یا وحدت ملی» بیش از گذشته خبرساز می شوند.

آیت ا... هاشمی که با به یدک کشیدن کلیدواژه «انتخابات آزاد» به خرداد 92 می اندیشد، طبق آنچه در یک روزنامه اصلاح طلب منتشر شده است، با علی اکبر ناطق نوری دیدار کرده است و این عضو ارشد جامعه روحانیت به او گفته است: «من با نیروهای انقلاب، بازاری‌ها و روحانیت در تماس هستم. این نیروها از برخوردهایی كه با شما صورت می گیرد ابراز نگرانی می كنند. شما شفاف بیایید در صحنه و ما هم پشت شما هستیم.»

اگرچه دوره‌های قبلی انتخابات نشان داده است که هرجا هاشمی شفاف به میدان آمده با شکست خود او یا طیف مورد حمایتش، مواجه شده است (انتخابات مجلس ششم که هاشمی نفر سی ام-آخر- شد و انصراف داد و انتخابات های84 و88)، اما ایشان این بار اصرار دارد که تاثیرگذار وارد میدان شود، چنانکه خطاب به ناطق نوری گفته است:« بدون واهمه در صحنه یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حضور خواهم یافت و بر این انتخابات تأثیر خواهم داشت».

روزنامه اصلاح طلبی که گزارش دیدار هاشمی و ناطق نوری را منتشر کرده است، مدعی شده که جلسات «دولت وحدت ملی» از سوی آقایان هاشمی، خاتمی و ناطق نوری برگزار می شود و قرار است یک نفر از جمع مثلث وحدت ملی به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم معرفی شود. در این میان در مورد احتمال معرفی کاندیدایی دیگر از سوی مثلث وحدت ملی مانند حسن روحانی، عارف، نجفی، جهانگیری، زنگنه، مهرعلیزاده و... نیز گمانه‌زنی هایی صورت گرفته است، اما به نظر می‌رسد هیچ کدام از آن ها قادر به ایجاد ائتلاف با همه اضلاع این مثلث نباشند.

ناظران معتقدند بازگشت مهدی هاشمی، و همچنین اجرای حکم شش ماه زندان فائزه هاشمی و در مجموع حضور دو فرزند آیت الله هاشمی، به دلایل امنیتی، سیاسی و اقتصادی در زندان اوین، بر وضعیت آقای هاشمی رفسنجانی تأثیر گذاشته است. این روزها ایام مظلوم‌نمایی خانواده هاشمی است اما حضور در میدان سیاست شاید مهم تر است؛ چرا که یاسر هاشمی عضو کم‌حاشیه این خانواده، در حمایت از کاندیداتوری حسن روحانی چنین گفته است:« بايد گفت نامزدي دکتر حسن روحاني در انتخابات رياست‌جمهوري يازدهم قطعي است. اکنون اعتدال يک خواست عمومي شده است و کارنامه 34‌ساله روحاني نشان مي‌دهد ايشان همواره عملکرد معتدلي از خود نشان داده و با همه گروه‌هاي سياسي هم رابطه حسنه‌اي داشته است.» این اظهارنظرها در حالی است که بی‌شک سید محمد خاتمی گزینه اصلی آیت الله هاشمی برای شرکت در انتخابات است، اما در صورت عدم حضور وی، عارف، نجفی و حسن روحانی که این روزها قاطع‌تر از بقیه به میدان آمده‌اند، می‌توانند به پیاده شدن سیاست‌هایی که آیت ا... به آنها به عنوان یک مدل حکومتی می اندیشد، کمک کنند.

ذکر این نکته ضروری است که اصلاح طلبان و مرد خاکستری آنها «موسوی خویینی ها» به خوبی دریافته اند که «تحریم انتخابات» منفعتی برای اصلاحات ندارد و آنها که زمانی می گفتند:«اگر ما نیاییم، رقابتی نیست پس مشارکت کم می شود» به این نتیجه رسیده‌اند که اگر شده با یک کاندیدای حداقلی هم به میدان بیایند این کار را خواهند کرد، چرا که اکنون تجربه انتخابات مجلس نهم را با خود به همراه دارند. چهره هایی نظیر سعید حجاریان اگرچه از افول روحیه اصلاح طلبی حتی در سران اصلاحات سخن گفته اند، اما افرادی چون مجید انصاری و چهره های کارگزارانی مانند غلامحسین کرباسچی (شهردار اسبق تهران) تمایل زیادی برای رسیدن به نهاد ریاست جمهوری از طریق به قدرت رسیدن اصلاح طلبان دارند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها