به گزارش 598 به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری ایسنا، علی لاریجانی که در همایش سراسری پلیس راهور ناجا سخن میگفت، خاطر نشان کرد: اگر در حوزهی راهنمایی و رانندگی توجه به قانون وجود نداشته باشد مشکلات کشور افزایش مییابد و نظم عمومی دچار خلل میشود.
وی افزود: اگر بخواهیم ارزیابی کلی از دستگاههای مختلف کشور انجام دهیم میتوان گفت نیروی انتظامی یک دستگاه موفق در کشور بوده است و فرآیند کاری آن یک رشد پیوسته و رو به جلویی داشته است و قطعا کسانی که فعالیت اجرایی داشتهاند میدانند که ادارهی دستگاهی مثل نیروی انتظامی هیچ گاه کار آسانی نبوده است.
لاریجانی خاطر نشان کرد: در بحث راهنمایی و رانندگی نیز حسن رفتار و بهبود شرایط راهنمایی و رانندگی و کاهش محسوس مخاطرات در این حوزه نشان دهندهی عملکرد مثبت این نیرو بوده است.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: اگر یک قانون در کشور تبدیل به یک گفتمان رایج نشود، اجرای آن بسیار سخت خواهد بود. لذا باید از همه ظرفیتها برای تحقق قانون و نهادینه کردن آن در فرهنگ عمومی جامعه استفاده شود و حرکتی که در این حوزه انجام شده است تاکنون حرکتی درست، دقیق و رو به جلو بوده است و کاهش آمار کشتهها و تعداد تصادفات نیز موید همین موضوع است.
وی با اشاره به قانون جدید راهنمایی و رانندگی که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، گفت: نتیجه اجرای این قانون نشان میدهد که در مجموع قانون خوب و مناسبی تدوین شده است اما با این حال اگر در مسیر کار، این قانون نیازی به اصلاحاتی داشته باشد مجلس این آمادگی را دارد که پیشنهادات متعدد را بررسی نماید و خوشبختانه نگاه مثبتی نسبت به نیروی انتظامی در مجلس وجود دارد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر رعایت انضباط در کلیه شئونات زندگی گفت: انضباط یک عامل توفیق در زندگی است و ما شاهد آن هستیم که انسانهای بزرگ و شخصیتهای موثر دنیا همواره حیاتی توام با انضباط داشتند و همین انضباط در زندگی شهید مطهری باعث تالیفات متعددی در زمان کوتاهی شده است و جامعه نیز با توجه به هویت و روح جمعی نیازمند انضباط و نظم در شئونات مختلف خود است و اگر فرهنگ عامه انضباط پیدا کند مسیر برای توسعه هموار میشود.
وی ادامه داد: خدمتی که نیروی انتظامی و پلیس راهور در ایجاد انضباط در جامعه انجام میدهد از نظر اقتصادی فرهنگی و رفتاری دارای اهمیت بسیار بالایی است و خود پلیس نیز باید به این نکته مهم توجه کند و بداند که خدمت بزرگی بر دوش دارد و جامعه را برای توسعه آماده میکند.
رئیس قوه مقننه با اشاره به کلامی از امام حسین (ع) در مورد سعادت بشر گفت: اولین موضوعی که در این کلام آمده است، عقل است. چرا که عقل چراغ راهنمای فرد و گوهر وجودی انسان است و توجه به نظر مشورتی و متکی بودن به عقل جمعی یکی از مصادیق عقلانی است. موضوع دوم توجه به دین است، یعنی انسان در سایه دین میتواند به عقلانیت دست یابد و ادب به عنوان عامل تسهیلکنندهی روابط و یکی از نکات مهم برای پلیس، حیا و سپس خوشخلقی از عوامل دیگری هستند که برای سعادت انسان موثر و مهم است و پلیس نیز باید به آنها توجه کند.
وی درپایان تصریح کرد: ناهنجاری، مشکل و مساله همواره در جامعه وجود دارد، اما افراد باید در چنین شرایطی نیز همواره حسن خلق خویش را حفظ کنند تا نظم عمومی جامعه رعایت شود.