به گزارش 598، غلامرضا کاتب در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس«توانا» در خصوص میزان بودجه در نظر گرفته شده برای اقتصاد مقاومتی در بودحه سال 92 اظهار داشت: کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی یکی از مباحث اقتصاد مقاومتی است که این مهم در بودجه سال 92 لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه در این بودجه حدود 13 درصد کاهش درآمد نفت در نظر گرفته شده گفت: یعنی از 60 درصد مصرف هزینههای وابسته به نفت به رقمی حدود 43 درصد کاهش پیدا کرده که این درصد کمک بسیار مناسبی در بحث اقتصاد مقاومتی است.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به برخی موارد خلاف اقتصاد مقاومتی که در بودجه لحاظ شده است، عنوان کرد: در بخش تولدگرایی و سرمایههای عمرانی در سال 91 با بودجه 39 میلیارد ریال اکنون در سال 92 این رقم به 37 میلیارد ریال کاهش یافته که این مقدار خلاف اقتصاد مقاوتی است.
کاتب اضافه کرد: در بحث تسویه طراز عملیاتی نیز با 10 درصد رشد منفی در بودجه مواجه هستیم که این مورد نیز در جهت خلاف اقتصاد مقاومتی است.
وی اظهار داشت: در واقع افزایش سقف بودجه به 28.5 تا 29 درصد بسیار زیاد است و باید منتظر بود تا ببینیم چگونه میتوان افزایش هزینههای جاری که حدود 27 درصد است، را کاهش داد.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درخصوص قیمت نفت و نرخ ارز در بودجه سال 92، گفت: در بودجه سال آینده قیمت نفت 95 دلار تعیین شده اما قیمت دلار براساس قیمت شناور مدیریت شده، توسط بانک مرکزی مدیریت میشود و براساس محاسبه اعداد و ارقام، رقمی حدود 2100 تا 2130 تومان پیشبینی شده است.
کاتب با اشاره به نقاط قوت و مثبت بودجه سال آینده، عنوان کرد: افزایش منابع صندوق توسعه ملی و افزایش 16 درصد درآمدهای مالیاتی و کاهش وابستگی به نفت را میتوان از نقاط قوت بودجه سال 92 برشمرد.