به گزارش 598 به نقل از خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به چابهار، محمود احمدینژاد صبح امروز در اولین همایش ملی توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت برگزاری این همایش گفت: امنیت و آبادانی جزو آرزوهای همه ملتها و اقوام است و همه به دنبال امنیت، آبادانی و پیشرفت هستند.
وی با بیان اینکه این دو مقوله یعنی امنیت و آبادانی، همبستگی بسیار بالایی با یکدیگر دارند"، افزود: امنیت، آبادانی میآورد و آبادانی مبتنی بر عدالت نیز امنیت را به همراه میآورد و در واقع باید گفت این دو مکمل یکدیگر هستند. امنیت و آبادانی باید مبتنی بر طبیعت و منابع بومی آن منطقه باشد، چراکه امنیتِ مبتنی بر مبادلات بینالمللی، با تغییر این مبادلات ممکن است مخدوش شود.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه "امنیت باید متکی بر منابع اقتدار بومی، ملی و سرزمینی باشد و چنین امنیتی قابل مخدوش شدن نیست"، اظهار کرد: در واقع امنیت باید مبتنی بر اندیشه، تدبیر و ظرفیتهای ملی و طبیعی ایران زمین باشد. شرایط طبیعی هم زمان، فرصت و هم تهدید هستند و این به نوع نگاه ما و برنامهریزی ما برمیگردد. اگر شرایط طبیعی را در اختیار بگیرید، یک فرصت است ولی اگر به آن توجه نکنید تبدیل به تهدید میشود.
احمدینژاد با اشاره به اهمیت سواحل مکران (سواحل جنوب شرقی کشور از منطقه جاسک تا نقطه صفر مرزی) گفت: اگر ما در سواحل گسترده مکران حضوری با برنامهریزی داشته باشیم این تبدیل به فرصت میشود و ظرفیت و فرصت اقتدار ملی ما را گسترش میدهد و امروز میبینیم که نیروی دریایی در این منطقه حضور پیدا کرده و به خوبی خود را با شرایط تطبیق داده است.
وی با اشاره به اهمیت ثروتهای طبیعی در یک کشور گفت: اگر ما بر ثروتهای طبیعی نیز مسلط شویم این ثروتهای طبیعی تبدیل به یک فرصت برای ما میشود ولی اگر از آنها بهره نبریم تبدیل به تهدید میشود. آبادانی نیز باید مبتنی بر منابع بومی باشد. ایران به لحاظ برخورداری از ظرفیتهای گوناگون، یک کشور استثنایی است.
احمدینژاد با اشاره به تاریخ و تمدن چندین هزار ساله ایران گفت: ایران کشوری است که بیش از هفت هزار سال تمدن انسانی دارد و ملت ایران همیشه ملتی موحد و کمالجو و به دنبال حق بوده و بهترینها را خواسته است. در طول تاریخ ایران نداریم که اگر کلمه حقی به ملت ایران عرضه شده باشد و ملت ایران از آن اطلاع یافته باشد و آن را نپذیرفته باشد. در واقع هیچجا تعصبی در ملت ایران وجود نداشته است. در واقع ما شاهد مسائلی چون طایفهگرایی، تعصبات قومی و ملیگرایی البته به معنای تعصبی آن در این سرزمین مشاهده نکردهایم.
رییسجمهور افزود: ملت ایران همیشه به دنبال صلح و امنیت برای تمامی ملتها بوده است. وقتی که اسم اقوام گوناگون را میبریم، کسانی که با تاریخ آشنا هستند با نام بردن از این اقوام ویژگیهایی در ذهنشان متبلور میشود. مثلا وقتی اسم برخی از اقوام را میبریم مفاهیمی چون توسعهطلبی، جنگ طلبی و یا موذیگری در ذهن تداعی میشود ولی وقتی اسم ملت ایران میآید، تعالی انسانی، کمال انسانی، فرهنگ و اندیشه و هنر در ذهن تداعی میشود.
وی با تاکید بر اینکه "ایران به لحاظ جغرافیایی نیز ویژه است"، گفت: ایران یک کشور چهار فصل است که دارای چهار میلیون هکتار جنگل است و نزدیک به 50 میلیون هکتار زمین قابل کشت در آن وجود دارد و تمام ایران زرخیز و در واقع یک ثروت است.
احمدینژاد همچنین به اهمیت نیروی انسانی اشاره کرد و افزود: نیروی انسانی ایران به لحاظ استعداد قطعا از متوسط دنیا بالاتر است و در واقع میتوان گفت سرآمد است. ما دارای نیروی انسانی پاک، مومن، دلسوز و با نگاه انسانی و علاقهمند به خدمت هستیم و این ظرفیت عظیم ملت ایران است. ما میتوانیم آبادترین و پیشرفتهترین کشور دنیا باشیم و لازمه آن یک نگاه راهبردی، برنامه راهبردی و همبستگی، کار و تلاش است.
به گزارش ایسنا، رییسجمهور در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه "اکنون ما در عرصه اقتصاد مشکلاتی داریم"، تصریح کرد: البته منظور من مشکلات تحمیلی و موضعی اکنون نیست، بلکه مشکلاتی از جمله اینکه در فروش نفت ما فشارهایی وارد میکنند. چنین مشکلاتی در حرکت تاریخی یک ملت مساله مهم و تاثیرگذار نیست و در واقع به مانند دستاندازی در مسیر حرکت یک خودرو است که میخواهد هزاران کیلومتر را طی کند.
وی اضافه کرد: منظور من از مشکلات، اینها نیست. از 150 سال قبل تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تقریبا مردم از صحنه سیاسی و اقتصادی کشور کنار گذاشته شده بودند و در واقع مهمترین سرمایه کشور از صحنه فکر، تدبیر و عمل کنار گذاشته شده بود و آثار آن نیز به مرور مشخص شد. عدم تعادلهایی در عرصه اقتصاد کشور ایجاد شد، از جمله ما در جایی شاهد انباشت فقر و عقب ماندگی بودیم و در برخی جاها انباشت ثروت ما باید این روند را اصلاح کنیم.
احمدینژاد با بیان اینکه "به نظر من ما سه اشکال اساسی داریم که اشکال اول، به جریان ثروت در کشور برمیگردد"، گفت: چندین دهه است که چرخش ثروت در کشور ما به گونهای است که ثروت از مناطق محرومتر به مناطق برخوردارتر منتقل میشود و از افراد محرومتر به افراد برخوردارتر میرسد و این سیر دائم ادامه دارد.
وی با بیان اینکه "اشکال دوم این است که حرکت ثروت و سرمایه و حتی نیروی انسانی به سمت مراکز کشور است"، ادامه داد: اشکال سوم نیز این است که حرکت از کار زاینده و سازنده مبتنی بر طبیعت، زمین و امکانات طبیعی به سمت کارهای کاذب است. مثلا در شهری که هشت میلیون نفر زندگی میکنند، همه نمیتوانند از طبیعت استفاده کنند و بعضا کارهای کاذبی ایجاد میشود و مشکلات دیگری در پی خواهد داشت. مثلا مشاهده میکنید که یک متر ساختمان که باید یک میلیون تومان باشد قیمت آن چندین برابر میشود.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه "باید همه این جریانها را معکوس کنیم و این کار شدنی است"، تصریح کرد: اگر این جریانات را معکوس کنیم، منطقهای مانند سیستان و بلوچستان با آن سابقه تاریخی و روحیه ضد استعماری و عشق به ایران میتواند خوراک کلی ایران را فراهم کند. این استان دارای زمینهای حاصلخیزی است و گرچه بارش در آن کم است، ولی آب در آن کم نیست. آب هست و ما باید شیوههای آبیاری و نگهداری را اصلاح کنیم. ما باید برنامهریزی منطقهای را در چارچوب برنامههای ملی گسترش دهیم.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه این همایش اقدام خوبی در زمینه این برنامهریزی است، خطاب به دستاندرکاران برگزاری این همایش و همچنین استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مناسب است شما یک کمیته دائمی تشکیل دهید و دولت نیز پشتیبان شماست. ما باید تک تک استعدادهای استان را فعال کنیم.
احمدینژاد با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری در سیستان و بلوچستان از جمله در زمینه گردشگری و کشاورزی گفت: سواحل این منطقه جزو زیباترین سواحل است و در نتیجه گردشگری میتواند در پیشرفت و آبادانی این استان بسیار موثر باشد.
وی با بیان اینکه در بودجه سال 92 علاوه بر بودجه عمومی استان دو ردیف دیگر برای استان پیشبینی کردهایم اظهار کرد: ردیفی برای سواحل این استان و ردیفی دیگر برای کل استان و در واقع در گام اول 350 میلیارد تومان برای این دو ردیف پیشبینی کردهایم.
احمدینژاد با اشاره به فعالیتهای عمرانی در حال انجام در این منطقه از جمله توسعه بندر، توسعه راه آهن و ایجاد سد گفت: امیدوارم با همت مردم استان و عرق ملی و عشق و ایمانی که در مردم این استان وجود دارد و همچنین پشتیبانی دولت شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این استان باشیم.
رییسجمهور با بیان اینکه "هیچجا مثل سیستان و بلوچستان نمیشود و باید برای آبادانی هرچه بیشتر این استان آستینهای همت را بالا بزنیم"، خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تمام نگاهها معطوف به ساختن کشور شد. قانون اساسی نیز آمده است که نیروهای مسلح در شرایط صلح به کمک مردم برای آبادانی بیایند و اکنون ما میبینیم که نیروی دریایی در سیستان و بلوچستان مستقر شده است و دارای عزم جدی با کمک مردم این منطقه برای ساختن و آبادانی این منطقه است و برای امنیت و آبادانی این منطقه کمک میکند.
به گزارش ایسنا، پیش از صحبتهای رییسجمهور، امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده دریایی نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین استاندار سیستان و بلوچستان سخنرانی کردند و دو تن از شرکتکنندگان در این همایش به ارائه مقالات خود پرداختند.
احمدینژاد پس از سخنرانی در اولین همایش ملی توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران، چابهار را به مقصد طبس ترک کرد.