به گزارش 598، اسماعیل جلیلی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص بیان شبهاتی در مورد تقارن پرداخت عیدانه با احتمال اجرای فاز دوم هدفمندی، اظهار کرد: پرداخت عیدانه کمکی برای کاهش فشار اقتصادی به مردم است و ربطی به هدفمندی ندارد.
جلیلی همچنین در خصوص شیوه پرداخت عیدانه به مردم، گفت: روش پرداخت در دست دولت است یعنی اینکه دولت به صورت نقدی و یا در قالب سبد کالا این میزان را به مردم اختصاص میدهد. در مورد شیوه نقدی، دولت پول را در قالب کارتهای اعتباری و یا به حسابهایشان واریز میکند و در خصوص سبد کالا نیز دولت، کارت اعتباری به مردم میدهد تا مردم از طریق آن مایحتاجشان را تامین کنند.
وی با بیان اینکه تمهیدات اندیشیده شده برای جلوگیری از کاهش نقدینگی بعد از واریز عیدانه به مردم، گفت: در صورتی که منشاء پرداخت نقدینگی از محل برداشت ارزی از صندوق توسعه ملی باشد با وجود افزایش نقدینگی در سطح کشور ممکن است که قیمت ارز نیز کاهش پیدا کند بدان معنا که اگر از محل تبدیل ارز به ریال، نقدینگی به جامعه تزریق شود، ارز به بازار و مرکز مبادلاتی تزریق میشود که این رویکرد قیمت ارز را کاهش میدهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: از طرف دیگر با تزریق نقدینگی در قالب عیدانه، تقاضای مصرفکننده بالا میرود و به تبع آن جنب و جوشی در بازار برای دریافت خدمات ایجاد میشود البته حجم این میزان نقدینگی یک دفعه است و آنقدر نیست که نقدینگی زیادی را در جامعه به وجود آورد.
جلیلی با بیان اینکه در صورت برداشت عیدانه از محل صندوق توسعه ملی، مجلس باید این موضوع را تصویب کند، گفت: البته با توجه به توافق مجلس و دولت بر روی رقم پرداخت شده به مردم، دولت هماکنون نیز میتواند این امر را اجرایی کند و مشکلی در پرداخت نیست تنها باید کسری ایجاد شده را تامین کند که برای این کار میتواند به مجلس پیشنهاد کند که از صندوق توسعه ملی و یا مابهالتفاوت قیمت ارز پرداختهای عیدانه را انجام دهد که تصمیمگیری با دولت است.
وی در پایان گفت که دولت میتواند در قالب برنامه بودجه، لایحهای برای اصلاح بندی از بودجه به مجلس بدهد که تمامی اینها ظرف چند روز آینده باید انجام شود و باز هم مشکلی در این رابطه وجود ندارد.