کد خبر: ۱۱۳۳۸۵
زمان انتشار: ۱۹:۳۲     ۲۴ بهمن ۱۳۹۱
لاریجانی:
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مردم غزه در جنگ ۸ روزه با همین کمک‌های تسلیحاتی ایران بر دهان اسرائیل کوبیدند، گفت:جمهوری اسلامی ایران از حماس و حزب‌الله و مردم مظلوم و مسلمان فلسطین حمایت می‌کند و این حمایت را پنهان نمی‌کند.

به گزارش 598 به نقل از گروه دریافت خبر ایسنا، علی لاریجانی عصر امروز(سه‌شنبه ۲۴ بهمن) در دانشگاه قائداعظم اسلام‌آباد با بیان اینکه سفر هیات پارلمانی ایرانی به پاکستان به خاطر اجلاس مجمع مجالس کشورهای عضو اکو بوده است، گفت: هدف از برگزاری این اجلاس پیوند بین کشورهای عضو اکو و توسعه ظرفیت‌های این کشورها بوده است.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روابط میان ایران و پاکستان ورای دوستی‌های متعارف است، افزود: سابقه روابط این دو کشور از یک ریشه و سابقه طولانی برخوردار است، از این‌رو برای مردم پاکستان ارزش بسیاری قائل هستیم و امیدواریم اینگونه اجلاس‌ها به مودت و دوستی دو کشور کمک کند.

وی با بیان اینکه اسلام بعد از طلوع خود در جهان بزرگترین تمدن را به وجود آورد، تصریح کرد: از حدود قرن ششم میلادی دو امپراطوری ساسانی و روم وجود داشتند، اما بعد از ظهور اسلام این دو امپراطوری تضعیف و کمرنگ شدند.

لاریجانی ادامه داد: از طرف دیگر همزمان با ایجاد تمدن اسلامی شاهد افول تمدن در غرب بودیم، به طوری که در قرن هشتم و نهم میلادی در سرزمین‌های غربی کمتر از انگشتان دست دانشمندان علمی وجود داشت، از طرف دیگر این وضعیت تا قرن ۱۵ میلادی با یک فراز و فرودی در اروپا دنبال می‌شد، البته این دوره در اروپا دوره شکوفایی تمدن اسلامی با حضور و حیات دانشمندانی مانند ابن‌سینا بود، از این‌رو اگر در این فاصله زمانی وضعیت غرب را بررسی کنیم، بیشتر آثار مطالعاتی آنها برای متفکران اسلامی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه به طور حتم عامل ترقی تمدن اسلامی توجه به علم و دانش بوده است، تصریح کرد: به طور حتم یکی از علل افول تمدن غرب تسلط کلیسا بر تفکرات علمی بوده است.

وی با بیان اینکه علم و عقل یکی از شاخصه‌های مهم تفکر اسلامی بوده است، افزود: در اهمیت این موضوع همین بس که حدود ۷۵۰ بار کلمات عقل، علم و برهان در قرآن کریم تکرار شده است، از طرف دیگر پیامبر(ص) می‌فرمود کسانی که پیرو من هستند باید به دنبال علم‌اندوزی باشند، البته وضعیت تمدن اسلامی ثابت نبود و فراز و فرودهای بسیاری داشت، ولی هر زمانی که عقل و خرد حاکم بود، رشد و تعالی در تمدن اسلامی وجود داشت.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس نهم با اعلام اینکه یکی دیگر از عوامل رشد تفکر اسلامی کنار گذاشتن امتیازات قبیله‌ای و نژادی بوده است، بیان کرد: براساس منطق اسلامی حقوق هر انسان از هر قبیله‌ای برابر بوده است، از این‌رو اسلام با این گونه تفکرات دایره نفوذ خود را در همه انسان‌ها و سرزمین‌ها گسترش داد، البته باید گفت که در زمان امویان حکومت تمرکز خود را بر اعراب گذاشت، از این‌رو شاهدیم که در این دوران در علوم اسلامی رشد زیادی نداشتیم.

لاریجانی با تاکید بر اینکه اسلام تمدن خود را بر شریعت، معنویت و اخلاق قرار داده است، تصریح کرد: از این‌رو کسانی که در تمدن اسلامی زیست می‌کردند، نوعی اخوت و برادری داشتند.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل توسعه تمدن اسلامی ساختار و حکومت‌های آن دوران بوده است، گفت: به طور حتم حکومت‌هایی که توجه به مسائل علمی داشتند، عامل توسعه این حوزه شدند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دنیای امروز در صحنه بین‌الملل تغییرات بسیاری داشته است، افزود: به طور مثال هم‌اکنون شرایط کشورهای قدرتمند مانند آمریکا سست و متزلزل شده است که این موضوع دلایل زیادی مانند بروز جنگ‌های بسیاری مثل جنگ عراق، افغانستان و لبنان است که این موضوعات تنفر بسیاری را در ملل مسلمان ایجاد کرد.

رئیس مجلس نهم ادامه داد: امام خمینی (ره) حدود ۳۴ سال پیش که انقلاب را آغاز و دیکتاتوری شاه را کنار زد گفت که آمریکا شیطان بزرگ است، هدف از این سخنان به طور حتم توجه ملل مسلمان به دشمن بزرگ یعنی آمریکا بوده است، از این‌رو هم‌اکنون بعد از ۳۴ سال شاهد انقلاب‌های منطقه در مصر و تونس و لیبی هستیم که به طور حتم این یک بیداری اسلامی بوده است که دانشمندان ما از گذشته آرزوی تحقق این موضوع را داشته‌اند.

وی با بیان اینکه بزرگانی همچون مرحوم اقبال لاهوری، مرحوم عبدو و مرحوم سید جمال اسدآبادی در زمان حیات خود تنها به دنبال تحقق تمدن اسلامی بودند، تصریح کرد: به طور حتم ما هم‌اکنون در آستانه چنین تحولاتی هستیم که از یک طرف بیداری در مسلمانان ایجاد شده و از طرف دیگر شگرد غرب به نهایت رسیده است، از این‌رو اینجا زمانی است که مسلمانان باید به سمت تمدن اسلامی گام بردارند.

رییس‌مجلس، با بیان اینکه عامل تحقق تمدن اسلامی تقوا، برادری و کنار زدن قومیت بوده است، افزود:‌ با توجه به وجود فرق مسلمان در منطقه باید تلاش کرد که روح برادری میان مسلمانان تقویت شود، لذا اگر این روحیه برقرار شود اولین گام تمدن اسلامی شکل می‌گیرد.

لاریجانی با تاکید بر اینکه برخی از رفتارها موجب تفرقه میان مسلمانان شده است، گفت: متاسفانه گاهی اوقات این تفرقه‌ها موجب کشتار مذهبی در میان مسلمانان می‌شود.

وی با تاکید بر توجه به کسب دانش و تکنولوژی‌های علمی یادآور شد: هم‌اکنون در دنیای اسلامی نیروی متخصص، تکنولوژی‌هیا پیشرفته و منابع انرژی به فراوانی یافت می‌شود که به طور حتم این عوامل باید به هم پیوند بخورند تا موجب جهش در دنیا اسلامی شود، از طرف دیگر امروز ایران و پاکستان دو کشور هسته‌ای هستند، البته ما در این موضوع جنس صلح‌آمیز آن را داریم و در سایه تکنولوژی‌ها هم به پیشرفت‌های خوبی مانند نانوتکنولوژی، آی‌تی، تکنولوژی موشکی و... رسیده‌ایم که علت اصلی آن تحریم‌های همه‌جانبه غرب علیه ملت ایران است.

لاریجانی در ادامه با تاکید بر اینکه دولت ایران از ارتباط میان دانشگاه قائداعظم اسلام‌آباد و دانشگاه‌های ایران استقبال می‌کند، افزود: ارتباط علمی میان دانشگاه‌های ایران و پاکستان مایه افتخار برای ما است.

وی با بیان اینکه اسلامی دینی برای هر زمان است، تصریح کرد: تنها باید متناسب با شرایط زمانی از فکر اسلامی استفاده کرد.

رئیس نهاد قانونگذاری با اشاره به اینکه اسلام از یک مثلث شامل قرآن و سنت، نیاز به پرسش و شرایط سیاسی و اجتماعی شکل گرفته است، بیان کرد: به طور حتم تمدن اسلامی در یک شرایط سکولار به وجود نمی‌آید چرا که دولت‌ها در تحقق این موضوع تاثیرگذار هستند.

نماینده مردم قم در مجلس نهم با تاکید بر اینکه دولت اسلامی زمینه‌ساز تفکر اسلامی است، گفت: اسلامی شدن دولت‌ها به هدف‌های اسلامی، قوانین اسلامی و ایجاد فضای برادری اسلامی نیاز دارد.

لاریجانی گفت: نمی‌توان گفت می‌خواهیم تمدن اسلامی ایجاد کنیم اما برخی دولت‌های اسلامی با شیاطینی چون آمریکا و اسرائیل دوستی و رفاقت کنند.

وی گفت: در جنگ ۳۳ روزه آمریکا و اسرائیل علیه مردم مسلمان لبنان برخی کشورهای اسلامی به جای قرار گرفتن در کنار مقاومت به اسرائیل اطلاعات می‌دادند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود:‌زمانی که در جنگ ۲۲ روزه به غزه حمله شد حسنی مبارک رئیس جمهوروقت مصر به جای کمک به مردم دردمند غزه دروازه رفح را به روی آنها بست.

نماینده مردم قم در مجلس نهم ادامه داد: اکنون نیز که دشمنان درباره وضعیت سوریه توطئه می‌کند و اسرائیل در اقدامی گستاخانه به این کشور حمله نظامی کرد، برخی کشورهای اسلامی حتی حاضر به محکومیت رژیم صهیونیستی نشدند.

وی بیان کرد: سوریه نیازمند اصلاحات غنی دموکراتیک است اما دموکراسی از طریق اسلحه و رفتارهای تروریستی به وجود نمی‌آید بلکه امری درونی متعلق به دولت‌هاست.

لاریجانی با بیان اینکه کسی باور نمی‌کند آمریکا دلسوز ملت‌های مسلمان منطقه باشد، اظهار داشت: کسی که مدعی دلسوزی برای ملتی است چرا باید برای خونریزی سلاح بفرستد و اگر نگران هستند چرا با دولت‌های غیر دموکراتیک سلطنتی در منطقه رفاقت دارند.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نهم افزود: مسخره‌تر از این مسئله آن است که کشورهایی برای دموکراسی در سوریه مرثیه‌سرایی می‌کنند که در کشورهای خودشان حتی به زنان اجازه رانندگی نمی‌دهند.

وی گفت: دموکراسی با گفت‌و گوهای سیاسی به دست می‌آید و امروز فرصت خوبی برای ایجاد تمدن بزرگ اسلامی است، در سایه همگرایی ملت‌های مسلمان وجود دارد اما باید واقع بین بود و در برابر موانع استقامت کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین به بهانه‌جویی غرب در خصوص فعالیت هسته‌ای در کشورمان گفت: کسی باور نمی‌کند که غربی‌ها نگران بمب اتمی باشند.

نماینده مردم قم در مجلس افزود: وزیر خارجه یک کشور اروپایی گفته بود ما با برنامه هسته‌ای ایران حتی اگر بمب اتمی داشته باشیم نگرانی نداریم بلکه مشکل ما حمایت ایران از فلسطین است.

لاریجانی خاطرنشان کرد: ما دقیقا از حماس و حزب‌الله و مردم مظلوم و مسلمان فلسطین حمایت می‌کنیم و این حمایت را پنهان نمی‌کنیم و مانند کشورهایی نیستیم که برای کشتار در سوریه اسلحه می‌فرستند و آن را کتمان می‌کنند.

وی گفت: اسرائیل غده سرطانی در منطقه است و ما به مردم فلسطین کمک می‌کنیم و حتی برای آنها کمک تسلیحاتی می‌فرستیم.

رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: اگر آنها از دست ما عصبانی هستند هم باشند اما مردم غزه در جنگ ۸ روزه با همین کمک‌های تسلیحاتی ایران بر دهان اسرائیل کوبید.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس نهم خاطرنشان کرد: مسلمانان باید برای پیشبرد اهداف بلند اسلامی اهل مجاهدت باشند و بدانند کارهای بزرگ به سادگی رخ نمی‌دهد و نیازمند استقامت است.

در این جلسه جمعی از مسئولان و اساتید دانشگاه‌ قائد اعظم اسلام‌آباد پاکستان به ایراد دیدگاه‌های خود درباره مهمترین مسائل جهان اسلام پرداختند و در پایان دکتری افتخاری این دانشگاه به رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان اهدا شد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها