کد خبر: ۱۱۳۳۲
زمان انتشار: ۱۴:۱۹     ۳۰ فروردين ۱۳۹۰
اخيرا جريان انحرافي در پي منحرف كردن سفرهاي زيارتي "عتبات عاليات " از هدف و فلسفه اصلي خود است تا كه از اين مجرا و با دادن رنگ و لعاب "سياحتي و گردشگري " به سفرهاي زيارتي عتبات، اين سفرهاي زيارتي و معنوي را از روح و فلسفه اصلي آن دور و تهي كند.

به گزارش فارس، توفيق زيارت عتبات عاليات و نائل شدن به فيض زيارت كربلاي معلي و حضرت ابا‌عبدالله‌الحسين (ع) آرزوي ديرينه‌اي است كه در دل و قلب هر شيعه و انسان آزاده‌اي وجود دارد و شيعيان محب حسين(ع) از ديرباز با هزاران مشقت و سختي، بار سفر زيارتي كربلا بسته‌اند و در اين مسير با جان و دل، خريدار آلام و دشواري‌هاي اين سفر پر‌ رمز و راز بوده‌اند.

اما در اين ميان حكايت ايرانيان به عنوان سينه چاك‌ترين محبان اهل بيت عصمت و طهارت به‌ويژه سالار شهيدان حكايتي متفاوت است؛ ايرانيان در تمام برهه‌هاي تاريخي هر‌آنچه داشته‌اند را فداي عشق و ارادت خود به خاندان عصمت و طهارت كرده‌اند كه تنها نمود كوچكي از اين عشق و ارادت ساخت زيارتگاه‌ها و بقعه‌هايي زيبا و مجلل براي امامان شيعه در كربلا و نجف و ... بوده است.

در سال‌هاي اخير با استقرار نظام و حاكميتي نسبتا با‌ثبات در عراق و تأمين امنيت حداقلي در اين كشور، امكان اعزام گسترده و رسمي زائران كشورمان به عتبات عاليات فراهم شده به‌گونه‌اي كه در حال حاضر روزانه حدود 4 هزار زائر ايراني از سوي سازمان حج و زيارت به صورت رسمي در قالب كاروان‌هاي زيارتي عتبات، عازم عراق مي‌شوند و امروز زيارت كربلاي معلي و ضريح 6‌گوشه اباعبدالله‌‌الحسين (ع) كه روزگاري آرزويي دست‌‌نيافتني براي شيعيان آن حضرت بود صورت عيني به خود گرفته است.

البته دستيابي به اين توفيق و فراهم شدن چنين زمينه‌اي چيزي نيست جز عنايت و نظر خاصه آن ذوات مقدس در حق شيعيانشان تا كه از اين مسير، شيعيان در شدائد و ابتلائات سخت آخرالزماني، تاب و توان مقاومت و مصون ماندن از اين آزمايشات را داشته باشند.

آنچه امروز از اين رهگذر در شهر و ديارمان به عينه شاهد آن هستيم، تأثيرات بسيار عميق و گسترده انجام سفرهاي زيارتي عتبات عاليات بر تقويت‌ "بنيه‌هاي ديني و اعتقادي " طبقات مختلف جامعه است كه اين امر لزوم توجه و تمركز هر‌چه بيشتر مسئولان و متوليان فرهنگي كشور براي بهره‌گيري كامل از اين فرصت طلايي را گوشزد مي‌كند.

* سفري 7 روزه براي زيارت " 7 امام " و لزوم مديريت زمان

اما نكته‌اي كه در اين ميان بايد به آن توجه داشت، طول مدت بسيار كوتاه سفرهاي زيارتي عتبات عاليات است كه كاروان‌هاي اعزامي از سوي سازمان حج و زيارت در قالب سفري 9 روزه يا 7 روزه توفيق زيارت 7 امام همام را در كربلاي معلي، نجف اشرف، سامرا و كاظمين مي‌يابند كه البته چنين طول سفري براي چنين سفر زيارتي، بسيار كوتاه و ناچيز است و زائران با توجه به زماني كه صرف رفت و برگشت مي‌شود در هر يك از اين شهرهاي آسماني، تنها لختي و فرصتي كوتاه براي زيارت و خلوت با امامان خود را مي‌يابند كه اين امر نيز لزوم نهايت بهره‌ بردن از عنصر زمان در اين سفر را گوشزد مي‌كند.

* لزوم كاستن از برنامه‌ها و حواشي زائد براي استفاده بيشتر از سفر عتبات

در حال حاضر برنامه‌ريزي و برگزاري سفرهاي زيارتي عتبات عاليات به‌صورت خاص به عهده سازمان حج و زيارت است و مسئولان اين سازمان مي‌توانند با هدايت و مديريت هر‌چه بهتر سفرهاي عتبات عاليات، زمينه استفاده بهتر و بيشتر زائران حسيني را فراهم آورند؛ شايد در شرايط فعلي بسياري از محدوديت‌ها و زير‌ساخت‌ها در عراق امكان طولاني‌تر كردن مدت اين سفرها را ندهد اما مي‌توان با كاستن از "برنامه‌هاي زائد " در طول اين سفر، امكان بهره‌مندي هر‌چه بيشتر زائران از اين سفر معنوي را فراهم آورد.

اما نكته قابل تأمل در اين ميان، طرح زمزمه‌هاي انحرافي از سوي برخي از نزديكان رئيس‌جمهور و تكرار اين مباحث از سوي برخي از مسئولان سازمان حج و زيارت است كه اين امر سؤالات و شائبه‌هايي را در اذهان عمومي ايجاد كرده است.

اخيرا جريان انحرافي در پي منحرف كردن سفرهاي زيارتي عتبات عاليات از هدف و فلسفه اصلي خود است تا كه از اين مجرا و با دادن "رنگ و لعاب سياحتي و گردشگري " به سفرهاي زيارتي عتبات عاليات ـ كه در شكل و قالب صحيح خود بيشترين تأثيرات معنوي را به همراه دارد ـ انجام سفرهاي زيارتي عتبات عاليات را از روح و فلسفه اصلي آن دور و تهي كند.

* خيز جرياني مشكوك براي به انحراف كشاندن سفر‌هاي زيارتي عتبات

طرح مسئله بازديد از "اماكن تاريخي عراق " آن‌هم در قالب كاروان‌هاي زيارتي عتبات عاليات، همان نقطه و خط انحرافي جديدي است كه اخيرا از سوي جريان مشكوكي كه در دولت نفوذ كرده دنبال مي‌شود البته اين جريان در گذشته نيز خيز نافرجامي را در راستاي تسخير سازمان حج و زيارت در راستاي اهداف شوم خود برداشت و با اين خيز، قصد داشت با آوردن سازمان حج و زيارت به زير‌ چتر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، سازمان حج و زيارت را از "ماهيت زيارتي و معنوي " آن تهي و "ماهيتي سياحتي و گردشگري " به آن دهد كه البته اين جريان انحرافي در آن مقطع زماني با درايت و برخورد قاطع مقام معظم رهبري در برآوردن خواسته نامشروع خود ناكام ماند.

اما اخيرا همين جريان انحرافي، حركت خزنده تازه‌اي را براي به انحراف كشاندن سفرهاي زيارتي عتبات عاليات آغاز كرده تا رنگ و بوي سفر معنوي زيارت كربلاي معلي را با حواشي مانند بازديد از "ايوان مدائن " و يا فلان بناي تاريخي در عراق بيالايد.

* معركه‌گرداني چهره‌هاي جنجالي دولت

اين مسئله با طرح زمزمه‌ها و القائاتي از سوي برخي "چهره‌هاي جنجالي دولت " و با تكرار آن از زبان برخي از مسئولان سازمان حج و زيارت صورت عيني‌تر و جدي‌تري به خود گرفته است.

* عدم مخالفت سازمان حج با گنجاندن بازديد از اماكن تاريخي عراق در برنامه زيارت عتبات

مهدي شهسواري، مديركل بين‌الملل و راهبري امور زيارتي سازمان حج اخيرا در مصاحبه‌اي عدم مخالفت سازمان حج و زيارت را با گنجانده شدن برنامه بازديد از اماكن تاريخي عراق در برنامه‌هاي زيارتي كاروان‌هاي عتبات عاليات اعلام كرده و گفته «تنها 2 عامل عدم وجود امنيت و فشردگي سفر زيارتي عتبات عاليات مانع از عملي شدن اين تصميم بوده و در صورت رفع اين موانع، بازديد از اماكن تاريخي عراق در برنامه رسمي سفرهاي زيارتي عتبات عاليات گنجانده مي‌شود.»

عملي شدن چنين طرح انحرافي به آن معنا خواهد بود كه زائران عتبات عاليات از اين پس در كنار زيارت بارگاه ملكوتي حضرت ابا‌عبدالله‌الحسين(ع) در كربلاي معلي و زيارت حرم مطهر حضرت اميرالمومنين‌(ع) به توفيق بازديد از اماكني مانند ايوان مدائن و فلان كاخ ساساني عراق نيز نائل خواهند شد؟!

حال جاي اين سؤال از مسئولان تصميم‌گير در حوزه دولت و سازمان حج و زيارت وجود دارد كه واقعا چه ضرورت‌هايي باعث طرح و پيگيري چنين ايده‌اي از سوي آنان شده؟ آيا تمام ضعف‌ و كاستي‌هاي سفرهاي عتبات عاليات با تمام نواقص و نارسايي‌هايي كه هم‌اكنون زائران در سفر به عتبات عاليات با آن دست به گريبان هستند، برطرف شده كه اين حضرات را به فكر گنجاندن برنامه بازديد از اماكن تاريخي عراق در كنار برنامه‌هاي زيارتي انداخته است؟!

* دست‌‌هاي پشت پرده با مقاصدي شوم

آيا بايد زمان مختصر و بسيار كوتاه زائران در به سفر عتبات عاليات را كه پس از يك عمر چشم‌انتظاري توفيق زيارت كربلاي معلي و نجف اشرف، سامرا و كاظمين را يافته‌اند، با چنين طرح‌‌هاي انحرافي تلف كرد و اين فرصت طلايي را سوزاند؟! آيا جاي اين سؤال وجود ندارد كه در پس پرده چنين طرح‌هاي انحرافي، چه فرد يا افراد منحرفي وجود دارند و آنها در پي عملياتي كردن چه مقاصد شومي هستند؟
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها