کد خبر: ۱۰۹۷۳۷
زمان انتشار: ۰۹:۰۱     ۰۸ بهمن ۱۳۹۱
سخنگوی وزارت نفت با تشریح تحریم‌های پیش دستانه نفت ایران علیه برخی از کشورهای اروپایی از ممنوعیت صدور محموله‌های نفت و میعانات گازی به کشورهای غربی خبر داد و گفت: ایران مجددا دومین تولید کننده نفت اوپک شد.

به گزارش 598 به نقل از خبرنگار مهر، در آستانه تصویب و ابلاغ دور جدید تحریم‌های نفت و گازی اتحادیه اروپا و آمریکا علیه تهران، وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران اجرای تحریم‌های پیش دستانه نفت و گاز بر علیه برخی از کشورهای اروپایی را دستور کار قرار داده است.

بر این اساس، همزمان با افزایش صادرات نفت و میعانات گازی ایران به کشورهای مختلف جهان، فروش و صادرات هر گونه محموله نفت خام، مایعات گازی و میعانات گازی به 27 کشور عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.
 
علیرضا نیکزاد رهبر در گفتگو با مهر در تشریح اجرای این تحریم‌های پیش دستانه نفت و گازی، گفت: صادرات هر گونه نفت خام و میعانات گازی کشور به کشورهای اروپایی که تصمیات خصمانه‌ای علیه ایران گرفته اند، تا اطلاع ثانوی متوقف خواهد شد.
 
سخنگوی وزارت نفت با اعلام اینکه با وجود درخواست برخی از کشورهای اروپایی مبنی بر خرید نفت و میعانات گازی از ایران اما هیچ محموله‌ای به این کشورها فروخته نخواهد شد، تصریح کرد: در حال حاضر روند صادرات و تولید نفت خام ایران در شرایط طبیعی و مطلوبی قرار دارد.
 
به گفته مدیر کل حوزه وزارتی وزارت نفت، با این تحریم‌های پیش دستانه نفتی تا زمانی که برخی از کشورهای اروپایی و غربی از سیاست‌های خصمانه و سیاسی خود علیه ایران دست برنداشته و سیاست‌های اصولی و منطقی را در دستور کار قرار دهند، ادامه می یابد.
 
وی با بیان اینکه با گذشت حدود یکسال از اعمال شدیدترین تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا و آمریکا اما هم اکنون صادرات نفت خام ایران متوقف نشده است، بیان کرد: بلکه قراردادهای جدیدی با شرکتهای مختلف جهان برای صادرات و فروش نفت خام و میعانات گازی امضا شده است.
 
این مقام مسئول در پاسخ به این سئوال مهر که آیا اجازه صادرات نفت به برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از طریق شرکت‌های واسطه ای داده خواهد شد؟ بیان کرد: در قراردادهای جدید نفتی، مقاصد مصرف و انتقال نفت خام صادراتی ایران از مشتریان خارجی پرسیده می شود.
 
نیکزاد رهبر با یادآوری اینکه از تمامی مشتریان نفت درخواست شده که نفت خریداری شده از ایران را به کشورهای اروپایی منتقل نکنند، تبیین کرد: با این وجود امیدواریم تمامی خریداران خارجی نفت کشور به تعهدات خود با وزارت نفت مبنی بر عدم انتقال و یا فروش نفت به کشورهای اروپائی پایبند باشند.
 
سخنگوی وزارت نفت در پایان با تائید افزایش تولید نفت و تثبیت جایگاه دومین تولیدکننده نفت اوپک توسط ایران، خاطرنشان کرد: وزارت نفت سناریوهای متعدد و متنوعی برای مقابله با هر تحریم نفتی توسط کشورهای غربی تعریف و در زمان لازم اجرائی خواهد کرد.
 
به گزارش مهر، وزارت نفت سال گذشته همزمان با تشدید تصمیمات خصمانه برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، صادرات نفت به انگلیس و فرانسه را متوقف کرد.

 

در همین حال شرکت ملی نفت ایران هم تاکید کرده بود: با هر شرکت خارجی که نفت خام ایران را به فرانسه و یا انگلستان منتقل کند، برخورد خواهد کرد.

 

در همین حال، امضای قراردادهای 2 تا 5 ساله، عدم تعیین پیش شرط و پرداخت به موقع منابع مالی حاصل از فروش نفت سه شرط اصلی فروش نفت ایران به شرکت‌ها و کشورهای اروپایی است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
سید شهاب
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۲۶ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۱
۰
۰
ایول
پاسخ
رضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۱۷ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۱
۰
۰
1- این کاری بود که یکی دو سال پیش میبایست انجام میگرفت. به هر حال ماهی را هر گاه از آب بگیری تازه است. مبارک.
2- به امید این که اصولا فروش نفت ایران (مگر نفت و گاز حوزه های مشترک) به خارج کلا تحریم شود. این کاری است که اگر دولتها به طور جدی آن را پیگیری کنند, در مدت پنج سال یا اندکی بیشتر انجام خواهد گرفت, و چه بهتر است از هم اکنون که در تحریم هستیم, و به هر حال دشواریهای عدم فروش نفت را بر خود هموار کرده ایم, انجام گیرد.
3- به امید این که دولتها با تحریم فروش نفت به این بیست و هفت کشور, خرید کالاهای صنعتی از آنها را نیز تحریم کنند, ولی نه این که آین کالاها را از چین بخرند, که با برنامه ای دقیق تولید داخلی آنها را تشویق کنند. آن چه مشخص است این است که درصد بسیار بالایی از کالاهایی که از خارج وارد میشوند, به آسانی توسط صنعتگران ایرانی قابل ساخت هستند. کافی است دولت وارد کننده گان را تشویق کند که سرمایه های خود را به حوزه تولید وارد کنند. البته دولت باید در این راه به آنها برنامه بدهد, زمینه های را فراهم کند, و تشویق کند, و به طور موردی و مصداقی وارد عمل شود, نه این که تنها قوانینی را به عنوان تسهیل کننده کار و مشوق تصویب کند, که یا عملی نمیشوند, یا در جنگل بوروکراسی هراس انگیزی که در ایران متأسفانه رواست, و عامل مهمی در بی اثر شدن بیشتر تصمیمات درست دولت است, به لجن کشیده شوند.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها