هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی و کمیته برگزاری همایش تحول در علوم انسانی با علامه مصباح یزدی دامت برکاته دیدار و گفت و گو نمودند.
ایشان ضمن ارائه سه رویکرد نسبت به علوم انسانی در جامعه، مبنی بر رویکرد تهذیبی، رویکرد تولید فلسفه های مضاف و رویکرد فلسفه روش تحقیق، اقدامات انجام شده توسط مرحوم استاد حسینی(ره) را حول رویکرد سوم و هدف ایشان را ایجاد یک وحدت رویه بین تفقه دینی و علوم کاربردی بر محور تعبد به وحی دانستند.
استاد میرباقری افزودند: البته دغدغه ی اصلی مرحوم استاد حسینی (ره) و تلاش ما این بوده که حرف به حجیت نرسیده ای در این زمینه زده نشود.
ایشان در ادامه، ضمن تقاضای بهره مندی از ارشادات حضرت علامه مصباح یزدی، درخواست بهره مندی بیشتر در جلسات دیگر را داشتند.
در ادامه این جلسه حضرت علامه مصباح یزدی، به ایراد فرمایشات خود پرداختند. ایشان در ابتدا با بزرگداشت یاد مرحوم حسینی (ره)، راه ایشان را همان راه انبیاء و اولیای خدا دانستد و ضمن تقدیر از حجت الاسلام والمسلمین میرباقری، ایشان را نیز از نوادر و شخصیت های ممتاز زمان خواندند.
علامه مصباح یزدی در ادامه سخنان خود ضمن برشمردن اهمیت بعد فرهنگی در انقلاب اسلامی، سابقه انجام اصلاحات فرهنگی را از ابتدای انقلاب دانسته و اقدامات انجام شده را ابتدای راه این حرکت بزرگ دانستند.
ایشان با ذکر برخی موانع این حرکت از ابتدای انقلاب تاکنون، ورود به علوم انسانی را نه حرکتی روبنایی و سطحی بلکه به دلیل تعارضات مبنایی با دین یک حرکت عمیق برشمردند.
عضو خبرگان رهبری افزود: یک خط قرمزهایی باید مشخص کرد که اینها قابل اختلاف نظر و اجتهاد نیست، اما بقیه را باید تا حل شدن موضوع کوتاه آمد. همه ی اینها شاهد بر این است که خیلی بیشتر و عمیق تر از آنچه تاکنون تلاش شده باید به مسأله نگاه کرد و تلاش کرد.