رخدادهای 4بهمن 1358
چکیده
خبری که تکذیب و سپس تائید شد
روزنامه جمهوری اسلامی در شماره امروز خود و در صفحه اول از تکذیب خبر مربوط به دستگیری شاه سابق بدستور رئیس جمهور پاناما که دیروز به نقل از وزارت خارجه در روزنامه ها منتشر شده بود خبر داد . (1) با این حال صدای جمهوری اسلامی صبح امروز در خبری فوری به نقل از وزارت خارجه اعلام کرد : علیرغم شایعاتی که خبرگزاری های صهیونیستی در جهان منتشر کرده بودند که گویا وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد بازداشت شاه مخلوع در پاناما مطلب خلاف واقعی عنوان کرده بود و عناصر داخلی صهیونیست ها نیز بر این شایعات بی اساس دامن زده و موجبات مشوب نمودن اذهان عمومی را فراهم کرده اند این خبر صحت دارد . (2)
اعلام جرم 30میلیارد تومانی علیه شاه
از سوی بانک مرکزی ایران متن قرار تامین دادخواست علیه شاه سابق به مبلغ 200میلیارد ریال انتشار یافت . بر اساس قرار تامین دادخواست که از سوی دادسرای عمومی تهران صادر شده است از ابتدای آذرماه 1358که وزیر
در عملیاتی 3عضو گروه فرقان دستگیر شده اند . با دستگیری این افراد و نیز شناسایی شاخه نظامی فرقان طرح ترور دکتر باهنر خنثی شد . |
اقتصاد و دارایی رئیس کل بانک مرکزی را مامور رسیدگی به اسناد خیانت و سوء استفاده های شاه مخلوع از اموال عمومی نمود کمیسیونی در بانک مرکزی مرکب از افراد علاقمند تشکیل و رسیدگی به این امر را وجهه همت خود قرار داد .(3)
آغاز محاکمه گروه فرقان
دادستان کل انقلاب جمهوری اسلامی ایران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد محاکمه چند تن از اعضای گروه فرقان آغاز شده است .
از سوی دیگر سپاه پاسداران طی اطلاعیه ای اعلام کرد بدنبال پیگیری های صورت گرفته برای دستگیری سایر اعضای گروه فرقان در یک حمله به سوی خانه تیمی این گروهک یکی از اعضای فرقان به نام وفاقاضی زاده که راننده ترور شهید مطهری بود کشته شد . گفتنی است در عملیات های جداگانه 3عضو گروه فرقان نیز دستگیر شده اند . (4) با دستگیری این افراد و نیز شناسایی شاخه نظامی فرقان طرح ترور دکتر باهنر خنثی شد .در عملیات های جداگانه 3عضو گروه فرقان نیز دستگیر شده اند . (4) با دستگیری این افراد و نیز شناسایی شاخه نظامی فرقان طرح ترور دکتر باهنر خنثی شد .
افشاگری دانشجویان مسلمان علیه تیمسار مدنی
دانشجویان مسلمان پیرو خط امام اسنادی درباره وابستگی احمد مدنی نامزد انتخابات ریاست جمهوری منتشر کردند . در بخشی از این سند با اشاره به دیدار مایکل رینکف دیپلمات سفارت آمریکا در روز 13مهر سال جاری با اسد ثابت پور شهردار آبادان و دست نشانده مدنی در این شهر آمده است : شهردار آبادان خواستار این ملاقات شده بود تا بداند که پشتیبانی آمریکا از ریاست جمهوری احمد مدنی چقدر است .
بر اساس این گزارش ثابت پور در دیدار با مامور سفارت آمریکا مقصر حوادث خوزستان را شوروی معرفی کرده و گفته است : مدنی خیلی ضد روحانیت و ضد فلسطین است ، او یک ایرانی است که میتواند این را بفهمد که آینده ایران به غرب اتصال دارد . ثابت پور در ادامه به مامور سفارت آمریکا گفته است : اگر چه میدانیم آمریکا قصدی برای مداخله در امور ایران ندارد ولی کاش اینگونه نبود چرا که روسها شدیدا در این زمینه فعالیت میکنند . (6)
در واکنش به این سند ستاد انتخاباتی مدنی با انتشار بیانیه ای آن را جعلی خوانده و تاکید کرد : این سند در مورد یکی از کارگزاران دولتی خوزستان بوده و ربط مستقیمی به مدنی ندارد ! ستاد انتخاباتی مدنی این افشاگری را توطئه علیه خود خواند .(7) گفتنی است در چند روز گذشته احمد مدنی از مردم خواسته بود هر سندی علیه وی دارند منتشر کنند .
آماده باش سپاه پاسداران در سراسر کشور
در آستانه اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری و برای جلوگیری از توطئه های احتمالی دشمنان در جهت ممانعت از اخلال و خرابکاری به سپاه پاسداران آماده باش کامل داده شد . (8)
سازمان مجاهدین خلق [ منافقین] با انتشار اطلاعیه ای انتخابات ریاست جمهوری را تحریم کرد. در بخشی از این اطلاعیه با اشاره به رد صلاحیت مسعود رجوی نامزد سازمان آمده است: مجاهدین خلق در انتخابات شرکت نخواهد کرد . |
روزنامه بامداد چاپ نشد
در واکنش به افشاگری دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در مورد وابستگی برخی مطبوعات به آمریکا روزنامه بامداد از دیروز منتشر نشد . کارگران چاپخانه اطلاعات از چاپ روزنامه بامداد بعلت روابط سردبیر آن با سفارت آمریکا خودداری کرده و در نتیجه این روزنامه دیروز منتشر نشد . گفتنی است خبرگزاری پارس از انتشار اسناد مربوط به وابستگی برخی روزنامه ها به سفارت آمریکا که در اکثر مطبوعات دیروز منتشر شده بود خودداری کرده است . (9)
مجاهدین خلق انتخابات را تحریم کردند
سازمان مجاهدین خلق [ منافقین] با انتشار اطلاعیه ای انتخابات ریاست جمهوری را تحریم کرد. در بخشی از این اطلاعیه با اشاره به رد صلاحیت مسعود رجوی نامزد سازمان آمده است: مجاهدین خلق در انتخابات شرکت نخواهد کرد . (10)
آیت الله منتظری : رئیس جمهور باید به قانون اساسی وفادار باشد
آیت الله منتظری یک روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری با دعوت مردم به حضور پای صندوق های رای گفت : من هیچ احساس خطری نمی کنم ، شرایط کاندیدا ذکر شده است ، بایستی هم پایبند به مذهب و هم آشنا به مسائل سیاسی روز باشد و هم مدیر و مدبر باشد و مومن به مبانی جمهوری اسلامی و یکی از مبانی جمهوری اسلامی قانون اساسی است .
وی ادامه داد : اگر یک کسی به قانون اساسی رای مثبت نداده باشد و بگوید من قانون اساسی را قبول ندارم نمی تواند کاندیدای ریاست جمهوری شود .
افراد قدیمی احترامشان واجب ولی کنار بروند
آیت الله منتظری ادامه داد : افراد قدیمی احترامشان سرجای خودشان ، ولی خوب آنها دیگر زحمتشان را کشیده اند و باید استراحت بکنند و کادرهای فعال را سرکار بیاورند . آیت الله منتظری افزود : بزرگتر از مسئله ریاست جمهوری مسئله انتخابات مجلس شورای ملی است و آنرا باید بیشتر اهمیت بدهیم .
مردم باید از رفتار رئیس جمهور احساس اعتماد کنند
آیت الله بهشتی در یک مصاحبه رادیو و تلویزیونی گفت: رئیس جمهور باید در مجموع بعنوان یک نمونه مطلوب در جامعه قدرت درخشیدن داشته باشد و اعضای جامعه وقتی به او و رفتار او مینگرند احساس اعتماد و اطمینان کنند . اطمینان به اینکه مدیریت درجه اول و رهبری درجه اول کشور را پس از مقام رهبری بدست انسانی داده اند که آن انسان نسبت به امامت این امت وفادار است .
رئیس جمهور باید به اصل ولایت فقیه ایمان داشته باشد
آیت الله بهشتی گفت : به همین دلیل هم هست که چون اصل ولایت فقیه یعنی رهبری و امامت یک اسلام شناس عادل ، درستکار مورد قبول مردم در قانون اساسی ما بعنوان یک وسیله اعتماد و اطمینان برای جامعه تصویب شده رئیس جمهور ما باید نسبت به این اصل هم آشنا باشد کاملا هم ایمان داشته باشد .
پیمان : زمان انتخابات را مطلوب نمی دانیم
در ماههای نخست پس از پیروزی انقلاب و بویژه پس از تسخیر لانه جاسوسی جنبش مسلمانان مبارز به رهبری حبیب الله پیمان محفلی برای فعالیت عناصر عافیت طلب منافقین بود. ابراز همراهی جنبش مسلمانان مبارز با دانشجویان پیرو خط امام چنان بود که حتی برخی از این دانشجویان را نسبت به آنان خوش بین می ساخت. |
حبیب الله پیمان گفت : با تجزیه و تحلیلی که از شرایط فعلی از لحاظ سیاسی اجتماعی داریم حقیقتا موقعیت را برای یک انتخاب مطلوب مناسب نمی بینیم شرایط مطلوب برای یک انتخابات بعد از یک انقلاب به این ترتیب هست که انقلاب موفق شده باشد تمام فعالیت های ضد انقلابی و نیروهای ضد انقلاب را سرکوب کند و قدرت انقلاب کاملا تثبیت و وحدت خلق در مبارزه علیه دشمن انسجام لازم را بدست آورده باشد .
وی ادامه داد : با توجه به شرایط حاضر و حکومت لیبرالها در 11ماهه گذشته نیروهای ضد انقلابی رشد چشمگیری پیدا کرده اند . وی گفت : به فرموده امام خمینی مبارزه با منافقین بسیار دشوار است و شناخت شان هم دشوار می باشد .
در نظم انقلابی امکان خونریزی و شهادت وجود دارد
پیمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وعده بعضی از نامزدها مبنی بر ایجاد رفاه و امنیت گفت :آیا مردم امنیت را به هر قیمتی می خواهند؟یا خواهان یک نظم انقلابی هستند که ممکن است در آن جنگ و خونریزی و شهادت هم باشد ، قبل از سرنگونی رژیم هم خیلی ها دم از امنیت می زدند ، لیبرالها هم می گفتند خونریزی نشود ، اغتشاش نشود با آرامش بروید جلو ، نظم را رعایت کنید ما می دانیم که آن نظم و آرامش جز به سود دشمن نبود . ما طالب نظمی هستیم که در آن همه نیروهای ضد انقلابی بصورت کامل محو شوند .
مهمترین مسئله مبارزه با آمریکا است
پیمان در مورد وعده های رفاهی نیز گفت : آیا ما قبل از آزاد شدن از وابستگی آمریکا می توانیم به رفاه برسیم؟ بنظر من مهم ترین مسئله مبارزه با سلطه امپریالیزم آمریکا است و هر نامزدی که ماهیت اصیل انقلابی داشته باشد باید در صدر برنامه اش مبارزه با این شیطان بزرگ را قرار دهد .
دموکراسی انقلابی یعنی همه ضد انقلاب باید نابود شود
پیمان درباره آزادی نیز گفت : وقتی ما از آزادی میگوئیم آزادی به این معنا نیست که ضد انقلاب هم آزاد باشد ، سرمایه داری نیز آزاد باشد و ...در دموکراسی انقلابی تمامی نیروهای ضد انقلاب باید از بین بروند تا یک جامعه توحیدی که نشان مظهر امت اسلامی است بوجود آید . (11)
مجله امید ایران تعطیل شد
مجله امید ایران به سردبیری علیرضا نوری زاده که یکی از نویسندگان باسابقه روزنامه اطلاعات است بر اثر فشار افکار عمومی تعطیل شد . اسنادی که ظرف روزهای گذشته افشا شد بخوبی ارتباط این نویسنده را با آمریکا روشن میکرد . روزنامه جمهوری اسلامی در شماره امروز در گزارشی از عملکرد این مجله نوشت : امید ایران برای اولین بار ریاست جمهوری نزیه را مطرح کرد و نیز در یک جلسه مطبوعاتی با محاکمه بختیار وی را تبرئه کرد !(12)
عدم شرکت هیئت ایرانی در کنفرانس وزرای خارجه اسلامی در پاکستان
اسنادی که ظرف روزهای گذشته افشا شد بخوبی ارتباط علیرضا نوری زاده را با آمریکا روشن میکرد . روزنامه جمهوری اسلامی در شماره امروز در گزارشی از عملکرد این مجله نوشت : امید ایران برای اولین بار ریاست جمهوری نزیه را مطرح کرد و نیز در یک جلسه مطبوعاتی با محاکمه بختیار وی را تبرئه کرد |
صادق قطب زاده وزیر خارجه در گفت و گویی اعلام کرد : اگر کنفرانس وزرای خارجه کشورهای اسلامی در پاکستان برگزار شود هیئت ایرانی در آن شرکت نخواهد کرد و تنها سفیر ایران در پاکستان در کنفرانس حضور خواهد یافت . (13)
قذافی : دست های شاه باید قطع شود / صدور نفت لیبی به آمریکا قطع می شود
قذافی در مصاحبه اختصاصی با روزنامه اطلاعات گفت : شاه سابق ایران دزد است و باید دست های او را قطع کرد . وی ادامه داد : ما در صورتی که برادران مسلمانمان مورد حمله قرار گیرند از سلاح نفت علیه آمریکا استفاده کرده و صادرات نفت به آمریکا را تحریم خواهیم کرد . (14)
پی نوشت :
1- جمهوری اسلامی ، 4بهمن 1358، صفحه 1
2- اطلاعات ،4بهمن 1358، صفحه 1
3- اطلاعات ، 4بهمن 1358، صفحه 12
4- اطلاعات ، 4بهمن 1358، صفحه 2
5- جمهوری اسلامی ، 4بهمن 1358، صفحه 1
6- جمهوری اسلامی ، 4بهمن 1358، صفحه 6
7- اطلاعات ، 4بهمن 1358، صفحه 2
8- اطلاعات ، 4بهمن 1358، صفحه 2
9- جمهوری اسلامی ، 4بهمن 1358، صفحه 2
10- جمهوری اسلامی ، 4بهمن 1358، صفحه 10
11- جمهوری اسلامی ، 4بهمن 1358، صفحه 10، در ماههای نخست پس از پیروزی انقلاب و بویژه پس از تسخیر لانه جاسوسی جنبش مسلمانان مبارز به رهبری حبیب الله پیمان محفلی برای فعالیت عناصر عافیت طلب منافقین بود. ابراز همراهی جنبش مسلمانان مبارز با دانشجویان پیرو خط امام چنان بود که حتی برخی از این دانشجویان را نسبت به آنان خوش بین می ساخت. در نتیجه، دانشجویان هنگام برگزاری همایشی از نهضت های آزادیبخش گرچه بسیاری از شخصیت های اصیل خط امامی را دعوت نکردند، اما افرادی مثل حبیب الله پیمان را به عنوان سخنران این کنفرانس برگزیدند. البته مرور سابقه دوستی پیمان با موسوی خوئینی ها در مسجد جوزستان یا حتی سابقه سمپاتی دانشجویانی مثل ابراهیم اصغرزاده به پیمان و فعالیت افرادی مثل محسن میردامادی و عباس عبدی در محفل مسجد جوزستان، جای ابهامی در این زمینه باقی نمی گذارد. ضمن اینکه موسوی خوئینی ها به واسطه همین خط و ربط ها از مخالفان حزب جمهوری اسلامی و شهید بهشتی محسوب می شد. شگرد حبیب الله پیمان در این مقطع، جداسازی حساب امام از یارانش بود؛ بزرگانی که پیمان آن ها را «مرتجعین» می نامید. وی برخلاف ریشه های گذشته و وضعیت آینده اش، سعی کرد تا در قامت یک شخصیت مخالف با لیبرال ها ظاهر شود؛ به گونه ای که بارها خواستار ادامه افشاگری درباره وابستگی اعضای نهضت آزادی به آمریکا شد. حبیب الله پیمان حتی تخطئه روحانیت مقرب به امام را از دریچه همنشینی آنان با لیبرال ها در شورای انقلاب دنبال می کرد. پس از آشکار شدن محوریت روحانیت در مبارزه با آمریکا در جریان فتح لانه جاسوسی، نشریه امت (ارگان جنبش مسلمانان مبارز) هشدار داد: مرتجعین مستقل از رهبری لیبرال ها، قادر به عمل جدی و سازمان یافته علیه انقلاب نبوده و نیستند. در واقع، گروهک پیمان با ابراز همراهی های مکرر با دانشجویان و با این تصور که خط امامی ها از پشتوانه تحلیلی عمیقی برخوردار نیستند، برای نفوذ در جریان اصیل انقلاب خیز برداشته بود. اگرچه آنان ریاکارانه کوشیدند تا خود را در دایره خط امامی ها جای دهند، اما دقت در لحن برخی از بیانیه های جنبش مسلمانان مبارز نگرانی آنان را از محوریت جریان اصیل خط امام در مبارزه با آمریکا نشان می داد. یک ماه پس از اشغال لانه جاسوسی و به دنبال افشای اسنادی از خشم آمریکایی ها نسبت به یاران امام، نشریه امت نوشت: انحصارطلبی در مبارزه ضدامپریالیستی عاقبتی جز سازش در مقابل امپریالیست ها ندارد.
ادعاهای ضدامپریالیستی گروه های چپ (اعم از الحادی و التقاطی) به شدت سست و بی ریشه بود؛ چنان که تمامی آن ها در مراحل بعد همراه با لیبرال ها و سلطنت طلبان برای پیشبرد پروژه کشورهای غربی با هدف استحاله و براندازی جمهوری اسلامی تلاش کردند، همان دکان داران «مبارزه ضدامپریالیستی» که به تدریج به «چپ های آمریکایی» شهره شدند و زیر چتر حمایت های مالی آمریکا و اروپا قرار گرفتند.( رک صفارهرندی ، مرتضی ، نفوذ و تفرقه افکنی، جبران عقب ماندگی «چپ»، کیهان ، 25اسفند 1390، صفحه 12)
12- جمهوری اسلامی ، 4بهمن 1358، صفحه 12
13- جمهوری اسلامی ، 4بهمن 1358، صفحه 11
14- اطلاعات ، 4بهمن 1358، صفحه 8
پژوهشگر : سید روح الله امین آبادی