کد خبر: ۱۰۶۳۹۶
زمان انتشار: ۲۱:۱۷     ۲۳ دی ۱۳۹۱
ائتلاف «لیکود ـ بیتنا» برنامه هسته‌ای ایران و جنبش‌های عربی را برگ برنده اصلی خود برای پیروزی در انتخابات ماه جاری میلادی می‌داند.

به گزارش 598 ، خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری «الجزیره»، ائتلاف «لیکود ـ بیتنا»، ایران و جنبش‌های عربی و آنچه «تروریسم عربی» می‌خواند را برگ اصلی خود برای پیروزی در انتخابات «کنست» در ماه جاری میلادی می‌داند، درحالی که مسأله فلسطین در سخنرانی‌های انتخاباتی رنگ باخته و زبان قدرت و جنگ بر آن غلبه کرده است.

برنامه تبلیغاتی این ائتلاف با تکیه بر شعار «اسرائیلی قوی با نخست وزیری قوی» بر فعالیت‌ها و سخنرانی‌های بنیامین نتانیاهو در محافل سیاسی و بین‌المللی تأکید می‌کند و ادعا می‌کند که او جایگاه اسرائیل را با قانع کردن جامعه جهانی بر اعمال تحریم‌ها علیه ایران مستحکم کرده است.

نتانیاهو با ارائه طرحی در زمینه مسائل امنیتی و سیاسی برای حزب خود بازار گرمی می‌کند که این طرح به خاورمیانه در سایه تغییراتی که جنبش‌های عربی در منطقه ایجاد کرده‌اند می‌پردازد.

این طرح همچنین به خطر استراتژیک آنچه تروریست عربی خوانده می‌شود علیه اسرائیل و قدرت یافتن حماس، حزب‌الله و پیشرفت موشک‌های آنها و گنبد آهنین اسرائیل اشاره می‌کند.

سناریوی تهدید علیه موجودیت اسرائیل برای برانگیختن احساسات مردم

«عبدالحکیم مفید» استاد دانشگاه در رشته رسانه و روزنامه نگاری می‌گوید: برنامه تبلیغاتی ائتلاف لیکود بیتنا و تکیه بر ایران و حزب الله و حماس در واقع مسأله جدیدی نیست و ادامه سیاست‌های پیشین احزاب تشکیل دهنده این ائتلاف است زیرا برنامه جایگزینی وجود ندارد.

مفید تأکید کرد نتانیاهو و حزبش از حزب «اسرائیل بیتنا» که جریان قومی و جنگ طلب را نمایندگی می‌کند تندرو تر شده است و این مسأله برای به دست آوردن 10 کرسی دیگری است که ممکن است به راست گراهای تندرو اختصاص یابد.

وی معتقد است نتانیاهو با وجود اعتقاد به خصوصی سازی و اقتصاد آزاد و بازار لیبرال کاملا از مسائل اجتماعی و اقتصادی غافل مانده است زیرا این مسائل برای رأی دهندگان جذابیت ندارد در حالی که با بکار گرفتن سناریوی تهدید علیه موجودیت اسرائیل و تروریست به گونه‌ای که احساسات مردم را برانگیزد حزب خود را از تحمل شکست‌های بیشتر نجات خواهد داد.

توجه به خود نتانیاهو برنامه استراتژیک ائتلاف لیکود بیتنا است

«امل جمال» استاد دانشگاه علوم سیاسی دانشگاه تل‌آویو اعتقاد دارد که تکیه بر خود نتانیاهو و برنامه سیاسی و امنیتی او در انتخابات در واقع بخشی از برنامه‌ای استراتژیک است که از سوی ائتلاف لیکود بیتنا طرح شده است زیرا اسرائیلی‌ها اعتقاد دارند که نتانیاهو در امور امنیتی تخصص دارد و به همین دلیل بر نقش او در برخورد جامعه جهانی با برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران و موفقیت گنبد آهنین در مقابله با موشک‌های مقاومت فلسطین در حمله اسرائیل به نوار غزه تأکید می‌شود.

جمال افزود: نتانیاهو با حذف فلسطین از برنامه انتخاباتی خود در واقع می‌خواهد این مسأله را ثابت کند که قدس هرگز تقسیم نخواهد شد و برای همیشه سرزمین ابدی یهودیان باقی خواهد ماند در واقع او به عمد فلسطین را از میدان سیاست اسرائیل حذف کرده تا به زعم خود اثبات کند که اصولا شریکی وجود ندارد و در نتیجه می‌تواند به سیاست‌های خود در قبال فلسطینیان ادامه دهد و از سوی جامعه اسرائیلی که مخالف شهرک‌سازی است با انتقاد روبرو نشود.

با وجود اجماع از سوی اغلب اسرائیلی‌ها در مورد مشروعیت شهرک‌سازی و اینکه این مسأله در واقع کمک به ساختار جمعیتی یهودی‌هاست، نتانیاهو و همپیمانان دولتی او در آینده در مورد پرونده فلسطین افراطی‌تر خواهند بود که بدون شک بر روابط اسرائیل با کشورهای منطقه تأثیر مستقیم خواهد گذاشت و نتانیاهو اسرائیل را با دیوارهای دفاعی و گنبدهای موشکی حصار کشی می‌کند و به تهدیدهای خود علیه ایران ادامه می‌دهد.

وی معتقد است بدون توجه به این مسأله که چه ائتلافی حکومت آینده اسرائیل را تشکیل خواهد داد ائتلاف لیکود بیتنا محور اساسی قدرت خواهد بود و بنابراین سیاست‌های داخلی و منطقه‌ای تل‌آویو بدون شک افراطی‌تر خواهد شد و  زمین‌های بیشتری را برای شهرک سازی اشغال خواهد کرد تا برنامه‌های خود را عملی کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها