پایگاه 598 - به تیتر و روتیتر سایت
هاشمی رفسنجانی که برای سخنان وی که مشخص نگردیده که در چه زمان و مکانی ایراد گردیده است توجه نمائید:
"تعابیر متفاوت هاشمی از سَبک زندگی" مگر همه مردم باید زاهد باشند؟
پایگاه اطلاع رسانی
آقای هاشمی رفسنجانی
در تاریخ شنبه 16 دیماه اقدام به انتشار سخنانی از آیت الله هاشمی رفسنجانی در تبیین 10 نکته(!) درباره سبک زندگی و تفاوت آن با زهد فروشی نموده است.
در بخش هایی از سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده است:
اینکه عدهای بخواهند زاهدانه زندگی کنند. عیبی ندارد، ولی جامعه اسلامی در مقابل جوامع کفر دچار عقبماندگی میشود، منابع اسلامی عاطل میماند و کفار بر مسلمانان مسلط میشوند. اصل حرف من این است، حالا اسمش را هر چه می خواهند بگذراند، تجمل گرایی، اشرافی گری، دنیا طلبی یا هر چیز دیگر، مردم با شعار که زندگی نمی کنند،
من بعد از جنگ تصمیم گرفتم که با 60، 70 میلیارد دلار آنهم از منابع خارجی کشور را از لحاظ تولید و رشد اقتصادی را تکانی بدهم که فکر می کنم انجام شد، تمام زیر ساختهای اولیه مورد نیاز را ساختیم و کشور را از رشد منفی 5/5 درصد به رشد اقتصادی بالای 6 درصد رساندیم. حالا اگر مصرف مردم در این سالها زیاد شد باید بگوییم رشد تجمل گرایی؟، هرگز این طور نیست قاطبه مردم قناعت دارند ولی آیا اگر رونق اقتصادی شود و ماشین و لوازم کهنه شان را نو کنند تجمل کرده اند؟ شاید باید روزی برسد که به مردم بگوییم یخچال نخرید و آنوقت می شود کارمان ضد تجمل گرایی!...
اصل حرف من این است ، حالا اسمش را هر چه می خواهند بگذراند ، تجمل گرایی ،
اشرافی گری ، دنیا طلبی یا هر چیز دیگر ، مردم با شعار که زندگی نمی کنند....
عده ای فکر می کنند مثلا اگر من به مردم بگویم مصرف نکنید همه می گویند سمعا و طاعتا، من که نمیتوانم به مردم بگویم درست زندگی نکنید و اگر پول دارید، مصرف نکنید.
... کار پیدا نمی شود مگر با رشد تولید و رشد تولید
اتفاق نمی افتد مگر با رشد صادرات و رشد صادرات هم میسر نمی شود مگر با
ا
صلاح روابط کشور با دیگر کشورها و همسایگان.
جاده اقتصاد یک جاده دو طرفه
است. جاده شعار و آرمانگرایی هم نیست. مسیر دولت سازندگی این بود....
با آن تفکری که شما مطرح میکنید نمیتوانند فرزندان خود
را به دانشگاه بفرستند و عملا در سطح پایین به کارهای سخت بدنی و مشاغل
کمارزش مشغول میشوند و امور اساسی و مهم جامعه به دست افرادی میافتد که
از جامعه و نظام رو پیشرفت با شعارهای عوامفریبانه و ساده زیستی و یا به
عبارت بهتر زهد فروشانه جامعه ای متوقف و رو به قهقرا بسازند.
در ادامه دهمین قسمت از سریال ظاهراً بی پایان (هاشمی بدون شرح!) در پایگاه تحلیلی خبری 598 که به بیان اختلافات نظری و مبنائی آقای هاشمی رفسنجانی با سکاندار حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی می پردازد، برش هایی از سخنان مهم ولی امر مسلمین جهان امام خامنه ای(حفظه الله) در دیدار با جوانان استان خراسان شمالی درباره سبک زندگی و نسبت آن با تمدن سازی می آید:
رهبر معظم انقلاب در ترسیم چگونگی شكل گیری سبك و شیوه زندگی افزودند: فرهنگ زندگی، متأثر از تفسیر ما از زندگی است و هر هدفی را برای زندگی تعیین كنیم، سبك خاصی را به همراه می آورد.
ایشان، تحقق هدف اصلی تعیین شده در هر «مكتب و نظریه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی» را نیازمند اعتقاد و ایمان به آن هدف دانستند و افزودند: بدون اعتقاد جدی و تلاش هیچ هدفی محقق نمی شود.
رهبر انقلاب در همین زمینه به مغالطه ای اشاره كردند كه برخی فیلسوف نماهای غربی و مقلدان داخلی آنها مطرح می كنند و می فرمایند: این افراد می گویند جامعه را با ایدئولوژی و مكتب نمی شود اداره كرد اما تمام تجربیات تمدن ساز، نشان می دهد كه مكتب، هدایت كننده و اداره كننده حركات عظیم اجتماعی است و بدون داشتن مكتب و ایدئولوژی، و بدون «ایمان و تلاش و پرداخت هزینه های لازم»، هیچ تمدنی امكان تحقق نمی یابد.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: البته برخی كشورها، بدون ایمان به مكتبی خاص، مقلد تمدن غربند. این ها ممكن است به پیشرفتهای صوری نیز برسند اما زیانهای بی انتهای ذلت تقلید، آنها را دچار آسیبهای جدی می كند و ریشه آنها را از بین می برد بنابراین اگر طوفانی بپا شود توانایی استقامت ندارند.
رهبر انقلاب خاطرنشان كردند: برخلاف این كشورهای مقلد، ملتهایی كه در مقابل تمدن غرب، مكتب توحید را انتخاب می كنند هم به پیشرفت حقیقی و همه جانبه دست می یابند و هم تمدنی عمیق و ریشه دار می سازند كه فكر و فرهنگ آنها را در جهان گسترش می دهد.
حضرت آیت الله خامنه ای با انتقاد از كسانی كه در محیطهای شبه روشنفكری، ملت ایران را از شعارهای مكتبی می ترسانند، افزودند: آنها می خواهند ترس و واهمه خود را به مردم منتقل كنند به همین علت مدام می گویند شعارهای مكتبی، دردسر و تحریم و تهدید می آورد.
ایشان افزودند: اگر خوشبینانه به این گفته ها نگاه كنیم باید بگوییم این افراد از تاریخ بی خبرند.
... حضرت آیت الله خامنه ای بعد از تبیین ضرورت ایمان به هدف به عنوان یكی از عوامل اساسی تمدن سازی، بحث مهم امروز را با تأكید بر یك نكته اساسی دیگر ادامه دادند: پرهیز كامل از تقلید از سبك و سلوك زندگی در تمدن غربی.
ایشان خاطرنشان كردند: ما البته بنای بر غرب ستیزی نداریم اما براساس بررسی و تحقیق تأكید می كنیم كه تقلید از غرب، هیچ ملتی را به جایی نمی رساند.
... ایشان، با اشاره به عادی شدن گناه بزرگ هم جنس بازی در غرب، فروپاشی خانواده ها و بحرانها و مشكلات عمیق دیگر در كشورهای غربی و كشورهای مقلد فرهنگ غرب افزودند: پوسته فرهنگ غربی پیشرفت ظاهری است اما، باطن آن «سبك زندگیِ مادیِ شهوت آلودِ گناه آفرین هویت زدایِ ضد معنویت» است.
ایشان، با اشاره به تقلید از فرهنگ غربی در برخی مظاهر زندگی در كشور افزودند: باید با فرهنگ سازی لازم، یك حركت تدریجی در زمینه اصلاح این مسئله ایجاد شود.
... رهبر انقلاب با اشاره به نكته ای دیگر، پرهیز همزمان از «سطحی گرایی و تحجر» و نیز «سكولاریزم» را ضروری دانستند و افزودند: برخی حرفها و تبلیغات ظاهر دینی دارد اما در باطنش جدایی دین از زندگی را دنبال می كنند.
حضرت آیت الله خامنه ای در پایان سخنانشان در جمع پرشور جوانان خراسان شمالی تأكید كردند: انقلاب اسلامی دارای توانایی، ظرفیت و انرژی متراكمی است كه می تواند همه موانع را از سر راه بردارد و تمدن «ممتاز، متعالی، برجسته و باشكوه» اسلامی را در مقابل چشم همه جهانیان برپا سازد
در پایان توجه همه خواص و صاحب منصبان نظام جمهوری اسلامی را به بشارت امید بخش رهبر معظم انقلاب جلب می نمائیم:
انقلاب اسلامى تواناست. آن قدرتى و ظرفيتى و انرژى متراكمى كه در انقلاب اسلامى وجود دارد، اين توانائى را دارد كه همهى اين موانعى را كه من گفتم و بسيارىاش را هم نگفتم، از سر راه بردارد و آن تمدن ممتازِ برجستهى متعالىِ باشكوه اسلامى را جلوى چشم همهى دنيا برقرار كند؛ و اين در زمان شما خواهد بود، انشاءاللّه به دست شما خواهد بود، با همت شما خواهد بود. هرچه ميتوانيد، خودتان را از لحاظ علم و عمل و تزكيه و تقويت روح و تقويت جسم - همان طورى كه بارها عرض شده - آماده كنيد و انشاءاللّه اين بار سنگين را به دوش بگيريد.