کد خبر: ۱۰۵۷۱
زمان انتشار: ۰۰:۲۴     ۱۳ فروردين ۱۳۹۰

رجانیوز/محمد جواد رمضاني: هفته گذشته در شانزدهمین شورای حقوق بشرقطعنامه‌ای برضد جمهوری اسلامی تصویب شد که بانیان آن عبارت بودند از سوئد، مالدیو، تانزانیا و چند کشور ذره بینی دیگر؛ این قطعنامه از چند لحاظ قابل بررسی است.

نخست محورهای مورد اشاره در نطق‌های کشورهای بانی و کشورهای مخالف ایران که عمدتاً بلوک غرب هستند، شامل چند مورد خاص همچون حبس خانگی سران فتنه، زندانی شدن جعفر پناهی و وجود مجازات اعدام در ایران است. مشابه همین سخنان را اوباما در سخنان خود در نوروز امسال خطاب به ایرانیان نیز تکرار کرد. جالب اینکه بیشترین حمایت از موسوی و کروبی را نماینده اسرائیل در نطق عمومي (general debate) ارائه کرد که ارزشمند بودن این مهره ها را برای بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر مشخص كرد.

این قطعنامه هر چند با رأی ضعیفی تصویب شد و اجماعی در آن مشاهده نمی شد، اما مانور تبلیغاتی سایت های معاند و به همراه آن سایت های وابسته به موسوی و کروبی که دقیقا یک متن تنظیم شده را در سایت های خود مطابق با سایت های منافقین و ضد انقلاب قرار داده بودند، جالب توجه است؛ از جمله اشاره به شکست دیپلمات های ایرانی، سخنرانی ایران در مورد هشدار به شورای حقوق بشر درخصوص روند تخریبی امريكا -که موارد متعدد نقض سیستماتیک حقوق بشری را در کارنامه خود دارد- که مسیر شورای حقوق بشر را از بحث تخصصی و فنی به سوی سیاسی کاری می برد و تعداد کشورهای مخالف و موافق قطعنامه جزو بندهای اصلی کلیه اخبار و تحلیل های ضد انقلاب بوده است.

نکته جالب ديگر اينكه کشورهای کوچک و ذره بینی که بعضا هیچ گونه مناسباتی با ایران نیز ندارند، حاضر هستند با دریافت کمک های نقدی از امريكا، کلیه سیاست های خود را با این کشور هماهنگ کنند.

بخش دوم، کشورهای مخالف قطعنامه هستند. مجموعه 24 کشور به قطعنامه رای منفی و یا ممتنع دادند که در مقابل 22 رای موافق بیانگر عدم اجماع است. با نگاهی به کشورهای مخالف و موافق و بیانیه های قرائت شده مشخص می شود که سازمان کنفرانس اسلامی در جریان بررسی قطعنامه پیشنهادی امريكا و سوئد علیه جمهوری اسلامی از ایران حمایت كرده است.

پاکستان که به نمایندگی از کشورهای اسلامی در این اجلاس سخنرانی می کرد، تاکید کرد که سازمان کنفرانس اسلامی شدیدا مخالف طرح قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران است و این اقدام را سیاسی تلقی می کند. نماینده سازمان کنفرانس اسلامی با يادآوري رویکرد فعال و مثبت جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر از رهیافت اتخاذ شده توسط گروه غرب در شورای حقوق بشر انتقاد نمود و لابی های گسترده امريكا در داخل شورای حقوق بشر و نیز در کشورهای مختلف را مورد نکوهش قرار داد. در این نشست همچنین سفرای کوبا، چین، موریتانی و اروگوئه علیه قطعنامه طرح شده برضد جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کردند.

سوم اینکه آنچه باعث خشم امريكا و تشدید فعالیت های سایت های مخالف نظام شد، افشاگری ایران در مورد دخالت امريكا در روند شورای حقوق بشر است. عملکرد امريكا در کمیسیون سابق حقوق بشر موجب ناکامی اين نهاد بین المللی شد و موجب شد تا جامعه بین المللی به عضویت امريكا در آن سازمان پایان دهد. بنابراين، عضویت امريكا در شورای حقوق بشر نیز یک امر نگران کننده برای جامعه بین المللی است و این کشور از زمان حضور در شورای حقوق بشر روندی تخریبی در سازوکارهای شورا داشته است. کشوری که با حمایت بی قید و شرط خود از جنایات رژیم صهیونیستی باعث نقض روزمره حقوق مردم فلسطین می شود، صلاحیت حضور در شورای حقوق بشر را ندارد. سربازان امريكايی در افغانستان افراد غیرنظامی را می کشند و با اجساد آنها عکس یادگاری می گیرند که نمونه اخیر آن در هفته گذشته پس از افشاگری شبکه پرس تی وی که در آن بیش از 40 افغان از جمله 9 کودک کشته شدند، موجب عذرخواهی رسمی اوباما و پترائوس فرمانده نظامیان امريكا در افغانستان شد.

چهارمین نكته، وظیفه نیروهای انقلابي است که باید در نظام امپراتوری رسانه ای غرب نقش مهم‎تری ایفا کنند. موثرترین ابزارهای غرب در موضوع حقوق بشر ایران عناصری مانند شیرین عبادی هستند که کشور به کشور سفر کرده و توهم‌هايی را با مقامات آن کشورها در قالب حقوق بشر در میان می گذارند. اگر افکار عمومی از هزاران شهید نیروی انتظامی که به‌خاطر جلوگیری از قاچاق مواد مخدر جان خود را از دست داده اند، آگاه شوند، اعدام کردن این قاتلان و برهم زنندگان امنیت اجتماعی و سلامت روانی را درک نخواهند کرد؟ و یا مجازاتی کمتر از زندان برای فیلم‌سازی که با ساخت فیلم دروغین از شکنجه در زندان ها، سعی در تخریب وجهه جمهوری اسلامی دارد، قائل خواهند شد؟

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها