کد خبر: ۱۰۴۹۸۱
زمان انتشار: ۱۳:۵۷     ۱۶ دی ۱۳۹۱

مهر- نه تعطیلات آخرهفته و نه حتی تعطیلی پایتخت به‌دلیل آلودگی هوا هیچ یک بهانه توقف فعالیت فشرده دبیرخانه جشنواره برای دریافت نسخه‌های نهایی ‌آثار و ارجاع آن‌ها به هیأت انتخاب برای بازبینی نیست. در همین تعطیلات اتفاقاً خبرهای مهمی از فعالیت این هیأت به رسانه‌ها درز کرده که نشان از صحت برخی گمانه‌زنی‌ها دارد؛ گمانه‌زنی درباره سرانجام برخی از مهمترین فیلم‌ها!

تازه‌ها؛ "هالیوودیسم و سینما" به نوبت سوم رسید
 
یکی از برنامه‌های جنبی جشنواره فیلم فجر در دو دوره گذشته برگزاری کنفرانسی تحت عنوان "هالیوودیسم و سینما" بود که با همت و پیگیری نادر طالب‌زاده و با حضور مهمانانی از سایر کشورها هم‌زمان با برگزاری جشنواره فیلم فجر برگزار می‌شد.
 
 
طالب‌زاده یکی از متولیان اصلی برگزاری کنفرانس هالیوودیسم و سینما است
 
این برنامه که در اولین دوره به‌مانند برخی از نشست‌های تخصصی برگزارشده در حاشیه دوره‌های مختلف جشنواره، چندان مورد توجه قرار نگرفت در ادامه مسیر توانست آرام‌آرام هویتی مستقل برای خود دست و پا کند و حتی می‌توان برگزاری نخستین دوره از جشنواره "فیلمسازان مستقل" در سال جاری را از دست‌آوردهای آن دانست.
 
حالا و هم‌زمان با برگزاری جشنواره سی‌‌ویکم این کنفرانس بین‌المللی سومین دوره برگزاری را تجربه می‌کند و با انتشار رسمی فراخوانش در روز گذشته علاقمندان و صاحب‌نظران هم می‌توانند آثار خود را به این کنفرانس ارسال کنند. هرچند انتشار فراخوان کمتر یک ماه مانده به برگزاری یک کنفرانس تخصصی کمی دیرهنگام به‌نظر می‌رسد اما باید دید تنور برگزاری این دوره آنقدر گرم خواهد شد که برخلاف دوره‌های قبل اخبارش در میان خبرهای پر زرق و برق بخش‌های اصلی جشنواره راهی به رسانه‌ها باز کنند؟
 
چهره‌ها؛ مسعود ده‌نمکی
 
"نه مرغ می‌خواهم نه سیمرغ" این معروف‌ترین اظهارنظر کارگردان سه‌گانه "اخراجی‌ها" درباره جشنواره فیلم فجر است. مسعود ده‌نمکی با همین عبارت هم اعتراض خود به نظر داوران جشنواره درباره نخستین فیلمش را اعلام کرد و هم نشان داد که بیش از رأی داوران و حتی نظر منتقدان دل در گرو رأی و نظر مخاطبانی دارد که در همان سال سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره از نگاه مردم را به او اهدا کردند.
 
 
اکبر عبدی در نمایی از فیلم "رسوایی"
 
با همین زاویه نگاه ده‌نمکی با فیلم‌هایش گام‌به‌گام از منتقدان فاصله گرفت و هم‌زمان رکورد فروش سینمای ایران در سه ‌دهه گذاشته را دستخوش تغییرات جدی کرد. او برای جشنواره امسال فیلم "رسوایی" را به دبیرخانه ارائه کرده‌است. فیلمی که حضور اکبر عبدی در نقش یک روحانی از همان آغاز تولید، آن را به پروژه‌ای خبرساز تبدیل کرد.
 
ده‌نمکی که برخی منتظر ساخت "اخراجی‌های4" از سوی او بودند پس از نظرخواهی از مخاطبان وبلاگش از ساخت این فیلم منصرف شد و سراغ "رسوایی" رفت. فیلمی که خود اصرار دارد فضایی متفاوت از سه‌گانه "اخراجی‌ها" خواهد داشت و داستانش را نه در بستر طنز که در قالبی دراماتیک روایت خواهد کرد.
 
جالب اینکه بنابر اعلام شب گذشته برنامه "هفت" این فیلم نخستین فیلمی است که هیأت انتخاب جشنواره رأی به حضورش در بخش مسابقه سینمای ایران داده‌است. البته این خبر هنوز از سوی مسئولان جشنواره تأیید نشده اما دیگر شنیده‌ها هم حکایت از نظر مثبت اعضا هیأت انتخاب نسبت به این فیلم دارد. جالب اینکه آن‌ها که فیلم را دیده‌اند فارغ از کیفیت سینمایی و فنی اثر بر یک نکته تأکید دارند و آن اینکه این فیلم هم بی‌تردید با فروش میلیاردی یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای ایران در اکران 92 خواهد بود؛ آیا این‌بار ده‌نمکی در کنار جلب‌نظر مخاطبان همیشگی‌ می‌تواند نظر مساعد منتقدان و داوران جشنواره را هم با فیلم خود همراه کند؟
 
گفته‌ها؛ مدیریت فردیکو فلینی بر جشنواره فجر!
 
"مدیریت مقطعی به جشنواره فجر ضربه می‌زند" این جمله فارغ از اینکه گوینده آن کیست تقریباً با اندکی تغییر در ادبیات هر ساله به‌عنوان یکی از انتقادات کلیدی نسبت به کیفیت برگزاری جشنواره فیلم فجر مطرح بوده‌است و جالب اینکه این از معدود انتقاداتی که همواره هم به‌طور کاملاً رسمی از سوی روابط‌عمومی جشنواره برای رسانه‌ها ارسال می‌شود!
 
 
اکبر عالمی از منتقدان تغییر سالانه دبیر جشنواره است
 
این اظهارنظر این بار به نقل از دکتر اکبر عالمی منتشر شده‌است. یکی از کارشناسان پیشکسوت سینمای ایران که تأکید دارد "با آزمون وخطا نمی‌توانیم هر ساله جشنواره فیلم فجر را رونق ببخشیم" و می‌گوید: "اگر دبیر جشنواره قرار باشد هر سال تعویض شود، نمی‌توان به موفقیت زیادی رسید." دکتر عالمی البته بلافاصله تأکید کرده: "من نه طرفدار دبیر قبلی هستم و نه دبیر جدید را می‌شناسم" تا هرگونه شائبه درباره احتمال جهت‌دار بودن این نظر منتفی شود و پس آن می‌گوید: "معتقدم با تغییر مدیریت‌ها نمی‌توان به پایداری فرهنگی رسید. یکی از رازهای موفقیت این است که به سهولت مدیریت‌ها را تغییر ندهیم."
 
این کارشناس پیشکسوت سینما معتقد است: "ثبات مدیریت می‌تواند به سینمای ایران کمک کند، چرا که برای یک مدیر مدتی زمان لازم است تا پیرامونش را بشناسد، حتی اگر فدریکو فلینی هم بخواهد مدیر شود لازم است 6 ماه صرف کند تا با محیط کارش آشنا شود. اگر قرار باشد مدیریت‌ها مقطعی باشند مطمئن باشید که به کارها لطمه خواهد خورد. البته باز هم تکرار می‌کنم گفته های من به این معنا نیست که بخواهم از مدیری طرفداری کنم، چرا که من هیچ کدام از مدیران جشنواره را نمی‌شناسم."
 
وعده‌‌ها؛ خداحافظی با "تأخیر" و "بی‌برنامگی"
 
این یکی دیگر از آن وعده‌هایی است که پایبندی به آن می‌تواند جشنواره فجر را از نظر کیفیت برگزاری چند گام بلند به کیفیت استاندارد نزدیک کند. تأخیر در اکران فیلم‌ها و از آن بدتر جابه‌جایی در جدول برنامه و حتی لغو اکران برخی آثار از معضلات همیشگی جشنواره بوده‌است که این‌بار مسئولان جشنواره وعده داده‌اند خبری از تکرار آن در دوره سی‌ویکم نخواهد بود.
 
بخش قابل توجهی از مقدمات پای‌بندی به این وعده البته دقیقاً به همین مرحله‌ای بازمی‌گردد که این روزها در ‌آن به سر می‌بریم؛ یعنی مرحله بازبینی و دریافت آثار از سوی دبیرخانه جشنواره. اگر فیلمسازان در موعد مقرر و قانونی نسخه‌ای به معنای واقعی "نهایی" را به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند و از دیگر سو دبیرخانه جشنواره هم زیر بار "وضعیت ویژه" برخی از فیلم‌های خاص نرود و با اغماض درباره آن‌ها رفتار نکند به‌راحتی می‌توان چینش آثار در جدول اکران جشنواره را مدیریت کرد.
 
مهمتر از این نکته اما آنچه مدیران جشنواره سی‌ویکم را دل‌گرم کرده تا چنین وعده‌ای را طرح کنند بهره‌گیری از امکانات دیجیتال برای اکران آثار است که طبیعتاً آن‌‌ها را از دشواری‌های مرسوم هر ساله برای آماده‌سازی کپی نسخه‌های 35میلیمتری معاف خواهد کرد.
 
حاشیه‌ها؛ آنچه تأیید شد و آن‌هایی که تکذیب شدند!
 
حتماً در روزهای اخیر خبرهای پراکنده و غیررسمی درباره سرانجام برخی فیلم‌های متقاضی حضور در جشنواره سی‌ویکم به گوش شما هم رسیده‌است. در این زمینه رسانه‌ها نقش ویژه‌ای دارند و به سنت هر ساله در خبرنگاری با بهره‌گیری از ارتباطات خبری خود سعی در کشف اطلاعات بکر درباره فیلم‌های حاضر در جشنواره دارد؛ اطلاعاتی که به ناچار به‌عنوان "شنیده‌ها" در رسانه‌ها منعکس می‌شود.
 
امسال اما خبرهایی که درباره "نظر اعضا هیأت انتخاب درباره برخی آثار" در رسانه‌ها منعکس شد واکنش تند اعضا هیأت انتخاب را به همراه داشت!‌ مهدی صباغ‌زاده یکی از اعضا این هیأت است که روزگذشته در واکنش به خبرهای منتشر شده در این‌باره به سایت کافه سینما گفت: "ما هم هنوز انتخاب‌هایمان را نکرده‌ایم و هر اظهارنظری شایعه‌ای بیش نیست."
 
 
احتمال غیبت حاتمی‌کیا در جشنواره سی‌ویکم روز به روز جدی‌تر می‌شود
 
این کارگردان سینما درباره اخباری که درباره علاقه هیئت انتخاب به چند فیلم منتشرشده هم گفت: "اینها شایعاتی است که خودشان درست می‌کنند، خودشان مطرح می‌کنند، خودشان اظهارنظر می‌کنند، احساسشان را نسبت به فیلم‌ها ابراز می‌کنند. شورا هنوز راجع به هیچ فیلمی نظر نداده و دوستان یک روز تحمل کنند تا جمع‌بندی صورت بگیرد و تمام این شایعات کذب و بی‌مورد است."
 
البته برخی از این شنیده‌ها در همین‌روزها به‌طور نسبتاً رسمی تأیید شده است. نمونه بارز آن هم حرف و حدیث‌ها پیرامون نرسیدن دو فیلم "چ" ابراهیم حاتمی‌کیا و "آشغال‌های دوست‌داشتنی" محسن امیریوسفی به جشنواره که روزگذشته اینگونه صراحتاً از سوی سیمون سیمونیان مدیر دبیرخانه جشنواره تأیید شد: "وقتی این فیلم‌ها نرسیدند و هیئت انتخاب آن‌ها را ندیده دیگر چه کار می‌شود کرد؟ هیئت انتخاب فردا(شنبه) جمع‌بندی‌ می‌کند. هیئت انتخاب،  فیلم‌ها را باید ببینند و طبیعتا این فیلم‌ها به علت عدم نمایش در هیئت انتخاب در جشنواره حضور نخواهند داشت."
 
به‌رغم تأیید این قسم شنیده‌ها اما مهدی عظیمی‌میرآبادی هم از دیگر اعضا هیأت انتخاب جشنواره است که صراحتاً شنیده‌ها را تکذیب و تأکید کرده باید تا موعد مقرر منتظر ماند؛ موعدی که امروز به سر می‌رسد و با انتشار رسمی فهرست فیلم‌های پذیرفته شده در جشنواره صحت و سقم شنیده‌ها راحت‌تر محک خواهد خورد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها