کد خبر: ۱۰۴۸۷۶
زمان انتشار: ۰۹:۵۹     ۱۶ دی ۱۳۹۱
یک مرکز مطالعات اسرائیلی به چندین توطئه برای براندازای نظام سوریه اشار کرد و نوشت که شرایط استراتژیک سوریه و وحدت و وفاداری ارتش و ملت به بشار اسد تمام این طرح‌ها را به شکست کشانده است.

به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس، مرکز مطالعات اسرائیل در بیت المقدس در مقاله‌ای به قلم «ژاک نریا» یکی از تحلیلگران این مرکز در مسایل خاورمیانه و از مشاوران اسحاق رابین نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در مورد اوضاع در سوریه نوشت که با ادامه محبوبیت مردمی گسترده بشار اسد و تسلط نظامی بر شهرهای حیاتی این کشور و وجود ارتش قوی وفادار به اسد و مخالفان ضعیف و متفرق پایان دادن به حاکمیت بشار اسد در این کشور بعید به نظر می‌رسد.

دو عاملی که مانع موفقیت افراد مسلح در سوریه می‌شود

وی که هم اکنون نیز معاون تحلیلگری اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود، با اشاره به اینکه دولت سوریه بر اوضاع داخلی مسلط است، تاکید کرد: با وجودی که افراد مسلح موفق به تسلط بر برخی مناطق حلب شده و درگیری هایی را با ارتش در اطراف دمشق آغاز کرده‌اند، اما ارکان نظام اسد قدرت را در شهرهای بزرگ دیگر در دست دارد و این شهرها تحت سیطره اسد است، ارتش وفادار به اسد تلاش‌های افراد مسلح برای نفوذ به این شهرها را نیز ناکام گذاشته است.

این تحلیلگر صهیونیست افزود: باید با انصاف بگوییم که ارتش سوریه همچنان به عنوان قدرتی متحد می‌جنگد و موسسات دولتی نیز فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد، با وجود جدا شدن برخی از شخصیت‌های سوری ارکان سیاسی دولت و ملت نیز همچنان در پشت سر اسد هستند و به وی وفادارند.

وی به کشته شدن وزیر دفاع سوریه و برخی دیگر از شخصیت‌های سوری در انفجار دفتر امنیت ملی این کشور اشاره کرد و نوشت که سرعت اسد برای پر کردن این شکاف و تلاش برای ادامه مبارزه با افراد مسلح ثابت کرد که قدرت نظام سوریه متزلزل نخواهد شد.

جنگ شهری جواب نمی دهد

نویسنده این مقاله تاکید می‌کند که ارتش موسوم به ارتش آزاد سوریه قادر نیست وارد درگیری با ارتش سوریه در شهرها شود، چرا که اوضاع در این صورت نیز به نفع ارتش آزاد تغییر نخواهد کرد، بیشترین کاری که ارتش آزاد می‌تواند انجام دهد، این است که گردانی به تعداد 300 نفر [برای این جنگ] تدارک ببیند.

دخالت نظامی خارجی هم کارساز نیست

نریا دخالت نیروهای نظامی غربی یا ترکی برای حمایت از افراد مسلح را نیز کم اهمیت دانست، اما در عین حال تاکید کرد که کمک‌های آمریکا ، انگلیس و فرانسه به افراد مسلح با اعطای سلاح‌های پیشرفته و اطلاعات جاسوسی به آنها می‌تواند به نفع آنها تمام شود.

وی با اشاره به اینکه باید به جای تعیین زمان‌های مختلف برای سقوط اسد، باید به فکر بررسی علت‌های بقای وی بود، گفت: دولت اسد از مناسبات و ائتلاف های مستحکمی برخوردار است، ما از همان آغاز درگیری‌ها هیچ تلاشی را از سوی نخبه های سنی یا اقلیت های مسیحی یا دروزی و عاشوری برای جدا شدن از دولت مرکزی سوریه مشاهده نکرده ایم.

نفرت عمومی سوری ها از سران مخالفان نظام

تحلیلگر ارتش اسرائیل با اشاره به فقدان محبوبیت مردمی شورای ملی سابق در سوریه گفت که علت عمده این عدم محبوبیت حضور دهها ساله بیشتر اعضای این شورا در خارج از سوریه بوده است، البته آمریکا در طول یک سال سعی کرد تغییراتی را در این تشکیلات ایجاد کند و آن چیزی که الان تحت عنوان ائتلاف ملی نیروهای مخالف دولت تشکیل شده، یک اقدام سیاسی محض در این راستاست. ارتش آزاد نیز بعد از اینکه تصمیم بر آن گرفت که کمیته های آن در قاهره تشکیل شود، تبدیل به یک موسسه صرف اداری شد که به استقلال این گروه ها خدشه زد.

واگرایی گروه‌های مختلف مخالف نظام سوریه

این مقاله به وجود اختلافات زیادی در بین دو جناح نظامی و سیاسی مخالفان در مورد جانشین اسد در صورت کنار رفتن وی از قدرت اشاره کرد و نوشت که عمق این اختلافات میان فرماندهان عملیاتی ارتش آزاد و  گردان های متشکل از سلفی ها را می توان در قتل ولید البستانی بعد از اینکه خود را امیر منطقه حمص نامید، مشاهده کرد.

نویسنده به موضع روسیه و چین در رد هر مصوبه سیاسی یا نظامی از شورای امنیت سازمان ملل علیه دولت سوریه اشاره کرده و نوشت که با وجود ممنوعیت پروازی که افراد مسلح استفاده هایی از آن می برند، اما این اقدام برای براندازی اسد کافی نیست.

اجرای سناریوی لیبی در سوریه در دستور کار نیست

وی در پایان تلاش آمریکا و اسرائیل برای اجرای سناریوی لیبی جدید در سوریه از طریق شورای امنیت در سوریه را نیز بعید دانست و نوشت که هر تزلزل سیاسی در سوریه به موجی از پیامدهای وخیم علیه کشورهای منطقه تبدیل خواهد شد که اسرائیل و حتی غرب را نیز در بر خواهد گرفت.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها