به گزارش پایگاه 598 در آستانه سومین سالگرد حماسه مردمی و ماندگار نهم دی، محورهای تبیینی این قیام مردمی توسط ستاد مرکزی بزرگداشت حماسه نهم دی تدوین شده است که به شرح زیر است:
1- تبیین موقعیت ممتاز و برتر نظام جمهوری اسلامی در آستانه انتخابات 88
موقعیت ممتاز و برتر ایران در فنآوری هستهای- موفقیت ایران در لبنان، فلسطین، عراق و اثرگذاری جدی نظام جمهوری اسلامی در منطقه و دست برتر ایران در مذاکرات هستهای باعث شده بود که اتحادیه اروپا و آمریکا درخواست جدی برای ادامه مذاکرات 1 + 5 و قبول شرایط جمهوری اسلامی را داشته باشند، حضور 85 درصدی مردم در انتخابات، درآغاز دهه چهارم حیات نظام جمهوری اسلامی ایران.
2- لطمه به اعتبار، جایگاه و سرمایههای کشور با دروغ بزرگ تقلب
جریان فتنه با دروغ بزرگ تقلب (که بعدها خودشان چه در جلسه در حضور مقام معظم رهبری چه در بازجوییها چه در تحلیلهـای داخـلی اذعـان کردند که امکان تقلب در سطح گسترده وجود ندارد) و اردوکشیهای خیابانی و بیانیههای تند بعد از آن، ضمن ایجاد تردید بزرگ در نتایج انتخابات در بین مردم موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در منطقه و دنیا متزلزل کرد.
3- قانون شکنی و قانون گریزی جریان فتنه
مقتضای افراد و جریانهایی که نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند و در چارچوب قانون تصمیم به مشارکت در رقابتهای انتخاباتی گرفتهاند، این است که اعتراضات خود را از مجاری قانونی پیگیری نمایند. جریان فتنه نشان داد که قانون و سازو کارهای قانونی نظام را قبول ندارد و با اردوکشی خیابانی و آشوب میخواهد به خواسته ناحق خود دست یابد.
4- براندازی نرم طراحی شده توسط دشمن
فتنه سال 88 - در بعد خارجی - از سال ها قبل از 88 طراحی و دنبال شده بود. یکی از نشانههای آن این است که سناتور «مک کین»کاندیدای جمهوریخواهان در انتخابات سال 2008 در سال 1384 دقیقاً به «جنبش سبز» با همین نام! اشاره میکند و میگوید «در ایران، نظام را با جنبش سبز منهدم میکنیم» مک کین همان کسی است در جریان یک سخنرانی در فروردین 1386 در ایالت کارولینای شمالی آوازی منسوب به گروه «بیچ بویز» در پشت میکروفون سرود که در آن خوانده شده بود: «بر روی ایران بمب، بمب، بمب، بمب بریزیم ....» و البته 10 ماه بعد -19 بهمن 86- و از عصبانیت خود از جمهوری اسلامی را آشکار کرد. لیکن در مصاحبه با نیویورک تایمز گفت: «من همچنان اندیشناک (هراسان از) بلند همتی ایرانیان هستم ، چرا که چیرگی ایرانی بر منطقه به درازای تاریخ است».
همه اسناد و اطلاعات موجود نشان دهنده اقدام طراحی شده دشمن، با کپی برداری از مدل انقلابهای رنگی برای براندازی نرم بود؛ ثقل زمانی در انجام انقلابات رنگین انتخابات است، بدین صورت که با اعلام تقلب در انتخابات از سوی مخالفان، ابطال انتخابات و برگزاری مجدد انتخابات، با مداخله دولتهای خارجی پیگیری میشود؛ قبل از انتخابات 1388 توسط جریان فتنه در داخل و توسط دولتهای غربی و رسانههای آنها در خارج، با بهرهگیری از تجربه انقلابهای رنگی و آموزش سازمان رای خود از طریق زیر سئوال بردن جریان انتخابات تحت عنوان تقلب، یک جریان اجتماعی برای براندازی نظام راه اندازی کردند.
5- نقش کلیدی آمریکا، سفارت خانه های غربی و اتاق های فکر
دفاتر ویژه، سفارتخانهها و اتاقهای فکر در واقع مثلث ابزار غرب برای تغییر در ایران را شکل دادهاند. مراکز آمریکایی پیش از انتخابات بهطور گسترده به ادبیات تقلب دامن میزدند و برای به آشوب کشیدن ایران از پیروزی قطعی میرحسین موسوی حرف میزدند و با برجستهسازی فعالیت مخالفان وانمود میکردند که نظام سیاسی ایران در آستانه سقوط قرار گرفته است.
در بعد خارجی از یک سو محافل آکادمیک و رسانهای آمریکا، از سوی دیگر «دفاتر ویژه» آمریکا در کشورهای مختلف و از سوی دیگر سفارتخانههای غربی سه کانونی بودند که طی دو دهه فعالیت گستردهای را با هدف «تغییر در ایران» دنبال میکردند.
بر اساس بررسیهای انجام شده حداقل 8 «دفتر ویژه» در دبی، بگرام، بیشکک، باکو، سلیمانیه، آمستردام، لندن و واشنگتن به منظور ارتباطگیری، هماهنگسازی، آموزش و تجهیز در فاصله سالهای 1371 تا 1388 راه اندازی شده است؛ این دفاتر زیر نظر سیا و پنتاگون فعالیت میکردند.
اسناد میگویند این دفاتر به سرشاخههایی در تهران وصل بودهاند و از طریق این سرشاخهها، نخبگان در حوزههای مختلف را شناسایی کرده و در یک برنامه چند لایه و چند مرحله توجیه و هماهنگ میشدند و در نهایت بهعنوان پیشتازان تحول در نظام سیاسی ایران مورد استفاده قرار میگرفتند. سرپلهای این «دفاتر ویژه» همان حلقههایی بود که در دوره سازندگی و اصلاحات در برخی از دستگاهها سکولاریزهکردن نظام و جامعه ایران در دستور کارشان بود.
علاوه بر این دفاتر ویژه، دست کم 17 سفارتخانه غربی شامل سفارتخانههای انگلیس، کانادا، استرالیا، فرانسه، آلمان، هلند، بلژیک، سوئیس، دانمارک، فنلاند، کره جنوبی، ژاپن و ... به جمعآوری اطلاعات حساس، ارتباط هدفمند با برخی از مراکز نظام، برگزاری جلسات با بعضی از نخبگان سیاسی مخالف نظام دینی، تهیه و تجزیه و تحلیلهای دورهای و سنجش درجه و ماهیت تغییرات در جامعه ایران مشغول بودند. بعضی از این سفارتخانهها بخصوص سفارت انگلیس در فتنه سال 1388 بهصورت عملیاتیتر به مقابله با نظام اسلامی پرداختند بهگونهای که بعضی از عوامل سفارتخانههای غربی به دلیل حضور مستقیم در آشوبهای خیابانی بازداشت و محاکمه شدند.
محور سوم، مراکز مرتبط با سازمان جاسوسی آمریکا در واشنگتن است که به طور ویژه روی ایران کار میکنند و تعداد واقعی آنها مشخص نیست. یک گزارش بیانگر آن است که حداقل 70 اتاق فکر در آمریکا، روش های مقابله با ایران را تئوریزه و فرموله میکند و سیاستهای آمریکا در برخورد با ایران در 33 سال قبل، تحت تاثیر اسناد و گزارش های تولید شده در این اطاقهای فکر است.
6- میدان دادن به جریانات ضد انقلاب
میدان دادن به جریانات ضد انقلاب اعم از سلطنت طلب، بهایی، منافقین، گروهگهای ضد انقلاب، زنان فاسد و اراذل و اوباش ( که از همه این افراد در خیابان ها و در حین اقدامات مجرمانه افرادی دستگیر شدند) و حضور این گروه افراد در اردوکشی های خیابانی از نتایج عملکرد جریان فتنه بود که اوج آن در حرمت شکنی روز عاشورا ظاهر شد.
7- حرمت شکنی بزرگ عاشورا و قیام مردمی 9 دی
جریان فتنه و ضد انقلاب همراه، با شعارهای خود در روز قدس (نه غزه، نه لبنان) و حرمت شکنی های روز 13 آبان و 16 آذر (شعارهای حمایت از آمریکا و پاره کردن عکس حضرت امام خمینی رضوان الله علیه و حرمت شکنی بزرگ عاشورا (آتش زدن خیمه امام حسین(ع) و رقص و پایکوبی در خیابان ها) ماهیت ضد دینی و ضد انقلابی خود را نشان دادند.
حرمت شکنی روز عاشورا و حمایت سران فتنه از اراذل و اوباش صبر مردم خداجوی را به سر آورد و مردم عاشورایی با قیام خود در یک تظاهرات عاشورایی بینظیر انزجار خود را از توطئه آمریکا و جریان فتنه همسو نشان داد؛ این حضور در سراسر کشور همه 40 میلیون شرکت کننده در انتخابات 22 خرداد را در بر میگرفت.
شعارهای روز 9 دی مشخص کرد که مردم به هیچ جناحی گرایش ندارند. مردم در 9 دی نشان دادند برای دفاع از انقلاب و نظام و رهبری در صحنه هستند.
قیام تاریخی و ماندگار نهم دی 1388 به تعبیر مقام معظم رهبری؛ حضرت امام خامنهای- دامت برکاته- « یکی از قلههای فراموش نشدنی»، « حرکت برخاسته از بصیرت»، « شناختن موقعیت و حضور در لحظه های مورد نیاز»، «حرکتی در فضای غبارآلود»،« حرکتی متکی بر ایمان و اراده الهی» در تاریخ انقلاب اسلامی بود.
8- مدیریت و مهار فتنه
چهار عامل را میتوان بهعنوان عوامل زمینهساز حماسه 9 دی و مهار فتنه 88 مورد توجه قرار داد؛ این چهار عامل عبارت است از ایمان و باورهای اعتقادی مردم، رهبری الهی و هوشمندانه مقام معظم رهبری، بصیرت ملت ایران و عاشورای حسینی؛ حضور مردم در عرصههای مختلف از اعتقادات و باورهای دینی آنها سرچشمه میگیرد.
ایمان مذهبی مردم، عشق به اهل بیت (ع) عامل قدرتمند در تولید قدرت مردمی انقلاب پیروزیها و شکست دشمن بوده است؛ در آزمونهای بزرگ دین مداری مردم عنصر تعیین کننده و کارگشا بوده است.
رهبری مهمترین عامل در مقابله با فتنهها و عبور از بحرانها بوده است. مهمترین عامل آفرینش حماسه 9 دی و باطل السحر کردن فتنه بود. مقام معظم رهبری با مدیریت حکیمانه، تبیین و آشکارسازی ماهیت فتنه با استراتژی مقابله نرم و با بهره گیری از قدرت مردمی نظام انرژی و ظرفیت جامعه را به جریان انداخت و با مدیریت مردمی و انقلابی بساط فتنه را جمع کردند پیامها، بیانات و تبیینهای ایشان اثرات شگرفی داشت و ملت ایران را برای آفریدن حماسه پرشکوه بدون دعوت و فراخوان رسمی برانگیخت.
سیاست و خط مشی رهبری در طول فتنه، جذب حداکثری و دفع حداقلی و تلاش برای برگشت افرادی که روزی جزء نظام بودند به دامن نظام و جدا کردن خط آنها از آمریکا و ضد انقلاب بود. لیکن متأسفانه سران فتنه نخواستند به این کشتی نجات وارد شوند و با ادامه هم صدایی و همراهی با پروژه آمریکایی نشان دادند که به اصول نظام پایبند نیستند.
جمهوری اسلامی نظامی مبتنی بر اراده ملت است. بصیرت و بیداری ملت ایران عامل سرنگونی حکومت خودکامه شاهنشاهی، شکل گیری انقلاب اسلامی و نظام اسلامی و مقابله با چالشها و تهدیدات مختلف بوده است؛ مردم در همه عرصهها در این سه دهه نقش آفرین بودهاند در هر شرایطی همانند 9 دی که نیاز به حضور بوده با بصیرت و اقدام خود گره های بزرگ را باز کرده اند و از انقلاب و نظام دفاع کردهاند.
بنابراین در حماسه 9 دی قدرت مردمی نظام به عنوان منبع قدرت نرم ظهور و بروز یافت؛ در واقع 9 دی، نه گفتن با قدرت مردمی مبتنی بر مشی انقلاب اسلامی بود.
حرکت مردم مبتنی بر نگرش عاشورایی بود. مردم ایران در سخت ترین شرایط از کربلا، عاشورا و ابی عبدالله الحسین(ع) قدرت گرفتهاند و درون مایه همه حرکتهای انقلابی و نهضتی مردم عاشورای حسینی بوده است. واقعیت این است هیچ رویداد و حادثه ای نمی توانست مثل حادثه روز عاشورا ملت ایران را در 9 دی به حرکت درآورد.
بنابرایـن احساسی که در 9 دی بـه جریـان افتاد با روح عاشورایی در آمیخته شد. عاشورا ستیزی، پرده دری و حرمت شکنی ها در روز عاشورا مردم را به این رساند که با یک جریان منحرف از جنس لشکر ابن زیاد روبرو هستند. که همزمان با شهادت ابی عبدا... الحسین (ع) و یاران آن حضرت پرچم های عزای آن حضرت به آتش کشیده می شود. وقتی مسأله امام حسین(ع) و عاشورا به میان آمد این تحرک عمومی و حرکت عظیم بوجود آمد و آمیخته شدن حرکت فتنه با عاشورا ضربه به فتنه را نهایی کرد.
9- تداوم ستیزه جویی با نظام
پس از 9 دی و 22 بهمن سال 88 توقع بود، جریان فتنه به ندای مردم گوش فرا دهد و از ستیزه جویی با نظام دست بردارد. لیکن اطلاعیهها و بیانیههای بعدی نشان داد که آنها دنبال ایجاد یک جنبش اجتماعی جهت براندازی نظام هستند و اوج آن در 25 بهمن سال 89 و همراهی آنها با آمریکا در مشابهسازی جمهوری اسلامی با حکومت های دیکتاتور منطقه و درخواست از مردم جهت حضور در خیابانها بود.
با گذشت زمان، جریان فتنه و عناصر خارج نشین آنها کاملاً خود را به سیاست های آمریکا هم جهت کردند و امروز این جریان (جنبش راه سبز امید، جـریـان فتنه و اصـلاح طلبان همـسو) همان مسیـری را طی میکنند که آمریکاییها ترسیم کردهاند.
آمریکا میخواهد؛ ایران الگوی انقلاب های منطقه نباشد و آنها نیز با بیانیهها و نامه نگاریهای خود با سران این جنبشها همین خواسته را پیگیری می نمایند، آمریکا میخواهد با ایجاد یک جریان اعتراضی و جنبش اجتماعی در داخل کشور همراه با سیاست های تحریم و به بهانه نقض حقوق بشر و مباحث هسته ای دایره فشار داخل و خارج را برنظام افزایش دهند و جریان فتنه نیز درست همین خط را دنبال میکند.
10- قیام کنندگان 9 دی، هدف راهبرد جدید دشمن
پیام قیام مردمی نهم دی 1388، این بود که امکان فروپاشی نظام جمهوری اسلامی ایران، از درون با کپیبرداری از انقلابهای رنگی «جنگ نرم» نیست؛ مردم به نظام اعتماد و دلبستگی دارند. همچنانکه پیام هشت سال دفاع مقدس ملت ایران این بود که؛ امکان براندازی نظام جمهوری اسلامی از طریق" جنگ سخت" وجود ندارد.
پیام اسلام خواهی ملت ها در تحولات اخیر منطقه و برگزاری اجلاس موفق غیر متعهدها در ایران این بود که؛ امکان انزوای سیاسی ایران وجود ندارد. بنابراین انقلاب اسلامی را که کانون الهام بخشی در منطقه و جهان است، چون امکان براندازی و فروپاشی آن وجود ندارد، باید از طریق افزایش فشار اقتصادی و سیاسی مهار شود.
قدرت آن در داخل و خارج کاهش یابد. 9 دی این پیام را به دشمن انتقال داد که جمهوری اسلامی از عمق مردمی برخوردار است. بنابراین دشمن قیام کنندگان 9 دی «دلبستگی و اعتماد ملی» را از طریق فشار اقتصادی هدف قرار داد. تا با ایجاد نارضایتی مردم را ناامید و مایوس سازد.
11- عبرت آموزی از گذشته
اکنون انتخابات جدیدی در پیش رو است؛ در انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده نیز سیاست آمریکا زیر سؤال بردن مشروعیت نظام جمهوری اسلامی با هدف پایین آوردن مشارکت مردمی و باز تولید جریان فتنه است. در شرایط فعلی راهبرد آمریکا تشدید فشار و تحریم اقتصادی با هدف ناکارآمدسازی جمهوری اسلامی در داخل کشور و اعتبار زدایی از جمهوری اسلامی در خارج از کشور است.
نظام سلطه می خواهد قبل از انتخابات مسئولان کشور را دچار اشتباه محاسباتی کند تا از طریق تعامل و مذاکره اهداف خودش را که قطعا تسلیم و عقب نشینی نظام جمهوری اسلامی تحمیل نماید. همچنین نظام سلطه و جریان فتنه با القاء ناکارآمدی نظام و برجسته کردن آثار تحریم های اقتصادی و ضعف های داخلی میخواهد، مردم را ناامید و در حمایت از نظام از طریق مسائل اقتصادی و معیشتی مایوس سازد و در نهایت مشارکت مردم در انتخابات آتی کاهش یافته و یا بر نتیجه انتخابات تاثیر گذارندو دوباره آبرو ریزی نمایند.
در شرایط فعلی جریان فتنه، بدنبال انشقاق در جبهه انقلاب اسلامی است. با نادیده گرفتن خیانت های خود در انتخابات 1388 که اعتبار نظام را مخدوش ساختند؛ همچنان با برجسته کردن آثار تحریم های اقتصادی غرب و برخی از آسیب های داخلی از طریق دامن زدن به نارضایتی های اجتماعی، اعتراض و آشوب و در نهایت بی ثبات سازی کشور را دنبال می کند.
همچنانکه ملت ایران با رهبری های الهی حضرت امام خمینی رضوان الله علیه، توانست جنگ تحمیلی هشت ساله را در یک شرایط کاملا نابرابر به فرصت تبدیل کند. بطور قطع مسئولان و ملت ایران با حماسه دیگر، تحریم و جنگ اقتصادی دشمن را با استفاده از شعار سال1391؛ « تولید ملی از طریق راهبرد اقتصاد مقاومتی» به انقلاب و دگرگونی اقتصادی « استقلای کامل اقتصادی» تبدیل خواهد نمود؛ جریان معارض انقلاب اسلامی اعم از نظام سلطه، فتنه و انحراف اهداف زیر را قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 پیگیری می کنند:
11-1- بیثبات سازی اقتصادی از طریق برجسته سازی آثار تحریم های اقتصادی و بزرگنمایی ضعفهای داخلی
11-2- بیثبات سازی سیاسی از طریق به اشتباه انداختن مسئولان در محاسبه و برآورد دشمن، ایجاد انشقاق در جبهه انقلاب اسلامی، درونی کردن چالشها به ویژه بین مسئولان کشور و انفعال در برابر دشمن جهت مذاکره و تسلیم.
11-3- نارضایتی اجتماعی(دامن زدن به اعتراض در گروه های مختلف جامعه)
11-4- کلید زدن پروژه آشوب قبل و یا بعد از انتخابات
12-ایران در شرایط فعلی در اوج اقتدار و برتری در منطقه و دنیاست؛ به باور بسیاری از سیاست مداران غربی و نخبگان غربی در سطح منطقه و جهان موازنه قدرت به نفع جمهوری اسلامی تغییر کرده است؛ پارهای از مصادیق این اقتدار عبارتست از:
12-1- پیشرفتهای چشمگیر علمی و فن آوری نظام جمهوری اسلامی ایران؛
12-2-مقاومت و ایستادگی ملت ایران در برابر تحریم ها علی رغم تلاش فراوان آمریکا؛
12-3-پرچمداری جمهوری اسلامی ایران در بیداری اسلامی و مقابله با نظام سلطه در جهان اسلام؛
12-4-برگزاری اجلاس موفق غیر متعهد ها به عنوان دومین اجلاس مهم جهانی با حضور 120 عضو به رغم راهبرد انزوای سیاسی توسط غرب و برخی از کشورهای عربی؛
12-5-پیروزی حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه و مقاومت و پیروزی فلسطینی ها در جنگ های 22 روزه و 8 روزه غزه در مقابل آمریکا و رژیم اشغالگر قدس؛
12-6-عقب نشینی آمریکا از عراق و اقتدار شیعیان طرفدار ایران در عراق؛
12-7-نفرت افکار عمومی منطقه و جهان از نظام سلطه جهانی و افزایش ضدیت با امریکا؛
12-8-گسترش دین گرایی و معنویت گرایی در روند تحولات جهانی؛
12-9- شکست دشمن در طرح های مختلف براندازی (سخت، نیمه سخت و نرم) تاکنون؛
12-10- رویکرد مثبت توده های مردم در سطح جهان اسلام به انقلاب اسلامی و شخصیت برجسته حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری؛
12-11- گسترش فرهنگ انقلاب اسلامی، مقاومت و بیداری اسلامی در سطح منطقه؛
12-12-ضعف مبانی فکری – فرهنگی لیبرال دمکراسی در برابر فرهنگ غنی اسلام و انقلاب اسلامی؛
12-13- وجود بحران های فکری و فرهنگی درجوامع غربی؛
12-14- برخورداری از موقعیت ممتاز ژئوپلتیکی جمهوری اسلامی در بعد فرهنگی؛
12-15-برخورداری نظام از جایگاه و نفوذ والای رهبری در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور؛
12-16- وجود فرهنگ دینی و ملی ریشه دار و دشمن ستیز در کشور؛
12-17-باور و اعتماد اکثریت مردم ایران به کارآمدی نظام جمهوری اسلامی؛
12-18-زیر سئوال رفتن نظام لیبرال دموکراسی در آمریکا و اروپا از طریق جنبش ضد سرمایه داری (ضدوال استریت)؛
12-19-ریزش چشمگیر آری جریان فتنه و از دست دادن بدنه مردمی اصلاح طلبان طرفدار فتنه پس از شکست کامل پروژه فتنه 88 .
اینها همه شرایط طلایی و استثنایی جمهوری اسلامی است که با حضور چشمگیر مردم در انتخابات اسفند 92 یکبار دیگر 9 دی دیگری آفریده خواهد شد و این بار نیز فتنه و آمریکا با شکست مفتضحانه دیگری روبرو خواهند شد. تجربه نشان داده است که می توان با بصیرت افزایی راهبرد و اقدامات نظام سلطه، جریان فتنه و انحراف را پیشگیری و با اقدامات پیشدستانه مهار و مقابله کرد.
انشاء الله