کد خبر: ۹۸۹۴۹
زمان انتشار: ۱۳:۱۹     ۲۱ آذر ۱۳۹۱
شگرد رسانه‌های انگلیسی در روش سانسور خبری مدرن:
در دوره کنونی با پیشرفت افکار عمومی و حرفه ای شدن فعالیت ها، رسانه ها برای اثرگذاری بیشتر ، دیگر به این شیوه بسنده نمی کنند بلکه شیوه جدیدی را در پیش گرفتند و آن شیوه این است که هر رسانه، اخبار موجود را با توجه به هدفش گزینش می کند؛ یعنی فقط آن اخباری را انتخاب می کند که او را در سیاستش یاری می کند. در واقع یک نوع سانسور خبری مدرن! تمام هنر ترفندهای رسانه ای به این است که مخاطب آن را احساس نکند و فقط نتیجه آن در او موثر باشد. یعنی بدون اینکه او شیوه خبر پراکنی آن رسانه را بفهمد، همراه و همفکر سیاست های فکری آن شود.
سرویس نقد رسانه پایگاه 598 - خانم اعتمادی/ در عصر رسانه ای امروز این مطلب به عنوان یک اصل مسلم و چه بسا بدیهی مورد قبول همه اهل رسانه و حتی همه کسانی که فقط مقدار کمی با رسانه آشنایی دارند می باشد که «رسانه ای بی طرف در تمام اخبار و وقایع وجود ندارد».

در دوره ای این طور تصور می شد که هر رسانه برای رسیدن به هدف خود باید تمامی اخبار را با یک عینک خاص بیان کند تا وقایع آنطور که او می خواهد به مخاطب القا شود.



اما بعد از گذشت مدتی، در دوره کنونی با پیشرفت افکار عمومی و حرفه ای شدن فعالیت ها، رسانه ها برای اثرگذاری بیشتر ، دیگر به این شیوه بسنده نمی کنند بلکه شیوه جدیدی را در پیش گرفتند و آن شیوه این است که هر رسانه، اخبار موجود را با توجه به هدفش گزینش می کند؛ یعنی فقط آن اخباری را انتخاب می کند که او را در سیاستش یاری می کند. در واقع یک نوع سانسور خبری مدرن!

تمام هنر ترفندهای رسانه ای به این است که مخاطب آن را احساس نکند و فقط نتیجه آن در او موثر باشد. یعنی بدون اینکه او شیوه خبر پراکنی آن رسانه را بفهمد، همراه و همفکر سیاست های فکری آن شود.

بنابراین رسانه های حرفه ای در مرحله بعد اگر بخواهند حرفه ای تر این شیوه را بکار ببندند، برای اینکه در نظر مردم کاملا بی طرف جلوه کنند اتفاقا در لیست خبری خود خبرهایی مطابق با جبهه فکری مقابل خود را قرار می دهند، منتها نکته ی بسیار مهم این است که نحوه پردازش مطالب باید بسیار حساب شده باشد به این صورت که تکیه کلام و مانور خبر به هیچ وجه بر این اخبار نیست و چینش آن به گونه ای است که این اخبار کاملاً خلاصه بین دیگر اخبار گم هستند.

مثلا فرض کنید رسانه ای که سیاست هایش با نظام جمهوری اسلامی مخالف است، در زمانی که رهبر نظام به سفر استانی رفته و مورد استقبال مردم قرار می گیرد، برای پوشش خبری این اتفاق، در بین اخبار بی اهمیت، فقط با یک عنوان ساده در این ارتباط بسنده کرده و بدون اشاره به سخنان او سریعا وارد مطلب مشابهی می شود. فرضاً  فقط عنوان می شود که «ایشان در سفر به فلان استان به سر می برند» و سریعا به خبر بعدی منتقل می شود.

خبر بعدی اتفاقا کاملاً جنجال ساز و توجه آفرین است. بدین سبب اصل خبر ضمن اینکه گفته شده و دیگر این رسانه متهم به سانسور نمی شود، اثر مخرب آن هم که مخالف سیاست های این شبکه است از بین می رود. در این شیوه کم کم نظام اهمیت های خود مخاطب هم تغییر می کند و فرضاً سفر رهبری به یک استان برایش یک اتفاق معمولی و بی اهمیت می شود، هرچند بعداً اخبار کامل آن را از رسانه خودش ببیند.

این شیوه با زیرکی در رسانه های انگلیسی دنبال می شود. به همین خاطر کسی که شبکه بی بی سی یا مثلا من و تو را دنبال می کند، مدعی می شود که این رسانه ها حتی اخبار مخالفان خود را نیز بیان می کنند و از این جهت رسانه ملی را متهم به سانسور می کند. حال آنکه آنچه در آن رسانه ها به عنوان اخبار مخالفان خود گفته می شود، فقط عنوانی را به یدک می کشد که هیچ اثری از محتوای آن را در بر ندارد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۷
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
خورشید عالم تاب
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۳ - ۲۲ آذر ۱۳۹۱
۱۲
۰
خب رسانه خودمان چرا از این شگرد استفاده نکند. تا ما هم متهم به سانسور نشویم.
پاسخ
سید
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۵۹ - ۲۴ آذر ۱۳۹۱
سلام
رسانه ما خیلی خیلی از این چیزا دوره و فقط بلده سانسورهای تابلو انجام بده یا لفظ های فوق تابلو نظیر "بحران بی پایان در غرب"، "غرب در لبه پرتگاه"و... رو بگه که مخالف با شنیدن اون سریعا شبکه رو عوض می کنه!!!
در بی خاصیتی صدا و سیما همین بس که نه حزب الله اون رو قبول داره نه ضد نظام!
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۳۰ - ۲۴ آذر ۱۳۹۱
۷
۱۳
متاسفانه رسانه ما هنوز به روش 50 سال پیش سانسور میکنه که بچه 5 ساله هم میفهمه..
پاسخ
علیرضا
France
۱۷:۱۵ - ۲۵ آذر ۱۳۹۱
۱۱
۰
خیلی جالب بود ...
ممنون
پاسخ
علیرضا
France
۱۸:۴۳ - ۲۵ آذر ۱۳۹۱
۳
۰
خیلی جالب بود ...
ممنون
پاسخ
داوود
United States
۱۶:۲۴ - ۱۱ دی ۱۳۹۱
۰
۰
جالبه که اگر نام رسانه ملی خود را به جای بی بی سی بگذاریم نتیجه مقاله این می شود که : در دنیای مدرن امروزی که رسانه ها سعی می کنند به شیوه مدرن دست به سانسود در راستای منافع خود بزنند، رسانه ملی هنوز در وادی چند دهه گذشته است!!! نمی دانم چرا خود را به تجاهل می زنیم ؟!
پاسخ
داوود
United States
۱۶:۳۹ - ۱۱ دی ۱۳۹۱
۰
۰
خانم اعتمادی و مسئولین محترم خواننده ها از شما بیشتر می دانند!! شما چقدر می دانید؟!
رسانه ای که اهل سانسور است در مذمت رسانه ای می گوید فلان رسانه دست به سانسور زده! آدمی را یاد آن تهرانی می انداخت که می گفت تهرانی ها دروغگو هستند! اگر شخص تهرانی راست می گوید که تهرانیها دروغگو هستند پس این تهرانی که خبر دروغگوئی تهرانیها را آورده دروغگو است و چون او به حکم خبر خود دروغگو است پس تهرانیها غیر از خود راوی راستگو هستند(که البته خبر فوق خود یک ادعاست و با سابقه بد رسانه های داخلی اصل عدم صحت آن است)؛
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها