کد خبر: ۹۸۵۴
زمان انتشار: ۱۶:۳۱     ۰۹ اسفند ۱۳۸۹

بولتن نیوز: آن طور که در خبرها آمده بود در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس برای سال 90 بودجه موسسه تنظیم و نشر آثار امام کاهش پیدا کرد.

بر اساس ردیف های مندرج در لایحه بودجه سال 90 ردیف بودجه موسسه نشر آثار امام از زیر مجموعه نهاد ریاست جمهوری خارج و به زیر مجموعه وزارت علوم منتقل شده است و بودجه این موسسه از 9/5 میلیارد تومان در سال 89 به 3/5 میلیارد تومان در سال 90 کاهش پیدا کرده است.


هر چند این خبر از سوی علی اکبرحبیب محمد مرادی، معاون اداری و مالی موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی تکذیب شد و وی اعلام کرد نه تنها هیچگونه کاهشی در بودجه موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س) درلایحه بودجه سال 1390 صورت نگرفته که در بخش هایی هم بودجه موسسه افزایش پیدا کرده است اما به نظر می رسد این موضوع اتفاق مهمی است که حتما باید روزی جامه عمل بپوشاند.

گفتنی است این رقم نزدیک به ده میلیاردی این موسسه تنها کمکی است که دولت به آن می کند و این سوای منابع دیگر مالی این موسسه است. اما نگاهی اجمالی به عملکرد این موسسه نشان می دهد که چگونه پول های میلیاردی بیت المال توسط این موسسه به هدر می رود.


این موسسه دارای ساختمانی‌ با مساحت بیش از ۱۵۰۰ مترمربع ، در ۱۲ طبقه‌ و در بهترین نقطه شهر تهران است. با این وجود تأمل در عملکرد این موسسه که اصلی ترین وظیفه آن باید دفاع از خط امام و آرمان های او باشد نشان می دهد که در این موضوع بسیار ضعیف بوده است.

به عنوان مثال این موسسه در جریان حوادث 20 ماهه اخیر در قبال تعرضاتی که آشوب طلبان و فتنه گران به ارزش های امام و انقلاب نه تنها از خود واکنشی نشان نداد که حتی در مواقعی همسو با جریان فتنه هم شد. اعضای این موسسه هیچ گاه در مقابل شعارهای فتنه گران چون «مرگ بر اصل ولایت فقیه»، «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران»، «استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی» و... و نیز آتش زدن و پاره کردن عکس حضرت امام موضع گیری نکردند. این در حالی است که همان روزها رهبر انقلاب فرمودند:

«به مجردى كه دیدید به عكس امام اهانت شد، به جاى اینكه اصل قضیه را انكار كنید، كار را محكوم كنید؛ بالاتر از محكوم كردنِ كار، حقیقت كار را بفهمید، عمق كار را بفهمید؛ بفهمید كه دشمن چه جورى دارد برنامه‌ریزى می كند، چه می خواهد، دنبال چیست...»




از طرف دیگر زمانی که رسانه ملی، مستند زیبا و تاثیرگذار «شاخص» که به تبیین گوشه هایی از رفتار سیاسی امام خمینی می پرداخت را نمایش داد، این موسسه به صدا و سیما به خاطر این مستند اعتراض کرد! مهندس ضرغامی همان روزها در جواب این موسسه نامه ای به آقای انصاری، قائم مقام این موسسه نوشت بدین مضمون:

جناب انصاری !

- اگر آن موقع که برخی مدعیان اصلاح طلبی که امروز هم ‌صدا با ضد انقلابیون فراری و خوانندگان دوران ستم شاهی علیه نظام اسلامی و ارزشهای آن متحد شده‌اند و از سپردن افکار و اندیشه های امام خمینی (ره) به موزه ها سخن می‌گفتند، شما و دوستان مؤسسه موضع گیری به موقع می کردید،

- اگر در روز جهانی قدس ـ که امام خمینی (ره) آن را روز اسلام و روز رسول ا... (ص) نامیدند ـ شعارهای انحرافی «نه غزه، نه لبنان» را سر دادند، موضع گیری می‌کردید،

- اگر در روز 13 آبان روز مبارزه با استکبار جهانی ـ که امام خمینی (ره) آن را انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب اول نامیدند و همچنین فرمودند: «خط این بود که اصلاً آمریکا منسی بشود. یک دسته شوروی را طرح می کردند تا آمریکا منسی بشود.»-... موضع می‌گرفتید،

- اگر «مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره)» در برابر شعار اغتشاشگران و عوامل فتنه که خواهان «جمهوری ایرانی» بودند موضع گیری می کرد و جمهوری اسلامی را که امام خمینی (ره) فرمود: «نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم» حمایت و پشتیبانی می کردید و صراحتاً برائت خود را از شعارهای ساختار شکنانه اعلام می نمودید،

- اگر شما در برابر فتنه گران که نظام اسلامی را که امام خمینی (ره) حفظ آن را اوجب واجبات برشمردند موضع می گرفتید،

- اگر شما در برابر اهانت‌های مکرر اغتشاشگران به‌اصل ولایت فقیه که امام خمینی(ره) آن را مترقی‌ترین اصل قانون اساسی برشمردند و فرمودند مخالف دیکتاتوری است و پشتیبانی از آن ضامن سلامت و آسیب‌ناپذیری نظام است، موضع‌گیری می‌کردید،

- و دهها اگر دیگر، امروز شاید شاهد این روزها و چنین صحنه‌هایی نبودیم...



اما چرا این موسسه بر خلاف ادعایی که دارد در مقابل این موضوعات یاد شده که همگی در راستای محو کردن امام و آرمان های او بودند هیچ گونه واکنشی از خود نشان نداد؟

به نظر می رسد مهم ترین عامل آن نزدیکی و ارتباط اعضای این موسسه با باند اصلاح طلبان (بخوانید تسلیم طلبان) است. بسیاری از اصلاح طلبان با این موسسه در ارتباط بوده و هستند. حتی اعضای این موسسه و من جمله برادران انصاری که تقریبا همه کارهای این موسسه را انجام می دهند نیز جزو طیف اصلاح طلبان و از حامیان موسوی در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بودند.


اگر چه ارتباط افراد این موسسه با اشخاص ضد انقلابی چون «اکبر گنجی» کاملا هویدا بود چنانچه دکتر یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه در این باره گفت: در زمان دوم خردادی ها برخی اعضای موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) با اکبر گنجی که سابقه توهین به امام را داشت، ارتباط داشتند اما این ارتباط در این 20 ماهه اخیر به نظر می رسد بیشتر شده باشد. به همین علت در ماه های اخیر بسیاری از مسئولان و کارشناسان سیاسیی نسبت به عملکرد این موسسه انتقاد کردند. برای مثال مخبر كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از عملكرد متعصبانه و جناح این موسسه گله کرد و صراحتا تاكید كرد:

«دست‌اندركاران و مسئولان موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) به خاطر دلبستگی‌ها و وابستگی‌های سیاسی و جناحی خود هیچ گاه در مقابله با اهانت‌های به امام واكنش نشان ندادند و در مقابل آن سكوت كردند و زمانی كه آقای صانعی نیز سخنان امام خمینی را تحریف كرد و برخی از دلسوزان انقلاب به این اقدام عكس‌العمل نشان دادند موسسه تنظیم و نشر آثار امام در مقابل این تحریف آشكار سكوت پیشه كرد.»

بعد از این ماجراها بود که برخی نمایندگان مجلس با انتقاد از عملكرد این موسسه خواستار تحقیق و تفحص از روند خرج شدن بودجه كلان سالانه متعلق به آن شدند.


حجت الاسلام رحیمیان نیز در گفتگو با ویژه نامه روزنامه اطلاعات در 23 اسفندماه 88 از نگرانی های خویش پیرامون جناحی شدن عملکرد فرزندان امام (ره) سخن گفت و اظهار داشت:

«خداوند فرزندان ايشان ( مرحوم سید احمد آقا) را حفظ کند و اميدوارم آنها هم همان راه حاج احمدآقا را طي کنند و نگران هستم که نکند خدايي ناکرده بيت حضرت امام خرج گرايش‌هاي جناحي شود.»


حسن عباسی نیز با اشاره به اینکه به دلیل نزدیکی اعضای مؤسسه تنظیم و نشر حضرت امام(ره) به جریان اصلاح طلب، نباید منتظر این بود که نظر سروش و هر کس دیگر را به چالش کشانده و یا در رد آنها، از دیدگاه های حضرت امام(ره) مطلبی را تبیین کنند، تصریح کرد: بسیاری از دیدگاه های سروش و سایر این افراد، در تقابل با دیدگاه حضرت امام(ره) قرار دارد و در جایی هم که شمشیر سروش مستقیماً به سمت امام(ره) می رود، نباید منتظر موضع گیری این مؤسسه بود.

وی در همین زمینه اعلام کرد: اعتقاد این مؤسسه این است که اگر چیزی اقتدار جبهه موسوم به دوم خرداد یا اصلاح طلب را بشکند، نباید آن را فعلاً مطرح کرد، به همین دلیل نیز این مجموعه چنین کاری را نخواهد کرد.


عباسی در گفتگو با شبکه خبر دانشجو گفت: جریانی که خود را متولی اندیشه حضرت امام خمینی(ره) می داند، نه تنها از اندیشه ایشان پاسداری، صیانت و دفاع نمی کند؛ بلکه در بسیاری از مواقع نیز که به اندیشه امام(ره) تعرضی صورت می گیرد، حائلی در مقابل نیروهای با ارزش می شود که می خواهند به جریان معارض و معترض نقدی وارد کنند.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال امنیت بدون مرز با اشاره به واکنش سید حسن خمینی به مستند شاخص صدا و سیما خاطرنشان کرد: بسیاری از نیروهای متدین و انقلابی دلسوخته به این نتیجه رسیده اند که باید مسئله نشر و تنظیم آثار حضرت امام(ره) را از حالت انحصار مجموعه مربوطه خارج کنند، به همین دلیل وقتی تلویزیون یکسری از دیدگاه ها و مواضع حضرت امام(ره) نسبت به سال های اول انقلاب را تحت عنوان برنامه «شاخص» تهیه کرده و در یک محدوده 10 روزه پخش می کند، با واکنش جدی مجموعه مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) روبه رو می شود.


عباسی افزود: این مؤسسه نه تنها تحریف عصر امام(ره) را مد نظر دارد؛ بلکه معتقد است امامی که می خواهیم ارائه کنیم باید یک امام سانسور شده ای باشد که فقط بگوییم امام رأفت صرف بود، یعنی هیچ بعد «اشدّاء علی الکفّار» امام(ره) را نشان ندهید، فقط بحث «رحماء بینهم» امام(ره) را نشان بدهیم.

وی در پایان خطاب به اعضای مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) گفت: شما بفرمایید چهره ای که 20 سال از امام ارائه کردید، فقط یک چهره مبتنی بر رأفت بود؛ اما حال می گوییم که حضرت امام(ره) نسبت به انحراف ها کوتاه نمی آمد و ذره ای از مواضع اسلام عقب نشینی نمی کرد، پس ثبات قدم و پایمردی و استقامت امام را چگونه باید نشان داد، برای همین منظور، دلسوزان انقلاب و متدینان به این فکر افتاده اند که باید این مؤسسه را از انحصار خارج کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها