به گزارش رجانیوز، بنگاه دروغ پراکنی انگلیس با انتشار روایتی از فاجعه حلبچه؛ سعی کرده تا به صورت غیر مستقیم با تبرئه کردن امریکا و انگلیس، این دو کشور جنایتکار علیه مردم جهان را به عنوان ناجی مردم حلبچه نشان دهد. این سایت نوشته است:
"بر ملا شدن آنچه در حلبچه روی داده بود، وجدان جهانیان را تکان داد، و سه سال بعد از آن، بریتانیا و آمریکا بر فراز نواحی شمالی عراق منطقه پرواز ممنوع ایجاد کردند. این کار مانع از حمله صدام به کردها شد، و به آنها اجازه داد دور از کنترل بغداد بهسوی شکوفایی قدم بردارند."
این تلاش مضحک از سوی BBC در حالی صورت گرفته است که در بخش دیگری از این گزارش ضمن اعتراف به نقش انگلیس امریکا در ارسال سلاح های شیمیایی به صدام و کشتار مردم حلبچه آمده است:
"علائم موجود روی بقایای بسیاری از بمبهایی که در حلبچه پیدا شده اند، نشان میدهد که ساخت اتحاد شوروی سابق بوده اند. دادههای موجود از مشارکت ۸۵ شرکت آلمانی، ۱۹ شرکت فرانسوی، ۱۸ شرکت بریتانیایی و ۱۸ شرکت آمریکایی حکایت دارند."
گفتنی است امریکا، انگلیس و بسیاری از کشورهای اروپایی در حالی طی چند دهه اخیر کارنامه سیاهی از خود درباره نقض حقوق بشر گسترده در جهان به چا گذارده اند که به نظر می رسد انتشار این قبیل مطالب سطحی و بی مایه به منظور تبرئه جنایتهای بی شمار این دولت ها، نه تنها بی فایده است که بیش از پیش به رسوایی آنها خواهد انجامید؛ کمااینکه در گزارش مودر اشاره نیز، به طور ناخواسته سایت بی بی سی به نقش انگلیس در کشتار مردم حلبچه اشاره کرده است.
گفتنی است با پيروزي رزمندگان اسلام در عمليات والفجر 10 و آزادسازي بسياري از مناطق کردنشين از جمله شهر استراتژيک حلبچه، رژيم بعثي عراق در يک اقدام غيرانساني، به قصد انتقامگيري از اين شکست فاحش و دشمني با مردم خودش، شهر حلبچه و اطراف آن را هدف بمبهاي شيميايي قرارداد که در اين فاجعه بزرگ، حدود پنج هزار کرد عراقي به شهادت رسيده و هفت هزار تن ديگر مصدوم شدند.
فاجعه حلبچه علاوه بر جنبههاي انساني و اخلاقي، زيانهايي در روابط خارجي رژيم بعثي عراق در پي داشت و حتي بسياري از حاميان آن را برآشفته کرد. انعکاس صحنههاي دلخراش قربانيان گازهاي سمّي حلبچه در سراسر جهان، موقعيت بينالمللي رژيم عراق و حاميان وي را بسيار تضعيف نمود. اعزام خبرنگاران خارجي به ايران و بازديد از منطقه، تدريجاً ابعاد اين جنايت دهشتناک را افشا کرد و واکنشهاي متعددي را برانگيخت.
به کارگيري سلاحهاي شيميايي از سوي عراق در حالي صورت ميگرفت که اين کشور جزو 120 کشور امضا کننده پروتکل ژنو راجع به منع استفاده از سلاحهاي سمي و خفه کننده قرار داشت. تا حدود پس از يک ماه از بمباران حلبچه، بازتاب آن در رسانههاي خبري خارجي مشاهده ميشد. ليکن با اتمام حملات عراق به شهرهاي ايران و نيز اعزام نمايندگان ايران وعراق به سازمان ملل و مذاکره با دبيرکل سازمان ملل، تدريجاً از جنايات عراق در حلبچه همه چيز به فراموشي سپرده شد.
لازم به ذکر است نوع رفتار بشردوستانه مردم ایران نسبت به بازماندگان شهدای حلبچه در جنگ تحمیلی به گونه ای بود که در مهرماه سال 90 و بعد از گذشت بیش از دو دهه از این واقعه تلخ، جمعی از مردم حلبچه ضمن تشکر از ایرانیان، با ارسال نامه ای سرگشاده خطب به مردم ایران نوشتند: