کد خبر: ۹۷۸۴۸
زمان انتشار: ۱۰:۲۲     ۱۶ آذر ۱۳۹۱
رئیس مجلس ‌در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی‌/
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رفتار متناقض‌نمایانه آمریکا با ایران گفت: این امر یک استراتژی آمریکایی است که تحریم را همراه گفت‌وگو مطرح می‌کنند و این رویه بر مبنای فشار و گفت‌وگو است.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم علی لاریجانی چهارشنبه شب در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با عنوان «قم در مسیر توسعه» با اشاره به سخنی از امام خمینی(ره) اظهار کرد: مجلس تبلور اراده مردم است و نمایندگان وظیفه صیانت از حقوق مردم را در همه امور بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه تصمیمات مهم کشور توسط مجلس گرفته می‌شود گفت: مرحوم مدرس همین تفکر را داشت ولی در آن دوران سلاطین تحمل مجلس را نداشتند و حتی مجلس را به توپ می‌بستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از مجلس هفتم تا دوازدهم علنا مجلسی در کشور وجود نداشت و رضا شاه نمایندگان مجلس را انتخاب می‌کرد ولی پس از رضا شاه آزادی‌هایی به وجود آمد.

وی عنوان داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تدوین قانون اساسی و رهنمودهای بنیانگذار جمهوری اسلامی مجلس جایگاه ویژه‌ای پیدا کرد.

لاریجانی یادآور شد: بر اساس قانون اساسی هیچ مقامی در جمهوری اسلامی حق انحلال مجلس را ندارد و این موضوع از نقاط قوت قانون اساسی است ولی در کشورهای غربی می‌توانند مجلس را منحل کنند.

وی تصریح کرد: تغییر قانون اساسی تنها با اذن مقام معظم رهبری صورت می‌گیرد و سپس با ترکیبی نمایندگان مجلس، مجمع تشخیص مصلحت، دولت و اساتید تغییر آن به رفراندوم گذاشته می‌شود.

* بیشترین تمرکز مجلس نهم بر وضعیت اقتصادی، گرانی و اشتغال است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرحوم مدرس نمادی ممتاز در کشور محسوب می‌شود گفت: مرحوم مدرس به درستی نمادی برای مجلس بوده و در مجلس نهم نیز از تفکرات وی بهره گرفته می‌شود.

وی عنوان داشت: مجلس نهم در مسیری که رهبر معظم انقلاب تعیین کرده‌اند و برداشت‌های الگویی از سلوک و رفتار امام خمینی(ره) گام برمی‌دارد.

لاریجانی با اشاره به شرایط شکل‌گیری مجلس نهم گفت: در این مجلس با گرانی‌ها و برخی رفتارهای ماجراجویانه بین‌المللی و مشکلاتی در امور اجرایی و اقتصادی مواجه ‌شدیم بنابراین بیشتر تمرکز مجلس نهم روی وضعیت اقتصادی، گرانی و اشتغال است.

وی یادآور شد: جلسات مختلف در مجلس تشکیل شد تا مشکلاتی مانند قیمت مرغ، گندم و لبنیات حل شود.

* قیمت ارز شوکی در زندگی اقتصادی مردم به وجود آورد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قیمت ارز شوکی در زندگی اقتصادی مردم به وجود آورد گفت: در شرایط نوسان قیمت، زندگی متعارف مردم مختل می‌شود و سرمایه‌گذاران دچار مشکل می‌شوند.

وی عنوان داشت: اتاق مبادلات ارزی تشکیل شد تا برای سرمایه‌گذاری‌ها و کارخانجات یک وضع ثابتی به وجود آید.

لاریجانی با تأکید بر تمرکز نگاه به صحنه بین‌المللی و وضعیت اقتصادی گفت: با این نگاه نقش غربی‌ها قابل محاسبه و مشاهده است و براساس فرمایش مقام معظم رهبری رونق تولید و اقتصاد مقاومتی بهترین راهکار مبارزه و مقاومت در این زمینه است.

* تورم در کشور به رشد نقدینگی مربوط می‌شود

وی به مشکلات تورم و اشتغال در کشور اشاره کرد و افزود: تورم در کشور به رشد نقدینگی مربوط می‌شود اگر نقدینگی به سوی سرمایه‌گذاری هدایت شده و سپس به تولید و ارزش افزوده منجر شود تورم‌زا نبوده و بازتاب خوبی دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: پروژه‌های عمرانی و مسکن مهم است ولی فعالیت کارخانه‌ها و کشاورزان مهم‌تر از این امر است بنابراین بخشی از سرمایه‌های صندوق توسعه ملی بر اساس قانون مجلس برای تولید کشور اعم از صنعت، کشاورزی و دامپروری اختصاص پیدا کرد.

وی روان‌تر شدن تسهیلات بانکی را یکی از لوازم رونق تولید کشور عنوان کرد و افزود: با توجه به افزایش قیمت ارز و بروز مشکلاتی از سوی غربی‌ها در زمینه دسترسی به مواد اولیه باید بیش از گذشته به بخش تولید کمک شود.

لاریجانی ادامه داد: مشکل قوانین در این بخش وجود ندارد و اتاق گفت‌وگو تشکیل شده ولی باید با اولویت رونق تولید در کشور، ارائه تسهیلات هدایت شود.

*بودجه عمرانی کشور به دلیل تنگناهای مالی افت شدید کرد

وی درباره توقف برخی پروژه‌های استان گفت: حدود 44 هزار میلیارد تومان در کشور بودجه عمرانی داشتیم ولی به دلیل تنگناهای مالی شاهد افت شدید در این حوزه بودیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه‌های استان قم عنوان داشت: بسیاری از پروژه‌های مربوط به شهرداری قم مانند حرم تا جمکران و پل‌ عمار یاسر 50 تا 55 درصد رشد داشته البته با مشکلات نقدینگی مواجه است که تلاش شده تا از طریق اوراق مشارکت مشکلات آنها را حل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: منوریل جزو پروژه‌های مهر ماندگار بوده که با سرعت در حال پیشرفت است ولی پروژه مترو که از سرعت کمی برخوردار بوده پر هزینه است و البته جزو پروژه‌های ضروری برای قم محسوب می‌شود.

لاریجانی یادآور شد: کاهش بودجه دولت عمومی است بنابراین تأمین منابع از راه‌های دیگر بستگی به زرنگی و هوشیاری مسئولان دارد تا پروژه‌ها متوقف نشوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات تأمین منابع سد کوچری اظهار کرد: این سد از کمبود منابع برخوردار است و اکنون در حال پیگیری اوراق مشارکت هستیم و بر اساس توافق با بانک مقرر شده 60 تا 70 میلیارد تومان تسهیلات تهیه شود تا احداث این سد به پایان برسد.

وی با بیان اینکه استان قم دارای یک میلیون نفر جمعیت است گفت: باید نگران اشتغال این جمعیت باشیم بنابراین باید در این شهر ضمن معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری زمینه جذب سرمایه‌گذاران و ایجاد اشتغال فراهم شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بروکراسی اداری برای امر سرمایه‌گذاری، طولانی است بنابراین باید در زمینه تسهیل این روند اقداماتی صورت گیرد تا سرمایه‌گذاران به راحتی وارد این حوزه شوند البته شرایط کنونی در این حوزه نسبت به گذشته بهتر شده است.

وی با اشاره به امکانات اطراف حرم حضرت معصومه(س) گفت: این بخش شامل گسترش صحن‌های اطراف حرم، حوزه علمیه و اسکان زائران است که در این حوزه نیاز به برنامه‌ریزی و اقدامات اجرایی هستیم.

لاریجانی به سخنی از مقام معظم رهبری درباره عقب‌ماندگی شهر قم و توجه به آن در بعد بین‌المللی اشاره کرد و افزود: وجود حرم کریمه اهل بیت(س)، مراجع تقلید و حوزه علمیه از ویژگی‌های منحصر به فرد این مکان است.

* امسال به خشکسالی مالی برخورد کردیم

وی خاطرنشان کرد: امسال به خشکسالی مالی برخورد کردیم ولی مسئولان باید با فراست تلاش کرده و امکانات کشور را به سمت مناسب هدایت کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر استفاده از نخبگان کشور برای پیگیری نیازهای جامعه گفت: مرکز پژوهش‌های اسلامی مجلس به همین منظور سال گذشته تشکیل شد تا در زمینه طرح‌ها و لوایح مجلس فعالیت کند.

وی به فعالیت‌های فرهنگی قم اشاره کرد و افزود: بودجه‌هایی برای کارهای عمرانی حوزه‌های علمیه در نظر گرفته شده که برای احداث مدارس و کتابخانه‌ها صرف می‌شود.

لاریجانی با اشاره به چشم‌انداز 1404 برای شهر قم گفت: بر اساس این سند استان قم باید به عنوان پایتخت دینی ایفای نقش کند و از ارتباطات بین‌المللی وسیعی با حضور مراجع برخوردار شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر وضع اقتصادی بهبود پیدا کند بسیاری از گرفتگی‌های شهرسازی قم حل می‌شود ولی باید توجه داشت ایجاد قطب صنعتی در قم مزاحمت و منافاتی با مرکز علمی و دینی این شهر ندارد و ظرفیت خوبی در زمینه اقتصاد قم محسوب می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در مجلس تلاش شده ثقل کار روی مسئله معیشت مردم باشد بنابراین با حل شدن این مشکل، توانمندی اقتصادی مردم افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن بسیاری از مشکلات بین‌المللی حل می‌شود.

*سوریه گرفتار ماجراجویی منطقه‌ای و بین‌المللی شده است

وی با بیان اینکه اکنون سوریه مسئله مهم منطقه است عنوان داشت: سوریه گرفتار ماجراجویی‌ منطقه‌ای و بین‌المللی شده و اکنون این کشور از نظر دموکراتیزه شدن نیاز به اصلاحات دارد ولی نسبت به مصر متفاوت است.

لاریجانی خاطرنشان کرد: طرح‌های مختلفی به کشورهای مختلف درباره این قضیه ارائه شده که در این خصوص تفکر ما این است که برای دقیق‌تر کردن ساختار باید فضا را آماده کنیم و با سلاح و کشتار نمی‌توان دموکراسی را قوی کرد.

وی یادآور شد: برخی کشورهایی که بویی از دموکراسی ندارند اکنون علمدار دموکراسی سوریه شده‌اند بنابراین معلوم است مسئله‌ای دیگر پشت این قضیه وجود دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان داشت: با برخی کشورها در این زمینه اختلاف نظر داریم ولی در این دو سال درستی تفکر جمهوری اسلامی مبنی بر تدوین قانون اساسی، برگزاری انتخابات مجلس و ریاست جمهوری ثابت شده است.

وی با اشاره به تفکرات موجود در قضیه فلسطین گفت: عده‌ای مانند غربی‌ها پشت سر اسرائیل هستند و برخی دیگر تنها حرف می‌زنند و برای فلسطین کاری نمی‌کنند بسیاری از کشورهای اسلامی در این بخش قرار می‌گیرند و برخی کشورها مانند ایران به این کشور کمک می‌کنند.

* محور منطقه رجال سیاسی در کاخ‌های شیشه‌ای نیستند

لاریجانی خاطرنشان کرد: اکنون محور منطقه رجال سیاسی در کاخ‌های شیشه‌ای نیستند بلکه محور اصلی ایران، حزب‌الله لبنان و مقاومت فلسطین است.

وی با اشاره به سفر اخیر خود ادامه داد: در این حوزه‌ها با کشورهای فلسطین، سوریه، لبنان، ترکیه بحث و گفت‌وگو کردیم و در عراق در زمینه زائران، فعالیت‌های اقتصادی بین ایران و عراق و برخی مسائل دیگر رایزنی شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رفتار متناقض‌نمایانه آمریکا با ایران گفت: این امر یک استراتژی آمریکایی است که تحریم را همراه گفت‌وگو مطرح می‌کنند و این رویه بر مبنای فشار و گفت‌وگو است.

وی یادآور شد: آمریکایی‌ها متوجه شدند این روش‌ها، روش‌هایی نیست که آنها را به نتیجه برساند بنابراین اگر بر اساس سخن رهبری به سمت تولید داخل کشور برویم کشور صیانت می‌شود.

*جمهوری اسلامی به دنبال ماجراجویی در منطقه نیست

لاریجانی عنوان داشت: آمریکایی‌ها تصور می‌کردند نقش‌آفرینی ایران با این کارها در منطقه کمتر می‌شود ولی نقش ایران در منطقه بیشتر شد و مردم منطقه فکر و روحیه مقاومت و استقامت ایران را پسندیده‌اند.

وی با بیان اینکه کسی مخالف مطرح کردن پیشنهاد آمریکایی‌ها نیست گفت: آنها اگر پیشنهاد و رویکرد عاقلانه‌ای دارند می‌توانند آن را در 1+5 مطرح کنند جمهوری اسلامی به دنبال ماجراجویی در منطقه نیست و همیشه به امنیت منطقه توجه کرده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها