کد خبر: ۹۷۶۶۷
زمان انتشار: ۱۴:۵۰     ۱۵ آذر ۱۳۹۱
شتاب قابل تامل هیات رئیسه مجلس برای به تصویب رساندن کلیات این طرح به حدی بود که با وجود آگاهی از نظر منفی شورای نگهبان، علی لاریجانی از نمایندگان خواست تا برای تصویب کلیات طرح همراهی لازم را داشته باشندو در عین حال گفت که آن قسمت از طرح که مربوط به تاییدیه برای رجل سیاسی است را درجریان بررسی جزئیات حذف می کنیم.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از شبکه ایران، طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری با وجود همه انتقاداتی که در مجلس، شورای نگهبان، وزارت کشور، حقوقدانان دانشگاهی و... بر آن وارد شد با اصرار و پافشاری عده ای از نماینگان مجلس، مراحل خود را بصورت فوریتی و خارج از دستور گذراند تا در مدتی کمتر از دوماه از ارائه آن کلیات ان به تصویب مجلس برسد.

شتاب قابل تامل هیات رئیسه مجلس برای به تصویب رساندن کلیات این طرح به حدی بود که با وجود آگاهی از نظر منفی شورای نگهبان، علی لاریجانی از نمایندگان خواست تا برای تصویب کلیات طرح همراهی لازم را داشته باشندو در عین حال گفت که آن قسمت از طرح که مربوط به تاییدیه برای رجل سیاسی است را درجریان بررسی جزئیات حذف می کنیم. یک نماینده نیز از توافق با شورای نگهبان برای حذف ماده 35 اصلاح قانون انتخابات (شرایط تعیین رجل سیاسی و مذهبی)خبرداد. امروز مجلس در شرایطی وارد بررسی جزئیات این طرح شد که مخالفت ها درباره این طرح همچنان ادامه دارد:

نماینده تهران: باید اهداف پنهان طراحان طرح اصلاح قانون انتخابات مشخص شود

حسین نجابت، نماینده تهران در گفت وگو با شبکه ایران با بیان این مطلب که در مجلس هشتم شرایط سنی و تحصیلی کاندیداها ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفت، بیان داشت: این طرح مجلس از سوی شورای نگهبان رد شد،‌لذا طرح مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.

وی ادامه داد: طرح فعلی اصلاح قانون انتخابات، مسایلی ورای این مسایل را دنبال می کند و گنجانده شدن هیأت 11 نفره، چه به عنوان ناظر،‌چه مجری و چه هماهنگ کننده، ‌خلاف بین و صریح قانون اساسی است.

عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان تعریف رجل سیاسی و مذهبی را یکی دیگر از ایرادات طرح اصلاح قانون انتخابات بر شمرد و گفت: تا کنون در هیچ یک از انتخابات های برگزار شده طی 33 سال گذشته در تشخیص معیارهای رجل سیاسی و مذهبی کاندیداها با مشکلی مواجه نبودیم که امروز نیازمند اصلاحاتی در این عرصه باشیم.

وی افزود: اگر مشکل آقایان، ثبت نام تعداد زیادی از افراد برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری است،‌ ما این مسئله را در در دوره هشتم حل کرده ایم،‌ لذا اگر آقایان طراح و کسانی که اصرار به تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات دارند، اهداف خاص و دیگری را دنبال می کنند،‌ باید مسئله برای مابقی نمایندگان نیز روشن شود.

نجابت با اشاره به اینکه بنده مخالف صد در صد هیأت 11 نفره تعیین شده در طرح فعلی اصلاح قانون انتخابات هستم، گفت: این طرح با تأکید بر جمع آوری امضا از سوی کاندیداها در حقیقت خرید و فروش امضاءها و لابی های غیر متعارف را در کشور پر رنگ می کند.

وی با اشاره به اینکه در هیچ یک از انتخابات های برگزار شده طی 33 سال گذشته در تشخیص معیارهای رجل سیاسی و مذهبی مشکل نداشته ایم که حال عده ای در مجلس نگران این موضوع شده اند،‌ تصریح کرد: اشتباه بزرگ و خطر ناکی است که برگزاری انتخابات را از وزارت کشور به نهاد دیگری موکول کنیم، ‌چرا که در این صورت ما به دست خود وزارت کشور را از پاسخگو بودن خارج کرده و دیگرنهادی مسئولیت مسایل رخ داده در انتخابات را قبول نخواهد کرد، لذا معتقدم طرح فعلی  اصلاح قانون انتخابات خطرناک بوده  و می تواند زمینه ساز فتنه بزرگ در  آینده باشد.

نجابت با اشاره به اینکه طرح اصلاح قانون انتخابات شائبه های به ناحق عده ای از ورشکستگان سیاسی مبنی بر تقلب در انتخابات 88 را دامن می زند،‌بیان داشت: اصلاحات قانون انتخابات باید با تدبرو جامع نگری و حضور شورای نگهبان، نمایندگان و کارشناسان صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه هیأت رئیسه و بزرگان مجلس باید توجه داشته باشند از مجلسی که هنوز 6 ماه از آغاز فعالیت آن نمی گذرد، طرح های مهم و تأثیر گذاری همچون طرح اصلاح قانون انتخابات به تصویب نرسد، افزود: بسیاری از نمایندگان تازه وارد هستند، لذا باید برای پخته تر شدن طرح ها، درسال دوم یا سوم مجلس، طرح های مهم مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه هیأت 11 نفره در نظر گرفته شده در طرح اصلاح قانون انتخابات دستاویز فتنه در آینده خواهد شد، گفت:برخی از سردمداران مجلس، عده ای از نمایندگان تازه وارد را با مطرح کردن مسایلی از جمله اینکه تعدادی از نماینده ها خود را نماینده تر از مابقی نمایندگان می دانند، برای تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات تحریک می کنند.

عضو مجمع نمایندگان تهران اضافه کرد: در اصلاح قانون انتخابات باید به سمتی حرکت کنیم که محل اظهار نظرها و هم پوشانی ها در این خصوص کاهش یابد، ‌نه اینکه با افزایش دادن مراکز اعمال نظر،‌ دامنه اختیارات و مسئولیت ها را به هم ریخته و فتنه انگیزی کنیم.


عضو کمیسیون امنیت ملی: طرح اصلاح قانون انتخابات فضای سوء استفاده را برای معاندان نظام فراهم می آورد

محمد صالح جوکار، عضو هیأت رئیسه فراکسیون اصولگرا نیز در ادامه این گفت وگو به خبرنگار شبکه ایران گفت: یکی از ایرادات وارد به طرح اصلاح قانون انتخابات آن است که پس از به تأیید رسیدن رجل سیاسی کاندیدای نخست، از سوی جمعی از نمایندگان و وزراء، آنان دیگر به راحتی صلاحیت کاندیداهای بعدی را تأیید نخواهند کرد، لذا این طرح محدودیت هایی را برای اکثر کاندیداها ایجاد می کند.

عضو هیأت رئیسه فراکسیون اصولگرایان با بیان این مطلب که اصلاح قانون انتخابات در چند بخش از جمله تغییر شرایط شرکت کنندگان ضروری است تا جمع کثیری با هر سطح سواد نتواند برای شرکت در انتخابات ثبت نام کند، ‌بیان داشت: این در حالی است که در طرح اصلاح قانون انتخابات، مجلس به تعریف رجل سیاسی و مذهبی پرداخته است که به هیچ عنوان درحیطه اختیارات این قوه نیست.

وی با تأکید بر اینکه این طرح رئیس جمهور آینده را وامدار کرده و وی را به دنبال تأمین مطالبات کسانی که صلاحیت وی را تأیید کرده اند، سوق می دهد، نه بر آورده کردن خواسته های مردم،‌ تصریح کرد: طرح موجود منجر به تقابل شخصیت ها و مسئولان با شورای نگهبان می شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: طرح فعلی، شائبه حذف جریان سیاسی خاص و در مقابل باز کردن فضا برای جریان و گروه سیاسی دیگر را در افکار عمومی مردم زنده کرده و فضای سوء استفاده را برای معاندان نظام در داخل و خارج فراهم می کند، ‌لذا بهتر است قانون انتخابات در شرایطی که منجر به ایجاد برداشت های ناصیحی نشود، ‌مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه مجلس نباید به بندهای حاشیه ساز این طرح پافشاری کند، ‌افزود: قانون انتخابات باید به قدری شفاف باشد که امکان ایجاد شائبه یا جنگ روانی از سوی برخی اشخاص و جریانات سیاسی نباشد.


سخنگوی کمیسیون اصل 90: این طرح فرهنگ مذموم لابی گری را تقویت و رئیس جمهور را مدیون 100 نفر می کند

مصطفی افضلی فرد،‌سخنگوی کمیسیون اصل 90 و یکی دیگر از مخالفان طرح اصلاح قانون انتخابات در گفت و گو با شبکه ایران با اشاره به اینکه برخی از بندهای این طرح، به نفع مردم، مجلس، کشور و کاندیداهای ریاست جمهوری نیست،‌ خاطر نشان کرد: برخی از بندهای به اصطلاح اصلاحی این طرح، فرهنگ مذموم لابی گری تقویت و رئیس جمهور مدیون 100 نفر می شود.

وی با اشاره به اینکه اصرار گروهی خاص که عمدتاً از رهروان ولایت هستند، به تصویب عجولانه و شتابزده طرح اصلاح قانون انتخابات سوال بر انگیز است،‌گفت:این طرح به نوعی تقویت جایگاه مجلس و در مقابل تضعیف جایگاه و نقش مردم است و رئیس جمهور به جای آنکه خود را در برابر ملت مسئول بداند، تمام توجه و نظر خود را معطوف به خواست های تأیید کنندگان صلاحیت خود می کند.

نماینده اردبیل بیان داشت: طراحان این طرح به خوبی می دانند که این طرح با مخالفت جدی شورای نگهبان رو به رو می شود، لذا نکته سوال برانگیز آن است که چرا با وجود اطلاع ازاین مخالفت ، بر تصویب این طرح اصراردارند و اینکه این افراد به دنبال چه نفعی از تصویب ناقص و عجولانه این طرح هستند؟

وی با اشاره به اینکه قبل از تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات باید ایرادات آن برطرف شود، افزود: در هفته گذشته فضای کلی مجلس مخالف تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات بود،‌اما به نظر می رسد با سیاسی کاری، به دلیل آنکه این طرح رأی لازم را کسب نمی کرد،‌از دور خارج شد.

وی با تأکید بر اینکه تقویت جایگاه مجلس در طرح اصلاح قانون انتخابات به قیمت تضعیف مصالح و منافع عموم ملت مذموم است،‌افزود: عده ای از نمایندگان به دلیل سوگیری هایی که برخی از مسئولان اجرایی مجمع تشخیص مصلحت دارند،‌گمان می کنند در صورت مخالفت شورای نگهبان با طرح مذکور و ارجاع آن به مجمع تشخیص مصلحت،‌ طرح اصلاح مد نظر آنان به تصویب خواهد رسید.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها