به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی پیش از خطبههای امروز نماز جمعه عبادی سیاسی تهران با گرامیداشت فرا رسیدن سالروز شهادت آیت الله مدرس و نیز عملیات غرور آفرین مروارید در آبان و آذر ماه سال 59 گفت: در طول 8 سال دفاع مقدس نیروی دریای جمهوری اسلامی ایران با توانمندی بالا عملیاتهای نظامی مختلفی را در پهنه آبی جمهوری اسلامی ایران انجام داد. عملیات بزرگ دریایی مروارید، شکست حصر آبادان، عملیات بیت المقدس یک و 2، عملیات والفجر 8 و اسکورت کشتیهای تجاری ایران از جمله عملیاتهایی بود که نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در آن حضور یافت.
وی افزود: دفاع از مرزهای آبی، جزایر و همچنین بنادر کشور برای حفاظت از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مهمترین دستاورد نیروی دریایی در دفاع مقدس بود.
فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به عملیات مراورید که از 20 آبان ماه تا 7 آذر ماه ادامه داشت: تصریح کرد: محل انجام این عملیات در شمال خلیج فارس و نتیجه قطعی آن شکست نیروی دریایی دشمن و انهدام بیش از دو سوم ظرفیت دریایی این نیروی دشمن بود.
سیاری گفت: با این شکست عملا نیروی دریایی دشمن در بندر ام القصر زندانی شد و انهدام، سکوهای نفتی البکر و الامیه که باعث قطع صادرات نفت عراق شد، دستاورد دیگر این عملیات نظامی بود.
وی در ادامه با اشاره به تلاش نیروی دشمن برای انهدام بنادر کشور برای انهدام توان صادرات نفت کشور گفت: حفظ صادرات نفت برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت بود و از همین رو دشمن تلاش داشت تا آن را قطع کند. از این رو دریا برای نظام جمهوری اسلامی ایران و حفظ توان اقتصادی کشور بسیار مهم است.
فرمانده نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: دشمن تلاش داشت تا با ارسال تجهیزات دریایی توان عراق را در جنگ تقویت کند ما با کنترل تنگه هرمز جلوی ارسال این تجهیزات را گرفتیم و از همین رو قدرتهای شرق و غرب تمام تلاش خود را برای ارسال موشکها هواپیماها و بالگردهای پیشرفته به عراق به کار گرفتند.
دریادار سیاری با اشاره به تلاش عراق برای از کار انداختن توان اقتصادی کشور گفت: حفظ توان صادرات و واردات کشور و همچنین صادرات نفت از جزیره خارک برای ادامه توان اقتصادی کشور در جنگ بسیار حائز اهمیت بود و نیروی دریایی کشور تمام تلاش خود را با استقرار پدافند هوایی و اسکورت کشتیهای تجاری و نفتکش به کار گرفت تا اقتصاد کشور به حرکت خود ادامه دهد.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در نیروی دریایی و پیشرفتهای موجود نسبت به اوایل انقلاب افزود: پیش از انقلاب اسلامی تمام آموزشهای نیروی دریایی در خارج از کشور انجام میشد اما امروز و به برکت انقلاب اسلامی تمام آموزش و پرورش ما در داخل جمهوری اسلامی انجام میشود.
فرمانده نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: تا قبل از انقلاب ما توانایی تعمیر و نگهداری قطعات حساس را نداشتیم و تمام آنها توسط مستشاران خارجی به روز میشود اما امروز تمام تعمیر و نگهداری کشتیها در داخل کشور انجام میشود که برای کشورهای هم ردیف ما بسیار توانمندی بالایی است.
دریادار سیاری با اشاره به بحث توسعه فناوری و قطعه سازی در داخل نیرو گفت: امروز تمام ناوشکنها و زیر دریاییها مختلف از کلاس غدیر و کشتیهای جنگی در داخل کشور ساخته میشوند و صنعتگران ما در تمامی عرصههای فناوری فعال هستند.
وی افزود: امروز ماموریت نیروی دریایی در فراتر از آبهای سرزمینی و دریاهای آزاد تعریف شده است و این مسئله به خوبی نشان میدهد که نیروی دریایی ما در کجا بوده و امروز ما در کجا هستیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: امروز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یک نیروی دریایی راهبردی است که در آبهای آزاد حضور دارد.
دریادار سیاری با اشاره به ضرورت حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد گفت: 30 درصد مرزهای ما مرزهای آبی است اما نزدیک به 90 درصد تجارت ما از بنادر دریایی صورت میگیرد.
وی افزود: دریا محل منابع فراوان غذایی است و اگر جمعیت جهان 5 برابر شود باز هم دریاها توان تامین منابع غذایی بشر را خواهند داشت. از این رو ما باید از این گنج پنهان استفاده بکنیم چرا که در غیر این صورت به تعبیر مقام معظم رهبری در این خصوص غفلت کردیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: امروز بنا به تعبیر مقام معظم رهبری ما باید برای بهره برداری از این منابع عظیم با اقتدار حرکت کنیم و اقتدار در آبها نیز باحضور نیروی دریایی امکان پذیر میشود. امروز نیروی دریایی علاوه بر سواحل دریای عمان در دریا آبهای آزاد همچون اقیانوس هند، تنگ باب المندب و کانال سوئز حضور پیدا کرده و توان اطلاعاتی و عملیاتی خود را در آبهای آزاد ارتقاء دادهایم.
دریادار سیاری گفت: همچنین ما 1500 کشتی را اسکورت و امنیت آنها را در مقابل دزدان دریایی حفظ کردهایم. آزاد سازی 2 کشتی تجاری از دست دزدان دریایی نیز از جمله اقدامات نیروی دریایی بوده است که تاثیر بسیار خوبی در کشورهای همسایه و به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته است.
وی افزود: پهلو گیری کشتیهای نظامی ما در کشورهای دوست به منظور ابلاغ پیام صلح و دوستی نیز جزو اقدامات نیروی دریایی بوده است و از همین رو امروز بیست و سومین ناوگروه دریایی ما که ناوشکن جماران نیز همراه آن است، در دریای سرخ و بندر کشور سودان پهلو میگیرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در پایان بر آمادگی سربازان دریا دل نیروی دریایی جمهروی اسلامی ایران برای حفاظت و حراست از آبهای دریای نظام جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.