کد خبر: ۹۶۰۳۰
زمان انتشار: ۱۴:۲۰     ۰۸ آذر ۱۳۹۱
غزه این روزها در حال و هوای پیروزی بزرگی که مقاومت محقق کرده است، بسر می‌برد و در کوچه و خیابان‌های آن پارچه نوشته‌هایی که بر روی آنها تبریک پیروزی و تشکر از ایران نوشته شده است، مشاهده می‌شود.
به گزارش 598 به نقل از فارس، «ابواحمد» سخنگوی گردان‌های القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی درباره پیروزی مقاومت در غزه به فارس گفت: مقاومت در نبرد اخیر سخن، اراده و عزم خود را به کرسی نشاند و شیوه جدید و سلاح بی‌نظیری در معادله بازدارندگی و وحشت ارائه کرد که دشمن انتظارش را نداشت و همه محاسبات دشمن را بر هم زد.

وی افزود: اگر عزم مجاهدان و حمایت‌های مردمی از آنها نبود این پیروزی بزرگ که امروز شاهد نتایج و اثرات آن بوده و در آینده نیز خواهیم بود، محقق نمی‌شد که از جمله آثار آن استعفای «ایهود باراک» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از منصب خود و کناره‌گیری از حیات سیاسی است.

ابواحمد اظهار داشت: آرام‌سازی که غزه شاهد آن است هرگز طولانی مدت نخواهد بود و مقاومت به تجهیز سلاح و تقویت توان خود برای ورود به دور جدید مبارزه ادامه می‌دهد تا دشمن چیزی را که تا کنون ندیده بود، ببیند.

سخنگوی گردان‌های القدس به جمهوری اسلامی ایران اعم از دولت و ملت آن به دلیل حمایت‌های بی‌شائبه از مقاومت غزه درود فرستاد و از کشورهای عربی و اسلامی خواست تا از ایران الگوبرداری کرده و از جهاد ملت فلسطین و پایداری و مقاومت آن حمایت بعمل آورند.

175 شهید و 1399 زخمی در جنگ 8 روزه

از سوی دیگری مرکز اطلاعات بهداشتی وابسته به وزارت بهداشت غزه آمار نهایی مربوط به تجاوزات وحشیانه 8 روزه رژیم صهیونیستی به غزه را که از تاریخ 14 نوامبر آغاز و 21 همین ماه به پایان رسید، منتشر کرد.

بر اساس این گزارش مجموع شهدای این حملات 175 نفر است که از میان آنها 34 نفر کودک، 16 نفر کودک زیر 5 سال، 11 زن و 19 سالخورده است.

در این گزارش آمده است که تعداد زخمی‌ها نیز یک‌هزار 399 نفر است که 465 نفر از آنها کودک، 141 نفر کودک زیر 5 سال، 254 زن و 91 نفر نیز سالخورده است. تعداد زخمی‌ها که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند به 27 نفر رسیده است.

گزارش مرکز اطلاعات وزارت بهداشت همچنین به تجاوزات علیه تیم پزشکی پرداخته و آورده است که از بین شهدا 2 نفر از تیم پزشکی و از بین زخمی‌ها نیز 5 نفر از تیم پزشکی هستند.

در همین رابطه کمیته‌های برآورد خسارت وابسته به وزارت اشتغال و اسکان غزه نیز تحقیقات میدانی در خصوص خسارت‌های وارده به استان‌های مختلف نوار غزه بعمل آورده‌اند.

«محمد الأستاذ» مسئول برآورد خسارت‌ها در این وزارتخانه اعلام کرد که تعداد واحدهای مسکونی که در این حملات به طور کلی تخریب شده‌اند، 200 واحد است و 8 هزار واحد مسکونی نیز خسارت‌های جزئی متحمل شده‌اند.

در همین راستا مرکز حقوق بشر المیزان با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر به طور سازماندهی شده غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی را در تجاوز اخیر هدف قرار داده است، خواستار ضرورت تحقیق در جنایت‌های این رژیم و تحویل عاملان آن به دادگاه‌ شد.

در این گزارش آمده است که ده‌ها تاسیسات عمومی تخریب شده و خسارت‌هایی به آن وارد شده است که از جمله این تاسیسات، 10 بیمارستان و مرکز بهداشتی، 35 مدرسه، 2 دانشگاه، 15 موسسه محلی، 30 مسجد و 14 موسسه رسانه‌ای و مرکز پژوهشی است.

بر اساس این گزارش، تعداد تاسیسات صنعتی و تجاری که هدف قرار گرفته‌اند 92 مورد است و علاوه بر آن مرکز عرضه کمک‌های آنروا، 8 مقر وزارتی، 14 مقر امنیتی و پلیسی، 5 ساختمان بانک، 3 ورزشگاه و باشگاه، 3 هتل،‌34 خودرو، 3 قبرستان و 2 پل آسیب دیده‌اند.

این مرکز از ناتوانی جامعه جهانی برای انجام وظایف خود و شکست شورای امنیت و دیگر نهادهای سازمان ملل در اتخاذ مواضع روشن در محکومیت تجاوز صهیونیست‌ها ابراز خشم کرد و افزود که جامعه جهانی باید به مسئولیت قانونی و اخلاقی خود در مجازات مجرمان جنایت جنگی اسرائیل عمل کند.

تخریب کلی 4 مسجد و مصلا و وارد آمدن خسارت به 34 مسجد و 50 مدرسه

مساجد نیز از شر تجاوزات رژیم صهیونیستی در امان نبوده‌اند و در این باره «اسماعیل رضوان» وزیر اوقاف و امور دینی غزه گفت که در این تجاوز 2 مسجد و 2 مصلا به طور کلی تخریب شدند و علاوه بر آن به 34 مسجد نیز خسارت‌های جزئی متحمل شدند و همچنین مدرسه اوقاف شرعی و اداره مستندات و نسخ خطی نیز خسارت‌های زیادی وارد آمده و 6 قبرستان نیز به طرز وحشیانه‌ای بمباران شدند که اجساد اموات از قبرها بیرون آمده و پخش شده‌اند.

وی افزود که هدف قرار دادن اماکن مقدس و عبادی یک جنایت بزرگ است که با همه قوانین و عرف بین‌المللی که جامعه جهانی ادعای آن را دارد، مغایرت دارد و در واقع جامعه جهانی در قبال قضیه فلسطین سیاست یک بام و دو هوا را اجرا می‌کند.

«اسامه المزینی» وزیر آموزش و پرورش غزه نیز گفت که 50 مدرسه در این حمله خسارت زیاد و یا متوسط متحمل شده‌اند و مجموع خسارت‌ها 4 میلیون دلار است.

وی تصریح کرد که بخش آموزش در غزه هدف مستقیم قرار گرفته و در جریان حمله 5 نفر از کارکنان شهید و بیش از 300 نفر دیگر اعم از دانش‌آموز و معلم زخمی شده‌اند.

وی تاکید کرد که با وجود اینکه بخش آموزش هدف حملات قرار گرفته است اما آموزش همچنان ادامه دارد زیرا مدرسه و آموزش راه‌ آزادسازی وطن و تحقق عزت و کرامت ملت فلسطین است.

در همین رابطه «محمد المدهون» وزیر ورزش و فرهنگ نیز تاکید کرد که مسیر ورزش فلسطین با وجود همه این جنایت‌های صهیونیست‌ها بویژه بمباران 2 ورزشگاه فلسطین و الیرموک هرگز متوقف نخواهد شد.

المدهون افزود که ورزشکاران ویرانه‌ها را بار دیگر بنا خواهند کرد و رقابت‌ها و مسابقات بار دیگر ازسر گرفته می‌شود اگر چه مدت زمان اندکی وقفه حاصل خواهد  شد.

وی گفت که ملت فلسطین نقطه عطفی در تاریخ خود در زمینه مقابله با رژیم اشغالگر و پایداری و به چالش کشیدن این رژیم ثبت کردند.

خسارت‌های بخش اقتصادی

از سوی دیگر اتاق بازرگانی غزه میزان خسارت‌های روزانه‌ای که به بخش اقتصاد غزه وارد آمده است، برآورد کرده و اعلام کرد که روزانه تقریبا 5 میلیون دلار در نتیجه توقف فعالیت‌های اقتصادی در جریان جنگ، خسارت وارد آمده است و مجموع خسارت‌ها نیز 40 میلیون دلار است.

«ماهر الطباع» سخنگوی رسانه‌ای اتاق بازرگانی غزه نیز اظهار داشت: جنگ 8 روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه باعث فلج شدن زندگی شد و حرکت اقتصادی طی این چند روز متوقف شده بود.

به گفته الطباع تقریبا می‌توان گفت این جنگ در آینده بحران اقتصادی و مالی نوار غزه را تشدید خواهد کرد و در افزایش نرخ بیکاری که در چهار ماهه دوم سال جاری به 4/28 درصد رسیده بود، سهیم خواهد بود.

وی تصریح کرد که بسته شدن گذرگاه کرم ابوسالم در جنوب شرقی رفح در دوران جنگ مانع ورود کالاها به نوار غزه شد و همین خسارت‌های سنگینی به تاجران و واردکنندگان وارد آورد.

گذرگاه کرم ابوسالم تنها گذرگاه تجاری در نوار غزه است که کالاها و مواد سوخت مورد نیاز غزه از آنجا وارد می‌شود.

الطباع معتقد است که پس از این جنگ باید نوار غزه را منطقه جنگ‌زده از لحاظ اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی اعلام و اقدامات فوری برای توقف مجازات جمعی و تجاوزات مکرر اسرائیل علیه ساکنان نوار غزه و نیز وادار کردن این رژیم به احترام به تعهدات خود بر اساس توافقنامه بین‌المللی امضا‌شده، رفع محاصره غزه و بازگشایی کامل گذرگاه‌ها آغاز شود.

وی از نهادی بین‌المللی خواست تا به توسعه اقتصادی برای تامین برنامه امدادرسانی فوری به بخش خصوص غزه برای به برون رفت از محاصره کمک کنند.

 

آثار روانی جنگ غزه بر کودکان و زنان

از جمله نتایج مخرب جنگ غزه، آثار روانی ناگوار آن بر کودکان و زنان نوار غزه است، امری که بخش روانشناسی دانشکده آموزش دانشگاه اسلامی غزه را بر آن داشت تا سمیناری برای بررسی پیامدهای این جنگ برگزار کند.

در همین راستا «ختام السحار» رئیس بخش روانشناسی دانشکده تاکید کرد که احساس ترس در زمان جنگ امری طبیعی است. وی اقدام جامعه جهانی به جشن گرفتن روز کودک را در حالی که کودکان غزه قتل‌عام می‌شدند، تقبیح کرد.

«سمیر قوته» رئیس مرکز ارشاد روانی نیز به بررسی استرس و اضطراب‌های پس از جنگ و آثار آن بر خانواده‌ها بویژه کودکان پرداخت و اشاره کرد که شیوه‌هایی برای مقابله با این آسیب‌ها وجود دارد و مسئولان باید به فعالیت‌های تفریحی بیشتر توجه کنند تا کودکان از این شوکی که به آنها وارد شده است، رهایی یابند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها