به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد رئیسجمهور در بیستمین جشن کتابخوانی در مرکز همایشهای برج میلاد از افزایش شاخصهای کتاب و کتابخوانی و ارتقاء کتابداری در کشور به عنوان کارهای بزرگ و زیبا یاد کرد اما گفت که مهمتر از این مسأله توجه به مسئولیت خطیر کتابداری است.
وی افزود: کتاب دوست خوب و صمیمی انسان است اما ممکن است انسان پس از مدتی این دوست قطع رابطه عاطفی و فکری کند یا حتی به تکذیب و نقض آن برسد.
احمدینژاد اضافه کرد: اما کسی که به کتابخانه مراجعه میکند دوست دیگری پیدا میکند که میتواند با او دوستی ناگسستنی داشته باشد و آن هم کتابدار است.
رئیس جمهور گفت: کتابخانه بدون کتابدار بیمعناست و اصل کار یک کتابدار تربیت انسان است.
احمدینژاد افزود: وقتی کتابخوانی به کتابخانه مراجعه میکند انتظار این است که کتابدار با راهنمایی او را به کوچه روشن هدایت کند و در واقع به سوی تعالی انسانی سوق دهد.
وی با بیان اینکه از دوران کودکی و نوجوانی خاطرات فراوانی از کتابخانه و کتابداران سختکوش و دلسوز و صمیمی دارد، حاصل کار کتابخوان را تربیت انسانهای فرهیخته دانست.
وی ادامه داد: موضوع همه هستی انسان است و انسان حقیقت معنابخش آسمان و زمین است.
« انسان تنها موجودی است که از خاک تا خدا بالا میرود و میتواند به بالاترین قلهها و جلوه خداوندی برسد و عنصر این تعالی فرهنگ است.»
رئیسجمهور گفت: انسان منهای فرهنگ بیهویت و بیمعناست و عالم هستی نیز با فرهنگ معنا مییابد.
احمدینژاد افزود:همه بساط خلقت برای تجلی کرامت و بزرگی انسان به وجود آمده و همه عناصر در خدمت بزرگی و عزتمند شدن و شکوفایی انسان قرار دارد.
وی ادامه داد: اجازه دهید یک حقیقت را بگویم حتی اگر تکفیر هم شدم اشکالی ندارد اما بدانید انسان تا مرز جانشینی خدا در هستی پیش میرود و خلیفةاللهی یعنی بروز جلوه همه توانمندیها و صفات و عظمت خدا و تفاوت فقط در خالق و مخلوق بودن است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد که کتابداری و کتابخوانی برای رسیدن به این حقیقت بزرگ است.
رئیسجمهور گفت: کار کتابداری انسانسازی است که کار بسیار با ارزشی است و من بسیار دیدهام کتابداری که با عشق و ایمان جانها را زنده کرده است.
احمدینژاد افزود:هیچ کاری ماندگارتر از آن نیست که جان و انسانی را احیاء کند و احیای جان و انسان در گرو فرهنگ و اخلاق و مکتوبات در کتاب است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه کتابخوانی و کتابداری در سرزمین نورانی ایران اسلامی رونق یافته، از اینکه کتابداران ما از ارزشمندترین و مؤمنترین و پاکترین و دلسوزترین آحاد جامعه و برخوردار از نگاه عمیق الهی و انسانیاند، ابراز خرسندی کرد.
رئیسجمهور گفت: باید به جایی برسیم که آحاد جامعه اهل اندیشه و مطالعه و معنا و انسانشناس و خودشناس و خداشناس و حقیقتبین و راهشناس شوند.
رئیسجمهور که در این مراسم به نام امام عصر و به نام ملت ایران و به نام همه خوبیها و زیباییها نخستین کتابخانه در جزیره تنب بزرگ، را به صورت ویدئه کنفرانس افتتاح کرد به ذکر نکاتی در خصوص خلیج فارس پرداخت.
احمدینژاد تصریح کرد: ملت ایران در طول تاریخ منادی فرهنگ و ارزشهای الهی و تنظیم روابط انسانی بر اساس ارزشها بوده است.
وی ادامه داد: قطعاً ملتی که فرهنگ و تمدن دارد و ریشهدار و اهل ایمان است از اقدام ایذایی عدهای کوتهبین هرگز نگرانی ندارد.
«ما از اینکه برخی با حرکتهای کودکانه و تغییر اسم در روی نقشه جعلی میخواهند نام خلیج بزرگ فارس را خدشهدار کنند نگران نیستیم بلکه نگرانی برای کسانی است که ریشه و اصالت نداشته و با خطکشیهای استعماری درست شدهاند و مانند چوبی هستند که به چوب دیگری تکیه دارند.»
رئیسجمهور گفت: ملت بزرگ ایران در طول تاریخ محکم و استوار ایستاده و ملتی ریشهدار است و نقطه نقطه سرزمین ما بر اساس یک پشتوانه محکم تاریخی و فرهنگ و تمدن پیشرفته و درخشان و حاکمیتی مقتدر نامگذاری شده است.
وی در پایان تصریح کرد: خوشبختانه برای رشد و توسعه تنب بزرگ برنامهریزی خوبی صورت گرفته و ایجاد کتابخانه در این منطقه از نخستین نشانههای روح بلند فرهنگ ملت ماست که مطمئنم این فرهنگ که همان فرهنگ توحید و عدالت است به زودی زود بر همه جهان حاکم خواهد شد.
به گزارش خبرنگار فارس، پیش از سخنان رئیسجمهور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و منصور واعظی رئیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور سخنرانی کردند و شبکه رادیویی کتاب نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
رئیسجمهور از راهاندازی رادیو کتاب نیز به عنوان ابتکاری جالب یاد و از دستاندرکاران آن تقدیر کرد و متذکر شد: این شبکه میتواند در ترویج فرهنگ کتابخوانی و کتابداری مؤثر باشد.