کد خبر: ۹۳۰۳۵
زمان انتشار: ۱۵:۳۵     ۲۳ آبان ۱۳۹۱
سازمان توسعه تجارت در حالی چند روز پیش از توقف ثبت سفارش و ممنوعیت واردات 77 قلم کالا خبر داد که حالا براساس اخبار منتشر شده قرار است برخی از اقلام عمده از فهرست کالاهای ممنوعه وارداتی حذف شوند.
ایسنا، در فهرست منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت نام کالاهایی مانند خودرو، رایانه و تجهیزات آن، موبایل، پوشاک، لوازم بهداشتی و لوازم خانگی به چشم می‌خورد که خبر توقف ثبت سفارش و ممنوع شدن واردات آنها موجی از نگرانی را در بازار و در بین مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است.
  
در پی آن بلافاصله در بازار نیز سوء استفاده‌کنندگان دست به کار شده و به بهانه وارد نشدن کالای فوق قیمت‌ آنها را بالا بردند.
  
از سوی دیگر در فهرست کالاهای ممنوعه وارداتی نام اقلامی به چشم می‌خورد که هیچ مشابه تولید داخلی ندارند و ممنوع شدن واردات آنها به اعتقاد بسیاری از کارشناسان تنها به تشدید قاچاق این کالاها به کشور دامن خواهد زد. از جمله این کالاها می‌توان به رایانه و بسیاری از تجهیزات مربوط به آن و همچنین برخی از انواع لوازم خانگی اشاره کرد.
  
همچنین برخی از کالاهای وارداتی نیز اگرچه دارای مشابه تولید داخلی هستند اما میزان تولید داخلی آنها پاسخگوی نیاز بازار نیست و به همین دلیل ممنوع شدن واردات این کالاها نیز می‌تواند قاچاق آنها را به کشور بیشتر کند. 
 
اما براساس تازه‌ترین اخبار منتشر شده قرار است بازنگری کلی در فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی صورت گیرد. در حالی ابتدا کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی، معاون کل سازمان توسعه تجارت خبر داد که فهرست نهایی 77 قلم کالای لوکس "واردات ممنوع" به زودی اعلام می‌شود که حمید صافدل، رئیس سازمان توسعه تجارت زمان اعلام این فهرست را شنبه هفته آینده اعلام کرده است.
  
کرمانشاهی در پاسخ به این سوال که برخی کالاهای اعلام شده در فهرست ممنوعیت واردات نمونه داخلی ندارند، بنابراین نیاز بازار از این پس چگونه تامین خواهد شد؟ گفته " پس از انتشار فهرست نهایی می‌توان در این باره اظهارنظر کرد."
 
در همین حال گزارش شده که واردکنندگان کالاهای مختلف در حال فشار به مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور خارج شدن برخی اقلام وارداتی از فهرست کالاهای ممنوعه هستند. از جمله این‌که اتحادیه کشوری لوازم خانگی با ارسال نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار حذف برخی از لوازم خانگی فاقد تولید داخل از فهرست کالاهای ممنوعه وارداتی شده است. واردکنندگان خودرو هم بیکار ننشسته و خواستار حذف خودرو از این فهرست شده‌اند.
 
این در حالی است که رایانه و بسیاری از تجهیزات آن حتی قبل از اعلام فهرست نهایی کالاهای ممنوعه از سوی سازمان توسعه تجارت از این فهرست خارج شدند.
 
ساسان خدایی، معاون مدیرکل دفتر مقررات واردات و صادرات سازمان توسعه تجارت گفته "کالاهایی که نمونه داخلی ندارند منعی برای ثبت سفارش نخواهند داشت."
  
او با بیان این‌که ممنوعیت ثبت سفارش رایانه و موبایل برداشته شده است، اظهار کرده "هم‌اکنون برخی قطعات رایانه در داخل کشور تولید می‌شود که از جمله آنها موس و کی‌برد است، بنابراین ثبت سفارش این کالاها ممنوع است اما درباره بقیه کالاها محدودیتی وجود ندارد."
  
در صورتی که توضیح معاون مدیرکل دفتر مقررات واردات و صادرات سازمان توسعه تجارت را ملاک قرار دهیم باید نتیجه بگیریم که بسیاری دیگر از اقلام موجود در فهرست کالاهای ممنوعه وارداتی نیز از این فهرست حذف خواهند شد. اقلامی که یا به هیچ عنوان مشابه تولید داخلی ندارند و این‌که میزان تولید مشابه داخلی آنها آن‌قدر کم است که توان پاسخگویی به نیاز بازار را ندارد.
 
 در حالی که پیشتر فهرست ممنوعیت صادراتی برخی اقلام با هدف تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش قیمتها اعلام شده بود انتظار می‌رود در مورد واردات کالاها نیز سیاست مشابهی در پیش گرفته شده و اجازه داده نشود که با ممنوعیت واردات برخی کالاها زمینه افزایش قیمت این کالاها در بازار و ایجاد انحصار توسط برخی فراهم شود.
  
آخرین فهرست اعلام شده از سوی سازمان توسعه تجارت در مورد کالاهای ممنوعه وارداتی شامل لوام خانگی، پوشاک، لوازم بهداشتی (صابون، شامپو، خمیردندان، نخ دندان، شوینده دندان و...)، کلیه اقلام کشاورزی، خودرو، لوستر، مبلمان، انواع وسایل آشپزخانه، ظروف آشپزخانه، لامپ کم‌مصرف، کولر آبی، انواع ماهی به غیر از تن، انواع گل، انواع آبمیوه و نوشابه، ادویه بسته‌بندی شده، کاکائو، قهوه، پودر کاکوئو، شکلات، شیرینی، مربا، ژله و مارمالات، برخی از گازهای نفتی، لوازم آرایشی صورت و مو، واکس، انواع شمع و کبریت، حشره‌کشهای خانگی، وان، دستشویی، ظرفشویی، مصنوعات پلاستیکی، لوازم لباس، چرم و پوست دباغی شده، چمدان، مصنوعات نجاری و چوبی، صنایع دستی، مصنوعات سبدبافی، پتو و زیرانداز، انواع کاغذ دیواری و کاغذ توالت، انواع لوازم‌التحریر، فرش و کفپوشها از مواد نفتی، پالتو و نیم پالتو، کفش، چتر، انواع سنگهای تراش‌خورده، برخی از مصالح ساختمانی (آجر، سفال، کاشی، موزاییک)، انواع مجسمه‌ها، جواهر‌آلات و زیورآلات، نجاری، اجاق گاز و فر، رادیاتور، ابزارهای دستی (انبردست، دم باریک، آچار)، مصنوعات آدامس، قفسه بایگانی، تلفن ثابت، موتورسیکلت، دوچرخه، قایقهای تفریحی، ساعت مچی، لوازم موسیقی، چراغ و وسایل روشنایی، اسباب بازی، فندک و پیپ، تابلوی نقاشی، انواع سس‌ها، لوله و شیلنگ، لوازم پلیمری، محافظ بهداشتی، پروفیل روکش شده، تخته فیبری کار شده، آخال پنبه، مصنوعات آلومینیوم، ماشین‌ حساب، باتری و قوه‌ها، پلاتین ساخته شده، باتری ماشین، میکروفن و بلندگو، دیسک و سی.دی، موبایل و رایانه و اجزای آن است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها